Şimdi Ara

go-kart yapalım (686. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14.130
Cevap
134
Favori
3.352.521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 684685686687688
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Cok haklısınız yeniyim. Dediğiniz gibi en iyisi konuyu baştan okumak. Teşekkürler.
  • Kolay gelsin herkese bugün yeni bikaç parça daha geldi egzoz akrapoviç stickeri zincir egzoz sacı fren hortumu vs bikaç güne yeni fren diski de glicek eskisinin boyutu büyk geldi gözüme küçüğünü aldım bnde gelişen her gelişmyi aktarıcam yapım aşamasında coşacak buralar hadi herkese kolay gelsin (:
    Bu mesaja eklenen görseller:

go-kart yapalım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• qatlet Q kullanıcısına yanıt
    elindeki güç kaynagı ıle pek bır performans alamaz sın surucu ile zor olur surucudeki potansiyometreyi nasıl yapacaksın hepsi biryana göç kaynagının sarjı pek yetmez sana en az 1kw lık motor lazım oda sıkıntılı sürücüde az para değil
  • Merhabalar forumdaslar. Bugun go kart yapimina basladim agirdan malzemeleri toparliyorum Kutay hocamiza tesekkurler motoru ondan aldik. Transmisyon mili disliler ve rulmanlari toparladim kismetse yarin da 2 boy 30x30 profiller atolyemde olucak bol resimli bir proje sizleri bekliyor.

• alibulut42 A kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun hocam nasıl birşey yapıcaksın planını anlatırsan güzel olur birde şaseni biraz kalın yap 3mm den altı olmasın.
  • stuff2 kullanıcısına yanıt
    3 mm çok ağır olur gerek yok 1.5 mm bile fazlasıyla yeter yük çekmiycek bi makine sonuçta

• CyberShooter kullanıcısına yanıt
    o motor o şaseyi neye çevirir biliyonmu :) 2mm bile gaz verince eğriltiyo 3mm ağır olmaz iyi yürür emin ol güven verir.
  • CyberShooter kullanıcısına yanıt
    ARACIN ANA ŞASESİNİ SAĞLAM PROFİLDEN YAPMANIZI TAFSIYE EDERIM ARAC TURUDUGU ZAMAN METAL YORGUNLUGU BAŞLAR BIRYERDEN SONRA KAYNAKLAR SAĞLAM PROFİLİN ETLİ OLMASI LAZIM KI BİR ZAMAN SONRA KAYNAK YERLERE YIRTILMAYA BAŞLAR BENIM ILK YAPTIGIM BAŞINA GELMİŞTI EN SON YAPTIGIMI 40*40 PROFİL 3MM KALINLIGINDA YAPTIM CANA VAR OLDU :D
  • Merhaba arkadaşlar arka mili nereden temin edebilirim,nasıl bulabirim acaba?yardımcı olursanız sevinirim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: stuff2

hayırlı olsun hocam nasıl birşey yapıcaksın planını anlatırsan güzel olur birde şaseni biraz kalın yap 3mm den altı olmasın.

Alakaniz icin sagolun hocam profiller 30x30 et kalinligi ise 3 mm siparis verdim agir olsun sorun yok yani ama kirilgan olmasin projemden baysedeyim biraz suspansiyon bu ilk arac olucagi icin dusunmuyorum 4 tekeride 13 sahin dogan lastik ve janti yada onler scooter janti olabilir motorumu kutay hocamdan aldim 125 cc iste yaklasik 10 beygir hiz derdim yok iki kisilik olcak 40 i gorsun kafidir birde dislileri bildigimiz islenmemis disli aldim acikcasi isime de geldi yani tornaci sadece merkezini genisletip iki tane kilavuzla yiv acicak sonra mile de kama actirip sabitliycem 5/8 diye geciyor disli forumda daha once boyle yapan bilmiyorum herkez motorsiklet dislisi kullanmis galiba projemde profiller de gelince basliyorum hadi iyi forumlar

güzel olucak inşallah :) dişli oranlarını yaklaşık olarak hesaplarsan daha iyi olur hızını bilmiş olursun. tekerlek konusunda şahin olayına biraz kararsız kaldım gibi çünkü o motor için kalın olabilir ama belkide yürür denemeden bilemiyecem.bu arada oranları hesaplarken hızını 45 50 ye göre hesapla sürtünme kayıplarıyla falan ancak o hızı yaparsın.
  • stuff2 kullanıcısına yanıt
    Cevabiniz icin tesekkur ederim hocam disli oranlarini yaklasik degil tam olarak hesaplayip aldim zaten sadece tornada islenmesi kaldisonra yerine oturcak zaten

tam hesaplaman o değerleri tam alıcağın anlamına gelmiyor çünkü o bahsettiğin motorun boş anca çevirceği devirle alakalı olur üzerindeki ağırlıkla sürtünme kayıplarıyla belki o devri çeviremeyecek.
  • herkese kolay gelsin elinde motor olupta satan varsa özel mesaj atabilir mi lütfen :)
  • gamebit kullanıcısına yanıt
    konuda kutay kardeşimiz var o satıyor onunla iletişime geçebilirsin bir arkadaş ve ben ondan motor aldık benimkide bu gün elime geçti.
    sahibinden .com da İSTEDİĞİN GİBİ MOTORLAR VAR BAKABILIRSIN
    Aynen hocam tam olarak dedigim de zaten o teorik son hiz hesaplandi ha ben bunu 9 bin devirden hesapladim ama zaten o hiza cikmicak alet o yuzden 7 bin gibi son vites icin benim hizimi vericek hesap cikiyor o da yeterli yani

• Arka aksı nasıl hallettiniz arkadaşlar acab?

• makusla06 kullanıcısına yanıt
    Transmisyon mili diye geçer tüm tornacılarda bulabilirsiniz çapına göre istediniz türde var

• quote:

Orijinalden alıntı: CyberShooter

Transmisyon mili diye geçer tüm tornacılarda bulabilirsiniz çapına göre istediniz türde var

Teşekkür eeerim cevabınız için. Dişliyi ve fren diskini de kendimiz takacağız değil mi

• 
Sayfa: önceki 684685686687688
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.