Şimdi Ara

Göbeklitepe: 12.000 Yıllık Tapınak (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
1
Favori
3.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: KanKoKan

quote:

@Iron Sky

Senin kadar alakasız yazılar yazan başka bir insan görmedim, eski inanç sistemlerinden, tanrıların doğuşundan bahsederken, nerden nereye cami minarelerine dalmışsın, hiçbir kaynak belirtmeyen düz bir yazının linkini vermişsin, emin ol sana birşey inandırmak içinde kaynak vermeye gerek yok, haklısın kardeşim sizin dininiz ilk dindi ama nedense okadar başarısız bir tanrıki Ortadoğu'dan başka kimse adını bile duymadı, hatta üstün yarattığı Yahudiler bile ona Yehova dediler.

Sana konuyla alakalı tapınaklarla alakalı bir link vereyim, nasıl olsa sende o şekilde bir link verip benim dediklerim doğru diyorsun;

http://ateistcanavar.wordpress.com/2012/04/30/kabenin-ibrahim-tarafindan-yapildigi-yalani/

Yukardaki Linkte adı geçen tarihçileri direk inceleyebilirsin özellikle Herodot M.Ö. 440 yılında Mekke'yi gezmiş fakat Kabe'den hiç bahsetmemiştir, Al İlah adlı bir puta tapıldığından bahsetmiştir, kısaca Kabe M.Ö 440 dan sonra yapılmıştır, İbrahim'in yaşadığı yıl İsa'dan önce 2000 dir, üstelik Tevrat'taki kayıtlarda İbrahim'in Arap yarım adasına ayak basmadığı açıkca anlatılmaktadır, şimdi git bunları yalanlıyacak linkler bul gel kopyala buraya.

@Iron Sky

Bakara 127 temel duvarlarını yükseltme inşaa etme anlamında kullanılıyor, sen bana kurandan Kabeyi Adem yapmıştır diye bir ayet getir, bak bir tanecik, sana tamam haklısın diyeyim, Adem'in yapmış olduğu müslümanlar arasında söylenir, hadislerde vardır ayetlerde yoktur.

Herneyse zaten gene konuyu çarpıtmışsın, benim mesajım ister ikinci ister üçüncü kere olsun Kabeyi İbrahim'in yapmadığıyla ilgiliydi, sen gene buna cevap veremeyince konuyu Adem boyutuna taşımızsın, sen aşağıdaki linktekilere cevap ver.

http://ateistcanavar.wordpress.com/2012/04/30/kabenin-ibrahim-tarafindan-yapildigi-yalani/

Gelen ilk peygamber Hz.Muhammed değil, bunu unutuyorsunuz. Verdiğiniz linkli inceledim. Çıkarttığım özeti: "İslam hinduizm ve benzeri pagan dinlerden etkilenmiştir. Kabenin şekli bile bu benzemenin ürünüdür. "

Sadece 3 peygamber yoktur. Hz.Adem'den beri Dünyaya sürekli peygamberler gelip gitmiştir. Hepsinin söylediğide aynıdır. Sadece büyük kavimlere büyük peygamberler ve kitaplar inmiştir.
    Dünyaya gelmiş gitmiş hiçbir kavim peygambersiz kalmamıştır, lakin Hz.muhammed e kadar.

Dolayısıyla Paganizm ve bilimum hindu dinler ortak yerden türemiştir. Ama hepsi bozulmuştur. Bu yüzdendir benzerlikler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hünerli

quote:

quote:

@Iron Sky

Senin kadar alakasız yazılar yazan başka bir insan görmedim, eski inanç sistemlerinden, tanrıların doğuşundan bahsederken, nerden nereye cami minarelerine dalmışsın, hiçbir kaynak belirtmeyen düz bir yazının linkini vermişsin, emin ol sana birşey inandırmak içinde kaynak vermeye gerek yok, haklısın kardeşim sizin dininiz ilk dindi ama nedense okadar başarısız bir tanrıki Ortadoğu'dan başka kimse adını bile duymadı, hatta üstün yarattığı Yahudiler bile ona Yehova dediler.

Sana konuyla alakalı tapınaklarla alakalı bir link vereyim, nasıl olsa sende o şekilde bir link verip benim dediklerim doğru diyorsun;

Yukardaki Linkte adı geçen tarihçileri direk inceleyebilirsin özellikle Herodot M.Ö. 440 yılında Mekke'yi gezmiş fakat Kabe'den hiç bahsetmemiştir, Al İlah adlı bir puta tapıldığından bahsetmiştir, kısaca Kabe M.Ö 440 dan sonra yapılmıştır, İbrahim'in yaşadığı yıl İsa'dan önce 2000 dir, üstelik Tevrat'taki kayıtlarda İbrahim'in Arap yarım adasına ayak basmadığı açıkca anlatılmaktadır, şimdi git bunları yalanlıyacak linkler bul gel kopyala buraya.

@Iron Sky

Bakara 127 temel duvarlarını yükseltme inşaa etme anlamında kullanılıyor, sen bana kurandan Kabeyi Adem yapmıştır diye bir ayet getir, bak bir tanecik, sana tamam haklısın diyeyim, Adem'in yapmış olduğu müslümanlar arasında söylenir, hadislerde vardır ayetlerde yoktur.

Herneyse zaten gene konuyu çarpıtmışsın, benim mesajım ister ikinci ister üçüncü kere olsun Kabeyi İbrahim'in yapmadığıyla ilgiliydi, sen gene buna cevap veremeyince konuyu Adem boyutuna taşımızsın, sen aşağıdaki linktekilere cevap ver.

Gelen ilk peygamber Hz.Muhammed değil, bunu unutuyorsunuz. Verdiğiniz linkli inceledim. Çıkarttığım özeti: "İslam hinduizm ve benzeri pagan dinlerden etkilenmiştir. Kabenin şekli bile bu benzemenin ürünüdür. "

Sadece 3 peygamber yoktur. Hz.Adem'den beri Dünyaya sürekli peygamberler gelip gitmiştir. Hepsinin söylediğide aynıdır. Sadece büyük kavimlere büyük peygamberler ve kitaplar inmiştir.
    Dünyaya gelmiş gitmiş hiçbir kavim peygambersiz kalmamıştır, lakin Hz.muhammed e kadar.

Dolayısıyla Paganizm ve bilimum hindu dinler ortak yerden türemiştir. Ama hepsi bozulmuştur. Bu yüzdendir benzerlikler.

Ancak;Bu söylemlerinize kesin kanıt yoktur.Farkımız bizim kanıt sunmamızdır.

• bu gidişle konu uçar gibi görünüyor.
    neyse en azından bu önemli kazı alanının ülkemiz sınırları içinde olduğunu birkaç kişi daha öğrendiyse ne mutlu.

ayrıca megan fox'a da şükranlarımı sunuyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Iron Sky

quote:

ama neandarthal kazılarında bulunan fosillerden onlarında ibadet ettiği anlaşılıyor denildi..yani neandarthallerden bile eski inançlar var..dolayısıyla dinler şehirleşmeden sonra geldi vesaire muhabbetinin yanlışlığı epeydir biliniyordur muhtemelen

dini inancın yani tanrı varlığının yani Allah bilincinin insan zekası sonucu oluşmadığı yada şehirleşme sonucu dinlerin ortaya çıktığı görüşünün hiç bir sağlam temele dayanmayan materyalist ideolojinin ürünü olduğu epeydir biliniyordu da ..insanların çoğu bu gelişmeden habersizdi..

dua etme inanma davranışı(ihtiyacı )fıtridir..yani insana kodlanmıştır..kimisi bu kodlama sonucu mecbur olduğu kaçınılmaz ihtiyacını ibadet ederek dua ederek gerçekleştirir ..kimisi ise nefsi emmarenin marifeti ile fıtri ihtiyacını inkar ve red yoluna giderek farklı yol seçer..

ilk ibadet mahallinin göbekli tepe olmadığını biliyorum ..zira ilk ibadet mahalli kabedir..tabi şu anki gördüğünüz haliyle inşaa edilmemişti..mevcut haline çok sonra kavuştu..

insanların dine uymak yerine dini kendine uydurmak keyfine göre şekillendirip yorumlamak adına girişimleri tarih boyunca olmuştur olacaktır..bu davranış şekilleri kendisini farklı alanlarda farklı isim ve itikad biçimlerinde göstermiştir..

bakınız mesela mekkeli müşrikler Allaha iman eder ancakkk ona ortak koşar bir takım putlar ile ona yakınlaşma vesilesi ararlardı..çok tanrılı putperest yaklaşımlara benzerlik gösteren abuk bir inanç sistemi inşaa etmişlerdi..

tevhid esaslı orjinal ve ilk mesaj her coğrafyada ve toplumda kendisini göstermiş ancak ..ifsad edici yeteneği ile öne çıkan nefsi emmareye tabi olmuş insan her seferinde meseleyi farklı boyutlara taşımayı başarmıştır..

neticeyi kelam zaman geçsin hele daha neler ortaya çıkacak göreceğiz..

Lütfen bu forumu terk et. Bu kadar alakasız şeyler olmaz.

• kankokan ..yahu bıktım inan sizin bilgi eksikliğinden kaynaklanan çıkarımlarınıza cevap yazmaktan

yahu kuran ve hadis dinin iki temel kaynağıdır..

din denince yalnız kuranı ele almak yada anlamak cidden cehalet örneğidir..

bak yine ayet alıntılamak durumundayım olaki itiraz edersin

quote:

“Nitekim size, kendi içinizden ayetlerimizi okuyan, sizi arındıran, size kitap ve hikmeti öğreten ve bilmediğiniz şeyleri de belleten bir elçi gönderdik.” (Bakara: 151)

kitabı ve hikmeti öğrenmek ne anlama gelir ?..peygamber ve hadisleri dinde delildir..

hadisler bahsi geçmesi..kuranda ise belirtilmemesi..seni haklı çıkarmaz..yahu çıldırtmayın adamı namazın nasıl kılınacağı kuranda belirtiliyor mu ..yahu dinin direği namazın nasıl kılınacağı dahi belirtilmez kuranda ..peygamberin uygulamasında anlarız bunu vb bir çok mesele peygamberin izahına bırakılmıştır

hadisler sahih ise ki sahih alır ölçü kabul ederiz..şimdi kuranda namazın kılınışı yok diye namazı mı inkar edeceğiz..

yahu bilgisiz birikimsiz dini metin okumalarını bırakın artık..

şamannn aga yine yardın beni öldürdün

bak senin abuk idaalarına cevap yazmak hem vakit kaybı hemde sen bu konularda zır cahil olduğunda anlamsız reis kusura bakma ama durum bu

bak şimdi çok basit bir misal vereceğim ne kadar bilgisiz olduğunu anlayacaksın

iyi oku senden alıntılıyorum

quote:

Allahın evinin içerisinde bazı şehrin ileri gelenlerinin şov maksatlı yaptıkları Namaz kılmalarının dışında İÇERİDE NAMAZ KILINMAZ

kim diyor kabe içinde namaz kılınmaz diye..hödük suudlar izin versin bak nasıl kılınıyor

şimdi açıyorsun dini kaynakları ve kabenin içinde namaz kılınırmı diye araştırıyor..ve şoookk oluyorsun

yahu bu forumda hakkaten beni tebessüm ettiren yegane üyesin ama içtenliğini harbiden seviyorum..

neyse meşgul etme beni işim gücüm var

haaa bak az daha unutıyordum aldığın o ss leri sakın bi yerlerde yayınlama makara yaparlar seninle

abdest ibriğini pagan ritüelinin bi parçası diye lanse ettin ya.. pagan suudlar abdest alıyor diye başlık at sslere

alemsin yaa

ayrıca eklediğin resim mescidi nebevi değil ben mescidi nebevi demiştim

kuba mescidi değil

yahu yardın beni şaman Allahda seni güldürsün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinuhe.s -- 25 Haziran 2012; 19:39:35 >

• @Iron;

Bu KB'de ki sana en samimi mesajımdır. Lütfen artık bir Hastanenin Psikiyatri servisine başvur! Şayet Psikiyatrist ile konuşmak istemezsen KB'de yazdığın tüm yazıları bir Yazıcı da kağıda bastır ve psikiyatristin önüne koy.
    Umarım bu dediklerimi neommy alay ediyor yine diye yorumlamaz ve ciddiye alırsın!
  • quote:

Orijinalden alıntı: neommy

@Iron;

Bu KB'de ki sana en samimi mesajımdır. Lütfen artık bir Hastanenin Psikiyatri servisine başvur! Şayet Psikiyatrist ile konuşmak istemezsen KB'de yazdığın tüm yazıları bir Yazıcı da kağıda bastır ve psikiyatristin önüne koy.
    Umarım bu dediklerimi neommy alay ediyor yine diye yorumlamaz ve ciddiye alırsın!

Niye abdest ibrigini pagan rituelinin parçası olarak lanse eden ben değilim ki

Neommy işine bak tavsiyelerini kendine sakla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazı üyeler için konu içinde küçük bir hatırlatma yapayım.

FAKE hesap kullanmak yasaktır.

tespiti durumunda ana hesaba +7 gün uzaklaştırma cezası verilir ve FAKE hesap sınırsız uzaklaştırma alır...

• quote:

Orijinalden alıntı: kocaballi

Bazı üyeler için konu içinde küçük bir hatırlatma yapayım.

FAKE hesap kullanmak yasaktır.

tespiti durumunda ana hesaba +7 gün uzaklaştırma cezası verilir ve FAKE hesap sınırsız uzaklaştırma alır...

Beyefendi öneriler kısmında da yazdım. Forum'a diğer 5 ateist arkadaşım gibi.Shaman'ın isteği ile geldim.IP kontrolü yaparak girilen Pc'leri kontrol edebilirsiniz.Apartman merkezi WİFİ sistemine sahip buda sorun olursa söyleyin girmem foruma.Zaten çok takılacağımıda sanmıyorum,kurallarınız'a saygılıyım.
  • konunun tekrar açılmasına sevindim.

biraz da konu hakkında bilgilerimizi paylaşsak fena olmaz mı arkadaşlar.

bulabildiğim dökümanları okumaya çalışıyorum ama bahsettiğim belgeseli henüz izleyemedim. mesela o belgeseli izleyenler varsa akıllarında kalan ilginç detayları aktarabilirler mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Timurlénk

konunun tekrar açılmasına sevindim.

bu bölüm konularını mümkün mertebe kapatmamaya çalışıyoruz (seviyenin düşmemesi öncelikli şart).

siz de (tüm bölüm) bizlere yardımcı olursanız, kaliteli ve seviyeli paylaşımlarda bulunursanız, birbirinize hakaret etmezseniz, okumaktan ve bilgilenmekten zevk duyarız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kubilay_Turk
    Beyefendi öneriler kısmında da yazdım. Forum'a diğer 5 ateist arkadaşım gibi.Shaman'ın isteği ile geldim.IP kontrolü yaparak girilen Pc'leri kontrol edebilirsiniz.Apartman merkezi WİFİ sistemine sahip buda sorun olursa söyleyin girmem foruma.Zaten çok takılacağımıda sanmıyorum,kurallarınız'a saygılıyım.

ateist, dadaist, yahudi, müslüman, hindu, neye inandığınız sizi bağlar.

biz sadece forumun kurallarını uygulamaya çalışıyoruz.

IP çakışması durumunda, eğer üyelerden bu konuda bir ön bilgi gelmezse, cezai işlem uygulanıyor....
  • quote:

Orijinalden alıntı: kocaballi

quote:

Orijinalden alıntı: Kubilay_Turk

ateist, dadaist, yahudi, müslüman, hindu, neye inandığınız sizi bağlar.

biz sadece forumun kurallarını uygulamaya çalışıyoruz.

IP çakışması durumunda, eğer üyelerden bu konuda bir ön bilgi gelmezse, cezai işlem uygulanıyor....

• Timurlénk kullanıcısına yanıt
    Kendi adıma ne kadar çok şey kaçırdığım için üzülüyorum çünkü böyle bir yeri daha yeni öğrendim.
    ancak duyar duymaz ilgimi çekti ve Göbeklitepede farklı bir şeyler olduğu ortada gerçekten birçok tabuyu alt üst etmiş M.Ö olan tarihin hiçte bilindiği gibi seyretmediğini yada başlamadığını açıkça sergilemekte.. ama şu da vardki Türkiyede bulunması beni hem sevindirdi hem üzdü çünkü biz korumasını, değer vermesini, anlamını bilmiyoruz yağmalıyoruz para için satıyoruz devletin zaten umrunda değil üç beş çanak çömlek deyip geçiyorlar bu kadar basit görünüyor gözlerinde.

bu buluntular keşfedilmeden öncesinde benim tarih yorumum Mezopotamya nın abartıldığı asıl tarihin yunanistan tarafında başladığı ve yaşandığı oradan kopup gelen kavimlerin mezopotamyanın bereketli topraklarında yaşamaya başladıkları yönündeydi bu tamamen benim okuduklarımdan gördüklerimden çıkardığım yorumdu ama durumun hiçte öyle olmadığını anlamış durumdayım.
    en çok şaşırtan durum ise çizim kabartmadan ziyade mükemmel şekilde insan ve hayvan heykellerinin olması bu yeteneğe kültüre vardıklarına göre bunun kesinlikle daha önceside var çünkü birden bu kadar güzel harika heykel yapmaya başlamamıştır bu insanlar bunun bir zaman-tarih süreci kesinlikle vardır buraya yoğunlaşmalı aslında ayrıca bulunan buluntularda tapınaklarda hep birşeyler simge edilmiş birşeyler temsil edilmiş bu da gerçekten ilginç ve doğa üstü birtakım şeylermi olduğu yada insanların hayal gücünün ürünümü olduğu yönünde soru işaretleri bırakıyor ki hiçbir yapı yokken bu insanların tapınak yapması olayın dini-ruhani boyutu birhayli düşündürücü islama göre tamamen sapkınlık olarak tanımlansada dünyadaki tüm dinlerden bilmem kaçbin yıl öncesinde yapıldığı ortada orada birşeyler yaşanmış bunun sonucunda bu tapınaklar yapılmış ve insanlar tarafından gömülmüş ya birşeylerden saklanması için gömülmüş yada günümüze ulaşması için yada aklımıza gelmeyen çok farklı bir sebebi ver bunu bilemeyeceğiz gerçekten düşündürücü.

benim yaşadığım bölgedeki izmir-urla iyonya çağındaki buluntular- kazılar bende tarih merakı oluşturdu ilgimi çeken iyonya kavimleri hep yunanistan tarafından gelmiş ama bunlar m.ö 1000 şunuda belirtmek istiyorum izmir urladaki kazılarıda hiç korumadığımızı bizzat gördüm urlada iskele mahallesi neredeyse 5 km sahil şeridi toprağın altında bu çağda kalan şehir hiç bozulmadan günümüze kadar gelmiş düşünebiliyormusunuz bilmem kaç km kare alanın altı komple tarihi antik bir şehir ama biz hiç merak edip kazmıyoruz araştırmıyoruz ve çeşitli birbirinden uzak noktalarda yapılan kazılar hiç korunmuyor ve bu antik şehrin çok geniş bir alanda hiç bozulmadan günümüze kadar gelmiş olması yine aynı şekilde beni heycanlandırılıyor ama kazıların çok kısıtlı bir alanlarda yapılıyor olması ve hiç yol kat edilmeden korunmaması yağmuta yağmacılara bırakılması aynı şekilde üzüyor akademik boyuttaki tarihçilerimiz dahil değerini bilmiyoruz önem vermiyoruz.

Göbeklitepe: 12.000 Yıllık Tapınak Göbeklitepe: 12.000 Yıllık Tapınak Göbeklitepe: 12.000 Yıllık Tapınak Göbeklitepe: 12.000 Yıllık Tapınak Göbeklitepe: 12.000 Yıllık Tapınak Göbeklitepe: 12.000 Yıllık Tapınak Göbeklitepe: 12.000 Yıllık Tapınak Göbeklitepe: 12.000 Yıllık Tapınak Göbeklitepe: 12.000 Yıllık Tapınak Göbeklitepe: 12.000 Yıllık Tapınak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zafer135 -- 22 Kasım 2014; 11:50:53 >

• Güncel

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.