Şimdi Ara

go-kart yapalım (198. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14.130
Cevap
134
Favori
3.352.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 196197198199200
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: latif.07

quote:

Orjinalden alıntı: koreltuncan

Arkadaşım ayıp ettin sıcak sıcak daha yeni bitirdim. 100 kg biniyoz çok iyi gidiyo.Ama yürüme hızından birazdaha iyi.Maliyeti yok akülü bir arabam vardı sığamıyodum içine yazlıkta boş durcağıma yapıyim dedim.Kendi akisü 6v tu ama ben 14.4 v luk matkap aküsü taktım.Kalkışta 100kg ile patinaj bile çekiyo.

senin karşında çocukmu var?kalkışta padanaj atıyormuş.hemde 100 kilo ile padanaj atmaz.

arkadaşım neden celalleniyon bu konunu amacı birbirimizle çekişmek değil bişeler üretmek ayrıca bu aracın tekerleri yerle sürtünmesi cok az bence patinaj çekebilir gayet mantıklı

• quote:

Orjinalden alıntı: By_3mr3

quote:

quote:

Arkadaşım ayıp ettin sıcak sıcak daha yeni bitirdim. 100 kg biniyoz çok iyi gidiyo.Ama yürüme hızından birazdaha iyi.Maliyeti yok akülü bir arabam vardı sığamıyodum içine yazlıkta boş durcağıma yapıyim dedim.Kendi akisü 6v tu ama ben 14.4 v luk matkap aküsü taktım.Kalkışta 100kg ile patinaj bile çekiyo.

senin karşında çocukmu var?kalkışta padanaj atıyormuş.hemde 100 kilo ile padanaj atmaz.

arkadaşım neden celalleniyon bu konunu amacı birbirimizle çekişmek değil bişeler üretmek ayrıca bu aracın tekerleri yerle sürtünmesi cok az bence patinaj çekebilir gayet mantıklı

arkadaşım yaşın kaç bilmiyorum.eyer üniversteyi okursan sürtünme kuvvetini formullerini ögrenirsin.sürtünmenin olması için motorun belli bir devir atması lagzımki sürtünme olsun.
    yoksa kalkışta padanaj padanaj kalkıyorsa motor çok güçlü demektir.e motor da akülü araba motoru olduguna göre bunu yapamaz.akülü arabanın son süreti belli hele 100 kg ile padanaj olayını siz tahmin edin.

• quote:

quote:

quote:

quote:

arkadaşım yaşın kaç bilmiyorum.eyer üniversteyi okursan sürtünme kuvvetini formullerini ögrenirsin.sürtünmenin olması için motorun belli bir devir atması lagzımki sürtünme olsun.
    yoksa kalkışta padanaj padanaj kalkıyorsa motor çok güçlü demektir.e motor da akülü araba motoru olduguna göre bunu yapamaz.akülü arabanın son süreti belli hele 100 kg ile padanaj olayını siz tahmin edin.

Usta yaşım 18 üniversiteye daha başlamadım bu sene Öss ye girdim umutluyum Allahın izniyle ktü makinaya gidecem sürtünme formülleri için Üniversiteye gerek yok Teorik olarak Lisedede anlatıyorlar Biraz meraklıysan bu sürtünme davasını çözersin Sürtünme hareket ettiren değil var olan harekete tepki kuvvetidir formülü Fs=K.N dir burda K sürtünme katsayısıdır N de N=mg Yani kilogram ve Yerçekimi ivmesinin çarpımıdır Formüldede belli oldugu gibi sürtünme kat sayısıyla sürtünme kuvveti doğru orantılıdır ve bu tekerlerin sürtünme kat sayısı değdiği yüzey ve Yapıldığı malzeme neticesinde çok azdır Arkadaş eminim 100 kg derken mubağla yaptı Bu Türk milletinin karakteristik özelliğidir 100 kg yi zaten saşi yapımında kullandığı sunta taşımaz Düzgün bir yüzeyde Hele hele fotoğrafların çekildiği seramik yüzeyde bu araba yapan arkadaşla patinaj çekmeden kalkmaz zaten :) Neden direk İşin Tersine gidiyorsunuz anlamıyorum direk Azarlar Gibi Konusma Falan Hiç Hoş olmuyor.Burda Birşeyler Paylaşmak Birbirimize yardım için varız...

• http://img522.imageshack.us/i/img0159a.jpg/
    http://img269.imageshack.us/i/img0160ad.jpg/
    http://img522.imageshack.us/i/img0161a.jpg/
    http://img104.imageshack.us/i/img0162a.jpg/
    http://img33.imageshack.us/i/img0163aq.jpg/
    http://img191.imageshack.us/i/img0165a.jpg/

Arkadaşlar buda benim aracın son hali çalışmalar devam ediyor,uzun zamandır giremiyorum işlerimin yoğunluğu nedeniyle , çok güzel çalışmalar var.<Tebrikler...

go-kart yapalım

go-kart yapalım

go-kart yapalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suett -- 7 Temmuz 2009; 13:08:04 >

• Orjinalden alıntı: y.s.f.trikes

SLM arkadaşlar yaptığım aracı yürür vaziyete getirdim çekişi kalkışı dönüşleri mükemmel oldu yalnız hızında problem var beşinci viteste ikiyle gider gibi gidiyor 60km yi geçmiyor motorun dişlisiyle difransiyelin arasına aktarma yaptım çizimi sizlere göstermek istiyorum dişlileri nasıl değiştireyim ki hız artsın ama rampa çıkışıda güzel olsun yardım edebilcek varsa lütfen cevap yazsın herkese kolay gelsin

Kardeş aktarma dişlisini küçült yada motordaki dişliyi büyüt bu yani oranlar 2/3 olması iyi olur hem çekişte hemde hız problemi aşmış olursun bence.Motordan çıkan dişlin 24 ise aktarma dişlisi dediğin dişli 36 olmalı.Umarım anlatabilmişimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suett -- 7 Temmuz 2009; 14:16:47 >
  • arkadaşlar şu patinaj olayında herkes patinaj cektı kendıne gelemdı dısardan bakan forumun ne forumu oldunu anlayamıyacak hem kımse sızı zorla ınan dırmadı.İsteyen ınanır ısteyen ınanmaz guler geçer.İsrafil abi aracın mükemmel olmus keşke almasmışım zamanındasüper
  • Arkadaşım zaten ben bu motoru normal gücünün yaklaşık 2.5 katında çalıştırıyorum.Kullandığım yere de bakarsan yazlığımızın mermerleri.Akülü arabanın tekerlekleri de lastik değil bildiğin plastik Katur kutur Abime de sordum İzmir Fen Lisesi 4. Sınıfta okuyo. " Tork fazla sürtünme az olduğu için patinaj çekmesi çok doğal" dedi. Videolarıda yakında geliyor bekleyin
  • y.s.f trikes öncelikle güzel bir iş çıkarmışsın.aktarma dişlisini küçük yaparsan hız artar.çünkü aktarma dişlisi büyük olduğundan devir azalıyor ve hız düşüyor. Aktarma dişlisini 25 diş yaparsan sanırım problem hallolur gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaptangezgin -- 8 Temmuz 2009; 14:20:23 >
  • quote:

Arkadaşım zaten ben bu motoru normal gücünün yaklaşık 2.5 katında çalıştırıyorum.Kullandığım yere de bakarsan yazlığımızın mermerleri.Akülü arabanın tekerlekleri de lastik değil bildiğin plastik Katur kutur Abime de sordum İzmir Fen Lisesi 4. Sınıfta okuyo. " Tork fazla sürtünme az olduğu için patinaj çekmesi çok doğal" dedi. Videolarıda yakında geliyor bekleyin

Ben seni destekliyorum Bencede gayet normal

• verdiğiniz cevaplar teşekkürler arkadaşlar dişlileri değiştiriyorum işallah işe yarar bide video yükleymiyormuyuz yükleniyorsa nasıl yükleriz bu konudada yardımcı olursanız sevinirim herkese kolay gelsin

go-kart yapalım
  • trikemizin deneme sürüşü videosu arkadaşlar
  • quote:

Arkadaşım zaten ben bu motoru normal gücünün yaklaşık 2.5 katında çalıştırıyorum.Kullandığım yere de bakarsan yazlığımızın mermerleri.Akülü arabanın tekerlekleri de lastik değil bildiğin plastik Katur kutur Abime de sordum İzmir Fen Lisesi 4. Sınıfta okuyo. " Tork fazla sürtünme az olduğu için patinaj çekmesi çok doğal" dedi. Videolarıda yakında geliyor bekleyin

şu arabann videolarını bende çok merak ettim.bakam araba nasıl yan yan atıyormuş görmek isterim.

• quote:

Orjinalden alıntı: y.s.f.trikes

verdiğiniz cevaplar teşekkürler arkadaşlar dişlileri değiştiriyorum işallah işe yarar bide video yükleymiyormuyuz yükleniyorsa nasıl yükleriz bu konudada yardımcı olursanız sevinirim herkese kolay gelsin

go-kart yapalım

Usta iyi gidiyosun Hayırlı işler
  • herkese slm kolay gelsin arkadaşlar dişli değişikliğini yaptım ama hızında az bir artiş oldu ben diferansiyelden şüpheleniyorum muraveyin diferansiyeli hakkında bilgi sahibi olan varmı hızı diferansiyel kesiyor olabilirmi

go-kart yapalım
  • quote:

herkese slm kolay gelsin arkadaşlar dişli değişikliğini yaptım ama hızında az bir artiş oldu ben diferansiyelden şüpheleniyorum muraveyin diferansiyeli hakkında bilgi sahibi olan varmı hızı diferansiyel kesiyor olabilirmi

go-kart yapalım

usta bu defransiyeli kaça aldın

• quote:

quote:

herkese slm kolay gelsin arkadaşlar dişli değişikliğini yaptım ama hızında az bir artiş oldu ben diferansiyelden şüpheleniyorum muraveyin diferansiyeli hakkında bilgi sahibi olan varmı hızı diferansiyel kesiyor olabilirmi

go-kart yapalım

usta bu defransiyeli kaça aldın

du difransiyel onun deyilki!!!!!

• muravey diferansiyeli bu arkadaş bu diferansiyel ağır devir bendede aynısı var 150cclik scooter motoru var motora bağlı dişli 14 diferansiyele bağlı olan dişlide 15e indirdim 45yapıyo güç olaraktakta ızlesene.comda videosu var buggymin güç testi diye googleden arattırırsanız cıkıyo
  • quote:

Orjinalden alıntı: emre bozkurt

muravey diferansiyeli bu arkadaş bu diferansiyel ağır devir bendede aynısı var 150cclik scooter motoru var motora bağlı dişli 14 diferansiyele bağlı olan dişlide 15e indirdim 45yapıyo güç olaraktakta ızlesene.comda videosu var buggymin güç testi diye googleden arattırırsanız cıkıyo

emre izledim arabanın videosunu 1 ton arabayı çekiyor senin araban.tebrikler.
  • saolasın bu arabadan sonra massey ferguson traktörü çektim onu videoya almadım ama
  • onbaşı arkadaşım diferansiyeli tek almadım üzerinde mafsalları tekerlekleri akısları hepsi üzerindeydi bursa davut kadıda 150 tl ye aldım biraz kelepir düştü
  • 
Sayfa: önceki 196197198199200
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.