Şimdi Ara

go-kart yapalım (378. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
14.130
Cevap
134
Favori
3.352.726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 376377378379380
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yüksel varlı

Mesela alttaki resimde plastik burç kullanılmış. Ama bunun da sürtünmeyi azaltacağını zannetmiyorum. Üstelik ancak tornacının yapabileceği bir işçilik var.

beyazları diyorsan hocam o maddeyi bulduktan sonra o burçları yapman sorun değil matkapla sende yaparsın tornacıya gerek yok :)
  • Yanılmıyorsam Kestamit kullanılıyor onun için. Ancak istenilen çapta olursa tornacıya gerek yok. Yoksa mecburen bir tornacıya gidiyorsunuz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yüksel varlı -- 15 Aralık 2011; 22:16:30 >
  • quote:

Yanılmıyorsam Kestamit kullanılıyor onun için. Ancak istenilen çapta olursa tornacıya gerek yok. Yoksa mecburen bir tornacıya gidiyorsunuz :)

e tamam işte bunlardan bulursan istediğin çapta matkapla dengeli şekilde ortadan kestmi oldu bitii :)
  • :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yüksel varlı -- 15 Aralık 2011; 22:46:28 >
  • quote:

/>
    :)

ne oldu yav yanlış birşey mi dedik :D :D
  • Ne münasebet. Yanlış bişey yok, ben niye düşünemedim işareti koymak istedim. Yanlış anlaşıldıysa kusura bakma.
  • quote:

Ne münasebet. Yanlış bişey yok, ben niye düşünemedim işareti koymak istedim. Yanlış anlaşıldıysa kusura bakma.

yok hocam ne yanlış anlaması :D
  • Konuyla ilgilene ve cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim.Sayın yüksel varlı yük binince bir miktar zorlanıyor ama işlevini yerine getiriyor.Direksiyon kutusu da kullanmadım mafsallar yardımıyla manevra yapıyordum.Bu arada gösterdiğim noktada ne rulman ne de burç kullandım.E bundan dolayı da boşluk oluyor ve rot ayarı bir türlü tutmuyor.Yani en azından sorunun bu olduğunu düşünüyorum.
  • Arkadaşlar ön aksı oluşturan go kartını bitiren arkadaşlardan yardım bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zongshen -- 16 Aralık 2011; 11:22:54 >
  • Arkadaşlar belirttiğiniz bölgede kullanılacak tek şey büte rulman.Kestamit ve polyemit belli bir zaman sonra aşıntı yapacaktır.İç çap civata çapı kadar olacak büte rulmanlar bu işi görecektir ben salıncaklarda kullandım.
  • Beni yaptığım utv

• arkadaşlar...Tavsiyelerinize uyarak başlamak üzere olduğum buggy de deniz şanzımanı kullanmaktan vazgeçip
    Muravey defransiyeline çok benzer hemde İleri Boş Geri şanzımanlı bir defransiyel aldım.Satan arkadaş ispanyol malı
    olduğunu söyledi.Şimdi aklıma takılan bir kaç konu var .Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler..
    1.. motor ile defransiyel=şanzıman arasında tork konvertör kullanmalı mı...( bana gereksiz gibi geliyor)Aktarmayı triger
    kayış ile yapmayı düşünüyorum ne dersiniz.
    2..ATV cant göbekleri sahibinden de var buna uygun cant bulmakta zorlanırmıyım...tofaş..reno 12 porya kullanmak
    daha mı iyi olur
    3..Scooter ların üzerinde ki tork konvertörü ayırıp kendi motorum ile bu defransiyel arasında kullanabilirmiyim
    daha önce sökmediğim bir şey olduğundan fikrim yok

Cevaplarınıza göre çok hesaplı önden çarpık bir scooter buldum hurda belgeli onu alacağım. Frenler.. amortisörler
    gibi yerleri kulanacağım tork konvertör bana gereksiz ise motor kısmına komple ihtiyacı olanla birlikte satın alabiliriz
    Hurdanın komple fiyatı 250 tl.Ön cant önmaşa göstergeler darmadağın ön disk fren borusu kalipere girişten kırık fren
    fren borusu değişmeli zaten özel uzun boru yaptırmam lazım...
    dün pek detaylı inceleyemedim ama seleden arkaya hiç hasar yok gibi.Birazdan tekrar gidip bakacağım..Akşama ilgilenen olursa
    daha detaylı bilgi verebilirim
    İlginize teşekkürler

• Büteleri biliyorum 3 parça olanlardan.50000 serieleri ıvır zıvır diye gidiyor.Lakin bir kapağı diğerine göre dardır bu bir dez avantaj yaratır mı ?Metrik 12 ye göre düşünsek aksı kaynatacağımız boruya alta bir takım üste birtakım mı koyacağız yataklama yapsın diye..Tek parça olmadığı için büteye sıcak bakmadım.Acaba konik rulmanlar burdaki baskıya dayanır mı.?Bu arada pembe ile çizdiğim yerde nasıl bir uygulama var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zongshen -- 16 Aralık 2011; 16:13:22 >

• bu nasılo bir motor ve nerelerde bulunabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: zongshen

Konuyla ilgilene ve cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim.Sayın yüksel varlı yük binince bir miktar zorlanıyor ama işlevini yerine getiriyor.Direksiyon kutusu da kullanmadım mafsallar yardımıyla manevra yapıyordum.Bu arada gösterdiğim noktada ne rulman ne de burç kullandım.E bundan dolayı da boşluk oluyor ve rot ayarı bir türlü tutmuyor.Yani en azından sorunun bu olduğunu düşünüyorum.

Yaptıklarınızın resmi varsa koyabilir misiniz?
  • Olmazmı dolu var da resim boyutu büyük diyor aktarma yapmıyor nasıl uyarlayacağım,onu da bilmiyorum.
  • www.irfanview.com
    Download IrfanView
    http://www.irfanview.com/main_download_engl.htm

Burada basit bir resim programı var. Adı IrfanView... Bu programla resimlerinizin boyutlarını küçültebilir, uzantılarını değiştirebilirsiniz.
  • Ya da Windowsun kendi programı İmage Resizer adında bir program var. Programı onaylayıp kurduktan sonra küçülteceğiniz resmi sağ tıklayıp küçültme seçeneğini kullanabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yüksel varlı -- 16 Aralık 2011; 23:00:24 >

• Gene yükleyemedim yahu
  • programı şimdi yüklüyorum teşşekkür ederim
  • 
Sayfa: önceki 376377378379380
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.