Şimdi Ara

God of War'un Fiyatı Arttı (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
1
Favori
1.947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-AEF248198

    Steam'deki oyun fiyatlarına bak insanların aslında ne demek istediğini daha net anlarsın.

    Alıntıları Göster
    Steam'de indie şirketler hariç çoğu AAA oyun yapımcısı 200-300 liralardan oyun satıyor.
  • Peşin not: Anti AKP Team

    Özel fiyatlandırma şart. Şöyle örnek vereyim.

    Steam'de Tower of Time diye güzel bir RPG oyunu çıktı. Erken Erişim'deydi ve geçen hafta çıkışını yaptı. Yanlış hatırlamıyorsam, Erken Erişim fiyatı 30 TL civarındaydı. Çıkış yaptığı gün, Steam ile iletişimsizlikten kaynaklanan bir sorun neticesinde oyunun fiyatı 40 TL olması gerekirken 90 TL'ye falan çıktı. Bunu tüm para birimlerine uyarlayın. İngiliz de isyan etti, Alman da, Çinli de. Çünkü herkesin para birimine göre absürt rakamlar ortaya çıkıyordu.

    Forumlarda acilen bir post yayınladı yapımcılar ve durumun bir hatadan kaynaklandığını, en kısa zamanda Valve ile iletişim kurduklarını çözülmesini beklediklerini söylediler. Nitekim 20-25 dolar oyunun fiyatı, bize de 40 TL olarak yansıdı. Yani adamlar her ülke için özel fiyatlandırma kasmış.

    Oyun 50 küsür saatlik oynanış sunuyor. 40 TL fiyatı var. Küçücük firma, özel fiyat çekmiş bize. Yoksa "90 - 100 TL bas geç beter olsunlar" diyebilirlerdi.

    Steam'de her oyunun indirimli veya ön sipariş fiyatını eşşek kadar görürsünüz. Yani asıl fiyat neyse size söylerler. PSN'de de böyledir ama nedense God of War'da bu yaşanmadı. Ne oyunun fiyatının artacağını gördük, ne de bu konuda bir bilgilendirme yapıldı. En basitinden ön sipariş fiyatlandırma ibaresini bile düzgün koyamadılar. Bunun da savunulacak tarafı yok. Bakın ben oyunun fiyatını bile tartışmıyorum burada. Tamamen leş bir arayüz ve kötü kullanıcı deneyimi var ortada.

    Ben oyunu 209 TL iken kardeşlikle aldım ve ağzımdan salyalar saçarak oynuyorum. Ancak yerilecek noktada da Sony'nin hatalarının altını çizmek gerekir.




  • Six Feet Under. kullanıcısına yanıt
    Hocam olması gereken fiyat max 250 TL idi. Bu fiyatın olmasının nedeni devletin getirdiği vergi. O nedenle kutulu ile dijital eşitlendi. Aynı yurt dışında olduğu gibi. Fakat Sony bunu bize yansıtmamalı idi. Yani 209-249 gibi fiyatı olmalı idi. Ama maalesef yansıttı. Yansıtmama gibi bir zorunluluğu tabi ki yok. Fakat Türk oyun sektörü için bu fiyat kötü oldu. Umarım bir şekilde bu durumun bir çözümü bulunur. Yoksa bu fiyat artışlarının sonu yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CollatZ2508 -- 23 Nisan 2018; 0:48:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Steam de de dikkat ederseniz hep indie oyunlar ucuz. Açın assassin's creed i ve far cry ı. Orada da 209 TL. Dark souls 3 180 TL. Pc tarafında da çoğu AAA oyun 200 bandında. Bizde maalesef 300 oldu. Playstation Türkiye 209 da tutmalıydı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CollatZ2508 -- 23 Nisan 2018; 0:46:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiyatların bu kadar artmasını tek başına kura bağlamak büyük hata olur.Bu fiyat artışlarının en önemli nedeni hükümetin uyguladığı vergilerdir.Yani hükümet politikaları 1. sırada yer alıyor.Ayrıca kurun yükselmesi de hükümetin ülkeyi yönetememesi ile bağlantılı.2. olay ise Sony Türkiye ile alakalı durum.Arkadaş sen Türkiyeye özel fiyatlandırma yapamayacaksan o koltukta ne işin var diye sorarlar adama.Düz mantık kuru çevir 300 tlden bas fiyatı oh ne olay ne olay bunu yapmak dünyanın en basit şeyi zaten.3 yaşındaki çocuğu koy aynısını yapar ve yönetir bu şekilde:):)Önemli olan ülkemize özel fiyatlandırma yapabilmek ama o zihniyet nerde peehhh sürahi nine:):)
  • d3vstator,hazark sizin söylediklerinize insanlar cevap verebilmek için mecburen siyasi konulara girmek zorunda kalıyorlar çünkü durum ekonomi ile ilgili bir olay.Brezilya örneği verilmiş,10 ila 20 sene önce Brezilyanın ekonomisi batmak üzereydi ama şimdi Brezilya ekonomi olarak bizden ilerideler ve ülke paralarının değeri sabit durumda olmalı.Fiyatları ülkelere göre değerlendirebilmek için kurun,Türk lirasının sabit bir rolantide olması gerekir, şuan kurun ve Türk lirasının durumu belirsizliğini koruyor,belirsiz olan bir kura sabit fiyat belirleme zor olur.Özellikle Teknoloji marketlerine bakarsan, (başka yerlerde de durum aşağı yukarı aynı) bir ürünün fiyatı hergün değişiyor.Birde oyunlara gelene kadar, herşeyin özellikle teknolojik ürünlerin fiyatları uçmuş durumda,oyunlar onlara göre iyi, Playstatıon Türkiye zaten elinden geldiğince bizler için herşeyi yapıyor.Bu son bir iki oyun hariç (önsiparişte zaten bu oyunlarında fiyatları artmamıştı) fiyatları aşağı çekilebileceği kadar çekilmiş durumda satışa sunuldu.Üzüldüğüm nokta Playstatıon Türkiye nin bir suçu olmadığı halde, bizim için yaptıkları iyiliklere karşılık,haksız ithamlarda bulunulması. İnsanların emeklerine saygısızlık bence...Playstatıon Türkiye, oyunları uygun fiyatlarla bizlere sundu,oyunlara Türkçe dil desteği getirdi,oyunlara özel içerikleri ülkemizde satışa sundu ve daha birçok şey vede bunları yaparkende bizleri düşünerek olabildiğince oyuncuların lehinde olacak şekilde davrandı. Aral kimki Aralla eşdeğer tutulmuş.Playstatıon Türkiye herşeyin başvurusunu yapıyor rahat olun ama emek olmadan yemek olmaz birazda bizlerin taşın altına elimizi koymamız gerekir.




  • Hala kurdan dolayı bu fiyat politikasını savunanlar var steam de naaı fiyatlar gayet uygun olabiliyor düşünebildinizmi acaba yook yalakalık yapcaksınızya ha belkide sony tr deki çalışanlardansınız belli olmaz orası.Bik bik diye kurdan bahsedene kadar sony rusyaya özgü fiyatlandırma yaptı ha bide bu rusya belki bilmezsiniz yada bilir bilmemezliğe verirsiniz hatırlatmalıyımki dünyaya korsan oyun sunumunu yapan en baş ülkelerden biridir.Biz ülke olarak böyle bi korsan sunum dahi yapmıyoruz ki yapan varsadahi bu hızlarla uğraşan üçü beşi geçmez.Buna rağmen onlara özgü fiyatlandırma yapıldı neden peki aman korsan kullanım olmasın oyuncuları kazanalım.Bize gelincede işte okadar bilinçsiz tüketiciler varki senende üçbeş oyun almasından bahsedip normal algılayan var he canım sanki biz yılda 30 oyun alıyoruz sen demekki üçbeş oyun alıyorum oyun başına bi konsokun %50 si olsa ya noolcak canım zaten şurda iki oyun alıyorum ne olmuşa getirip kendini bilinçli tüketici diye lanse ediceksin.
    Kimse kusura bakmasında steam kullanıcıları en akıllı tüketicilerden oluşan bi topluluk psn kullanıcılarının ülkemizde %99 u bilinçsiz nede olsa gow da hani 4 - 5 yılda bir çıkıyor bak onu unutmuşum onuda hesaba katarsak en azından 799 lira fiyat etiketiyle çıkmalıydı ahh bide taksit imkanı vardı dimi 9 a bölerdiniz ya ayda ne ödüyorumki deyip böbürlenirdiniz :)




  • Okumuş, iş, güç sahibi bir insansın, okuduğunu anlamama gibi bir sorunun da yok diye biliyorum, bana sadece şunun cevabını ver yeter.

    Yakuza 6
    Amerika PSN 60 dolar
    Türkiye PSN 180 lira

    God of War
    Amerika PSN 60 dolar
    Türkiye PSN 300 lira

    Bu da mı siyaset, bu da mı Recep Tayyip Erdoğan, yapmayın lütfen?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ekonominin iyi gitmesi yada kötü gitmesi ilgili mercilerin elinde olmayan sebeplerden kaynaklanabilir.Ben konuyu oraları düşünerek yazmadım sadece bu durumun Playstatıon Türkiyenin zor durumda kalmasından ve elinde olmayan sebeplerden kaynaklanabileceğini ve nedenlerinin neler olabileceğini yazdım.Sizin düşüncelerinize karşılık ise cevap verilebilmesi için neden olabilecek unsurların kurun yükselişi , Türk lirasının değer kaybetmesi, dijitale gelen vergilerin v.b olaylar olabileceği ve bu fiyat artışının birtek Playstatıon Türkiye ye bağlanarak haksız bir kanıya varıldığını vurgulamak istedim.Bu unsurların ekonominin bir dalı olması,ekonominin ise uzaktan yakından siyasete girebileceğini söyledim ama siyaseti sözlük anlamı olarak düşündüm.Tartışmak düzeyli olduğu sürece tam aynı yere varamazsak da aynı noktaya yaklaştırabilir ve güzel bir şeydir.Ben de istemem oyun fiyatlarının yükselmesini ama bu tepkimizin insanların biz Türk oyuncular için birşeyler yapma heveslerini kıracağını ve onların elinde olmayan sebeplerden kaynaklandığını düşünüyorum, şu ana kadar yaptıklarını yapmayabilirlerdi de kimse niye böyle yapmıyorlar demezdi, şimdi olduğu gibi bu nedenle samimiyetlerine güveniyorum...




  • Rusyada korsan kullanım olduğu kadar,Orijinal oyun kullanımıda yaygın dır.Korsan kullanım çok diye, orijinal oyun kullanımı az anlamına gelmiyor.Bir de ps4 de şuan korsan oyun kullanımı diye bir olayda yok.
  • Siyasetin sözlük anlamına bir bak derim, konuyu nerelere bağlamışsın.Ekonomi şöyle derken bu olay elinde olan ve olmayan sebeplerden kaynaklanabilir.steam açık bir platform, konsol kapalı bir platform, çıkış fiyatı aynı olmayan bu yerleri aynı kefeye koyup değerlendirme yapmak yanlış olur.Diyelim ekran kartı fiyatları uçmuş bunu Playstatıon Türkiye mi yaptı yada ram fiyatları kaç katına çıktı bunuda mı Playstatıon Türkiye belirledi, daha birçok örnek var.Yine söylüyorum siyaset, iyi konuşma sanatı,felsefe yapmak gibi birşey.Haklı çıkamayacağını anlayınca konuyu farklı yerlere saptırarak haklı çıkmaya çalışıyorsun, yanlış bir davranış.Sende benim kardeşimsin bir konuda ayrı düşmek birbirimizi uç noktalara iteceğimiz anlamına gelmez.Sen haklı düşünceni paylaşırsın, ben haklı olduğum düşüncemi paylaşırım illa aynı noktaya gelmemiz gerekmez ama aynı noktaya yaklaştırır tartışmak.Not çalışmıyorum orada, sadece Playstatıon Türkiyenin biz Türk oyuncular için yaptıklarına karşılık destek olmamız gerekirken, elinde olmayan nedenlerden kaynaklanan olayları onlara bağlamanız, biri bana küfür ediyormuş gibi zoruma gitti.




  • Fiyatların tek sorumlusu Kılıştar arkadaşlar ülkeyi 15 yıldır cehape zihniyeti yönetiyor çünkü. Biliyorsunuz kendisi sskyı da bastırmıştı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PS4'ten beri PSN TR kullanmıyorum ben. TR'nin bize çok az oyun harici hiçbir faydasını görmedim ben (o da gecikmiş kur düzenlemelerinden dolayı). Özel chapter açılıyorsa bir ülkeye özelde fiyatlandırma olur. 60 dolar ya da euro olan oyunu 4 ile 5 ile çarpıp koyacaksan store'a ne anlamı kaldı özel store açmanın. Ben zaten aynı fiyata alıyorum diğer ülkelerin store'larından.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Curtius -- 23 Nisan 2018; 11:45:10 >
  • Oyunu internetten izledim film gibiydi tam sekiz buçuk saat.

    Sırada Last of us var.
  • ''Ben zaten aynı fiyata alıyorum diğer ülkelerin store'larından'' eeee sıkıntı ne o zaman, bu kadar duyarsızlık olmaz...Aynı şeyleri tekrar yazmayacağım yoruldum gerçekten...
  • Aslında PUBG ve benzeri oyunlara ben bu fiyatlardan sonra yavaş yavaş kızmayı bırakmaya başladım.

    Oyun fiyatları zaten ülkemizde aldı başını gitti. İleriside pek iyi görünmüyor. Dünya genelinde bile oyun fiyatlarına bir tepki var. Oyuncularda öyle yada böyle daha uzun ömürlü ve başarabilirlerse para kazanabilecekleri oyunlara yöneliyorlar.

    Bu nesil öyle yada böyle geçti ama bir sonraki nesilde oyun yapımcıları çıkıp yine '' Oyun yapım maliyetleri arttı'' diyerek genel anlamda fiyatları yukarı çekeceklerdir. Ülkemizde birde kur sıkıntısı var artık oyunların fiyatları ne olur Allah bilir.

    Ülkemizde oyun fiyatları revize edilmez ise bir sonraki nesil muazzam çöküş yaşanır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rindaman

    Oyunu internetten izledim film gibiydi tam sekiz buçuk saat.

    Sırada Last of us var.


    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Wayward Son kullanıcısına yanıt
    Öncesinde Sony yine fiyatlarla ilgili özel bir çalışma yapıyordu ama bu nesil bu yalan oldu gitti. Türkçe desteği koydum ancak bu kadar yerelleştirme. Alırsanız alırsınız almazsanız Türkçe oyun yok modunda gidiyorlar. Xbox cephesinde zaten böyle birşey yoktu, yeni gelen müdür bu konuda birşeyler yapacaklarını söylemişti ama ondanda ses seda yok.

    Oyun fiyatları olarak özellikle konsol cephesinde kaderimize terkedilmiş durumdayız. Önceki mesajımdada dediğim gibi bir sonraki konsol nesilinde oyunlar hangi fiyat bandında seyredecek merakla bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The_Rahip -- 24 Nisan 2018; 12:40:32 >
  • Gelecek için ben de zerre umutlu değilim.450 tl ve üstü fiyatlar görürüz gibi geliyor bana.İlk çıkış fiyatları oralara gelir.İndirimi fiyatlarda belkide 1, buçuk sene içinde 3 haneleri rakamlara gelir.Ps5 de zaten doğal 4k gazı ile oyun fiyatları da gazlanır.Zaten çoğu seri senaryo modlarından da vazgeçmeye başlayacak gibi nabız yokluyorlar ara ara.Öyle de olursa artık aldığımız ürünlerin fiyatı artarken,kırpılmış hallerine de kalmış olacaz.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.