Şimdi Ara

Go programlama hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar biliyorum ki go programlama google destekli olduğumu bilmekle beraber dart,kotlin dilleri de belirli amaçlar için geliştirilmekle beraber bu go programlama dili günümüzde nerelerde kullanılıyor.bilgisi olan varmı

• Yok.
  • Temelde sistem dili, lakin her şeye geliyor.

İllaki yapamadığı bir şey vardır. Ancak ben henüz rastlamadım... Oyun motoru bile var.

Ben kendim websocket ve restful web sitesi yazdım bir iki tane. Normal script dilleri ile karşılaştırınca tabi akıllara zarar performans var.

php de 80 dolarlık vps i dolduran iş. go da 5 dolarlık vps de top çıktısına bile girmiyor.
  • Go dili ile web api yazıyoruz gerçekten çok güzel bir dil yazımı bile belli. if else te else bloğunu alt satıra yazınca hata veriyo kendine ait yazım kuralları olan bir dil o kurallara uymadığında hata veriyo buda herkesin aynı kalıpta kod yazmasını sağlıyo.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • thracian222 kullanıcısına yanıt
    Zaten bir dilin kendine özel syntaxi olur. İyi saçmalamışsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-8F0924900

Zaten bir dilin kendine özel syntaxi olur. İyi saçmalamışsın.
    arkadas sacmalamamis esasinda. biraz yanlis ifade etmis.

dilin cok strict kurallari var. mesela "unused variable" dogrudan compiler hatasi. warning almazsiniz bunu ucurun der.

syntax diger diller gibi gevsek degil. yazilimcinin tercihine birakmiyor bazi seyleri. bu da kodun okunabilirligi asiri arttiriyor.

ben daha cok backend isleri ve basit otomasyon icin script gibi kullaniyorum. acikcasi bu zamana kadar en zevk alarak kullandigim dil.

kesinlikle bir gozden gecirmenizi tavsiye ederim herkese.

generics de yolda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E41040413 -- 24 Temmuz 2020; 16:7:51 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Java'ya Başlamak Hakkında
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.