Şimdi Ara

go-kart yapalım (278. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14.130
Cevap
134
Favori
3.347.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 276277278279280
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: profezor

Elbet birgün çalışır, biraz daha bekle :)))

hayfa sonuna çalışıcak inş ama inş. çalışmaması için bir neden kalmadı ama herşeyinide sıfırladık :D
  • merhaba değerli gokartçılar sayfayı baştan sona okudum ve bende en nihayetinde bi gokart yapmaya karar verdim şu an sadece plan aşamasındayım ancak kafama takılan bi konu var cevaplarsanız sevinirim ben yapacağım go kartta ucuz ve kendinden tork converter li olduğu için scooter motoru kullanmayı planlıyorum ama motorlardan pek anlamam pert bi scooter alsam sokmesi ve montajı kolay olurmu benim açımdan yoksa onun yerine 5hplik motorlardan alıp taksam nasıl olur cevaplarsanız sevinirim iyi forumlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: espana65

merhaba değerli gokartçılar sayfayı baştan sona okudum ve bende en nihayetinde bi gokart yapmaya karar verdim şu an sadece plan aşamasındayım ancak kafama takılan bi konu var cevaplarsanız sevinirim ben yapacağım go kartta ucuz ve kendinden tork converter li olduğu için scooter motoru kullanmayı planlıyorum ama motorlardan pek anlamam pert bi scooter alsam sokmesi ve montajı kolay olurmu benim açımdan yoksa onun yerine 5hplik motorlardan alıp taksam nasıl olur cevaplarsanız sevinirim iyi forumlar

dostum scooter motorunu sökmeye bişey yok bi tane saplaması var onu söktünmü çıkıyor zaten scooter motoruna karar vermende isabetli olmuş çünkü sorun çıkardığında uğraşmassın kazalı çalışan bir scooter al motorunu sök sonra şaseni ona göre yap zaten çin scooterlarının motorlarının boyları genelde 60 cm

• quote:

Orijinalden alıntı: Lique

quote:

Orijinalden alıntı: reissemre

Arkadaşlar site elektirikle ilgili yazılanlardan sonra kafama takıldı elektirikçi tadıdığıma sordum 60 amper bi aküyle 1000 watt bi motoru (400-500 kilo çekebilen)3-4 saat arası çalıştıralabilirmiş bence elektirikli kullanışlı bir gokart yapılabilir,ancak güneş enerjisiyle fln olucak iş değil bu.

YANLIŞ BİLGİ.. 60 amper bir aküyle 1000 watt lik bir motoru 3 saat çaliştiramazsiniz.. (akü 50 volt değil ise)

Hesap yöntemi şudur arkadaşlar.. elimizde 12 volt 60 amper bir akü var ise. bu akünün kapasitesi; saatte 60 amper verir ve bir saat içinde tükenir demektir..

12 volt 60 amper akü, 12 volt 60 amperlik bir (12x60=720 waat) motoru sadece 1 saat çaliştirabilir. (maksimum)

12 volt 60 amper akü, 12 volt 120 amperlik (12x120=1440 watt) motoru sadece yarım saat çalıştırabilir (maksimum)

12 volt 60 amper akü , 12 volt 30 amperlik (12x30=360 watt) motoru 2 saat çaliştirabilir (maksimum)

Akülerin üstünde yazan amper değeri A/hr şeklinde ifade edilir. Yani amper/saat.. yani , bir saat süreyle verebilecegi akim miktaridir. tam da o deger akim çekerseniz tüm akü çeşitleri 1 saat içinde biter.. yarısı kadar amper çekerseniz 2 saat içinde biter. 2 katı amper çekerseniz yarim saatte biter :)))

peki akü 50 volt ise nasil olur? o zaman olur. 50volt 20 amperlik bir motoru (50x20=1000 watt) 50 volt 60 amperlik bir akü 3 saat çaliştirir. ama 50 volt akü bulmak imkansiz gibi birşeydir. aküler genellikle 12, nadiren ise 24 voltluk olurlar (stasyoner veya traksiyoner tiptekiler)

Ayrica çokça lafı geçiyor, araba aküsü ve kamyon aküsü diye.. evet araba ve kamyon akülerinin amperi yüksektir, kamyon akülerinin ise hem amperi hem voltajı yüksektir (24 volt).. ama bunlar "STARTER" tip akülerdir. yani marş motoru gibi motorlara kısa süreli enerji saglamak için üretilmişlerdir. bu akülere bir DC motor baglayip sürekli çalıştıramazsiniz. çaliştirirsaniz akünün ömrü çok çok kısa bir süre sonra biter.. Sürekli çalişma için tasarlanmiş aküler "STASYONER veya TRAKSİYONER" akülerdir.

Pardon baya bi eksik yazmışım''12 volt 60 amper bir akü 1000 wattlık bir motoru bahsettiğim motor depolarda kullanılan asansör motoru 300-400 kilo çekebilen dediğim oydu, invertör ile 3-4 salıştırabilirmişim''

• cevabın için saol bende hep tereddüt ediyodum sökmesi zor olur die elektrik aksamı falan uğraştırır diyodum da sen kolay diyosan problem değil
    quote:

Orijinalden alıntı: RuffLe

quote:

merhaba değerli gokartçılar sayfayı baştan sona okudum ve bende en nihayetinde bi gokart yapmaya karar verdim şu an sadece plan aşamasındayım ancak kafama takılan bi konu var cevaplarsanız sevinirim ben yapacağım go kartta ucuz ve kendinden tork converter li olduğu için scooter motoru kullanmayı planlıyorum ama motorlardan pek anlamam pert bi scooter alsam sokmesi ve montajı kolay olurmu benim açımdan yoksa onun yerine 5hplik motorlardan alıp taksam nasıl olur cevaplarsanız sevinirim iyi forumlar

dostum scooter motorunu sökmeye bişey yok bi tane saplaması var onu söktünmü çıkıyor zaten scooter motoruna karar vermende isabetli olmuş çünkü sorun çıkardığında uğraşmassın kazalı çalışan bir scooter al motorunu sök sonra şaseni ona göre yap zaten çin scooterlarının motorlarının boyları genelde 60 cm

• 1. resimdekine scooter motoru takarak ufak bi chopper yapmak istiyorum sonunda böyle bir seye karar verdim
    öncelikle parcaları toplayıp öyle baslarım yani elime geçtikce ilerleme değilde tamamını toplayıp bir anda bitirme gibi.

go-kart yapalım

go-kart yapalım

profezor yardımcı olabilir misin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tolga -- 17 Eylül 2010; 14:59:40 >

• quote:

quote:

Arkadaşlar site elektirikle ilgili yazılanlardan sonra kafama takıldı elektirikçi tadıdığıma sordum 60 amper bi aküyle 1000 watt bi motoru (400-500 kilo çekebilen)3-4 saat arası çalıştıralabilirmiş bence elektirikli kullanışlı bir gokart yapılabilir,ancak güneş enerjisiyle fln olucak iş değil bu.

YANLIŞ BİLGİ.. 60 amper bir aküyle 1000 watt lik bir motoru 3 saat çaliştiramazsiniz.. (akü 50 volt değil ise)

Hesap yöntemi şudur arkadaşlar.. elimizde 12 volt 60 amper bir akü var ise. bu akünün kapasitesi; saatte 60 amper verir ve bir saat içinde tükenir demektir..

12 volt 60 amper akü, 12 volt 60 amperlik bir (12x60=720 waat) motoru sadece 1 saat çaliştirabilir. (maksimum)

12 volt 60 amper akü, 12 volt 120 amperlik (12x120=1440 watt) motoru sadece yarım saat çalıştırabilir (maksimum)

12 volt 60 amper akü , 12 volt 30 amperlik (12x30=360 watt) motoru 2 saat çaliştirabilir (maksimum)

Akülerin üstünde yazan amper değeri A/hr şeklinde ifade edilir. Yani amper/saat.. yani , bir saat süreyle verebilecegi akim miktaridir. tam da o deger akim çekerseniz tüm akü çeşitleri 1 saat içinde biter.. yarısı kadar amper çekerseniz 2 saat içinde biter. 2 katı amper çekerseniz yarim saatte biter :)))

peki akü 50 volt ise nasil olur? o zaman olur. 50volt 20 amperlik bir motoru (50x20=1000 watt) 50 volt 60 amperlik bir akü 3 saat çaliştirir. ama 50 volt akü bulmak imkansiz gibi birşeydir. aküler genellikle 12, nadiren ise 24 voltluk olurlar (stasyoner veya traksiyoner tiptekiler)

Ayrica çokça lafı geçiyor, araba aküsü ve kamyon aküsü diye.. evet araba ve kamyon akülerinin amperi yüksektir, kamyon akülerinin ise hem amperi hem voltajı yüksektir (24 volt).. ama bunlar "STARTER" tip akülerdir. yani marş motoru gibi motorlara kısa süreli enerji saglamak için üretilmişlerdir. bu akülere bir DC motor baglayip sürekli çalıştıramazsiniz. çaliştirirsaniz akünün ömrü çok çok kısa bir süre sonra biter.. Sürekli çalişma için tasarlanmiş aküler "STASYONER veya TRAKSİYONER" akülerdir.

Senin hesapların benim hesaplarıma uymuyor, ben balık avına çıkıyorum bende 2KW lık elektrik motoru var ve bot 74kg motor 16 kg akü 26kg ve 2 yada 3 kişi biniyoruz, orta güçte yani 1KW sürekli çalışırsa 5 saat bizi suyun içerisinde dolaştırıyor.Bu motoru boşta çalıştırırsan çok daha fazla sürelere çıkar.Kullandığım akü 90 amper marin akü, yani denizlerde kullanılan akülerden, arabalarda kullandığımız akülerden 3-4 kat daha dayanıklı.Buyur gel, motor ve akü bende çalıştıralım, senin hesabınmı doğru benim hesabımmı.
    Bu arkadaşın dediği 1000watt lık motorda 60 amper ,marin akü ile 3 saat çalışabilir.Ben 3 saat çalışır derken işkembeden atmadım yani, alırsın bir marin akü bağlarsın çalışıp çalışmadığını görürsün.Yada yanıma gelirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tolga

1. resimdekine scooter motoru takarak ufak bi chopper yapmak istiyorum sonunda böyle bir seye karar verdim
    öncelikle parcaları toplayıp öyle baslarım yani elime geçtikce ilerleme değilde tamamını toplayıp bir anda bitirme gibi.

go-kart yapalım

go-kart yapalım

profezor yardımcı olabilir misin

Hangi konuda yardımcı olmamı istiyorsun? Şasenin resmini bulmuşsun geriye motoru ve diğer aksamları yerleştirmek kalmış.Vitesli motorsiklet motoru kullanman uygun olur, güç olarakta 15 beygir ve üzeri kullan derim, 20-25hp 250cc motor bulursan tadından yenmez.tüm parçaları tamamladığında sürekli imalatla uğraşırsan 1 hafta içerisinde yapabilirsin.Şaseyi bisiklet şasisi gibi değilde daha sağlam yapmalısın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi profezor -- 17 Eylül 2010; 20:22:25 >

• öyle bir motor ne kadardır fiyatları pek bilmiyorum, daha doğrusu 6-9 hp leri araştırmıştım önceden ufak bi gokart yapmak içinde dediğin gibi 20 hp falan ne kadar ve nerede bulabilirim
  • quote:

öyle bir motor ne kadardır fiyatları pek bilmiyorum, daha doğrusu 6-9 hp leri araştırmıştım önceden ufak bi gokart yapmak içinde dediğin gibi 20 hp falan ne kadar ve nerede bulabilirim

Hurda motorlara bakacaksın,kazalı filan, güzel bir araç yapacaksan 250cc vitesli olması lazım, en azından 15 hp lik bir motor kullanmalısınki yaptığın işten keyif alabilesin. Yokuşta zorlanan bi çapır hiç hoş olmaz değil mi? 6-9 beygir zaten düşünme, bu beygirlerin yarısı, şanzımanda,sürtünmelerde, hava direncinde ölür :)
    Basit ve gösterişsiz birşey düşünüyorsan kafana göre takıl ozaman.
  • quote:

quote:

öyle bir motor ne kadardır fiyatları pek bilmiyorum, daha doğrusu 6-9 hp leri araştırmıştım önceden ufak bi gokart yapmak içinde dediğin gibi 20 hp falan ne kadar ve nerede bulabilirim

Hurda motorlara bakacaksın,kazalı filan, güzel bir araç yapacaksan 250cc vitesli olması lazım, en azından 15 hp lik bir motor kullanmalısınki yaptığın işten keyif alabilesin. Yokuşta zorlanan bi çapır hiç hoş olmaz değil mi? 6-9 beygir zaten düşünme, bu beygirlerin yarısı, şanzımanda,sürtünmelerde, hava direncinde ölür :)

yok canım önceden küçük 4 teker düşünürken bakıyordum onlara
    şimdi dediğin gibi yapabilirim fiyatlar ortalama ne kadardır geç olur güzel olur yapmışken tam yapmak lazım bidaha ugrasacak vaktim ve bu işe tekrar verecek param zor birikir

peki trafiğe kayıtlı ruhsatlı bir motor alıp onun motorunu, aynen koysam ve motorsiklet rengi falan aynı olsa trafiğe çıkabilir mi?

motor dahil tüm parçaları hasarlı motorlardan hurdalardan toplamayı düşünüyorum

• quote:

quote:

quote:

Senin hesapların benim hesaplarıma uymuyor, ben balık avına çıkıyorum bende 2KW lık elektrik motoru var ve bot 74kg motor 16 kg akü 26kg ve 2 yada 3 kişi biniyoruz, orta güçte yani 1KW sürekli çalışırsa 5 saat bizi suyun içerisinde dolaştırıyor.Bu motoru boşta çalıştırırsan çok daha fazla sürelere çıkar.Kullandığım akü 90 amper marin akü, yani denizlerde kullanılan akülerden, arabalarda kullandığımız akülerden 3-4 kat daha dayanıklı.Buyur gel, motor ve akü bende çalıştıralım, senin hesabınmı doğru benim hesabımmı.
    Bu arkadaşın dediği 1000watt lık motorda 60 amper ,marin akü ile 3 saat çalışabilir.Ben 3 saat çalışır derken işkembeden atmadım yani, alırsın bir marin akü bağlarsın çalışıp çalışmadığını görürsün.Yada yanıma gelirsin.

senin hesabin - benim hesabim diye birşey yoktur.. Bu hesap "mutlak doğru" bir hesaptir. lakin bu hesabi ben değil akü üreticileri söyler.. bir akünün üstünde yazan değer, o değerde akımı bir saat boyunca verir ve tükenir demektir. diledigin akü üreticisi ile iletişime geçip sorabilirsin.

Senin olayina gelince.. motorun 2kw lik olabilir, ama o motor 2kw da çalişiyor anlamina gelmez. 2kw lik bir motoru 12 volt 7 amper bir aküye baglayip çaliştirdiginda o motorun gücünün halen 2kw olabilecegini düşünemezsin.. motorun çalişma gerilimi x çektigi akım = motorun gücü.. motorun ne kadarlik bir akım çekiyor aküden bilemiyorum. ama 5 saat çalişiyor diyor isen akünün amper değerinin 5 te biri kadar akim çektigi garantidir.. bu şekilde 5 saat çalişir. ama gücü (akünün voltaj degeri) x (akünün akim degeri/5) = motorun gücü... olarak hesaplanir.. ve bu hesap bilimsel bir gerçektir. sende farkli bende farkli olmaz..

çay içmeye çagirsan gelirdim ;) ama motorunun kaç saat çaliştigini gözlemlemeye gelemem malesef.

Yineliyorum. bu hesap beynelminel bir hesaptir.. akülerin amper değeri 1 saat boyunca verebilecegi amper degerini anlatir. sadece akü degil pillerde de ayni şekildedir olay.. yazan amper kadar cekersen, bir saatte tükenir..

Ayrica. akünün voltajini yazmamişsin ama ben 12 volt oldugunu varsayarak şunu söyleyeyim.. 12 volt 90 amper bi akü ile 2KW lik bir motoru (2kw güçte) 5 saat çaliştirabiliyorsan. ne duruyorsun o motoru ve aküyü aracina taksana. 2 KW gayet makul bir güçtür (DC motorlar için).. o araci rahat rahat götürür.. örnek olarak guneş arabalari yarişlarinda hidrojen arabalarinda sınır maksimum 1,2 kw tir. ve araçlar gayet güçlü ve hızlı olabiliyorlar.. Tak o motoru aracina ve 5 saat sür :))) gayet mantikli...

gibi görünse de 12 volt 90 amper bir bir motoru 2kw güçte 5 saat çaliştiramaz... 5 saat çaliştirir belki ama 2kw güçte çalişmadigi garantidir o motorun..

12x90 =~ 1000 waat.. 1 kw güçle en fazla 1 saat :)))

(Umarim invertor ve ac motordan bahsetmiyordun)

• quote:

quote:

quote:

yok canım önceden küçük 4 teker düşünürken bakıyordum onlara
    şimdi dediğin gibi yapabilirim fiyatlar ortalama ne kadardır geç olur güzel olur yapmışken tam yapmak lazım bidaha ugrasacak vaktim ve bu işe tekrar verecek param zor birikir

peki trafiğe kayıtlı ruhsatlı bir motor alıp onun motorunu, aynen koysam ve motorsiklet rengi falan aynı olsa trafiğe çıkabilir mi?

motor dahil tüm parçaları hasarlı motorlardan hurdalardan toplamayı düşünüyorum

Trafiğe kayıtlı motorun motorunu kullanman senin trafiğe çıkmanı sağlamaz.araç üzerinde yapılacak tüm değişikliklerle ilgili proje çizdirip onuda ilgili yerlere onaylatıp tescillendirmen gerekir.Bunuda yapmak yerine 2 tane sıfır çapır almak daha mantıklı :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

senin hesabin - benim hesabim diye birşey yoktur.. Bu hesap "mutlak doğru" bir hesaptir. lakin bu hesabi ben değil akü üreticileri söyler.. bir akünün üstünde yazan değer, o değerde akımı bir saat boyunca verir ve tükenir demektir. diledigin akü üreticisi ile iletişime geçip sorabilirsin.

Senin olayina gelince.. motorun 2kw lik olabilir, ama o motor 2kw da çalişiyor anlamina gelmez. 2kw lik bir motoru 12 volt 7 amper bir aküye baglayip çaliştirdiginda o motorun gücünün halen 2kw olabilecegini düşünemezsin.. motorun çalişma gerilimi x çektigi akım = motorun gücü.. motorun ne kadarlik bir akım çekiyor aküden bilemiyorum. ama 5 saat çalişiyor diyor isen akünün amper değerinin 5 te biri kadar akim çektigi garantidir.. bu şekilde 5 saat çalişir. ama gücü (akünün voltaj degeri) x (akünün akim degeri/5) = motorun gücü... olarak hesaplanir.. ve bu hesap bilimsel bir gerçektir. sende farkli bende farkli olmaz..

çay içmeye çagirsan gelirdim ;) ama motorunun kaç saat çaliştigini gözlemlemeye gelemem malesef.

Yineliyorum. bu hesap beynelminel bir hesaptir.. akülerin amper değeri 1 saat boyunca verebilecegi amper degerini anlatir. sadece akü degil pillerde de ayni şekildedir olay.. yazan amper kadar cekersen, bir saatte tükenir..

Ayrica. akünün voltajini yazmamişsin ama ben 12 volt oldugunu varsayarak şunu söyleyeyim.. 12 volt 90 amper bi akü ile 2KW lik bir motoru (2kw güçte) 5 saat çaliştirabiliyorsan. ne duruyorsun o motoru ve aküyü aracina taksana. 2 KW gayet makul bir güçtür (DC motorlar için).. o araci rahat rahat götürür.. örnek olarak guneş arabalari yarişlarinda hidrojen arabalarinda sınır maksimum 1,2 kw tir. ve araçlar gayet güçlü ve hızlı olabiliyorlar.. Tak o motoru aracina ve 5 saat sür :))) gayet mantikli...

gibi görünse de 12 volt 90 amper bir bir motoru 2kw güçte 5 saat çaliştiramaz... 5 saat çaliştirir belki ama 2kw güçte çalişmadigi garantidir o motorun..

12x90 =~ 1000 waat.. 1 kw güçle en fazla 1 saat :)))

(Umarim invertor ve ac motordan bahsetmiyordun)

Bendeki marin akü 12 volt ve 90 amper, internettende 54LBS lik motorlara bak, 2KW ya tekabül ediyor, ve motor DC olarak çalışıyor, hız kontrol ünitesi 5 kademe ve herbir kademe 400watt ben 3.kademede kullandığım zaman 1200wat gücünde oluyor ve 5saat sürekli botu su içinde götürüyor.

İlgili internet sitesindeki dediğim motorun özellikleri buyur bak.
    ** TUZLUSU İÇİN ** 54Lbs itme gücünde Omoto elektrikli motor 12 voltluk akü ile çalışır. Normal şartlara göre, full şarj edilmiş bir batarya ile 4-6 saat kullanım süresi sağlar. Dijital göstergelidir ve akü şarj durumunu ve kaçıncı viteste olduğunu görebilirsiniz.
    - Akü ve Şarj aleti dahil değildir ayrıca alınmalıdır.

- Sessiz ve Çevre dostudur.
    - 5 ileri ve 2 geri vites
    - Teleskopik tutma kulpu ile kolay yönetebilirsiniz
    - Kıvrılabilir kiriş ile motorun açısını ayarlayabilirsiniz
    - 2 kanatlı pervane

- 12 voltluk 60 Amper ve üzerinde 90-110Amper gibi aküler kullanılması tavsiye edilir.(Araba aküsü kullanabilirsiniz)

Motorla ilgili linkte burada, buyur bak.

Bunuda incele
    Va Loan For Small Business -Tekneyatmalzemeleri.Net
    Va Loan For Small Business -Tekneyatmalzemeleri.Net -
    http://www.tekneyatmalzemeleri.net/?urun-detay_1097_FLOWER_55_LBS_ELEKTRiKLi_MOTOR.html

O motoru aracına tak aracınla 5 saat dolaşırsın demişsin, karadaki sürtünme gücüyle sudaki sürtünmeler aynı değildir, su içinde 1tonluk bir tekneyi kürek çekerek bile hareket ettirebilirsin, buradaki olay sadece suyla olan sürtünme kuvvetini yenebilmendir.5 ton ağırlığındaki bir tekneye halat bağla kıyıdan halatı tüm gücünle çek o tekneyi hareket ettirebilirsin, karada aynı ağırlıktaki araçları hareket ettirebilirmisin? Mesela bir kamyonu veya tırı yerinden oynatabilirmisin? oynatamazsın. Ama balıkçı teknesi 9-10 hp lik pancar motorunu takar teknesine, 6-7 kişiyide alır teknesine ve malzemelerle birlikte ağırlık 2 tonu geçer, ama tekne suda çok rahat hareket eder.Sen bu motoru karada 2 tonluk araca tak bakalım, sudaki gibi rahat hareket edebilecekmisin? tekne rolantide bile ileri doğru hareketine devam eder, bu bile sürtünme kuvvetlerine karşı koyabilir.
    Ben o elektrik motorunu aracıma takamam çünkü karada çalışmak için tasarlanmamış, su içerisinde aynı zamanda soğuma görevide görüyor, güneş arabalarındaki motorlardan bulupta hayrına yollarsan bir tane onu takabilirim ama 1200watt ta olsa 5 saat gitmez çünkü elektrik motorları ilk kalkışta normal çalışma akımlarının 5-6 katına kadar enerji çekerler (motor tipine göre değişir) , sudaki ilk hareketle karadaki aynı olmaz,sudaki dur kalkla karadakin kalkış enerji ihtiyacı farklı.Tekerlek ve mekanik sürtünmelerle sula olan sürtünmelerde farklı ve ayrıca suda kara araçlarındaki şanzımana ihtiyaç yoktur.Dolayısıyle buradaki sürtünmelerde sudaki araçlarda yok, ayrıca sudaki araçlarda diferansiyelde yok. Zaten dediğim gibi sürtünme dirençleri vs. de farklı ama yinede senin dediğin sürenin 2 katı süre götürür sen merak etme :)))
    Ben diyorum ki, botum var ağırlığı 74kg,elektrik motoru 16 kg diğer malzemeler 50 kg ve üzerine 2-3 kişi biniyoruz ve sürekli 5 saat orta hızda 2kwlık motoru çalıştırıp yol alabiliyoruz.Ancak ben sana motor 2KW çekiyor demedim, yarı hızda 3.kademede dedim ve yaklaşık 1KW çektiğini söyledim.Sen buna itiraz ediyorsun, buyur gel kendi gözlerinle gör diyorum onuda kabullenmiyorsun.Sen arkadaşın dediği 1000wattlık motor 3 saat çalışmaz diyorsun, o motor sürekli 1000watt çekecek diye bir kural yok,tam güçte kullanmıyor olabilir, ilk kalkışta tam güçle kullanacakken,daha sonra 500watt yada daha aşağı düşebilir, senin buna bakman lazım.Ama sonuç olarak 1000wattlık motoru 3 saat çalıştırabilir.Aracımız 100 beygir gücünde diye sürekli 100 beygiri kullanıp trafikte 180 le gitmiyoruz değilmi .Ben çok iyi hesap kitap yaparım merak etme,integralede,türevede logaritmayada, trigonometriyede ,fiziğede kimyayada kafam basar. İnternetteki motorların özelliklerine bir bak.
    Şimdi sana şunu sorayım, 90 amper 12 volt elinde çeşitli aküler olduğunu düşün, birisi klasik asitli sulu akü, diğeri, kalsiyum esaslı akü,birisi jel akü, birisi marin tip akü , şimdi bu aküleri 100 wattlık bir araba ampulüne bağlayalım, acaba yukarda saydığım akülerin hepsi aynı süredemi boşalır? Hepsi aynı saatte boşalır diyorsan 2-3 tane akü alıp denemeni tavsiye ederim.Duracell reklamları var 10 kata kadar daha güçlü diye neden 10 kat daha fazla dayanıyor acaba, amperini bi ölç 10 kat dahamı yüksek öbürlerinden yoksa aynımı?(şarjsız pillerden bahsediyorum)
    Birde şunu sorayım, sonuçta aküler kimyasal enerjiyi elektrik enerjisine çeviriyorlar, akülerin içerisindeki plakaların boyutunu değiştirmeden kimyasal dolu hücreleri büyütsen ve içine daha fazla asitli su,jel vs koysan akünün dayanımıyla ilgili ne dersin? Yine aynı süremi iş görür?
    Neyse ben yinede gözümle gördüğümü kabul ediyorum.
    Bundan 30-40 sene önceki teknolojiyle üretilmiş 12 volt 90 amper aküyle, bugünkü teknolojiyle üretilmiş akü aynı süredemi bir ampulü yakar yada bir motoru çalıştırır, ikiside aynı farketmez diyebilirmisin?
    Sonuç olarak sana şunu söylüyorum, aküler aynı güçte değerlerini üzerinde taşısada bazı türde özel aküler diğerlerini 2 ye 3 e dayanım olarak katlıyor, benim bu dediğim bota 60 amper araba aküsü 1 saat bile dayanmadı ama bu dediğim marin akü 90 amper 5 saat gidiyor neden?
    Bu kağıt üzerindeki hesaplara bende birşey demiyorum ama uygulamadakiyle tutmuyor işte.
    Normal 12V 90 amper akü 130 TL iken marin akü 12v 90 amper neden 240TL fiyatında idi ve satıcı, normal araba aküsüyle bu botu 1-1.5 saatten fazla çalıştıramazsın neden dedi? Ben kendim tecrübe ettim bunlar doğru çıktı, dahada ikna olmadıysan oturup denersin ne diyeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi profezor -- 18 Eylül 2010; 13:08:09 >

• quote:

cevabın için saol bende hep tereddüt ediyodum sökmesi zor olur die elektrik aksamı falan uğraştırır diyodum da sen kolay diyosan problem değil
    quote:

Orijinalden alıntı: RuffLe

quote:

dostum sökmesi kolay elektrik işini yapabilmek için iyi bir motor elektrikçisi olman lazım sen çalışan motoru alıcaksın zaten tesisatı üzerinde olduğu için elektriklik bir işi kalmıcak kolay gelsin.

• arkadaşlar 3mm profili eritecek elektrot kaçlık olmalıdır.ve kaç amperde eritmek uygun olur ona göre makina bakacağım
  • profezor, alıntı yapmadim. sayfa uzuyor diye..

Öncelikle, motorun linkini vermişsin. hiçbir sayfada motorun 2kw gücünde bir motor oldugu yazmiyor. 4-5 hp ye denk diyorç demekki sudaki bunu bişeylere denkleştiriyor amcamlar.. o motorun 4-5 hp olmadiginin farkindasin demi? o motor 4-5 hp olmadigi gibi 2kw da değil.. buna eminim.. motor gücü dediğim şey, motorun gücüdür.. gerçek gücü.. varsa motorun ustundeki etikete bakacaksin ve orda yazan watt değeri motorun yük altindaki gücüdür. orda yazan amper değeri de yuk altinda cektigi akimdir..

sudaki surtunme kuvvetinden felan bahsetmişin :) ben sana suda hareket için daha az güç e ihtiyac yoktur mu dedim? dediğim şu o motor 2kw ise, karada seni canavar gibi görürür.. ha ben bilmem su motorunun yapisini karada kullanilirmi kullanilmazmi. sogutmasi vs.. benim dediğim şu, su motoru dahi olsa 2kw ise o motor 2kw tir :) ama işte senin motorun 2kw değil. DENK tir diyor katologunda da zaten.. demek istediği şu olabilir 4-5 hp lik motorlar kadar itme gücüne sahiptir.. gibi birşey diyor sanirim.. bu motorlar hakkında bilgim yok ve ariştircak zamanimda olmadan hemen cvp yaziyorum..

GERÇEK 2kw gücünde bir motor. 12 volt 90 amper lik bir aku, 2 kw güçte yarim saat çaliştirir. bunun ötesi yoktur.. daha çok çalişitriorsa. o motor KESİNLİKLE 2 KW güçte çalişmiyor demektir.. bu bilimsel bir gerçek neyi tartiştigini anlayamiyorum.. FİZİGİN ELEKTRİGİN KANUNU BU KARDEŞİM BENİM DEĞİL... 2x2 nin 4 herzaman 4 olmadigini idda etmekle ayni şey bu yaptigin...

demişsinki başlangiçta 1000 wat sonradan 500 watt ile çalişio olabilir. ama sonucta 1000 watlik bir motoru 3 saat çaliştirio diosun.. e ne güzel işte sende söylüyorsun.. 3 saat çaliştirir, 10 saat de çaliştirir.. ama aldigin güç nedir???? motorun istersen 10kw olsun.. sen o sirada kaç watt lik bir güç elde ettigin önemli.. motorun tablea degeri değil derdimiz. derdimiz bize verdigi güç.. ne kadarlik gücü kaç saat boyunca alabiliriz? bunu tartişiyoruz... ki önceki mesajimda da dedigim gibi.. motor 2kw olabilir. ama onun 5 te biri kadar gucte çalişiyorsa akün 5 saatte biter. dogrudur. ama elindeki güç te 5 te 1 dir..

sonra duracell pillerden bahsetmişsin :))) duracel pil ile siradan bir pili kıyaslaman için, duracell ile siradan olanin amper degerlerini soylemen lazim.. alkaline pillerde amper degeri zikredilmez.. alkalin piller(duracell) ile siradan piller arasinda omur farki, yapisindan kaynaklanir. ama amper degerini soyle desem soyleyemezsin..

amper değeri şarj li pillerde geçerlidir. 3000mA lik tüm şarjli piller, ampulunu eşit süre yakarlar. en azindan yakmalari gerekir :)) ama üreticisi dandik üretir. şarj tutmuyordur biri. o zaman erken biter.. ama USTUNDE YAZAN AMPER DEGERİNİ 2 SAAT BOYUNCA VEREBİLEN PİL YOKTUR !!! o değer 1 saatlik ömür içindir.

sonra aküler arasi farktan bahsetmişsin. aküler arasi fark. kullanim amacainca göre tabiki değişir. yukardaki bir msj imda starter ve stasyoner ve traksiyoner aküler arasindaki farka deginmiştim bakiver... ayrica bunun yanında bir de akü farkliliklarini; şarj tutmayabilir, tam şarj olmayabilir, erken deşarj olabilir.. yani yapisi ve üretiminden ya da kullanimindan kaynakli bir cok etken akünün deşarj süresini etkiler. ama şu gerçek hiçbir zaman değişmez ki. 100 Amperlik bir aküden beklenen şey, 1 saat boyunca 100 Amper verebilmesidir.. sonra tükenir zaten :)

Anlamadigin nokta ise şu: JEL akü 100 Ah ise, saglikli bir şekilde 1 saat boyunca 100Amper verebilirken (en fazla 1 saat boyunca).. sallama bir sulu akü bu degeri veremez.. Bir tür akünün, bu degere ULAŞAMAMSI (sulu) , diger türün bu degre ULAŞMASInı (jel), sen BU DEGERİ GEÇMEK olarak algiliyorsun. YOK BÖYLE BİRŞEY. Akü kapasitesi ne yaziyorsa EN FAZLA ONU VERİR SANA. digerleri onu bile vermez. ok o zaten kabulumuz...

Diyorum ya, bu bilgi ya da kurali ben koymuş degilim :) akü standardi budur. zaman bulunca "akü kapasitesi" ile ilgili bir dokuman bulurum sana..
    Ah ne demektir? kapasiteyi gösterir.. Amper saat demektir.. bir saat boyunca verebilecegi amper degerini gösterir...

Güneş Pili Ltd. Şti.
    Sayfa bulunamadı | Güneş Pili Ltd. Şti.
    http://www.gunes-pili.com/tr/teknoloji/akumuelatoer/207-aku-elektrik-depo.html

şu linklerde mevcut anlatmaya çaliştigim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lique -- 18 Eylül 2010; 16:09:26 >

•  go-kart yapalım

go-kart yapalım

bu resimdeki parçaların 0ı ne kadardır:
     go-kart yapalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tolga -- 18 Eylül 2010; 15:31:01 >

• UFAK bir araştirma... ve sonucu..

AVmarketi.net
    Bot veya tekneler için elektrikli motorlar hakkında bilgi
    http://www.avmarketi.net/bot-veya-tekneler-icin-elektrikli-motorlar-hakkinda-bilgi.html

Elektrikli bot motorların akü dayanma süresi:

Model Hız seviyesinde harcadığı Amper (A) 105Ah Akü dayanma süresi (Yaklaşık süre)
    İtme gücü (lbs)

VX-28 modeli (105 Ah akü ile)
    Hız seviyesi - Harcadığı amper - Çalışma süresi - İtme gücü (lbs)
    1. Hız devresinde : 9A 11,6 saat 7
    2. Hız devresinde : 11A 9,5 saat 9,2
    3. Hız devresinde : 15A 7 saat 13,2
    4. Hız devresinde : 19A 5,5 saat 15,8
    5. Hız devresinde : 32A 3,3 saat 28

Burdaki hesaba bakiver şimdi.. 19 Amper de 5,5 saat diyor. dogrudur. 5,5 saat çalişir. ama gücü ne? 2kw mi? ASLA.. gücü 19x12 = 228 watt

yani neymiş? 2 kw lik motoru 5 saat çaliştirmiyormuş.. sadece 228 watt lik bir motor taksaydin o alete. ayni hiz ve güç olacakti.. ve 5 saat çalişacakti.. ama sen teknemde 2kw lik motoru 5 saat çaliştiriyorum diyemeyecektin :)

5. kademeye bak birde.. 32 Amper >> 3,3 saat... ÇOK DOĞRU.. neden?? çünkü akü 105 A diyor.. 105/32 = 3,28 saat.. ve güç 32x12 = 384 watt

hani nerede 2kw lik motor? nerede 2 kw lik güçler??

Bu da sanirim senin motorun:

VX-54 modeli (105 Ah akü ile)
    Hız seviyesi - Harcadığı amper - Çalışma süresi - İtme gücü (lbs)
    1. Hız devresinde : 16A 6,5 saat 9,25
    2. Hız devresinde : 18A 5,8 saat 11,45
    3. Hız devresinde : 34A 3 saat 22,47
    4. Hız devresinde : 38A 2,7 saat 26,43
    5. Hız devresinde : 72A 1,5 saat 53,84

5.kademeye bakiver. 72A ile 1,5 saat. bu da 72x12= 864 watt demek.. yani halen 2kw değil.. ve süre 1,5 saate düştü..
    VE motorun çektigi akım 105 ampere çıkar ise güç 1250 watt a çıkacak.. amaaaa süre 1 SAAT e düşecek :)

profezor kardeş.. iyi hesap yapabildiğni söylemişsin.. sevindim.. ama bunun yaninda, temel kural ve formulleri de iyi kullanabilmek gerekiyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lique -- 18 Eylül 2010; 16:01:16 >

• arkadaşlar genpower marka 163cc 5.5hp benzinli motorumu satıyorum motor çalışır vaziyette ve iyi durumdadır 0507 682 33 66ya mesaj ya da arayabilirsiniz.... resimde gördüğünüz kayış kasnak yoktur motor orjinal satılacaktır...

go-kart yapalım

go-kart yapalım

• 
Sayfa: önceki 276277278279280
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.