Şimdi Ara

go-kart yapalım (67. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14.130
Cevap
134
Favori
3.352.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • her türlü gokart yedek parçası mevcuttur irtibat no:05063415949
  • merhaba arkadaslar gecen sene yazın niyetlenmiştim go kart yapmaya ama vakit bulamadım okul oldugundan okul dönemi yapmam imkansız ama yazın imkanım war gene hafiften kafama girmeye başladı bu go kart işi sizce tahminen orta halli bir go kart ne kadara mal olur fiyat aralıgı nedir öle detaylı fiyat istemiyorum tahmini rakam eger yapıcak olursam daha çok başınızı agrıtırm zaten :D
  • arkadasım eski sayfalara bir göz atarsan aracının ne fiyata malolacağı nı anlarsın biz sana ne desek yalan olur bence en baştan bütün yazıları oku kolay gelsin

bu arada arkadaslar hani neredesiniz kimse kalmadımı foruma giren kapanıcakmı bu başlık süper çalışanlar vardı nerdeleeeerr
  • Arkadaşlar forumu gezerken gördüm. Gerçekten kafama yattı.Yaz mevsimi yaklaşıyor bende yapmayı düşünüyorum.Size birkaç soru sormak istiyorum .

1-)Bütçe olarak ortalama 1000 - 1300 YTL Ayıracağım. İyi veya kötü bir go kart bu fiyata yapılabilirmi ?
    2-)Motor olarak katana motor almayı planlıyorum. 150 usd ye katana motor buldum 5.5 hp yeterlimidir ? [ Kilom 60 kg. ]
    3-)Benim teknik bilgim yok denecek kadar az. Yaza kadar birşeyler öğrenmeyi planlıyorum.Acemi olduğum için biraz zorlanacağım, çok zormu arkadaşlar ?

lütfen sorularıma cevap verirseniz sevinirim.

15 yaşındayım Lise 1 öğrencisiyim.

• şimdi kardeşim öncelikle eğer pist tipi amortsörsüz birşey yapıcaksan o bütçe yeterli olacaktır. ama motor konusunda 5.5 hp yetmez derim ben çünkü o araca bindiğinde çekişin ve hızın iyi olması gerek o yüzden bence motorsiklet motoru kullan onuda motorculardan aynı fiyata cıkma schooter motoru alabilirsin. monte etmesi biraz zorlayabilir ama bence daha güçlü olur carting tarzı bişe yaparsan hatta drift bile yaparsın ve araba yapmak o kadarda zor değüil ama karşına bazen zorluklar çıkabiliyor vazgeçmemen gerek ama bittimide keyfine diyecek yok o 5.5 hp motorla anCAK CARTİNG ARABALARI GİBİ YOLA ALIRSIN o beni kesmezdi şahsen gerisini sen düşün takıldığın yerlerde yardım ederiz...

• gokart nekadara yapılır ortalama ?
  • mustafauzungrsn gokart sana nekadara mal oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alekto46 -- 10 Mart 2008; 15:43:18 >
  • küçükte olsa büyükte olsa go kart yapmcam
  • AKINCO abi gövdeyi nekadara yaptırdın
  • ben daha bitirmedim sadece başladım yarım kaldı belki bi ara bitiririm fakat şu an çok zor ona ayıracak vaktim yok maliyet ise okadar yazılmasına rağmen hekes yine sormada ısrar ediyo aşağı yukarı dört adet profil gider tanesini 10- 13 ytl desen 40- 50 kaat oyapar direksiyon 20-30 tekerler 200- 250 motorlar marşlı marşsız diye özelliklere göre ve markaya göre değişiyo oda 6,5 hp en az en son 130 idi motorsiklet motoru ise sıfırı sahibinden .com da biri satıyordu oda 350 den başlıyordu koltuğa gelince onuda siz hesaplayın ben sorduğumda iki adet motosiklet amortisörü ve hidrolik freni diski ile beraber 200 demişlerdi eğer motoru bahçe motorlarından alırsan ona bir kavrama takman lazım oda sanırım gürcan ticarette 75 ytl idi bunlara ek olarak dişli ve zincir de var fiyat bilmiyorumiki amortisör sadece 70 ytl eğer motosiklet motoru alacaksan sıfır buna egzos ve elektrik aksamı için bazı parçalar lazım fiyat bilmiyorum ama kulaktan dolma egzos 80 ytl diye hatırlıyorum arka tekerler için mile uydurabilmek için paryo denen parçalardan takılması lazım forumda yazılanlara göre tofaş paryoları uyuyomuş ve tanesi 50 ytl gibiymiş kaynak makinen yoksa hepsiburada.com da en ucuzu 120 ytl civarı idi başka birşey unuttum mu bilmiyorum
    yani eğer dört amortisörlü ve bahçe motorlu birşey yapacaksanız tahmini minimum rakam 750 gibi ha bu arada ön tekerleri el arabası şişme rulmanlı teker olarark kullanmak isenirse tanesi 15 ytlden başlıyor arkalar içinçe atv tekeri kullanmak gerekli sanırım onun fiyatıda 75 + kdv olsa gerek herkese şimdiden kolay gelsin

• Beyler sizden öğrenmek istediğim bir kaç şey var.

1-) Rot Nedir ? [ Araştırdım fakat daha öğrenemedim yeterli şekilde . ]
    2-) Aks Nedir ? [ Aks resmine falan baktım fakat zor gibi gözüküyor.Onu nasıl ayarladınız açıklarsanız sevinirim.]
    3-) Kavrama nedir ? Ne işe yarar ? [ Kavramayı da pek öğrenemedim doğrusu.]
  • arkadasım rot nedir diye bir soru takılmasın kafana rot un adı değil işlevi önemlidir ön tekerleklerin aractan ayrı bir şekilde sağa sola dönebilmesini sağlayan parçadır kavrama ise motorun gücünü rolanti devrinde dişliye vermeyen gaza bastığınızda motorun devrinin artması ile kavramanın kasılarak dişli ve zincirlere gücü aktarmasını sağlayan parçadır. motorun milinin ucuna takılır bu forumu en caştan resimlere bakarak okursan (23 sayfayı) hiç bir yere takılmadan aracını rahat bir şelikde yaparsın hepsi çok açık bir şekilde belirtilmiş aracını yaparsan burayada resimlerini koy bizde görelim bende yakında aracımın son halinin resmini koyacağım su an tekerlek bağlantılarıyla uğraşıyorum... kolay gelsin
  • abi kafam karıştı
  • arkadaşlar motorsiklet motorları sıfır satılıyormu biliyormusunuz ve yerini ile adresini söleyebilirseniz çok memnun olurum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pusat99 -- 12 Mart 2008; 21:45:14 >
  • pusat99 arkadasım bir önceki sayfada bir link verildi motorsiklet motorları satan bir site ordan alabilişrsin hattaq site sahibindencom du galiba
  • maraşlee arkadasım kafanı karıştıracak birşey yok tekrar dediğim gibi önceki sayfalarda araçların yapımı ile ilgili aşamalar cok açık bir şekkilde anlatılmış hatta bir cok arkadasımız resim bile koydu bir sürü dinlek bir kafa ile oturup bir oku anlamadığın bir yer olursa söyle sana çizebildiğim kadarıyla çizip buraya koyarım resmini
  • söylediğin yere baktım çok teşekkür ederim ben bi ivediğe gidem hurdacılar sitesine orda ne ararsan var kaza yapmış araçlar aklına ne gelirse inşallah temiz bi motor denk getiririm yoksa diğer gokart motorundan alacam ama ilk önce motosiklet motoru birde o sitedekiler çok güçsüz benim istediğim 500 600 cc filan olması gerekiyor tabi daha yüksekleride olur öyle satan filan olursa haberim olsun sade motor birde tabiki fiyatı zahmet olmazsa
  • 2.el scooter motorunu nerden bulabilirim ve ayrıca nekadara bide tabiki benzinli 250 cc olursa iyi olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alekto46 -- 14 Mart 2008; 15:59:30 >
  • Kart süper
    iyi fikir
  • arkdaşlar konu açtım gerekli bilgi orda ama kısaca anlatıyım satılık go kart varmı ucuza ardaşlar
    http://forum.donanimhaber.com/m_21938767/mpage_1/key_//tm.htm#21938767
    link burda arkadaşlar
  • 
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.