İlgilenen eniştem var ona verebilirim.Ya da satarım diye düşünüyordum o kadar para verirsem satmam o fikir yattı.Kız ark.ın annesi de izin vermiyor ona da bırakamam ya enişteme veririm en olmadı mec. burdaki öğr. evinde bakacağım.Çok havlar mı bu köpek?
lutfen kopek falan alma
Ben bu satırları gözden kaçırmışım.
Köpek bu tabii ki havlayacak. Doğasında var olan davranışı engellemeye çalışmamalısın. Ben şahsen gece 2 bile olsa, benim köpek ses duyduğunda hemen susturmuyorum. 5 saniye bile olsa havlamasına izin veriyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: 1881
quote:
Orijinalden alıntı: Qu4k3r
quote:
Orijinalden alıntı: Mervekeş
İlgilenen eniştem var ona verebilirim.Ya da satarım diye düşünüyordum o kadar para verirsem satmam o fikir yattı.Kız ark.ın annesi de izin vermiyor ona da bırakamam ya enişteme veririm en olmadı mec. burdaki öğr. evinde bakacağım.Çok havlar mı bu köpek?
lutfen kopek falan alma
Ben bu satırları gözden kaçırmışım.
Köpek bu tabii ki havlayacak. Doğasında var olan davranışı engellemeye çalışmamalısın. Ben şahsen gece 2 bile olsa, benim köpek ses duyduğunda hemen susturmuyorum. 5 saniye bile olsa havlamasına izin veriyorum.
yok havlamaz bu insan gibi konusur :d kopek bu ya havlar tabi.
quote:
Orijinalden alıntı: Mervekeş
Birkere ilk önce şunu öğren.Bu bir mal değil canlı.Alırım satarım falan yapıcaksan hiç bulaşma bu işlere. Şimdi sorularına cevap vermeye çalışıcam.
Öncelikle havlar veya havlamaz diye kimse garanti veremez.Hiç havlamayanda gördüm,benimki gibi sadece derdi olduğunda(tuvalet ihtiyacı vb.)havlayan , hırlayan , viyaklayan da. Fiyat aralıkları çok esnek.Irk kalitesi denen birşey vardır cins köpeklerde.Irk kalitesine göre 1500 liradan 200 liraya kadar değişir fiyatlar.(eğitimsiz yavru)
Evde bakımı kolay ve söz dinleyen cinslerdir.Yanlız bakım isteyen bir hayvan çünkü kaliteli bir ırk.Almaya kesin gözüyle baktığın an bir kere şunu kabulleneceksin.(evin içinde bakıyorsan) Gelen köpek 0-3 aylık arası ve tuvalet eğtimi verilmemişse evde sağa sola bırakır,affetmez.Bu senin verebilidiğin eğitime bağlı , 2 hafta belkide 2-3 ay gibi bi sürede tuvalet eğitimi alabilir.
Büyüme hızına gelicek olursak,beslenmesi,koşması,gezmesine kadar herşeyi etkiler.Ve tabi genetiği.Babasının ve annesini boyu posuda önemli.Goldenların boy ve kilo aralığının belli bir standardı vardır.Pek aşmazlar zaten ama.Hayvanı yedirir yedirir koşturmazsan kasları doğru dürüst gelişmez , hantallaşır.Ortalama 5-6 ay ve sonrası zaten yavrulukl dönemini geçerler.Yavruyken veterinere götürme aralıkların 6.-7. aydan sonra çokdaha fazla azalır.Tuvalet sıkıntısı azalır.Bizimki şuanda fix günde 1 max. 2 kere çıkıyor.Yani pekbi zorluğu yok.
Klübede tabiki bakabilirsin ama hayvanı eve alıştırıp sonra dışarı bırakırsan alışmakta güçlük çeker.Bilesin.+Oyunu çok seven bir cins.Onu uzun süre biyerde bağlı veya yanlız bırakma derim.
Başka soruların olursa gerek eğitim gerek bakımla ilgili bana pm ile ulaşabilirsin.Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım.Yazdıklarımı doğru dürüst okursan kafanda bir fikir oluşur en azından.Ama başta dediğim gibi unutma bir mal değil.Bir canlı o yüzden kesin karar ver ve öyle al alıcaksan.Bakım ve ilgi isteyen bir hayvan olduğunu unutma.
Kolay gelsin , iyi forumlar.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme