Şimdi Ara

go-kart yapalım (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14.130
Cevap
134
Favori
3.352.540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: intimidator

merhabalar... yaptığınız go kartlara bayıldım. Biz izmir go kart endurans cup ta yarışmak üzere 1 veya 2 adet yarış şasili (mach1, tony, vs) go kart araştırıyoruz. 9hp honda GX270 motor koyacağız üstüne.. Bu şasileri nerden bulabileceğimz hakkında bir bilgisi olan arkadaş bizimle paylaşırsa çok memnun oluruz.... teşekkürler

Tuzla gokart pisti garajında satılıyor diye biliyorum.Bir de Gürcan Tic. (Ersen Bey) ile temasa geçin.Kendisi eski yarışçıdır.Elinde olmasa da yardımcı olur.Nette aratırsanız ikisinin de sayfaları var.
    Yalnız kullanacağınız motorun yarışlara uygun olduğunu sanmıyorum.Rotax motor olmalı.Ersen Bey den o konuda da bilgi alabilirsiniz.Başarılar.
  • Selam ben 16 yaşında lise öğrencisiyim sizlerin yaptığı çalışmaları görünce heveslendim ve bende yapmaya karar verdim gerçekten çok güzel bir hobi benimde aklımda bir model var onun resmini koyuyorum bu model hakkında iyi kötü küm yorumlarınızı bekliyorum. bu araçta 6,5 hp motor kullanmak istiyorum aynısı olacaktır inş. Ayrıca AKIN abi sen bu işte bence bir numarasın ... tanışmak ve aracını görmek isterim ben maltepede oturuyorum.
  • işte resm

go-kart yapalım
  • resmde gösterdiğimtekerlek bağlantı ve direksiyon bağlantılarını ayrıntlı resmli açıklarsanoz sevinirim..

go-kart yapalım
  • araba jantını motor jantı haline getirebilirmiyiz yada her çeşit motor jantı satan biyer varmı
  • arkadaşlar size sorum olacak bu arka çekiş tekerleri ikisi aynı andamı dönüyor yanı ikisidemi çekiş yapıyor defransiyel varmı bunu öğrenmek istiyorum
  • ya abiler ben 13 yasındayım ve go-kart yapıorum şase sını yaptım fakat saglam olmadı bu yuzden kaynak ustasına verdım...benım sormak ıstedıgım su araç benle birlikte 120 kg cıvarında olcak ben 60km/s falan yapmasını ıstıyorum bunun ıcın kac hp lik motor lazım
  • abi bende ona benzer bişe yapçam bütçem 2000 ytl yalnız aklıma takılan direksiyon ve mili 9 hp lik motorlar nekadar tork üretir ve egzantrik mili takıla bilirmi? şanzıman istiyorum ama 3 vites geri viteste olacak ve kaportası olamsını istiyorum ve roolbar takıcam sizce iyi olurmu? az çok bu işlerden anlarım ve daha 12 yaşındayım kendi bisikletime motor takıp kullandım gerçekten de yaptım.akınco abi bana bu konularda yardım et

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mekanikçi -- 28 Nisan 2007; 20:04:59 >

• wallha bu konularda ben yeniyim ama sana en fazla 14hp en az 9hp
  • arkadaşım senın arabaya motordan önce zincir dişlisini tutturmanlazım deviri onlan ayarlıyacaksın. motor güç için yanı hiz şanzımana bakar. iyi çalışmalar.
  • ya abi 150 cc lik scooter motoru war 4 zamanlı da oda fazlamı gelir??resmi koydum araç aşagı yukarı bunun gibi olcak..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultraslan666 -- 28 Nisan 2007; 22:36:04 >
  • Slm AKIN ABi resimdeki tekerleklerden sende varmı varsa fiyatıyla birlikte yazarsan...
    birde direksiyon .......LÜTFEN LAZIM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KeNaN-24 -- 29 Nisan 2007; 21:08:25 >
  • Topiğe yeni katılan arkadaşlar,sorduğunuz soruların tamamı forumda defalarca cevaplandırıldı.Lütfen, ama lütfen önce forumu tarayın.Malzeme temin edebildiğimiz yerleri daha önce de belirtmiştik.Bu yerler tekel değildir.Sizler de arayın, bulduğunuz yerler olursa paylaşın.Kolay gelsin.
  • AKIN ABİ GOKARTIN GERİ VİTES JPG YÜKLEMEDİM BEN DE SİTEME ATTIM ORDAN BAKARSINIZ HIZLICA BİR PAİNTTE BİR ÇİZİM YAPTIM İNŞALLAH BEĞENİRSİNİZ HERKEZE İYİ ÇALIŞMALAR.http://zehiroglu08.azbuz.com/photoAlbumSite.jsp
  • ARKADAŞ BEN BU SİSTEMİ YAPTIM ÇOK GÜZEL OLDU AMA BUNDA DEBRİYAJ KAVRAMASINI AYAKTAN YAPILACAK OKARDAR İSTEDİĞİNİZ ŞEKİLDE BAYIRLARDA VE DİK RAMPALARDA KOLAYLIK SAĞLAYAN SİSTEM BU
  • quote:

Orjinalden alıntı: livaneli_musa08

AKIN ABİ GOKARTIN GERİ VİTES JPG YÜKLEMEDİM BEN DE SİTEME ATTIM ORDAN BAKARSINIZ HIZLICA BİR PAİNTTE BİR ÇİZİM YAPTIM İNŞALLAH BEĞENİRSİNİZ HERKEZE İYİ ÇALIŞMALAR.http://zehiroglu08.azbuz.com/photoAlbumSite.jsp

Fikir için çok teşekkür ederim.Bu sistem sabit kasnaklarda kullanılabilir.Ancak tork konverterle kullanılması mümkün görünmüyor ama denenebilir.Konverterde kasnak çapı devirle değişiyor ama büyük kayışla gerdirme yapılırsa sanırım halladilebilir.Geri vites için koyduğun kayış nasıl birşey.V kayış mı farklı bir profil mi?Geri vites kayışı, anladığım kadarıyla sadece sırtı sürterek motordan hareket alıyor.Bu az sürtünme yeterli oluyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AKINCO -- 2 Mayıs 2007; 14:39:12 >

• slm bu siteye oncedende uyeydim ama gecen rastgele bu yere denk geldim aksaraylıyım 18 yasında lise ögrencisiyim oncelikle hepinize cok tesekkur ederim bu mesajı yazmadan hepinizin mesajları tek tek okudum ben bu islerle amatör olarak ugrasıorum hic motorlu yapmadım ama cok arac yaptım (evin orası uzun yokus var) bu mesajları sınıf arkadasıma gösterdim onunda aklına yattı benim sorum su bu tip araclara ruhsat alınırmı ark. yaylada binecek onun icin sorun yok ama ben merkez deyim bide java motoru takıcaz araba tekeri takıcaz nasıl olur simdiden tesekkurler by
  • livaneli_musa08 arkadaşa çok teşekkür ederiz.Bu fikir pek çoğumuzun işine yarayacaktır.Ben resmi yeniden çizdim.

go-kart yapalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AKINCO -- 2 Mayıs 2007; 16:06:27 >
  • torklarda olmaz ama dediğim gibi bunu makara sistemi olacak ve deviride kasnakla ayarlayacan ben yarın memlekete gidiyom size forotoraf ve videoları gönderirim akın birde bu geri vites kayşı v kayşı gibi motorun makarasına kayş düz oturuyor. ama 25 lik makaraya yanı büyük makaraya ters oturuyor. buyuk makarayı tornada bir aldıracaksınız. ters oturması için ben öyle yaptım. senin dediğin gibi ufak sürtünme ile bakma kayşı sen geriyon öntarfa nasıl diyosa arka tarafa aynı gidiyo bizim bunu patos traktöründe var. 1 tona yakın yükü taşıyor ve bu sistem ileri geri hiç problem olmuyor. bir fren için ideal disk freni bile yapmayı gerek yok ama olsa iyi olur.ben mesela arabama bindiğimde ileri doğru gidiyodum. 35- 40 km hızla gidiyodum terekerler çok güzel fren yaptı hatta disk frenden iyi yaptı. ama bir şey var. geri vitesi gerdirmek için. motor gazına bamakm lazım çünkü geri vitese bastığımız zaman motoru zorluyor ama hiç bir sorun olmuyor. Bu sistem bence çok başarılı .

• Bir de akın abi bayırlarda istediğin şekilde kalkıyon motora gaz veriyon sonrada ileri vites kayşını gerdiriyon. motor devirini aldıktan sonra çok rahat kalkıyor. ama sizin yaptığınız bu torklarda motorun bayılma imkanı çok yüksek. siz yinede iyi düşünün.

Birde akın abi arabanın şasesini nasıl olmuşmu bir sorun olurmu çok güzel destekledim . çapraz profiller attım arabamı bu hafta sonu boyalamayı yapmayı düşünüyorum. bugun siteye arabamın görüntüsünüm atacam. iyi kalıte değil görüntü şimdilik bu kadar.

bu arabayıyaparken fazla bir masrafım olmadı fren tertibatı. dreksiyon tertibatları. rotlar felan benim benim kendi özgüm arabanın bana masrafı 280 ytl geldi.

Sizlere iyi çalışmalar yorumlarınızı bekliyorum
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.