Şimdi Ara

go-kart yapalım (280. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14.130
Cevap
134
Favori
3.352.602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 278279280281282
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

go-kart yapalım
  • ATV PARCALARI LASTIKLLER OLDUKCA IYI DURUMDADIRUZUN BIRSURE KULANILA BILIRLER

go-kart yapalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: RuffLe

beyler akü fiyatları hakkında bilgisi olna varmı bugün 1 yıllık garantili umut akü aldım 12V 9 amper 75 lira verdim içime oturdu sanki biraz pahalı aldım gibi geliyor hayırlısıyla atv nin üstünede bindik sonunda sürmeye başladık

Pahalı almışsın gibi görünüyor.Ben 15 gün önce 12V 8 amp jel akü aldım 50TL.Sulu akülerden çok daha üstün ve dayanıklı, ben bu aküyü otomobilin aküsü bitmişti marş basmadı, onu söküp bunu bağladım, marş canavar gibi bastı ve arabayı çalıştırdı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mazixxx

quote:

bende yavaş yavaş yapmayı düşünüyorum yaklaşık 750 tl ye mal edebilirim nasıl edeceksin diye sormayın çevrem çok geniş bana yardımcı olabilirler google sketchup da çizim yapıyorum kaynak makinası alacağım öncelikle 250 amper kaçlık elektrot eritir.şaseyi 30*30*3 mm veya 30*30*4 mm kullanacam buggy yapmayı düşünüyorum.birtek arka takım kafamı karıştırıyor bir motorcudan yardım alacağım inşallah sorunsuz yapabilirim

bir soru sordum ama hala cevap yok.

Kimse cevaplamamış sana şöyle bir öneride bulunayım, 250 amp kaynak makinasıyla hiç uğraşma elektrot kaynağı gazaltı kaynağına göre kalitesiz ve zahmetli oluyor, bu kaynak makinasına vereceğin paranın bir kısmıyla güzelce gazaltı ile kaybattır, kaynakların güzel olsun.
    Arka takımda kafanı karıştıracak birşey yok.Formu iyice incelersen olayı çözersin, yinede olmazsa takıldığın yerde sor.

• quote:

Orijinalden alıntı: profezor

quote:

quote:

bende yavaş yavaş yapmayı düşünüyorum yaklaşık 750 tl ye mal edebilirim nasıl edeceksin diye sormayın çevrem çok geniş bana yardımcı olabilirler google sketchup da çizim yapıyorum kaynak makinası alacağım öncelikle 250 amper kaçlık elektrot eritir.şaseyi 30*30*3 mm veya 30*30*4 mm kullanacam buggy yapmayı düşünüyorum.birtek arka takım kafamı karıştırıyor bir motorcudan yardım alacağım inşallah sorunsuz yapabilirim

Kimse cevaplamamış sana şöyle bir öneride bulunayım, 250 amp kaynak makinasıyla hiç uğraşma elektrot kaynağı gazaltı kaynağına göre kalitesiz ve zahmetli oluyor, bu kaynak makinasına vereceğin paranın bir kısmıyla güzelce gazaltı ile kaybattır, kaynakların güzel olsun.
    Arka takımda kafanı karıştıracak birşey yok.Formu iyice incelersen olayı çözersin, yinede olmazsa takıldığın yerde sor.

çok saol ama ben kedim kaynatmak istiyorum kaynak makinası alacağım bu pazar inşallah birde motor buldum tnıdıktan 151 rs motoru 150 tl istiyor nasıl

• quote:

quote:

quote:

quote:

çok saol ama ben kedim kaynatmak istiyorum kaynak makinası alacağım bu pazar inşallah birde motor buldum tnıdıktan 151 rs motoru 150 tl istiyor nasıl

Kendin kaynak yapma isteğinde olman gayet doğal, umarım kaynak işinde tecrübelisindir.Kaynak işi 2 parçayı bir araya getir araya elektrodu sür şeklinde değildir.Püf noktalarını bilmezsen eğri büğrü,yığılmış,köpürmüş, delik delik sağlıksız bir kaynak elde edersin.Bu kaynakta titreşimlere zorlamaya gelmez, hareket halindeyken kırılıp koparsa büyük kaza yaşatabilir.Bu nedenle kaynak işi çok önemli.Ayrıca kaynak ışığı etrafa radyasyon yayar, sadece gözleri korumak yetmez, yüzünüzün, vücudun açık kısımlarının deriside radyasyondan nasibini alır, kaynaktan özellikle yüzünü tam korumalısın ve asla çıplak yüzle gözünü kapatıp kaynak yapmamalısın.Kaynağı mümkünse açık hava veya havadar bir yerde etrafta ışığı yansıtacak ayna, cam, parlak sac gibi malzemelerin olmadığı bir yerde yapmalısın.Ayrıca etrafta yanıcı parlayıcı madde ve gaz bulunmamalı, bir akünün yanında bile kaynak yapılmaz, aküler hidrojen gazı çıkarabilir (sulu akü).Belki bunları duymuşsundur veya biliyorsundur, ben hatırlatayım dedim. Kaynak makinasını mümkünse sargılı tip al, ve 3mm elektrodu rahat yakabilsin, bu makinada ister 2 lik ister 2.5 luk ister 3 lük kullanırsın.Satın aldığın yere 2 parça demir götür, adama 3 lük elektrodu yaktırt, gözünle gör öyle al.
    Senin dediğin motorun özellikleri şöyle ; Motor Tek silindir, 4 zamanlı Silindir Hacmi 151 cc Silindir Çapı ve Strok 57,3 x 58,5 Sıkıştırma Oranı 7,89:1 Maksimum Güç 7,5 Ps / 6800 . 7.5 beygir gücü azımsanmayacak bir güç, ancak çok fazlada performans bekleyemezsin.Yani bu gücüde 6800 devirde yapıyor, son gazda yapacağın devire yakın.Orta devirlerde daha az güç alacaksın demektir.Tek kişilik 70-80 kiloluk bir araç için yeterli bir motor.Buggy filan yada 2 kişilik düşünüyorsan yetersiz kalır.Yokuşlarda bayağı bir yavaşlarsın.Bütçene bakıldığında aracın küçük ve hafif olacak gibi 750 ye Buggy çıkmaz, bazı parçaları bedava bulacaksan o ayrı.Bu motorda senin işini görür ama Buggyde zayıf kalır.Olsun yavaşta olsa yürüsün yokuşlarda 20 ye düşsede olur dersen kullan bu motoru.Motoru almadan önce mutlaka çalıştır, motorun sesine ve devirlenmesine bak, egzostan duman atmaması lazım, çünkü 4 zamanlı motorlar.Çalıştırdıktan sonra bujiyi söktür bak, yağlanma aşırı islenme varmı? Problemli motor alırsan 150 nin üzerine bi 300 tl harcama durumunda kalırsın canın sıkılır.Motordan anlayan biriyle bak.Ayrıca çalıntı motorlardan uzak dur,aldığın kişiden adamın kartının arkasına motorun özelliklerini yazıp imzalat, senden aldığım belli olsun hesabına.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Kendin kaynak yapma isteğinde olman gayet doğal, umarım kaynak işinde tecrübelisindir.Kaynak işi 2 parçayı bir araya getir araya elektrodu sür şeklinde değildir.Püf noktalarını bilmezsen eğri büğrü,yığılmış,köpürmüş, delik delik sağlıksız bir kaynak elde edersin.Bu kaynakta titreşimlere zorlamaya gelmez, hareket halindeyken kırılıp koparsa büyük kaza yaşatabilir.Bu nedenle kaynak işi çok önemli.Ayrıca kaynak ışığı etrafa radyasyon yayar, sadece gözleri korumak yetmez, yüzünüzün, vücudun açık kısımlarının deriside radyasyondan nasibini alır, kaynaktan özellikle yüzünü tam korumalısın ve asla çıplak yüzle gözünü kapatıp kaynak yapmamalısın.Kaynağı mümkünse açık hava veya havadar bir yerde etrafta ışığı yansıtacak ayna, cam, parlak sac gibi malzemelerin olmadığı bir yerde yapmalısın.Ayrıca etrafta yanıcı parlayıcı madde ve gaz bulunmamalı, bir akünün yanında bile kaynak yapılmaz, aküler hidrojen gazı çıkarabilir (sulu akü).Belki bunları duymuşsundur veya biliyorsundur, ben hatırlatayım dedim. Kaynak makinasını mümkünse sargılı tip al, ve 3mm elektrodu rahat yakabilsin, bu makinada ister 2 lik ister 2.5 luk ister 3 lük kullanırsın.Satın aldığın yere 2 parça demir götür, adama 3 lük elektrodu yaktırt, gözünle gör öyle al.
    Senin dediğin motorun özellikleri şöyle ; Motor Tek silindir, 4 zamanlı Silindir Hacmi 151 cc Silindir Çapı ve Strok 57,3 x 58,5 Sıkıştırma Oranı 7,89:1 Maksimum Güç 7,5 Ps / 6800 . 7.5 beygir gücü azımsanmayacak bir güç, ancak çok fazlada performans bekleyemezsin.Yani bu gücüde 6800 devirde yapıyor, son gazda yapacağın devire yakın.Orta devirlerde daha az güç alacaksın demektir.Tek kişilik 70-80 kiloluk bir araç için yeterli bir motor.Buggy filan yada 2 kişilik düşünüyorsan yetersiz kalır.Yokuşlarda bayağı bir yavaşlarsın.Bütçene bakıldığında aracın küçük ve hafif olacak gibi 750 ye Buggy çıkmaz, bazı parçaları bedava bulacaksan o ayrı.Bu motorda senin işini görür ama Buggyde zayıf kalır.Olsun yavaşta olsa yürüsün yokuşlarda 20 ye düşsede olur dersen kullan bu motoru.Motoru almadan önce mutlaka çalıştır, motorun sesine ve devirlenmesine bak, egzostan duman atmaması lazım, çünkü 4 zamanlı motorlar.Çalıştırdıktan sonra bujiyi söktür bak, yağlanma aşırı islenme varmı? Problemli motor alırsan 150 nin üzerine bi 300 tl harcama durumunda kalırsın canın sıkılır.Motordan anlayan biriyle bak.Ayrıca çalıntı motorlardan uzak dur,aldığın kişiden adamın kartının arkasına motorun özelliklerini yazıp imzalat, senden aldığım belli olsun hesabına.

cevabın için teşekkürler

ben ümraniye endüstri meslek liseli metal işleri bölümü okuyorum bu sene 3. sınıfa gideceğim yani kaynaktan yana sorunum yok kaynağım iyidir ve kaynağıma güvenirim motoruda benim arkadaşımın müşterisinden alacağım 2 kişilik buggy yapmayı düşünüyorum.ve ormanlık alanda kullanacağım belki bilen bilir sapanca memnuniye köyü orada arsamız var yazlık yapılacak bende yazlık yapılana kadar bitiririm motor banada güçsüz geldi ama bişey duydum bu motorlara birşey yapıp 200cc ye çıkartıyorlarmış onu araştıracağım bizim mobilya atölyemiz var buradan 3mm su kontrasıyla ufak bir kaporta yapmayı düşünüyorum üzerine meges sürüp kompresörle boyatacağım eniştem oto boyacı bakalım nasıl olacak ama motor bana ne önerirsiniz. 2 kişik buggy olacak birde birşey soracağım arkaya motoru koyacağım yeri kaç cm bırakayım

• 150cc scooter motorları asla 200cc ye cıkarılmaz max 150cc dır. 125cc olan motorlar 150 ye cıkartılabılıyor.
    150lık viteslı motor senın ısını rahatlıkla gorur.
  • ama vitesli motor takarsam arabada vitesli olacak ben onunla uğraşmak istemiyorum scooter motorları en fazla kaçlık oluyo ona göre arayayım

ve motoru koyacağım yeri ortalama kaç cm bırakayım.
  • Orijinalden alıntı: mazixxx

ama vitesli motor takarsam arabada vitesli olacak ben onunla uğraşmak istemiyorum scooter motorları en fazla kaçlık oluyo ona göre arayayım

[/qu

çok paran varsa gileranın nexus 500cc leri var ama o işin şakası senin alabileceğin en sağlıklı motor 150 cc o da abuzercan kardeşte sorunsuz şekilde fazlasıyla var boyuna gelince yanlış hatırlamıyorsam 60 65 cm di hepsinde standart kolay gelsin.
  • quote:

ama vitesli motor takarsam arabada vitesli olacak ben onunla uğraşmak istemiyorum scooter motorları en fazla kaçlık oluyo ona göre arayayım

Motorun silindiri genişletilip yeni gömlek çakılabilecek yapıdaysa, pistonlarınıda değitirip hacmini artırabilirsin, o motor için silindiri genişletmek için uygunmu değilmi bilemeyeceğim.Uygun bile olmuş olsa komple motor yaptırmak gibi birşeyki astarı yüzünü geçer, hiç öyle işlere bulaşma. Arabanı scuter motoruyla varyatörlü buggy yapmaya kalkışacaksan bunada hiç bulaşma hayal kırıklığına uğarsın. Ormanlık arazide gezeceğim diyorsun, varyatör veya kavrama uygun değil, tek çare vitesli araç yapman, aracı vitesli yaparsan 10 HP ve üzeri güçteki motorlar işini görür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi profezor -- 23 Eylül 2010; 14:27:18 >

• Bi bakarmsınız 120 kiloyu 6,5 hp motor çekermi zorlanırmı çokmu yakar
  • quote:

Orijinalden alıntı: KdrgrdL

Bi bakarmsınız 120 kiloyu 6,5 hp motor çekermi zorlanırmı çokmu yakar

80 KG ağırlığında araç yapar ve küçük dişli büyük dişli oranınıda yüksek tutarsan çeker.Ancak araç yokuşta neden 10 la gidiyor demeyeceksin.1 saatte ortalama 2-2.5 litre yakarsın, bu kullanacağın yola göre artar azalır.Motora görede değişir ben ortalama değeri söylüyorum.
  • quote:

quote:

Bi bakarmsınız 120 kiloyu 6,5 hp motor çekermi zorlanırmı çokmu yakar

80 KG ağırlığında araç yapar ve küçük dişli büyük dişli oranınıda yüksek tutarsan çeker.Ancak araç yokuşta neden 10 la gidiyor demeyeceksin.1 saatte ortalama 2-2.5 litre yakarsın, bu kullanacağın yola göre artar azalır.Motora görede değişir ben ortalama değeri söylüyorum.

Eywallah Saolasın

• profezor bu 80 kgnın içinde benim kilom dahilmi?
  • cevaplar için teşekkürler

acaba vitesli yapsam ne kadara mal olur birde geri vites olurmu difransiyel olmayacak çünkü onlar çok pahalı ben bir motorcuma sorayım vitesliler ne kadar diye
  • slm arkadasım sen aracını scooter motoru taka bılırsın lakın en cok nasıl bır arazıde kulan mayı dusunuyorsun ona gore aracının yapsını ve motor gucunu belırlemen lazım derım vıteslı motorlar daha cok ugrasdırır yok debyaj balatası bıtı ondıslı bıtı falan fılan scooter motorları sabıt sadece kayıs la varyator balatasıyla ugrasırsın bence senın ısını scooter rahatlıkla gorru tabıkıne buda kac kısı bınecegınede baglı olarak degısır mesela arazıde bıneceksen guc olsun dersen arka dıslı buyultup ondıslıyı kucuk tutarsan sana yeterı kadar guc uretmıs olacakdır takrıbı usratıde herhalde 40 ıla 60 arası anca oda arazıde cok ıyı dır benım arac gayetguclu ve serı motor olarakda scooter 150 cc motor kulandım gerı vıteslı defransyel hıc fazlasına gerek yok derım uygun olanını yap bence butcenı fazla zorlama bu rada arazıde bıneceksen kaynaklarını cok saglam atmalısın yoksa ılk yada ıkıncı cukurda arabnı hurda olarak elınde getıre bılırsın bılgın olsun neyse san kolay gelsın kardes

• quote:

profezor bu 80 kgnın içinde benim kilom dahilmi?

Senin kilon dahil değil, yapacağın aracın max kilosu, +120kg taşıyacak ona göre söyledim, araçtan beklediğin fazla bir performans yoksa 6.5hp kullanabilirsin.Ama dediğim gibi hızdan taviz vereceksin.dişli oranlarınıda yüksek tutacaksın,
  • 150cc scooter motorunun sılındırını en fazla alabılcegın 2mm. 2mmde buyuttugun zaman hıcbırsey ıfade etmez ona gore pıston bulamazsın.artı cok cabuk conta patlatır..
    defransıyel kullanmıcaksan aracının boyunu pek fazla uzatma derım donuslerde zorluk cıkarır.
    yakıtından sıkayet etmıcem,arızasını yapabılırım dıyorsan, al bir tane mz 301 arazıyı alt ust edersın...fıyatıda uygun olur mz lerın eskı model oldugundan...
  • quote:

birde motor buldum tnıdıktan 151 rs motoru 150 tl istiyor nasıl

150 cc scooter motoru senin istegini fazlasiyla karşilar.. 2 kişilik araci dogru aktarma orani ile ve alt takimininin kaldirabilecegi her türlü arazide rahatlikla kullanirsin.. Hiçç tereddüt etme..
  • 
Sayfa: önceki 278279280281282
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.