Sizleri 3 aydir takip ettim forumu bastan sona okudum ve basardiginiz o guzel projelerinizi tebrik ediyorum. Bende bu mayis ayinda gokart bugyy projeme baslayacagim ve sizin yazilarinizdan baya bir tecrube kazandim go kartim 2 kisilik olacak ve buralar biraz daglik ramalarda cok iyi gitmesini istiyorum buyuzden gokartimin koltuk tekerlerini ve dreksiyon kutusunu amartisorlerini aldim ama daha motoru almadim cunku saseyi motora gore yapacagim icin motoru birkere secme hakkim var normalde katana 390 cc motor ile comet 40 serisi motor ve counverter alacaktim ama cok pahaliya geliyor ve 390 cc oldukca fazla benzin harcar fotumda bazi kisiler schoter motoru kullanmis yada motorsiklet motoru ve atv motoru bana bu motorlardan hangisi uyar bunu cozemedim. Atv motorunun bir artisi var oda gerivitesleri oluyor ama cok onemli gibi gorunmuyor bizim buralar genis benim yapmak istegim hiz 55-60 km ben yuksek tork istiyorum cunku buralar baya rampalarla dolu ve gaza bastigimda gucu hissetmek istiyorum aracimi mumkun oldugu kadar kucuk yapmaya calisiyotum cunku hem kucuk hem hafif olsun diye xaten 2 kisi binecegim aracin boyu 220 cm enide 110 cm dusundum ce bu motor isine birturlu karar veremiyorum yaptigim arastirmaya gore 150cc atv motoru 8.8 hp 7000 d/d hizi 55km otomatik vites +geri vites 150cc schoter motoru 9,5 hp 7250 d/d 90 km hiz otomatik sanziman 150 cc motorsiklet motoru 13 hp 8500 d/d 135 km yapiyor 5 vitesli Motorlar boyle hurdaci lari gezmeden once neyi alacagima karar vermem lazim sizce buradan hangi motoru secmeliyi sadece bu listeden de degil farkli onerisi olan olabilir ama 150 cc den asagi istemiyorum cunku go kart 150 kg olsa 2 kisi bincez 130 kg etti 280 kg bu agirlikla rampalarda zorlanmak istemiyorum. LUTFEN BENİ BU KONUDA AYDİNLATİN Kolay gelsin
abi bence 250 cc lik 4 zamanlı bir motorsiklet motoru senin için en hayırlısı tabi sen bilenlere danış :) birde aracın genişliğini biraz dha artırabilirsin
Altnkrtl 250 cc lik bir motosiklet motoru bunlar vitesli oluyor heralde bu motoru direk zincirle tekere bagliyoruz dimi kavrama gibi ivirzivirla ugrasmayiz ben samsunda oturuyorum bu hafta sonu hurdacilari gezeyim bakalim ne fiyat verecekler
TAVSİYELERİNİZİ BEKLİYORUM Hepinize iyi aksamlar
quote:
Orijinalden alıntı: hasan1129
Altnkrtl 250 cc lik bir motosiklet motoru bunlar vitesli oluyor heralde bu motoru direk zincirle tekere bagliyoruz dimi kavrama gibi ivirzivirla ugrasmayiz ben samsunda oturuyorum bu hafta sonu hurdacilari gezeyim bakalim ne fiyat verecekler
hoşgeldin kardeşim, rampalardan bahsediyorsun, tork almak istiyorsun, 250 cc. motorsiklet motorundan tabiki ran. alırsın, ama eksiside var!hararet yaparsın.hem iki kişi+hem tork+hem rampa+soğutma derdi=(çözüm) kendinden soğutmalı+kendinden marş ve şarjlı+en yüksek tork=400cc. kama motordur. bu makineden alacağın tork ve verimi, hiçbir motorsiklet motorundan alamazsın! [:"(]
quote:
Orijinalden alıntı: merve watches
quote:
hoşgeldin kardeşim, rampalardan bahsediyorsun, tork almak istiyorsun, 250 cc. motorsiklet motorundan tabiki ran. alırsın, ama eksiside var!hararet yaparsın.hem iki kişi+hem tork+hem rampa+soğutma derdi=(çözüm) kendinden soğutmalı+kendinden marş ve şarjlı+en yüksek tork=400cc. kama motordur. bu makineden alacağın tork ve verimi, hiçbir motorsiklet motorundan alamazsın! [:"(]
Tavsiyeleriniz icin tesekkur ediyorum evet motorsiklet motoru hararet yapar dediniz motosiklet motorunu seceneklerden eledim saniyorum benim isimi schoter motoruda gormez ama bugun bir hurdacida 1 geri 4 ileri vitesli 200 cc atv motoru buldum ama fiyat veremediler patronlari gelince sorup fiyat vereceklermis birde kama motor demissiniz katana kama fark edermi Katana 420e motor 550 tl 16hp bumotorumu kastettiniz. Birde ben bu motoru olacagim da internette torq counverter bulamadim bu counverter hangi sitede satiliyor vallahi basinizi cok agirttim kusura bakyin
yanlış natırlamıyorsam aizonamechanic sitesinde vardı
Bu sitede bir adet var ve kac hp destekli oldugu yazmiyor 40 serisi lazim 8-18 hp arasi ama hic detay vermemisler telefonla aradim ama telefonu acan yok.
Yani Torq counverter in hp leri ve seri leri fark eder dimi ben bunu soylemek istedim ve bunu turkiyede satan sadece bu sitemi
Arkadaslar beni simdi Aizona mekanikten aradilar tork converter 3-8 hp arsiymis ben katana nin. 420cc 16 hp lik mptorundan bahsettim buna nasil bir converter buluruz dedim ellerinde 1 tane 13 hp lik converter varmis ve fiyati 750 tl mis bu fiyat benim butcemi cok asar bana onerecek birsey bulamadi cumartesi gunune kadar dusunecekmis cumartesi oglen arayacagim bakalim sonuc ne olacak Sizlerinde tavsiyelerini bekliyorum kusura bakmayin forumu biraz kirlettim hepinize iyi calismalat diliyorum tavsiyelerinizi bekliyorum
öncelikle merhaba akınco sana birşey sormak istiyorum bende bu aracın elektriklisini yapmak istiyorum elimde 2700 devir bir motor var acaba kaç akü kullanmam lazım ve nekadar hız yapar ???
quote:
Orijinalden alıntı: altnkrtl
abi 90 kilometre hız yaptığına emin misin
90KM hız yapan bir kamyona yüklersen yapabilir tabiki, neden şaşırdınki :))), uçağın üzerine koy 900km hız yapsın.
quote:
Orijinalden alıntı: abuzer can
motorsıklet halındeyken 120km son hız ve toplam agırlıgı 90 kgyu gecmıyordu... suan ıse toplam agırlık 45 kgyu gecmıyor dıslı oranlarıda bıre bır sayılır 44e 40 buda rahatlıkla 90 km hız demektır... motorun ılk sahıbı benım 100cc 8 hp,2 zamanlı motor tahmın edemıcegın kadar seri...ee nede olsa honda made ın japan...
Abuzer 250cc 24hp honda twister motorumla düz yolda yaptığım hız en fazla 135-140 km iken, sen 8HP motorla nasıl 120km hız verebiliyorsun anlamıyorum. Yaptığın araçta 90km lere çıkmaz, teorik olarak hesap yapma, üzerinde test yapıp ölç.
quote:
Tavsiyeleriniz icin tesekkur ediyorum evet motorsiklet motoru hararet yapar dediniz motosiklet motorunu seceneklerden eledim saniyorum benim isimi schoter motoruda gormez ama bugun bir hurdacida 1 geri 4 ileri vitesli 200 cc atv motoru buldum ama fiyat veremediler patronlari gelince sorup fiyat vereceklermis birde kama motor demissiniz katana kama fark edermi Katana 420e motor 550 tl 16hp bumotorumu kastettiniz. Birde ben bu motoru olacagim da internette torq counverter bulamadim bu counverter hangi sitede satiliyor vallahi basinizi cok agirttim kusura bakyin
o motorda bir anormallik var, 13hp. motora (390 cc.) 720 tl. fiyat vermişler, diğeri 420cc. bu fiyat ???ayrıca o motorun 16 hp. güç çıkarması tam bir fiyasko, yok böyle birşey! 390 cc. makine nominal 9-10 hp. güç, maximum 13 hp. güç çıkartır!...30 cc. artınca 3hp.mi fark ediyormuş? makineler aşağı yukarı aynı, fakat Kama'nın kalitesi en yüksek olanıdır. bu tip motorlarda 1. Honda 2. Kama'dır. Kamanın ithalatçısı Reis makine'dir.Türkiye'ye, optimum quantum, makita, knipex, kama vs. gibi dünya devlerini ithal ediyorlar! + mükemmel servisleri var!ileriye yönelik düşünce tarzı ile, hep mutlu oluruz! saygılar...
quote:
Orijinalden alıntı: çatlak06
öncelikle merhaba akınco sana birşey sormak istiyorum bende bu aracın elektriklisini yapmak istiyorum elimde 2700 devir bir motor var acaba kaç akü kullanmam lazım ve nekadar hız yapar ???
güzel kardeşim, hoşgeldin!... senden bir ricam var, bu elektrik motorunu UNUT!.....amerikayı keşffetmeye çalışma lütfen!ızdırap çekersin, muaffak olamazsın! VERİM+ UYGULANABİLİRLİK+FİYAT......BU BİLEŞENLERİ YOK SAYAMAZSIN! az bir bütçe ilede mutlu olursun, örnek olarak eski sayfalarda, kardeşimizin biri, 50cc. peugeot yu 3 tekerli yapmış, mutlu olduğuna eminim! bizim amacımız oyuncak yapıp, oynayabilmek, ben yaptım diyebilmek, bu hazzı yaşıyabilmek! LÜTFEN, elektrik olayını unut! yap basit bir benzinli araç, keyfini çıkar!saygılar....
profezor kardesım mılletın kusurlarını tartısmayı bırak once bu bırıncısı,ınanmıyorsan atla gel deneneyelım bu ısten anladıgın faln yok yaptıgın tek sey mılletın kusurlarını bulmak,gel bn sana bndekı suzuki magicide gosterıcem 50cc 9 beygir 90 km hız yapıyor,ınanmazsan gel kendın bın dene,benım araca gelınce arac 2 zamanlı motorsıklet halındeyken son hızı 120km git bi honda kinetice bin oyle gel.kineticin pıston capı 52,5mm, senın twistren 73 mm??? senın motorunun 3 kerede gıdıp bır kez patlattıgını benım motorum her gıdıste patlatıyor,heee aklıma gelmısken hp ile hızın bır bagıntısı yoktur,ona bakarsan hondanın goldwing modeli 1800cc,118 beygir,yaptıgı son hız 200 km??? senın demene gore ozaman kac km hız yapcagını sen dusun??
MERVE WATCHES
Evet dediklerin mantikli bu isleride iyi biliyorsun sanirim benim dediklemi anladin ben sadece arabada torq istiyorum benim yapacagim hiz 55-60 ben katana alacaktim ama simdi kama motor alacagim ama sorun torq counverter Aizona mechanicte var ama 2-8 hp arasi imis sitede yazmiyor ama ben telefon acip sordum http://aizonamechanic.com/index.php?route=product/product&product_id=62 Sence 390 cc lik motora uygulanirmi telefon actigim adamada (rustem bey) bu duru sordum adam 10 senedir bu isle ugrasiyomus bana 420 cc lik motor icin TAV44 converter onerdi ama fiyati 800 tl imis ve dediki 420 cc bugyy icin cok fazlaimis maximum 390 olur dedi ama 390 cc ler icin de torq converter pahali bana 270 cc lik bi motor disli oranlari iyi ayarlanirsa rampalari iyi cikar dedi ama sizlerede danismam lazim Tavsiyelerinizi Bekliyorum
Birseyi yazmati unutmusum rustem bey 2-8 hp lik torq konvertere 9hp llik motor takilabilir dedi ama 420 cc lik motor takilamazmis yani benim isimi KAMA 390cc 9.5 hp lik motor gorurmu
quote:
Birseyi yazmati unutmusum rustem bey 2-8 hp lik torq konvertere 9hp llik motor takilabilir dedi ama 420 cc lik motor takilamazmis yani benim isimi KAMA 390cc 9.5 hp lik motor gorurmu
tabiki görür, başından beri bunu anlatmaya çalışıyorum.kama 390 cc. makine şaka değil, seni ve artçını uçurur!...tork çok önemli! bu makinede fazlasıyla tork var.uygulama kolaylığını da düşünürsen 10 numara olur...
quote:
özel mesej attım okuyuver, sonra tekrar görüşelim...