Şimdi Ara

Godaddy'den 1 $' a domain (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
4.860
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bunu yapmayı biz bilmiyoruz tabi, bir sen biliyosun.
    Verdiğin örnekteki domain, yani arabapazari.com illegal yollarla elinden alınırsa, hak iddia edemezsin.
    Belki adığın domain jenerik bir domaindir. Ticari amaçla ya da satmak için almışsındır. İletişim yolu olarak ta sadece yazışmayı tercih ediyorsundur.
    Domain dediğin şey kimine göre önemli, kimine göre de pek önem arz etmeyen birşeydir. Herşeyi kendine göre yorumlama.

quote:

Orijinalden alıntı: sakkans

iyi de kişisel bilgileri gizlemek için illa gizlilik paketi satın almanıza gerek yok ki. atıyorum mesela arabapazari.com açacaksiniz. yazın oraya

isim: araba
    soyisim: pazari
    adres: istanbul
    telefon: 5555555
    posta kodu: 33333

böyle register edin siteyi. olsun bitsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uçan Mürekkep -- 22 Kasım 2010; 11:43:28 >

• 1 $ a satın aldım, extra masraf çıkmadı
  • mail hizmeti için alcam bir tane , saol hocam haber verdigin için.
  • Peki bunda domaini başka bir yere taşıma ya da başka bir yerlerden yenileme gibi imkanımız var mı?
  • bence fazla paranoya yapıyorsunuz bu konuda, o kadarda değil,çünkü sizi hususi olarak whoisinizden arayıp bulan adam zaten hususi düşmanınızdır yoksa kaç kişi whoisine bakar ki aradığı insanın,

quote:

Orijinalden alıntı: sancez

Hemen +18. Tek aklımıza gelen bu

Aile reisi olduğunuzda daha iyi anlarsınız. İnternet ortamında ev adresi ve telefon numarasının görünmesi, google tarafından indexlenmesi bazen rahatsız edici olabilir. Dengesizin biri gece yarısı telefonu çaldırsa, bu bile bir anda çoluğunuza çocuğunuza huzursuzluk vermeye yeter. En azından ben bu konuda rahat olamıyorum, öyle söyliyeyim.

quote:

Orijinalden alıntı: righteous@

who is bilgilerini neden gizlemek istenir ki, +18 içerikli sayfa açmayı düşündüğünüzdenmi?

• @sanchez

Yanlis bilgi veriyosun abicim. Elbette domaini dogru bilgilerle almak en guzelidir de isim telefon gibi bilgiler sallama diye illegal yoldan elinden alinma durumunda hak iddia edememe soz konusu olmaz. Sonucta godaddy hesabin belli, satin alinan kredi karti sahibi belli fatura ismi belli. Ha bu illegal yoldan elinden alan godaddy ise o zaten efsane bisey olut hrsabini da ucururlar. Bu kadari paranoya ama. Ben akilliyim siz akilsizsiniz falan demedim. Sadece cok da buyuk bir projede kullanmayacaginuz domainin whoisini gizlemek icin fazladan 10 dolar vermeyin dedim. Zaten domain buyuk bir projede kullanilacaksa buyuk yatirimlar ve beklentiler varsa kimse 10 dolar hesabi yapmicaktir. Ben kisisel siteler vb icin dedim. Kim neden elinizden aksin onu.
  • Paylaşan arkadaşa teşekkürler bende kaptım bir tane.
  • arkadaşlar burdan aldığımız domainler ebediyen bizim mi oluyor? çünkü 0.99/yr yazıyor sayfada.yani yoksa 1 yıllık mı kiralıyosunuz domaini?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cumhurozan

arkadaşlar burdan aldığımız domainler ebediyen bizim mi oluyor? çünkü 0.99/yr yazıyor sayfada.yani yoksa 1 yıllık mı kiralıyosunuz domaini?

tabii ki 1 yı8llık
  • quote:

Orijinalden alıntı: SzolnoK

quote:

arkadaşlar burdan aldığımız domainler ebediyen bizim mi oluyor? çünkü 0.99/yr yazıyor sayfada.yani yoksa 1 yıllık mı kiralıyosunuz domaini?

tabii ki 1 yı8llık

peki satın almaya kalksak ne kadar vermemiz gerekecek?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SzolnoK

quote:

tabii ki 1 yı8llık

peki satın almaya kalksak ne kadar vermemiz gerekecek?

ilk yıl ücreti 1$ daha sonra yıllık 15 tl vermen gerekiyor. ebediyen sahip olma diye birşey yok yani
  • righteous@ ve sakkans

sizin bu paranoya diye gördüğünüz şeyler yaşanmış şeyler. Anlattığınız gibi herşey süt liman olsa Who is bilgilerini gizleme gibi bir seçenek olmazdı.
    Biraz webmaster forumlarına da takılırsanız bu olaylara yabancı kalmazsınız.

Bilgi sahibi olmadan, tecrübelerini paylaşanlara az da olsa kulak vermeden, kendi doğrularınızla muhalefet ederseniz yanlış yaparsınız.
    Şöyle diyebilirsin ; Benim who is bilgilerimi gizlemem için hiç bir neden yok. Düşmanım da yok, hit alan bir web sayfam & forumum da yok. O yüzden gizlemiyorum.
    Buna saygı duyulur.
    Ama, kaç forum sahibi rahatsız edildi, tehtidler aldı, kaç kişinin domaini illegal yollarla elinden alındı. Sizin mantığınıza ters düşse de, bu piyasada bu tarz şeyler yaşanıyor.
  • internet sitesini nasıl hazırlayıp koyabiliriz . web sitesi hazırlayabileceğim ve aldığım siteye gönderebileceğim program bilen varsa söyleyebilir mi ?
  • fırsat için teşekkürler 1 yıllık domain kaydı 1,75 TL'ye geliyor, bu arada son adımda Cart ekranında 2 aylık trial bir ürün mevcut, bu ürünü remove etmenizi tavsiye ediyorum, aşağıda 2 ay sonrasında otomatikman ayda 4,99$ renewal ücreti alınacağından bahsediliyor
  • Evet ben de sen söyledikten sonra kontrol ettim, hakikaten otomatik olarak her ay ücret çekecekmiş. İptal ettim hemen o üyeliği. Sağol.
  • şimdi bi kaç sorum olacak.
    1-bu siteden aldığımız domaini 1 sene sonra yenilemezsek elimizden çıkmış mı oluyo(yani tekrardan go daddy'e dönmüş mü oluyo) ?
    2-peki ileride almış olduğumuz site yüklü bi değer elde ederse bu sitenin bir sonraki senelik kiralama ücretinide hayvan gibi belirlemez mi bu godaddy.com ?
  • quote:

iyi de kişisel bilgileri gizlemek için illa gizlilik paketi satın almanıza gerek yok ki. atıyorum mesela arabapazari.com açacaksiniz. yazın oraya

isim: araba
    soyisim: pazari
    adres: istanbul
    telefon: 5555555
    posta kodu: 33333

böyle register edin siteyi. olsun bitsin.

quote:

@sanchez

Yanlis bilgi veriyosun abicim. Elbette domaini dogru bilgilerle almak en guzelidir de isim telefon gibi bilgiler sallama diye illegal yoldan elinden alinma durumunda hak iddia edememe soz konusu olmaz. Sonucta godaddy hesabin belli, satin alinan kredi karti sahibi belli fatura ismi belli. Ha bu illegal yoldan elinden alan godaddy ise o zaten efsane bisey olut hrsabini da ucururlar. Bu kadari paranoya ama. Ben akilliyim siz akilsizsiniz falan demedim. Sadece cok da buyuk bir projede kullanmayacaginuz domainin whoisini gizlemek icin fazladan 10 dolar vermeyin dedim. Zaten domain buyuk bir projede kullanilacaksa buyuk yatirimlar ve beklentiler varsa kimse 10 dolar hesabi yapmicaktir. Ben kisisel siteler vb icin dedim. Kim neden elinizden aksin onu.

Eğer bilgileri sallamasyon yazarsanız normal şartlarda godady kalkıpda sizden kimlik bilgilerinizi doğrulamanızı istemez ama olduki hesabınız hacklendi hackleyen kişi domaini transfer etti yada godady hesabınıza erişemiyorsunuz bu durumda firma sizden kimlik bilgilerinizi doğrulamanızı isteyecek siz oraya ali,veli.com yazarsanız hiçbirşekilde kk bilgileriniz olsada bir hak idda edemezsiniz firmayı yanılttığınız için işmenizi yapmazlar tecrübeyle sabittir heleki jenerikler için doğru yazmamak büyük risktir

@cumhurozan

1. sorunuzun cevabı domain sürenizin dolmasına yakın mailinize hatırlatma gelir uzatın şeklinde eğer uzatmazsanız adresiniz dondurlur ve bir sure daha sizin üzerinide olmaya devam eder bu süreçte tamamlanınca domain düşer

2. sorunuzun cevabı ise domainin masrafının siteninizin büyümesiyle alakası yoktur size masraf açıcak hosting olur alan maliyetleri,bakım maliyetleri vs.

bu arada konuyu açan arkadaşa teşekkürler almııyacaktım ama bir adet beğendigim domain düştü ve aldım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bbaday -- 23 Kasım 2010; 0:37:27 >

• quote:

şimdi bi kaç sorum olacak.
    1-bu siteden aldığımız domaini 1 sene sonra yenilemezsek elimizden çıkmış mı oluyo(yani tekrardan go daddy'e dönmüş mü oluyo) ?
    2-peki ileride almış olduğumuz site yüklü bi değer elde ederse bu sitenin bir sonraki senelik kiralama ücretinide hayvan gibi belirlemez mi bu godaddy.com ?

Arkadaş cevap vermiş. Bende şöyle bi' ekleme yapayım. Domain düşer dediği yani domain aynı hiç alınmamış gibi olur. Ama tabi bu domain süresinin bitmesinin üzerinden geçen yaklaşık bi 70 günlük süreyi kapsar. Bu süre içersinde domainin süresini ya o firmadan uzatacaksın ki genelde çok para isterler. Ya da bekliyeceksin boşa düşecek ve başka bir firmadan kaydedeceksin. Boşa düşme aslında bi' riskdir. Sonuçta alan adınız güzelse sizden önce alacak olanlar çıkabilir. Fakat kişisel siteler için pek bi' sorun oluşturacağını düşünmüyorum. Umarım yardımcı olabilmişimdir...

• peki son bi sorum daha olacak .mesela bu alan adlarını daha uzun süraliğine tescil edemiyormuyuz.yani ihs.com.tr de 5 yıllık seçeneği var ama go daddy de gözüme çarpmadı?
  • Var ama o zaman indirim kullanılmıyor sanırım. Tam o kodu girdiğin yerin sol tarafında 5 years fln yazıyor. Ordan bakabilirsin.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.