GALATASARAY SPORTIF SINAI VE TICARI YATIRIMLAR A.S. ILE ILGILI OLARAK GALATASARAY SPOR VE FUTBOL ISLETMECILIGI TICARET A.S.'NDEN GELEN YAZI:
YONETIM KURULUMUZ 14.07.2008 TARIHLI TOPLANTISINDA ALINAN KARAR DOGRULTUSUNDA 29.07.2008 TARIHINDE IMZALANAN SOZLESME UYARINCA, GALATASARAY SPOR KULUBU VE GALATASARAY FUTBOL A.S.,
(I) GALATASARAY SPOR KULUBU VE ISTIRAKLERININ MEVCUT BANKA BORCLARININ REFINANSMANI VE
(II) GALATASARAY SPORTIF A.S. ILE GALATASARAY FUTBOL A.S.'NIN MUHTEMEL BIRLESMESI ONCESINDE GALATASARAY SPORTIF A.S.'NIN HALKA ACIK KISMININ HISSEDARLARINA YONELIK OLARAK YAPILMASINI DUSUNULEN CAGRININ FINANSMANINI DA KAPSAYACAK FAKAT BUNUNLA LIMITLI OLMAYACAK SEKILDE PLANLANAN BIR FINANSMAN ICIN, GOLDMAN SACHS INTERNATIONAL'I YAPILANDIRMA ARACI KURUMU OLARAK HAREKET ETMEK UZERE YETKILENDIRMISTIR.
MUTEAKIP GELISME VE ILGILI BILGILER, OZEL DURUM ACIKLAMALARI YOLUYLA HALKA DUYURULACAKTIR.
-IMKB-
----------------------------------------
Goldman Sachs International Dünyanın en büyük Yatırım Bankalarından birisi...Bizim bu kurumla yaptığımız anlaşma ise anladığım kadarıyla bir nevi Finansman Danışmanımız olacak...Yani daha önceleri başımıza gelen AIG ile alakası yok kimse korkmasın...
Borçlarımız için bize finansörler bulacak..
Peki neye karşılık?
Aslantepe stadının kombine gelirleri gibi , Riva arazisi gibi , Florya arazisi gibi , Kalamış Tesisleri , Ada gibi finans kaynaklarına karşı...
Uygulama başarılı olduğu takdirde kısa sürede borçlar kapatılabilir...Bunu tabi ki yönetim kendis,ide yapabilirdi ama işi profosyonellere vermiş...Yönetim 3 tane alternatif finansör bulursa , bu banka 103 tane bulur çünkü güvenirliliği had safhada...
Bakalım ileride daha açıklayıcı bilgiler gelir sanırım...