Şimdi Ara

Golden Köpek Bakmak İstiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Daha önce hiç köpeğim olmamıştı bu ilk olacak bir kaç sorum var sizin de bakma konusunda dikkat etmem gereken yönleri söylemenizi istiyorum.
    Öncelikle yavru olarak almayı düşünüyorum fiyatı ne olur?
    Nasıl bir büyüme hızı vardır.Yani kaç ayda yavru niteliğinden çıkar?
    Yazın dışarda klübede bıraksam olur mu?
    Nasıl beslenir beslenme konusunda dikkat etmem gerekenler nelerdir?
    Ve sizin eklemek istedikleriniz....

• Köpeklerle ilgili en iyi bilgiyi çervendeki sokak köpekleriyle ilgilenerek edinebilirsin. Çünkü bu köpek işi şöyle yap böyle yapla olması zor malesef. Dediğim gibi çevrende gördüğün köpeklerle ilgilen. Besle olnları, dillerinden anlamaya başlarsın bir süre sonra nerde nasıl davranırlar, ne zaman ne isterler... Bu şekilde çok daha iyi fikir sahibi olursun. Tabi bu biraz uzun sürer ama daha sağlıklı yetiştirirsin alacağın köpeği. Yani tecrübe edinirsin.
    (Yavru bir golden 400 - 600 arası bir miktarda olur tahminimce...)
  • Sokak köpeklerinin sağı solu belli olmuyor açıkçası korkarım sokak köpeklerinden.
    brehh 400-600 mü daha az düşünmüştüm ben.
  • öncelikle yaşınız,maddi durumunuz,ailenizle yaşıyorsanız onların görüşünü söylerseniz kesin birşey söylenebilir.(sadece evde baktığım 2 köpeğim var bilgisiz değilim yani)
  • Yaşım 20 maddi durum iyi değil ama kötü de değil.Normalde ailemle değil üni. okuduğum şehirde öğr. evinde kalıyorum.Benim amacım memleketimde yazın kız arkadaşımla birlikte bakmak.Çok seviyor goldenleri sürpriz yapacağım.Ailemin görüşünü sormuşsunuz annem evin içine sokmaz ondan sordum yazın dışarıda klübede bıraksam olur mu diye.
  • golden iyi bakım isteyen bir türdür şöyle ki kötü beslenirse egzamaya çok yatkındır en olası şey ise tüyleri öbek öbek dökülecektir.yavruyken bir buçuk ay gidecek 15 kiloluk bir mama(kaliteli olan 75 milyondan başlar) fakat ilerleyen zamanlarda ayda bir kere mama almanız gerekcek ikincisi öğrenci evi demişsiniz ilk zamanlar öğrenene kadar aklınızın almayacağı yerlere kaka yapacak vs.eve alışacak ve yazın kulubede çok zorlanacak kaçma ve çalınma riski çok yüksek olacak...yavruyu iyi seçmeniz lazım çünkü goldenlar genetik hastalıklara çok yatkınlardır yani kaliteli bir 'breed' olmalı ki bu da 800 milyondan başlar..ayrıca 4-5 ayda da dizinize gelecek kadar olacaktır boyu
  • quote:

Orijinalden alıntı: mayklhac

golden iyi bakım isteyen bir türdür şöyle ki kötü beslenirse egzamaya çok yatkındır en olası şey ise tüyleri öbek öbek dökülecektir.yavruyken bir buçuk ay gidecek 15 kiloluk bir mama(kaliteli olan 75 milyondan başlar) fakat ilerleyen zamanlarda ayda bir kere mama almanız gerekcek ikincisi öğrenci evi demişsiniz ilk zamanlar öğrenene kadar aklınızın almayacağı yerlere kaka yapacak vs.eve alışacak ve yazın kulubede çok zorlanacak kaçma ve çalınma riski çok yüksek olacak...yavruyu iyi seçmeniz lazım çünkü goldenlar genetik hastalıklara çok yatkınlardır yani kaliteli bir 'breed' olmalı ki bu da 800 milyondan başlar..ayrıca 4-5 ayda da dizinize gelecek kadar olacaktır boyu

Öğrenci evinde bakamam ona yazın alacağım direk memleketteyken.Sürekli ilgilenirim ben onla klübede olsa da yazın işim yok ne de olsa...Yavruyu nasıl seçeceğim o konuyu hiç bilmiyorum işte.Ayrıca biraz masraflıymış galiba...OLsun alacağım güzel sürpriz olacak sonuçta.Peki bu köpekleri alırken taksitlendirme vs. yapıyorlar mı?Yoksa nakit mi?Bir de böyle satan firma vs. var mı yoksa kişiler mi hakim sadece?Hiç bilgim yokmuş yahu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mervekeş

quote:

golden iyi bakım isteyen bir türdür şöyle ki kötü beslenirse egzamaya çok yatkındır en olası şey ise tüyleri öbek öbek dökülecektir.yavruyken bir buçuk ay gidecek 15 kiloluk bir mama(kaliteli olan 75 milyondan başlar) fakat ilerleyen zamanlarda ayda bir kere mama almanız gerekcek ikincisi öğrenci evi demişsiniz ilk zamanlar öğrenene kadar aklınızın almayacağı yerlere kaka yapacak vs.eve alışacak ve yazın kulubede çok zorlanacak kaçma ve çalınma riski çok yüksek olacak...yavruyu iyi seçmeniz lazım çünkü goldenlar genetik hastalıklara çok yatkınlardır yani kaliteli bir 'breed' olmalı ki bu da 800 milyondan başlar..ayrıca 4-5 ayda da dizinize gelecek kadar olacaktır boyu

Öğrenci evinde bakamam ona yazın alacağım direk memleketteyken.Sürekli ilgilenirim ben onla klübede olsa da yazın işim yok ne de olsa...Yavruyu nasıl seçeceğim o konuyu hiç bilmiyorum işte.Ayrıca biraz masraflıymış galiba...OLsun alacağım güzel sürpriz olacak sonuçta.Peki bu köpekleri alırken taksitlendirme vs. yapıyorlar mı?Yoksa nakit mi?Bir de böyle satan firma vs. var mı yoksa kişiler mi hakim sadece?Hiç bilgim yokmuş yahu

okula döndüğünüzde ne olacak köpek?

• İlgilenen eniştem var ona verebilirim.Ya da satarım diye düşünüyordum o kadar para verirsem satmam o fikir yattı.Kız ark.ın annesi de izin vermiyor ona da bırakamam ya enişteme veririm en olmadı mec. burdaki öğr. evinde bakacağım.Çok havlar mı bu köpek?
  • bence vazgeçin köpek almaktan samimi bir tavsiyem bu birazcık hayvanseverseniz almayın...kız arkadaşınızın en fazla 2-3 saat sürecek mutluluğu için bir canlıyı mahvetmeyin bu canlı 15 yıl yaşayan bir canlı..yazın size bağlanacak enişteme bırakıp giderim olmaz vicdansızlık olur ayrıca kızlar böyle şeyler ister fakat kesinlikle sorumluluk almazlar yeri gelecek bu köpeğin kakasını bir yaprakla avuçlayıp yoldan kaldırmanız gerekecek lütfen vazgeçin
  • 350 liraya 1aylık almıştım lanet olsun ama öldü o 3aylık 2aylık falan al en az ucuza köpek alma benimki hayvansıydı aralarından en hayvan olanıydı kardeşleri cılız bişeydi kemik bağırsağını yırtmış alıp kaçmıştı kemiği ben vermedim
  • al bak bende geçenlerde bakmıştım
     Golden Köpek Bakmak İstiyorum
  • quote:

bence vazgeçin köpek almaktan samimi bir tavsiyem bu birazcık hayvanseverseniz almayın...kız arkadaşınızın en fazla 2-3 saat sürecek mutluluğu için bir canlıyı mahvetmeyin bu canlı 15 yıl yaşayan bir canlı..yazın size bağlanacak enişteme bırakıp giderim olmaz vicdansızlık olur ayrıca kızlar böyle şeyler ister fakat kesinlikle sorumluluk almazlar yeri gelecek bu köpeğin kakasını bir yaprakla avuçlayıp yoldan kaldırmanız gerekecek lütfen vazgeçin

Haklısınız galiba ben sorumluluk alırım da kızlar öyle oluyor genelde.Belki de bakım sırasında bizim evde kalmaya ikna ederim iyi bir düşünmem gerekiyor sanırım zaten masraf olarak bu kadar düşünmemiştim.Kızdan önce ben de heveslendim açıkçası.
  • her konuda yardımcı olmaya hazırım ama lütfen almadan önce iyi düşünün goldenı sokağa bırakırsanız yaşayamaz satarsanız damızlık olur hastalanınca da öldürülür lütfen iyi düşünün bir anlık hevesle bir canlıyı mahvetmeyin
  • quote:

her konuda yardımcı olmaya hazırım ama lütfen almadan önce iyi düşünün goldenı sokağa bırakırsanız yaşayamaz satarsanız damızlık olur hastalanınca da öldürülür lütfen iyi düşünün bir anlık hevesle bir canlıyı mahvetmeyin

Yok sokağa bırakmam hayvanları severim.Küçüklüğümden beri böyle büyük olmasa da hayvan bakmışlığım var oradan gelen bir sevgi de var.İyice düşüneceğim alırsam da sizle irtibata geçerim.
  • her zaman yardımcı olmak isterim illa ki istiyorsanız da başka ırklar önerebilirim bakımı çok daha kolay
  • arkadaşım bu konuda yazılacak anlatılacak o kadar çok şey varki kısaca bişeyler yazmak istedim şimdilik.

ilk olarak almak bakmak istediğin tür bahçede bakmak konusunda hiç elverişli bir köpek değildir. Aslında türün kökeni su avı köpeği olarak gelsede günümüze gelene kadar bir çok evre geçirmiş bir tür olduğu için tamamen ev köpeği olarak şekillenmiş soğuk havaya yanlız kalmaya bekçilik yapmaya filan hiç uygun değil. Şimdi diyeceksin ki ben ondan bekçilik istemiyorum filan ama işsiz kendini sorumluksuz yanlız ve gereksiz hisseden bir köpek hiçbir zaman sağlıklı olamaz ne ruhsal ne de bedensel. Bu köpekler sadece sahipleriyle evde ya da onun anlaşabileceği türde başka köpeklerin yanında mutlu olurlar. Bu köpek ırkıyla ilgili çok olumsuz şeyler yazdığımı düşünme sadece senin şartların için sana uygun özellikler için olumsuz tarafları var. İyi tarafları da bu ırkın tamamen duygusal sahibine bağlı çocuklarla ve ev halkıyla iyi geçinen ve birçok ırktan çok daha zeki olmalarıdır.

Sakın alıp bir süre bakarım sonra satarım filan diye düşünmeyin. Bu tip alım satım işleri filan için elektronik bilgisayar filan alıp satabilirsin canın sıkılıyorsa. Ama duygularıyla yaşayan sahibine yürekten bağlanan hayvanlar için bu durum tamamen yıkım oluyor çok örneğini görüyoruz etrafta.
    Bence kız arkadaşına daha kısa ömürlü daha bakımı kolay bir hayvan al hem senin hem de onun içindeki hayvan sevgisini bu şekilde tatmin edebilirsiniz. Ya da hayvan barınaklarına gidin orda sevin hayvanları.

Ama yine de yok ben illaki köpek alacam dersen türler hakkında köpek bakımı hakkında tecrübeleri olanlarla paylaşım yapabileceğin sorular sorup yanıt alabileceğin bir forum var.
    petarkadas.com
    benim orada ki üyeliğimde aynı nick ile her zaman soruların hakkında yardımcı olmaya çalışırız.

• Ben 6.5 yıldır bir köpekle yaşıyorum ve çok zor olmasına rağmen bir o kadar da zevkli bir olay.
    İyi düşünüp öyle karar vermelisin.
    En az 12 sene beraber yaşayacaksın.
  • Öncelikle bu sorumlulugu almaya hazırmısın ? çünkü aynı bir bebek gibi kopek bakmak gercekten bana gore hiç bir farkı yoktu bende besledim kendimi cocugum var gibi hissediyordum bunu iyice bir düşün hayatından fedakarlık yapabilecekmisin ?

fiyatları 400-600'den daha yüksek ayrıca.ama nette arastır daha ucuza bulabilirsin mesela adamda hem dişi hem erkek var yavrulamıs nette daha ucuza satıyor petshop a gore.

ilk köpeğinse yardıma baya ihtiyacın var nasıl egiteceğin konusunda netten bunuda arastırıp bol bol okursan sorun yaşamayacagını zannediyorum.

bende labrador vardı 4 aylıkken falan bence yavru sıfatını tasımıyordu :))

beslenme konusunda ben 6. ayına kadar günde 3 öğün veriyordum 6.aydan sonra 2 öğüne düştü 1 yasından sonra sadece günde 1 öğün. ama suyunu hiç bir zaman eksik etme.

golden ev kopegidir aslında ama eger bahcede falan bakacaksan onun içinde iyi olabilir. oyun oynamayıda cok seven bir kopektir bol bol oynarsınız beraber :))

Edit : Satıcaksan kesinlikle alma!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeşiktAŞK93 -- 14 Kasım 2009; 23:22:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mervekeş

İlgilenen eniştem var ona verebilirim.Ya da satarım diye düşünüyordum o kadar para verirsem satmam o fikir yattı.Kız ark.ın annesi de izin vermiyor ona da bırakamam ya enişteme veririm en olmadı mec. burdaki öğr. evinde bakacağım.Çok havlar mı bu köpek?

lutfen kopek falan alma
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.