Şimdi Ara

go-kart yapalım (674. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (1 Mobil) - 7 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14.130
Cevap
134
Favori
3.352.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 672673674675676
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Üstadlar arkadaşlar öncelikle selam forumu uzun zamandır takip etmeme rağmen daha yeni üye olabildim benimde buggy konusunda bazı çalışmalarım var fakat
    büyük bir sıkıntı ile karşılaştım. ön salıncakları ve direksiyon mekanizmasını yaptım fakat ön tekerler aşagı yukarı salınım yapınca tekerler sağa sola dönüyor yanılmıyosam direksiyon kutusu ve rotlarla falan alakalı bir durum ama çözemedim acil yardımlarınızı bekliyorum.
  • buda resmi. diyeceğim ama resim ekleyemedim :D
  • criptex_08 C kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim criptex, hemen hemen dediğin ölçülerde yapmayı düşünüyorum ben de. Ama dediğin gibi ölçüleri gönderebilirsen eğer çok makbule geçersin :)
  • 1. go karttan 5. go karta ;

Bunların hikayesi;
    1. si acemilikle basladı scooter motoruyla yapmıstık 20 km/h hızı vardı yalnız dik bi rampayı 4 kisi cıkartıyodu yani anlıycanız hız yerine güc aracı yapmısız :d

2. buda acemiliği atmaya basladıgım zaman aksine bunuda hız amaclı yaptım rampayı cıkmadı buda sonra motorunda beyninde felan sıkıntı cıktı parcaladım motoru sinir olmustum hic biyerden yardım almadım bakmadım sürekli kafamdan yapma cabasındaydım.

3.Bunda ustalasma evresi başlamıstı gidip bi go kart motoru aldım saseyi cattım hurda profillerden hızı felanda güzel motorda sıfır bi kapatıyoduk 80km/h buluyoduk millet şasıyodu :d yalnız profillerin eti inceydi bizde 2-3 kisi binince yollarda bizim buralarda kotu haliyle esnemeye basladı falandi filandı bunuda parcaladım :DD

4.Bunda bi delilik yapmaya karar verdim deftere tornalık malzemelerin cizimini yapmıstım araba tekeri felan koymaya karar verdim amacım oldukca hız yapmak sınırı asmaktı neyse dişliler gene standart bu sefer lastiğin capı buyuk oldugundan hız yapıcagından dolayı bu olaya giristim :D arac bitti rampayı ağır cıktı biraz tek kisi düzde yokus assagı bi kapattım arkamda da arkadasımın arabası ben bastım iyice gözümden yas gelmeye basladı frene bastım bastıgım 120 felandı oda oyle gecti

5. suanki cok güzel bi yıldır kullanıyorum sıkıntısız dolasıyorum tek sorunu motorun saseyi fazla titretmesi lastik var arada yinede titriyo rahatsız etmiyo ama fazla titretmese de iyi olur :D

go-kart yapalım go-kart yapalım go-kart yapalım go-kart yapalım go-kart yapalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jolyboyy -- 4 Aralık 2015; 0:14:21 >

• merhaba arkadaşlar go kart aracımı bitirmeme az kaldı size bir sorum daha olacaktı. şimdi benim alacağım motor LONCİN 200F-D 6.5 HP marşlı şanzımansız motor fakat bu motor araca yeterli olacakmı hiçbir fikrim yok.ilk defa yaptığım için 6.5 hp motorun gücünü bilmiyorum.aracın resimlerine bakarak yardımcı olabilirseniz sevinirim . bir de bu araca uygun olacak dişli sayısı söyler misiniz ?

MOTOR :

go-kart yapalım go-kart yapalım

• quote:

Orijinalden alıntı: Zaferty

merhaba arkadaşlar go kart aracımı bitirmeme az kaldı size bir sorum daha olacaktı. şimdi benim alacağım motor LONCİN 200F-D 6.5 HP marşlı şanzımansız motor fakat bu motor araca yeterli olacakmı hiçbir fikrim yok.ilk defa yaptığım için 6.5 hp motorun gücünü bilmiyorum.aracın resimlerine bakarak yardımcı olabilirseniz sevinirim . bir de bu araca uygun olacak dişli sayısı söyler misiniz ?

MOTOR :

evet dostum sanzımanlı alırsan daha iyi olur bendede loncin 200 cc 6,5 hp lik bi motor kullanıyorum bayada verim alıyorum

bosuna marslı alma paran yanar motorun üstünde aküsü yok aküyü bırak motora konjektör bağlamak icin kablo cıkısları yok yani akünü sarj edemezsin paran bosa yanar orasını soyliyim ben aldım marslı tesisata baktım kablo cıkısları yok goturdum motorcuya konjektör cıkısı yok dedi kaldı oyle mars edersin motoru ama sarj edemezsin aküyü
    ayrıca suan motorlarda zam var biraz acele etme istersen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jolyboyy -- 4 Aralık 2015; 19:54:36 >

• satıyorum 3.250 tl

• bana 125 tl yi geçmeyecek ufak bi motor lazım nerede bulabilirim benzinli testere veya tırpan motoru işimi rahatlıkla görür. sahibinden de baktım ama pek bulamadım komple motor
  • Beyler buggy araca hiz gostergesi nasil eklèrim motoru 125 cc 5 vites motor tekerler scooter

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kutty

Beyler buggy araca hiz gostergesi nasil eklèrim motoru 125 cc 5 vites motor tekerler scooter

Scooter motorlarının ön tekerlerine monte edilen km teli ve dişlileri mevcut. Mesela ben sizin mesajınızdan sonra google dan arattım orada gördüm. O şekilde alıp takılabilir.Hemde en sağlıklı ölçmede yapmış olunur diye düşünüyorum.
    Kolay gelsin.
  • Sıkınti tekeri ters takmak gerekiyor veya tekerin disindan dolanacak o nasil olabilir

• quote:

Beyler buggy araca hiz gostergesi nasil eklèrim motoru 125 cc 5 vites motor tekerler scooter

BEN DİJİTAL OLAN SU GEÇİRMEZ BİSİKLETLERİN OLANI TAKTIM GAYET DE GUZEL OLDU TAFSIYE EDERIM
  • Orijinalden alıntı: mavi_korku_08

Sıkınti tekeri ters takmak gerekiyor veya tekerin disindan dolanacak o nasil olabilir

Diyelimki tekerin sağ tarafına monte ediliyor bu dişli. Siz o tekeri aracın sol ön tarafına taktığınız zaman ters olmaması lazım ama oradaki porya durumunu bilmiyorum tabi.
    Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sistem.Prof. -- 9 Aralık 2015; 11:43:03 >
  • Yanlis anladiniz beni tekeri sagli sollu degistirsemde bisey degismez cunku bu meret jantin disk kismi degilde desenli kismina takiliyor

• mavi_korku_08 kullanıcısına yanıt
    Dijital olanin baglantisini nasil yaptiniz

• kutty K kullanıcısına yanıt
    Burada disk kısmına takılmış.
     go-kart yapalım
  • tüm go kart yapımcılarına selamlar. foruma yeni katıldım. benim de böyle bir çalışmalarım var. ve sizlerle paylaşmak istedim.
  • bu da benim jeep im tamamen el yapımı ve kendim ya
     go-kart yapalım
  • bu da benim jeep im tamamen el yapımı ve kendim ya
     go-kart yapalım
  • abuzer can A kullanıcısına yanıt
    Böyle bir defransiyeli nerden temin edebilirim? @abuzer can

• 
Sayfa: önceki 672673674675676
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.