Şimdi Ara

Gökyüzü ne kadar güzel şimdi anladım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elektrikler gitti ve yaptığım ilk ışık kirliliği nedeniyle görünmeyen yıldızları gözlemlemek oldu.Büyük şehirlerde gerçektende doğaya yabancıymışız.

Kısa bir süre için bile olsa daha fazla yıldız gözlemlemek güzeldi.

• konyadamısın?
  • Yok büyük bi ihtimal ankara gölbaşında. biraz önce bizdede gitti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 10_hagi -- 25 Temmuz 2009; 1:48:29 >
  • Işık kirliliği az olan bir yere (Köy, kasaba vs.) gidince geceleri kafamı kaldırıp uzun süre izlerim yıldızları.
    Yağmurlu havalarda şimşekleri.

İnsanlara garip gelir bu yaptığım ama büyük bir haz duyarım yıldızların içinde kaybolmaktan...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi irish -- 25 Temmuz 2009; 1:49:02 >
  • Daha güzel olan neler var kim bilir.. Ama daima yakınımızdaki ışığa dikkat ederiz biz.. Gözlerimizdeki perdelerin sebebide bunlar değil midir?
  • ışık kirliliği olmayan bir yerde çıplak gözle Andromeda galaksisini bile gözlemleyebilirsiniz öyle bir yerde yaşamayı çok isterdim
  • evet tam yoldayım şehrin tüm elektrikleri gitmişti yaklaşık 4 sene önce.. bende tadını çıkardım bulduğum bi banka oturup gökyüzüne baktığımda yıldızlar bana çok yakın ve ışık olduğundan çok yıldız gördüm çokta güzel keyifli dakikalar geçirdim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu kız güzel mi ?
    geçen yıl açıldı
    Bu Ne Demek Şimdi?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: 10_hagi

Yok büyük bi ihtimal ankara gölbaşında. biraz önce bizdede gitti

Evet ordaydı.Ne olacak bu elektrikler.Ben kendimi bildim bileli hergün elektrik kesiliyorbugun iyiki gece gitti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasaza -- 25 Temmuz 2009; 2:39:31 >
  • Çıplak gözle bile görülebilir

Andromeda Galaksisi..

Keşke imkan olsa bknz.istanbulcengelköy
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mehmet.Fatih

Çıplak gözle bile görülebilir
    />

Andromeda Galaksisi..

Keşke imkan olsa bknz.istanbulcengelköy

Türkiyede bunları gözlemleyeeğimiz bir yer varmı?
  • Çengelköy demiş işte... Ayrıca çok güzel bir semttir. Eski oturduğumuz yer diye söylemiyorum. Havası, yeşillikleri, yolları apayrıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sariemir06

quote:

Evet ordaydı.Ne olacak bu elektrikler.Ben kendimi bildim bileli hergün elektrik kesiliyorbugun iyiki gece gitti

Bi yol Olmaz bu gölbaşından Ben ilk fırsatta terketmeyi düşünüyorum sanada tavsiye ederim

• Ben de küçükken bir kere epey büyük bir elektrik kesintisi olmuştu. Gözkyüzü muhteşemdi, hala aklımdadır o görüntü.
  • yenimahallede gitti
  • quote:

quote:

quote:

Bi yol Olmaz bu gölbaşından Ben ilk fırsatta terketmeyi düşünüyorum sanada tavsiye ederim

Terk etmeyi çok denedim ama olmuyor.Allahtan liseyi gölbaşı dısında okudum.Yoksa gençliğimde heba olacaktı

• millet bu yildizlara bakip ne anliyor senelerdir bakarim cogu gece balkonda yatarim sabaha kadar bakarim fakat benim icin hic bi onemi yok milyarlarca yildiz hadi 1-2 tane olsa neysede.nesi guzel yani hic mantikli bi aciklamasi yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Næccm

millet bu yildizlara bakip ne anliyor senelerdir bakarim cogu gece balkonda yatarim sabaha kadar bakarim fakat benim icin hic bi onemi yok milyarlarca yildiz hadi 1-2 tane olsa neysede.nesi guzel yani hic mantikli bi aciklamasi yok

Bu biraz da kişinin onlara yüklediği anlama bakıyor.Benim için şiirsel bir şeydir,umutlarımı temsil eder.Senin için birşey ifade etmez.Başka birşeyde senin için anlam taşırken benim için taşımaz.

Şu an ben otururken ,aynı zaman içinde, dünyanın dışında var olan hareketlenmeleri görmek güzel olsa gerek
  • Bende yağmur yağdığında yürümemi yavaşlatırım. Varsa kapşonumu çıkartırım. Şehir hayatına kendimizi o kadar kaptırdık ki ıslanmanın tadını özledim.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Næccm

millet bu yildizlara bakip ne anliyor senelerdir bakarim cogu gece balkonda yatarim sabaha kadar bakarim fakat benim icin hic bi onemi yok milyarlarca yildiz hadi 1-2 tane olsa neysede.nesi guzel yani hic mantikli bi aciklamasi yok

Bu biraz da kişinin onlara yüklediği anlama bakıyor.Benim için şiirsel bir şeydir,umutlarımı temsil eder.Senin için birşey ifade etmez.Başka birşeyde senin için anlam taşırken benim için taşımaz.

Şu an ben otururken ,aynı zaman içinde, dünyanın dışında var olan hareketlenmeleri görmek güzel olsa gerek

galiba haklisin aslinda birde benim icinde anlam katmiyorum evet onlara cunku milyarlarca var.yildiza bakarak gunes benim icin daha onemlidir mesala cunku bir tane var onun icin olabilir

• quote:

Elektrikler gitti ve yaptığım ilk iş ışık kirliliği nedeniyle görünmeyen yıldızları gözlemlemek oldu.Büyük şehirlerde gerçektende doğaya yabancıymışız.

Kısa bir süre için bile olsa daha fazla yıldız gözlemlemek güzeldi.

Tamam.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.