Şimdi Ara

go-kart yapalım (377. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14.130
Cevap
134
Favori
3.352.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 375376377378379
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu şanzıman sadece ileri geri amaçlı yaptım. Datsu 6,5 hp 200 cc motora 1/3 tav 30 torqua converter var. bunun çıkışı 8 diş yaptığım bu ileri geri şanzumanıda giriş 8 diş çıkışte 8 diş. son aks dişlisi 54 diş yapacaktım 65 dişe çıkarttım. aslında mantık burada basit millere kama ile bağlanan giri ve çıkış dişlileri var aradak avare dililerde rulmanlı. isteyenlere teknik resim gönderebilirim.Yeni olduğumdan her seferinde resim yükleyemiyorum.

• Uploaded with ImageShack.us

• Uploaded with ImageShack.us

• Arkadaşlar kusura bakmayın acemiliğimden parça parça yüklendi
    Bu benim bir iki sene evvel yaptığım atv. Zamanında ben bu forumdan çok faydalanmıştım benimde foruma katkım olsun.

Uploaded with ImageShack.us

• Yaklaşık bir aydır çetalı alüminyum diye yırtındım buralarda ama kimseden ses çıkmayınca istanbul kazan ben kepçe, çetalıyı buldum, kestim ve yerine monte ettim, ehe bu da kanıtı :)

Ve bu Honda GX160 5.5hp. motor hakkında bilgisi olan varsa bana yardım etsin lütfenn.
    Motorun ipini çekiyorum, çalışıyor.. güzel gaz alıyor ama sonra stop ediyor.. Bir kaç motor ustasına gösterdim ama sistemi çözemediler, motor şeması lazım dediler illa ki..
    Ben de nette araştırdım ama şemayı bulamadım.

• @eyvallahbaba arka amörtisirleri yanlış koymussun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: altnkrtl

@eyvallahbaba arka amörtisirleri yanlış koymussun.

Evet altnkrtl kullanırken daha dengeli olur diye düşünmüştüm fakat öyle olmadı. Bende paralel
    Olacak şekilde değiştirmiştim.
  • merhaba serhat;
    1-motor çalışır çalışmaz cikleyi devreden çıkaracaksın,
    2-bunun haricinde gene stop ediyorsa, büyük ihtimal benzin gelmiyor, karbüratördeki benzini kullandıktan sonra stop ediyordur,
    3-şamandıra ayarına veya karbüratör içindeki memelere bir baktır,
    4- eğer yükte gaz verince (tekerlere hareket verince stop ediyorsa, dişli (kasnak) oranların yanlış
  • Herkese selam arkadaşlar.Forumda yeniyim ama 2 senedir takipçisiyim .Sayfaları neredeyse ezberledim.Benimde bir çalışmam oldu lakin ön aksları birtürlü oturtamadım.Motorla arka aksı gayet guzel ve de paralel şekilde oturtum.Zincirde de bi atma,çıkma olayı da yok.Fren sistemi de gayet guzel çalışıyor.Lakin ön aksı oturturken problem yaşadım.Poryalarım tofaş poyası mili üzerinde montajlı.Ön tarafı amortisörsüz devam edeciğim yani olabildiğince basitten.Spindle diye tabir edilen türçe karşılığ tam olarak ne bilmiyorum ama poryayı gövdeye montajladığımız yada öntaşıyıcılara bağladığımız aynı zaman da tekerleğe manevra verdiğimiz poryaya tam paralel olan boruda burç mu kulanıyorsunuz,rulman mı yada bu boruda ki boşluğu alıcı aynı zamanda tekerlek yükü yiyince kayganlığı sağlıyıcı ne kullanıyorsunuz?Umarrım derdimi anlata bilmişimdir.Gerçi bir hayli karışık oldu ama anlaşılmazsa artık bir fotoğraf ekleyecegim.Hepinize saygılar sevgiler...

• bu ilk resimdeki çatı yı yapsak yani motorsuz hali bir 1800 watt lık motorla daha ekonomik olur ve değişik bişey çıkar ortaya
  • 1800wattlık motor hem güçsüz hemde daha pahalı olur ama çok daha iyi olur :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: selim50

merhaba serhat;
    1-motor çalışır çalışmaz cikleyi devreden çıkaracaksın,
    2-bunun haricinde gene stop ediyorsa, büyük ihtimal benzin gelmiyor, karbüratördeki benzini kullandıktan sonra stop ediyordur,
    3-şamandıra ayarına veya karbüratör içindeki memelere bir baktır,
    4- eğer yükte gaz verince (tekerlere hareket verince stop ediyorsa, dişli (kasnak) oranların yanlış

Selim teşekkür ettim.. Motor çalışınca jikleyi devreden çıkartıyorum ama hemen stop ediyor..
    tekerlere güzel hareket veriyor, yani gaz verdikçe, veya tekerler döndükçe sorun yok,
    dediğin gibi büyük bir ihtimalle sorun karbüratörden kaynaklanıyor, hem daha güçlü bir karbüratör de takmak istiyordum, imkan bulursam karbüratörü değiştireceğim,
    umarım sorunum çözülür, bilgi verdiğin için tekrar teşekkür ettim kolay gelsin..

• allah ..allaaaah bu foruma ne oldu ya.......... 1 haftadır ..belki daha fazla zamandır hala 126. sayfada
  • Selam arkadaşlar.Daha önce sormuştum ama bakan olmadı herhalde.Elimde tofaş poryası mevcut mili de montajlı.Sıra ön aksa geldi boşuksuz bir şekilde nasıl imal edebilirim.sarı oklarla gösterdiğim yere rulman koyuyor muyuz?Rulmanı çaktıracaksak 6000 serilerinden mi çaktıracağız yoksa özel bir seri var mı?.Bu sitemi rulmansız yaptım abuk sabuk birşey oldu.Yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zongshen -- 15 Aralık 2011; 11:52:19 >

• ebaydan aracım için amortisör satın alıcam 2. el olucak bunun için gümrük vergisi varmıdır yada bunun gümrüğe takılma olasılığı varmıdır?
  • ruffle git motorsikleçiden alsana hafif geliyorsa iki tane bağlarsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zongshen

Selam arkadaşlar.Daha önce sormuştum ama bakan olmadı herhalde.Elimde tofaş poryası mevcut mili de montajlı.Sıra ön aksa geldi boşuksuz bir şekilde nasıl imal edebilirim.sarı oklarla gösterdiğim yere rulman koyuyor muyuz?Rulmanı çaktıracaksak 6000 serilerinden mi çaktıracağız yoksa özel bir seri var mı?.Bu sitemi rulmansız yaptım abuk sabuk birşey oldu.Yardımcı olursanız sevinirim.

Sn. zongshen,
    Soru sorduğunuz resim benim projem. Ben bahsettiğiniz yere Reno 12 üst salıncak burcu koydum. somunlu vida olarak da 14mm.lik civata kullandım. Burç boruya, civata da burcun içine 0/0 yerleşti. Dolayısıyla boşluk yapmadı. Ancak şu problemi aşabilmiş değilim. Porya ve tekerleğin yükü bu ekleme binince direksiyonun dönmesini zorlaştıracak. Direksiyonun dönmesini kolaylaştırmak için ne yapılabilir bilmiyorum.

• yüksel varlı yağlamaktan başka ihtimal yok. Direksiyonu aşırı şekilde etkileyeceğini sanmıyorum zaten :)
  • @altınkartal,
    yağ borunun içerisinde dursa sorun yok zaten. Ama borunun altıda açık üstü de açık.:) Araç kullanılmaya başlayınca aşınmalar olacağı muhakkak.
  • Mesela alttaki resimde plastik burç kullanılmış. Ama bunun da sürtünmeyi azaltacağını zannetmiyorum. Üstelik ancak tornacının yapabileceği bir işçilik var.

• 
Sayfa: önceki 375376377378379
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.