Şimdi Ara

go-kart yapalım (453. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14.130
Cevap
134
Favori
3.352.583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 451452453454455
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: make your choise

merhabalar öncelikle
    Elektrikli araç projemiz için direksiyon arayışındayız
    hafif ve sağlam olmalı tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler

sanırım önce projeyi yada aracı görmek lazım. ağır birşey olacaksa otomobil direksiyonu kullanmak lazım.

ha bu arada aradığın direksyon simidimi direksiyon kutusu mu ? :)

projen hakkında detay verebilirsen değişik öneriler sunabiliriz..
  • teşekkürler hoca.
  • hocam öcelikle hayırlı günler bende üniversitede mezuniyet için yıl sonunda bir go kart yapmaya karar vermiştim elden geldiği kadar bişiler yaptım öğrenci olunca bütçede belli bi miktarda oluyr ;) ama tabi okula kaldı fakat insan kendi emeği olunca bambaşka bişi oluyormuş onu anladım ve tekrar kendim bişiler yapmak istiyorum öncelikle şu eski yaptgım go karta bı göz atın isterseniz ;)

go-kart yapalım

go-kart yapalım

go-kart yapalım

• sedatckr1 çalışman çok güzel olmuş ölçülerini verirmisin
  • hocam teşekkür ederim ama bunu ben herhangi bir ölçülere göre yapmadım yanı şu an aklımda da değil ne kadar uzunluğu genişliği ama o profiller ve sandalye okulun malı :) bi adet 150 lık scooter motor var ve 2 adet o motorsıkletın lastıklerı var arka taraf içi ve önde ki lastıkler normal el arabası lastıgı butcemde sınırlı oldgu ıcın bu kadarını yapabldm ama yenı bısı yapmayı cok ıstıyorum o da kısmetse askerden sonra olucak ıns ;)

go-kart yapalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: sedatckr1

hocam öcelikle hayırlı günler bende üniversitede mezuniyet için yıl sonunda bir go kart yapmaya karar vermiştim elden geldiği kadar bişiler yaptım öğrenci olunca bütçede belli bi miktarda oluyr ;) ama tabi okula kaldı fakat insan kendi emeği olunca bambaşka bişi oluyormuş onu anladım ve tekrar kendim bişiler yapmak istiyorum öncelikle şu eski yaptgım go karta bı göz atın isterseniz ;)

go-kart yapalım

go-kart yapalım

go-kart yapalım

okul artık kampüste hizmet aracı olarak kullanır bu aracı :)

eline sağlık kardeş.. imkanların genişlediğinde daha iyisini yapacağından kuşkumuz yok

• ordu da okudum ben ve oranın yerlisi çok beğenmişti o zaman biz bunu köyde kullanırız felan diyorlardı sat dediler dedim okulun kamu malı satılmaz :) okula dilekçce vermişler bize satın die okul yıne satmamış ama en son geçen sene gittiğimde halini görünce emeklerimin boşa gittiğini anladım insan biraz üzerine takviye yaptırır bnden sonrakı ogrencılere o kadarda proje verdım hocalara uzerıne ek olarak yapılabılecek lıstesı ama nerdeeee.. askerlıge bı gıdıp geleyım anca kısmetse o zaman baslıcam yenı bı tane kendıme özel yapmaya yazlıkta kullanırım artık :)) insanın emek vererek yapması ve onu kullanması baskaa para verıp alması baska ıste oradakı detayı atlamasın bnce kımse ;)
  • MOTOR GÜCÜ : 13 HP

MOTOR MODELİ : Tek Silindirli,

Hava Soğutmalı,

4 Zamanlı

MOTOR HACMİ : 389 cc

STARTER : İpli

MAKSİMUM TORK : 26,5/3000 rmp

YAĞ KAPASİTESİ : 0,6 litre

YAKIT KAPASİTESİ : 3,6 litre

NET AĞIRLIK : 31 kg

EBATLAR : 405x450x433

YAĞ MÜŞÜRÜ : Var

HAVA FİLİTRESİ : Kuru/Yağlı

KRANK MİLİ

SEÇENEĞİ : Var

650 tl fiyat bu motor nasıldır . ebnce fiyat uygun go kartta kullanılabilirmi bu özellikte bir motor

• bu motorun hangi parcalarını go kartta kullana bilirim. yardım edin
  • bende inşallah bayramdan sonra şasi yi yapıcağım boru profilleri büktürücem 15 tatildede kaynağını yapıcam zaten çoğu parçayı topladım motoru tekerleri direksiyon felan bayağ parça topladım onlarıda 15 tatilde yapabildiğim kadarını yapıcam bi 400--500 TL lik malzeme almam gerekiyo şase hariç tabi biraz güzel bişe yapıcam inşallah

go-kart yapalım

go-kart yapalım

go-kart yapalım

go-kart yapalım

motorun resimleri şimdilik yok motor motorcuda bakımını yapıyo içini temizliyo o yüzden resimleri yok

• bu motor benzinlimi göstergeler sanki vitesli buyuk motor için scooter alsak 200 tl civarı onun parcalarını kullandıktan sonra hangi parcalar eksik kalır kaç tl tahminen koltuk lazım sonra direksiyon gidonu direksiyon simidi bunları nerden temin edicez
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alkan1905

bu motor benzinlimi göstergeler sanki vitesli buyuk motor için scooter alsak 200 tl civarı onun parcalarını kullandıktan sonra hangi parcalar eksik kalır kaç tl tahminen koltuk lazım sonra direksiyon gidonu direksiyon simidi bunları nerden temin edicez

:)

1000 lirayı gözden çıkar. hele işten anlamıyorsan ki anlamıyorsun 1500 sağlam.

scooter motorunu 200 e alsan iyi. iş motor almakla bitmiyor bunun elk. tesisatı karbüratörü vs.vs . bulacaksan tesisatıyla marş motoruyla karbüratörüyle vs. komple alman lazım. direksiyon simdini aldın diyelim 25 e direksiyon mili direksiyon mafsalı direksiyon kutusu rotlar sadece direksiyon sistemi komple sana en aaz 100 e patlar. bunlarıda oto hurdacılarından bulup sıkı pazarlık edeceksin.arkaya muravey alacak olsan 400 e bulursan dua et.

forumun ilk sayfasından itibaren oku bence bu işe ciddi olarak gireceksen..

• quote:

Orijinalden alıntı: m.ismet

quote:

bu motor benzinlimi göstergeler sanki vitesli buyuk motor için scooter alsak 200 tl civarı onun parcalarını kullandıktan sonra hangi parcalar eksik kalır kaç tl tahminen koltuk lazım sonra direksiyon gidonu direksiyon simidi bunları nerden temin edicez

scooter motorunu 200 e alsan iyi. iş motor almakla bitmiyor bunun elk. tesisatı karbüratörü vs.vs . bulacaksan tesisatıyla marş motoruyla karbüratörüyle vs. komple alman lazım. direksiyon simdini aldın diyelim 25 e direksiyon mili direksiyon mafsalı direksiyon kutusu rotlar sadece direksiyon sistemi komple sana en aaz 100 e patlar. bunlarıda oto hurdacılarından bulup sıkı pazarlık edeceksin.arkaya muravey alacak olsan 400 e bulursan dua et.

200 tl ye trafikten cekilmiş motorsiklet buldum motor karbüratör 2 lastik marsı halletmiş olucaz aslında ben 2 yıllık makina mezunu bir arkadasımla yapıcam . kaynak makinası var cıkma profilde var cok prof olmayan bir şase yapıp motorsiklet motorunu bağlayıp yürüsün yeter motorun ön arka frenlerini nasıl kullanıcaz pek bilmiyorum ama kullanırız heralde. direksiyon simidi de aldık ilk onu aldık :) ön düzen biraz zorlar diye düsündüm ben. muravey nedir görevi nedir peki. ilk 10 sayfayı okudum son 20 sayfayıda . cok uzun güzel kapsamlı bir forum. fırsat buldukca okuyorum zaten. yardımlarınızı esirgemeyin yeter :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: m.ismet

quote:

200 tl ye trafikten cekilmiş motorsiklet buldum motor karbüratör 2 lastik marsı halletmiş olucaz aslında ben 2 yıllık makina mezunu bir arkadasımla yapıcam . kaynak makinası var cıkma profilde var cok prof olmayan bir şase yapıp motorsiklet motorunu bağlayıp yürüsün yeter motorun ön arka frenlerini nasıl kullanıcaz pek bilmiyorum ama kullanırız heralde. direksiyon simidi de aldık ilk onu aldık :) ön düzen biraz zorlar diye düsündüm ben. muravey nedir görevi nedir peki. ilk 10 sayfayı okudum son 20 sayfayıda . cok uzun güzel kapsamlı bir forum. fırsat buldukca okuyorum zaten. yardımlarınızı esirgemeyin yeter :)

muravey difransiyeli üzerinde hem difransiyel hemde ileri geri vites bulunduran mekanik bir parça.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• güzel bir parcaymış fonksiyonel.:)
  • quote:

20 sene kadar önce de bir arkadaşım otomobil almaya niyetlenmiş , ilk öncede stepnesini almıştı bir hurdacıdan :)
    sizde direksiyon simidiyle başlamışsınız işe :)

benim makina bitti bitecek daha bi simidim yok

haydi hayırlısı bakalım kolay gelsin. ama forumu atlamadan iyice oku. tamamını okuyup üflediğinde burada sormak istediklerinin neredeyse tamamını sormadan cevap beklemeden öğrenmiş olacaksın. benim forum mesajlarımıda oku ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m.ismet -- 16 Ekim 2012; 21:08:57 >

• benim yapıcağım aracın koltuklarını büyük babama aldırıyorum amasyada oturuyor sanayidede çok çevresi var 2 tane traktör koltuğu bulurmusun dedim bulmuş 2 tane 2. el, dedi istediğin parça felan da olursa onlarıda buluruz dedi kurban bayramında almaya gidicem koltukları görmedim durumları nasıl acaba yırtıksa döşemeciye verip ya vinleks yada deri (deride pahalı olur ya:D) kaplatıcam yani böyle bi araç yapmak için sanayide ya çevreniz tanışınız olucak yada çok gezip piyasayı öğreniceksiniz temiz sağlam parçalar almanız gerekiyor şu anda amasya sanayide elimde samsun sanayiside tüm yedek parçacıları amcam tanır
    -----------------------------------------------------------------------------
    bu aracı yapmak için çıkma profil kullanmayın gidin 0 profil alın yapın 2. elde çıkmalarda kimisinde kaynak tutmaz kimisinde boya kaynağını elektrot kaynağında puntalayın (sanayiye gidebilecek kadar sağlam yapın )sonra gidin egzozcularda yada demircilerde gaz altı kaynağı vardır illaki 100 tl bişe verin zaten hazır şase orda adamın yarım saatini bile almaz eğre böyle yaparsanız hem sağlam olur uzun ömürlü olur (önce araştırın kaça yapar diye pazarlık yapın hemen kabul edip parayı en son konuşmayın )

motor seçerken de km sin bakın çalışmasına bakın serimi anında çalışıyomu ona bakın bana göre scooter motorunun en serisi güçlüsü bianchi scooter bana göre tabi bi scooter motoruna 250 tl den fazla vermeyin (motor hava filitresi kutusu karburatörü elektrik aksamı ) ben kendi motorumu 300 e aldım 2 tane teker ön düz arka dişli ön arka disk 2 kaliper motor hava filtresi karburatör benzin deposu 2 tane hız göstergesi elektrik aksamı 2 fren kolu ekzoz hepsini 300 tl ye aldım ama motorcu abinin bana sözü vardı bu paroje için bana yardımcı olucaktı bayramda boru profilleri ben alıcam o büktürücek dedi kaynağınıda ben yaptırırım gaz altı kaynağıyla dedi ama kaynağı ben yapıp sağlam olmayan yerleri gaz altıyla yaptırırım şaseyi yapıp götürücem motorun elektrik aksamını bağlantısını orda abi yapıcak

bu sene 10. sınıfa geçtim makine bölümü okulda hocaya söylemedim bu projeyi arka aksı belki okulda yapabilirim eger hoca kabul etmesse sanayideki tornacılara gidicem mecburen İLK BAŞTA DİYODUM 4 TEKER Bİ ŞESE Bİ MOTOR 4 AMORTİSÖR 1 DİREKSİYON BİDE KOLTUK BİTTİ GİTTİ

YANİ ANLIYACAĞNIZ ÇOK KOLAY BİR PROJE DEĞİL BU :

• ön düzen
     go-kart yapalım

benim yapıcağım aracın şasesi
     go-kart yapalım

ölçüleri
     go-kart yapalım

ölçüleri
     go-kart yapalım

arka aks tornalık işler burda başlıyo
     go-kart yapalım

çizebildiğim kadarıyla çizdim
     go-kart yapalım

• ön düzen
     go-kart yapalım

disk ve dişli poryası
     go-kart yapalım

arka aks mili
     go-kart yapalım

buda direksiyon poryası
     go-kart yapalım

porya tam ortasına gelicek şekilde yapılmalı
     go-kart yapalım

birleşimi
     go-kart yapalım

BU PARÇANIN ADI NEDİR ACABA BİLEN VARSA YAZABİLİRMİ ÖN SALINCAKLAR İÇİN AMORTİSÖRLER İÇİN BU PARÇALANDA LAZIM
     go-kart yapalım

• 
Sayfa: önceki 451452453454455
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.