Şimdi Ara

go-kart yapalım (687. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14.130
Cevap
134
Favori
3.342.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 685686687688689
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Rica ederim yardımcı olmak için burdayız
    Dişli vi diski hazır kit olarak alabilirsiniz diferansiyel li şekilde sahibindende araştırırsanız bulursunuz adem seyhan abi yapıyo eğer diferansiyel kullamıyacaksanız dişli ve diski seçip alınca bi tornscıda onları mike takmak için flanş yaprurmanız gerekiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Foruma yeni uyr oldum sirf bu konu icin bende bir buggy yapmak istiyorum iki kisilik neler yapmam lazim bi el atsaniz

• muhittintopalak M kullanıcısına yanıt
    Biraz forumda göz gezdirin aradığınız bitin cevapları bulacaksınız

• Bugun biraz calisayim dedim sasiye biraz dokundum tabi ki daha cok is var fakat sonucta baslamis oldum baslamak bitirmenin yarisidir sonucta kaynaklarimi da ortulu elektrot diye bilinen duz elektrik kaynagiyla yapiyorum bakalim biraz daha ileryeyince birseylere benziycek
    Bu mesaja eklenen görseller:

go-kart yapalım go-kart yapalım go-kart yapalım

• alibulut42 A kullanıcısına yanıt
    kardeş
    1. tekerlek açılarını ackerman açısına göre yapmaya çalış
    2. kullandığın profil en az 3mm olsun

hayırlı olsun bu arada
  • stuff2 kullanıcısına yanıt
    Sagolun hocam profiller artik tamam yani ona yapcak bisey yok dediginiz acilari bilmemekle birlikte on duzen acilarini cok buyuk ihtimalle kendim ayarliycam kamber cok az kaster ve toe acisi vericem bakalim hayirlisi

• Oncelikle herkeze basarilar bende go-kart tarzi bi arac yapmak istiyorum 150 cc bir motor sizce ideal mi?

• Semihbass kullanıcısına yanıt
    yapıcağın aracın boyutlarına göre yeterli olabilirde fazlada gelebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alibulut42

Sagolun hocam profiller artik tamam yani ona yapcak bisey yok dediginiz acilari bilmemekle birlikte on duzen acilarini cok buyuk ihtimalle kendim ayarliycam kamber cok az kaster ve toe acisi vericem bakalim hayirlisi

Öncelikle kolay gelsin.
    Size acizane tecrübe edindiğim bir bilgiyi aktarayım.
    Mümkünse araçta kutu profil malzeme kullanmayın. Yuvarlak malzeme yani boru malzeme kullanın. Biraz profile göre işlemesi zor ama kullanım ve estetik açıdan yuvarlak malzeme çok daha iyi oluyor.Bende ilk etapta profil kullandım ama sonradan bir kısmınıda olsa boruya çevirdim. O zaman daha iyi anladım.
    Kolay gelsin.
  • Sistem.Prof. S kullanıcısına yanıt
    Hocam haklisiniz boruyu isleme imkanim esasinda daha fazla pres var boru makasi var pafta vs. Var ama ben yine de profilden yapmak istedim fakat bu tabi ki ilk araba ikincide neler olur bilinmez

• alibulut42 A kullanıcısına yanıt
    profil bana göre ince sıkıntı yaşa yabılırsın dıye dusunuyorum belki fotorafta mı ince görünüyor acaba
  • Arkadaslar herkeze slm ya ben birtane go kart aracı yapmak istiyorum bana yardımcı olacak arkadaşlar varsa sevinirim veya projesi yarım kalan arkadaş tan isterse satın alabilirim emeğin fiyat olmaz ama bana destek olan arkadaslara tşk ederim saygilarimla☺☺☺

• sanadeger1 S kullanıcısına yanıt
    Sahibindende arada aoluyor bakabilirsininz

• mavi_korku_08 kullanıcısına yanıt
    Evet malesef hocam onu bir abimiz getirdi fakat elinde olani getirmis para pul istemedi bende birsey diyemedim kendi komyenetimiz olsa kendim alirim fakat iste imkanlar kisitli olunca bazi seyler tam istedigimiz gibi olmuyor ne yapalim buna da sukur deyip yola devam

• Merhabalar. Elimde 24 v 1.2 kw dc motor var. Ayrica 12 v 7 ah 30 adet usp lerde kullanilan kuru akü mevcut. Bu akülerle bu motoru çalıştırmak mümkün mu . Mumkun ise nasıl bir bağlantı yapmalıyım. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qatlet -- 14 Mayıs 2016; 18:55:23 >
  • bişey soracam ben mını traktor yapacam boyle bı motorla olurmu motorun gücü 3.1 hp
     go-kart yapalım

go-kart yapalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fcbatuhan -- 17 Mayıs 2016; 13:20:01 >

• fcbatuhan F kullanıcısına yanıt
    elindeki motorla mobilet bile olmaz kavraması kuvetli değil motor da öyle
  • quote:

Orijinalden alıntı: qatlet

Merhabalar. Elimde 24 v 1.2 kw dc motor var. Ayrica 12 v 7 ah 30 adet usp lerde kullanilan kuru akü mevcut. Bu akülerle bu motoru çalıştırmak mümkün mu . Mumkun ise nasıl bir bağlantı yapmalıyım. Teşekkürler.

elinde ki akü 10 amper 24 volt enerjı veriri motor calısır faket nekadar zaman calıstırır akunun durumuna baglı olarak değişir
    bağlantıya gelınce birertane seri yapacaksın ıkı aküyü seri yapacaksın 15 tane seri yapılmıs aku olacak elınde ve bu 15 akuyu tekrar bırbırıne paralel bağlayacaksın 24 v 200 A akün olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: mavi_korku_08

elindeki motorla mobilet bile olmaz kavraması kuvetli değil motor da öyle

ama 3.1 beygir
    azcık bişeyler çizdim ama böyle olurmu go-kart yapalım

kardeşim resim küçük üstüne bas açılır
    biraz küçük olmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fcbatuhan -- 17 Mayıs 2016; 19:16:47 >

• fcbatuhan F kullanıcısına yanıt
    yani kanımca arada kavramanın çok güçlü olduğunu düşünmüyorum tekerin çapı fazla olucağından tork gerektiricek hem motorun güçlüslüğü hemde kavramanın yetersiz olması sebebi ile iyi sonuçlar alıcağını sanmıyorum ancak öyle bir oran yaparsınki 10 15 km yapar onunda bir keyfi olmaz gibi.
  • 
Sayfa: önceki 685686687688689
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.