Şimdi Ara

Gökçeada'yı bilen, orada yaşayan... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
17.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nette çok bilgi olmaması da şaşırtıcı hani. Düşünsenize belediyesinin sitesinde bile pek bilgi yok yahu. 10 dk uzaklık deniz yakını demek zaten sorun değil. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim...

Acaba kentin yapısı nasıl; binalar yeni mi, doğalgaz var mı falan filan... Çok soru var çok.
  • askerlik yaptım
    öldüm öldün dirilidim
  • Yok mu yahu düzgün anlatabilecek kimse?
  • quote:

Orijinalden alıntı: AşkBirSudurİçİçKudur

Cok fazla fark yok burdaki gibi marketler ordada var benzin pahalı sadece yazın cok fazla kişi adaya geliyor tatil amaçlı öğretmenlikte sadece sehrin merkezinde yaparsın gibime geliyor çünkü diğer yerlerde cok fazla insan yasamıyor kafa dinlenecek bir yer

adada trafik oluyor mu
  • quote:

Orijinalden alıntı: dRela

quote:

Orijinalden alıntı: AşkBirSudurİçİçKudur

Cok fazla fark yok burdaki gibi marketler ordada var benzin pahalı sadece yazın cok fazla kişi adaya geliyor tatil amaçlı öğretmenlikte sadece sehrin merkezinde yaparsın gibime geliyor çünkü diğer yerlerde cok fazla insan yasamıyor kafa dinlenecek bir yer

adada trafik oluyor mu

Neyine güldün anlayamadım, heralde Marmara'daki adalar gibi faytonla gezildiğini falan sanıyosun
    ---------------------------------------

Yazın bile ıssızlık koyduydu bana 2 günde, kafa dinlemeyi çok severim ama bu ada da harbi boş be kardeşim

• Ben derdimi anlatamadım sanırım. Yine de teşekkürler ilgilenen herkese.
  • Ileride oturacagim yegane yer.Hatta ileri derken belkide en fazla 3 sene sonra.Her gün balik ve deniz mahsülleri.Insanin parayada fazla ihtiyaci olmaz bu adada.Ama konuyu açan arkadas gibi bende fazla bir bilgi bulamadim.Belki 2 senedirde bu ada ile ilgileniyorum.Rumlarin olmasi bir +.Mutlaka sarap yapiyorlardir.Ben sarap olmadan yemek yiyemiyorum.Tabiki 35 senedir fransada oturmaninda ilgisi var bu aliskanlikla.Konuyu açan arkadas bazi bilgiler edinirse insallah burada paylasir.Zira ben hala yurt disindayim.Zaten bozcaada olmazsa bir yunan adasina yerlesecegim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2000watts

Ileride oturacagim yegane yer.Hatta ileri derken belkide en fazla 3 sene sonra.Her gün balik ve deniz mahsülleri.Insanin parayada fazla ihtiyaci olmaz bu adada.Ama konuyu açan arkadas gibi bende fazla bir bilgi bulamadim.Belki 2 senedirde bu ada ile ilgileniyorum.Rumlarin olmasi bir +.Mutlaka sarap yapiyorlardir.Ben sarap olmadan yemek yiyemiyorum.Tabiki 35 senedir fransada oturmaninda ilgisi var bu aliskanlikla.Konuyu açan arkadas bazi bilgiler edinirse insallah burada paylasir.Zira ben hala yurt disindayim.Zaten bozcaada olmazsa bir yunan adasina yerlesecegim.

Aman adalar karışmasın
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2000watts

Ileride oturacagim yegane yer.Hatta ileri derken belkide en fazla 3 sene sonra.Her gün balik ve deniz mahsülleri.Insanin parayada fazla ihtiyaci olmaz bu adada.Ama konuyu açan arkadas gibi bende fazla bir bilgi bulamadim.Belki 2 senedirde bu ada ile ilgileniyorum.Rumlarin olmasi bir +.Mutlaka sarap yapiyorlardir.Ben sarap olmadan yemek yiyemiyorum.Tabiki 35 senedir fransada oturmaninda ilgisi var bu aliskanlikla.Konuyu açan arkadas bazi bilgiler edinirse insallah burada paylasir.Zira ben hala yurt disindayim.Zaten bozcaada olmazsa bir yunan adasina yerlesecegim.

Bilgi edinirsem tabi ki paylaşırım. Ama fazla vaktim de yok, bugün yarın bir karar vermem gerekiyor. Yok mu kimse?

Bu arada Bozcaada demişsin, ben Gökçeada'dan bahsediyorum.

• gökçe ada güzel yer 2kez gezmek için gittim.
    kalmak için yukarda yazıldığı gibi şartlar zorlu kalacaksan eğer ciddi kafaya koymak lazım.
    ulaşım problemli ruzgarda fırtınada kesiliyor adadan birkac hafta canakkaleye ulasım kesilebilir sert kış olursa
    oturan kişinin mutlaka arabası olmalı
    bunun yanında adada işgörmek için basit bir çin motoru yeterli olacaktır

elektrik-su vs gibi şeylerin arada kesildğini yazmış arkadaşlar zaten tahmin etmek güç değil
    birçok kasabanın köyun oldugu bir yer olarak düşünmek lazım

daglarda ortalık yerlerde 100lerce keçi-koyun serbestçe sahipsiz dolaşır
    kolay lokma gibi gozuksede bunlardan birini bacagından yakalamak zor olacaktır

yanlızlıga sessizlige alışık. internet olmasada olur telefon kesilsede çekmesede olur kışın fırtınası bana koymaz.
    doğa ile kalayım
    ben boyle rahatım arada denize dalar çıkarım
    diyenlerin sevebilicegini düşünüyorum

ileride
    kendi evimi çiftliğimi(minik çiftlik) yapacak kadar sermaye bulursam gidecem

• Gökçeada Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, bu tarafta mı yani? Fatih Mahallesi, Yalı Caddesi...

Gökçeada'yı bilen, orada yaşayan...
  • arkdaşım gökçeadayla ilgili zamanında bende araştırma yapmıştım
    çokçok zor bilgi toplamak dışarıdan
    çanakkaleliler belki bilir.

konu yer etmişken
    bende birşey sorıyım
    burda devlet hastahanesi varmıymış acaba?
    belki çalşmak için bende bakarım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kentacdis

arkdaşım gökçeadayla ilgili zamanında bende araştırma yapmıştım
    çokçok zor bilgi toplamak dışarıdan
    çanakkaleliler belki bilir.

konu yer etmişken
    bende birşey sorıyım
    burda devlet hastahanesi varmıymış acaba?
    belki çalşmak için bende bakarım...

Evet bir tane devlet hastanesi varmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gereqsiz

Gökçeada Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, bu tarafta mı yani? Fatih Mahallesi, Yalı Caddesi...

Orası deil kaleköy adanın en arka tarafı daha aşa indir görünütyü :D
  • Neyse arkadaşlar, ben vazgeçtim buradan.

İlgilenen tüm arkadaşlara teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gereqsiz -- 1 Aralık 2010; 16:23:12 >
  • Gerekliyse zıpkıncılara sorayım, ben tekirdağlıyım olursa orası da iyidir.
  • Benim yazlık tam Gökçeada'nın karşısında, dalmak için giderdik 1-2 kere de gezintiye gittim ama kışın kalmak için cidden sağlam bünye ister
  • 7 mm elbiseye bakar iş sonrası yaz gibi:)
  • bende birkaç yıl önce gökçeada'da aydınçık civarındaki köyde 2 gece kalmıştım sorusu olanlara cevaplıyabileceğim kadar cevaplarım

size hatırladıklarımı yazayım köy evinde kalmıştık sabah erkenden kalktığımda 1km ötekedi o ince ama ıssız deniz manzarası insanı huzura kavuşturuyordu evet anlatıldığı gibi sahibsiz gezen keçiler var alayı adada serbest taklıyorlar kefaloz sahilinde uçurtma sörfü yapılan okul var yine o denizde zıpkınla daldığımda 1.dünya savaşından kalma gemi batıklarının parçaları (baca) vardı zıpkınla avlananlar için çok bereketli bir mera agaşon tekniğiyle akya alabileceğiniz yer belli aylarda balıkçıların zıpkınla kılıçbalığı avladığı eşsiz bir ada yalnız çok ıssız uzun surede insanı çok sıkacağı kesin tabi sessizlik aramıyorsanız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TIGERSHARK -- 1 Aralık 2010; 17:38:49 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.