Şimdi Ara

GOLF 1.6 TOUR (102 BG) - ASTRA HB 1.6 (115 BG) SİZCE HANGİSİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Uzun zamandır araç almak için araştırma yapıyorum.
    Sıfır araç almaya karar verdim.
    Ve son kampanyalardan sonra iki araç arasında kaldım.
    Araçların özellikleri şöyle...
    1-GOLF TOUR 1.6 (102 BG.) Benzinli...35.750 YTL. (Metalik Renk)
    2-ASTRA NJOY SP PAKET 1.6 (115 BG.) EASYTRONIC Şanzuman Benzinli...36.000 YTL. (Metalik Renk)

Siz hangisini alırdınız?

Tabii ki nedenlerini belirtirseniz sevinirim...

• donanımlarını bilmiyorum ama otomatik olması ve aynı fiyatta olmasından dolayı
    ki motoruda daha modern
    astrayı alırdım.daha doğrusu tercih ederdim.
  • Opeli tercih ederdim.Motor gücü olarak daha güçlü ve otomatik olması önemli zaten golfün 1.6 motorları kalkacak.Opel tercih etmen daha iyi olur.
  • 102bg 8v motordan uzak dur..
    nedeni ise çok eski bir teknoloji ve boru gibi yakıt tüketimi..
    2 hafta önce aracımı sattım..
    2006 golf midline 1.6 tiptronik 32.000 km 28.500 ytl ucuza gitti ama kurtuldum benzin düşmanından..
    ille de golf alıcam diyorsan 2-3 lira daha ver tsı olsun..
    bana sorarsan honda civic olsun
  • mafya babası
    8 v tiptronik vw motoru şehir içi kaç lt yakar
    sakin kullanımda?
  • opel i tercih ederdim... golf 2008 içinde kasa değiştirecek,opel 2009 yılı içinde kasa değiştirecek...

ha bu arada istersen 308 i de bi incele 1 hafta içinde piyasaya çıkacak...
  • 102 bg 8v motorlu olan aracın 2005 modeli de bende var ilk sahibiyim arabam neredeyse 78.000 de yaktığı da 210 kuruş hatta zaman zaman 190 a bile düşüyor, devirlenmesi iyi, rahat rahat 180 i buluyo ondan sonrası yolun durumuna göre devam edebiliyor, siz arabadan ne yakmasını bekliyorsunuz ki bu kadar kızmışsınız, acaba 1.6 hacimli en azından 1200 kiloyu geçip 1300 kg a yaklaşan bir araç ne kadar yakmalıdır?

Konuyu açan arkadaşa tavsiyem ise Golf almak için acele etmemesidir, yeni kasa çıkacak gibi duyumlar geliyor

Orjinalden alıntı: mafya babası

102bg 8v motordan uzak dur..
    2006 golf midline 1.6 tiptronik 32.000 km 28.500 ytl ucuza gitti ama kurtuldum benzin düşmanından..
    [/quote

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: individual

mafya babası
    8 v tiptronik vw motoru şehir içi kaç lt yakar
    sakin kullanımda?

sürekli şehir içinde kullandığım için yol bilgisayarında 100kmde 12-13 lt arasında gidip geliyordu (devirli kullanımlarda 14e vurduğuda oluyordu)
  • 8 v motorlar sınıfında en çok yakan motorlar olarak biliyorum

fsi ler bu konuda çok başarılı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0C8FEE75E -- 8 Kasım 2007; 22:59:52 >
  • Orjinalden alıntı: G@LGE

102 bg 8v motorlu olan aracın 2005 modeli de bende var ilk sahibiyim arabam neredeyse 78.000 de yaktığı da 210 kuruş hatta zaman zaman 190 a bile düşüyor, devirlenmesi iyi, rahat rahat 180 i buluyo ondan sonrası yolun durumuna göre devam edebiliyor, siz arabadan ne yakmasını bekliyorsunuz ki bu kadar kızmışsınız, acaba 1.6 hacimli en azından 1200 kiloyu geçip 1300 kg a yaklaşan bir araç ne kadar yakmalıdır?

Konuyu açan arkadaşa tavsiyem ise Golf almak için acele etmemesidir, yeni kasa çıkacak gibi duyumlar geliyor

[/quote

kardeş senin aracın büyük bir ihtimal manuel vites..
    kaldıki 8v golf 210 kuruş yakacak bence biraz zor..
    bilindiği gibi tiptronik şanzumanlar daha fazla yakıt tüketir..

• Orjinalden alıntı: G@LGE

102 bg 8v motorlu olan aracın 2005 modeli de bende var ilk sahibiyim arabam neredeyse 78.000 de yaktığı da 210 kuruş hatta zaman zaman 190 a bile düşüyor, devirlenmesi iyi, rahat rahat 180 i buluyo ondan sonrası yolun durumuna göre devam edebiliyor, siz arabadan ne yakmasını bekliyorsunuz ki bu kadar kızmışsınız, acaba 1.6 hacimli en azından 1200 kiloyu geçip 1300 kg a yaklaşan bir araç ne kadar yakmalıdır?

[/quote

İki araç içinde garantisi bitince Prins olmak üzere LPG'ye geçmek gibi bir hedefim var...
    Yani yakıt beni iki yıl zorlar...
    Yakıt hariç (Konfor, donanım, işçilik gibi) değerlendirmelerinize devam etmeniz benim için daha faydalı olacaktır.

• Kardeş benim aracım midline modeliydi..adında anlaşıldığı gibi orta çizgi demek (kırpılmış model)
    donanım konusunda arka kapılarda hoparlör bile yoktu !!
    işçilik kalitesi tatmin edici bir düzeyde idi..
    aracın konforundan hiç şüphen olmasın..
    süspansiyonları yumuşaktı..
    çukur ve tümseklereden geçince aracın esnemesi + bir değer..
    yol tutuşu gayet iyi..
    yaklaşık 180 km/h'ye kadar çıktım..(hız yapmayı sevmem)
    araç gayet stabil ve virajlarda savurma yok..
    tour modeli benim eski aracıma göre çok daha dolu bir model (çelik jant,sis farı,park sensörü,kol dayama,hız sabitleyici,8 hop vs.)
    fakat ben golf almanı tavsiye etmiyorum..
    çünkü önümüzdeki yıl yeni kasası gelecek..
    bir daha düşün derim..

sana tavsiyem budur;

GOLF 1.6 TOUR (102 BG) - ASTRA HB 1.6 (115 BG) SİZCE HANGİSİ

• astra.astra.astra.
  • 2 sini de test et kendin karar ver.
  • quote:

Golfün kasa değiştirecek olması motorunun düşük olması beni hondaya itti o yüzden Honda civic almalısın bencede o paraya Premium alabiliyorsun bence düşünmelisin...
  • Bence de Honda, bende 2005 Astra vardı pek tavsiye etmiyorum, golf efsanedir, az yakar çok yakar bilemem ama Golf herzaman Golf dür...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgao2000 -- 13 Kasım 2007; 11:58:33 >
  • golf un kasasi 1 yıla değişecek.
    bu yuzden tavsiye etmem.
    yoksa cok konforlu kaliteli bir araçtır.
    102 hp 8 valve olayına gelince.
    leon daki kadar zevk vermıyor motor galiba.cunku leon da eksozt sistemı var.
    eski tabiikide.eski motor yanı.
    ben leon da sehiriçi 9.6 lari goruyorum.(araç daha 200 kusur km de) yanı ileride daha az yakabilir ama tabiikide tsi var ken 1.6 102 hp dusunulmemeli.
    ama dediim gibi benc golf u gecin.golf cok ii arabadır ama 1 yıl soora kasaniz eski kasa kalır.
    astrada bence cok kalteli guzel bir araç.
    1.6 115 hp guzel motor.
    eger beklemeye zamanınız var sa leon un tfsi yada tsi motorunu bekleyın ama kesn gelicek mi gelmiicek mi bilemıorum.
    eger ben bekleyemem dersenız astra derim.
    gerci biz de astra leon arasında kalmiştik kız arkadasım için ve beyaz leon da krar kıldık.
    ama bizim aldıımız araç fazla km yapmııcak yakıt bi derdimiz yok.tasarım ve donanım zengiligi acisindan leona karar verdik.
    ama dediim gibi ben astrayı da cok begenırım.
    bence karari daha cok leon-astra arasin cekin.
    yada golf un yenı kasasini bekleyın derim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.