Şimdi Ara

GMD Klonlandı mesajı geldi ve şebeke yok diyor...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selamün aleyküm... Yaklaşık 2-3 ay önce hepsiburada.com sitesinden GM discovery 4 GB beyaz aldım ve yakın zamanda mesaj olarak IMEI klonlandı mesajı geldi ve şimdi de şebeke bulmuyor... Telefonu 2 kişi kullanıyoruz. Yani bazen ablam bazen de ben hattımızı takıp kullanıyoruz. Hepsiburada sitesine mail attık konu ile ilgili. Ve gelen mailde tek bir numara bildirin ve sadece onu kullanın diyor. Sizce de çok saçma değil mi? Böyle mi olması gerek? Yoksa ne yapmalıyız?

• Çok enteresan bi durum ama doğrudur çünkü tek imei'den 2 ayrı sim kart şebekeye bağlandığı için sistem klon olarak algılamıştır. Yani turkcellin bunu "kardeşim sim kart takmıştı" diye ayırt etmesi mümkün değil pratikte.. Sık sık aynı imeiden farklı simler şebekeye bağlanınca sistem klon olarak tespit etmiştir
  • Aynı durumda benim Motorola Atrix telefonumda başıma gelmişti, ve aynı aşamaları yaşamıştık. Tek numara bildirip kullanmak tamamen rezil bir şey. Başka bir şekilde çözüm olsaydı keşke, ikinci eli resmen ölüyor çünkü telefonun.
  • 2 tane hat takacak yer var telefonda. Acaba birine benimkini diğerina ablamın kullandığı hattı tanımlarsak sorun çözülür mü acaba?
  • İki tane IMEI kodu var hangisi klonlanmis ? Diğeri kullanma imkanin yok mu acaba ? Sen micro sim alirsin ablanda sim2 ye takar:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Büyük yani normal olanı kullanıyorduk. Muhtemelen dediğiniz gibi yapacağım :)
  • anticor kullanıcısına yanıt
    Micro simde sikinti yoksa sen kullan diğerinide ablanin hattina kayit ettir ama ilk önce sen sor bi yinede, tam emin olmadan is yapma sikinti cikmasin. Vesselam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam benimde iphone 3s kullandığım zamanlar başıma gelmişti imei değiştirme durumu yoktu iphone da, bu telefonlardada öyle bir durum yokmu

• ROM falan yüklediniz mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lil-W-Tunechi

ROM falan yüklediniz mi ?

Hayır yüklemedim Rom. Orjinal duruyor. Root falan da yapmadım. Genel de ablam kullanıyor zaten o nedenle orjinal dursun dedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pallo

Micro simde sikinti yoksa sen kullan diğerinide ablanin hattina kayit ettir ama ilk önce sen sor bi yinede, tam emin olmadan is yapma sikinti cikmasin. Vesselam

Muhtemelen öyle yapacağız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: anticor

quote:

Orijinalden alıntı: Lil-W-Tunechi

ROM falan yüklediniz mi ?

Hayır yüklemedim Rom. Orjinal duruyor. Root falan da yapmadım. Genel de ablam kullanıyor zaten o nedenle orjinal dursun dedim.

O zaman kesinlikle hakkınızı arayın. Keşke TELPA yerine daha iyi bir servis olsaydı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omerdesouza -- 26 Şubat 2014; 16:45:17 >
  • Şu anda ablamın hattını çalıştırıyor normal ( büyük ) gsm hattı takılan yer. Ben de muhtemelen kestirip 2. ye takacağım gsm hattımı. Normal telefonda da kullanırken kestirdiğim kısımla beraber ( Yani micro simi normal yapacak cerceve ile ) kullanırım artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: anticor

Arkadaşlar selamün aleyküm... Yaklaşık 2-3 ay önce hepsiburada.com sitesinden GM discovery 4 GB beyaz aldım ve yakın zamanda mesaj olarak IMEI klonlandı mesajı geldi ve şimdi de şebeke bulmuyor... Telefonu 2 kişi kullanıyoruz. Yani bazen ablam bazen de ben hattımızı takıp kullanıyoruz. Hepsiburada sitesine mail attık konu ile ilgili. Ve gelen mailde tek bir numara bildirin ve sadece onu kullanın diyor. Sizce de çok saçma değil mi? Böyle mi olması gerek? Yoksa ne yapmalıyız?

İstediğiniz hattı takar ve kullanırsınız, burada sizin bir kabahatiniz yok. Büyük ihtimalle sizin IMEI numaranızı kopyalamışlar ve siz mağdur durumundasınız. Telefonu sıfır almışsınız faturası ve durumu anlatan bir dilekçeyle başvurun ve IMEI numaranız beyaz listeye alınsın. Üzerine düşmezseniz telefonun bir hattını hiç kullanamaz hale gelebilirsiniz.

• cok saçma bir durum bir telefona 10 tane farklı sim tak çıkart yinede böle olmaması lazım o zamn normal şartlardada telinin kapanması lazım.
  • Geçmiş olsun. Farklı kişiler kullandı diye klonlandı diye mesaj gelmez. Aynı anda uzun süre kullanılmıştır. Yani imei numaranız kötü niyetli birilerinin eline geçmiş onlarda 10-20 liraya başka telefonlara yapıştırmıştır. Tavsiyem servis raporuyla hakem heyetine başvurun. Mağdur olduğunuzu söyleyin. Ablanızdanda bahsetmeyin. Telefonu ben kullanıyorum deyin.

• Galiba sim yuvalarının biri 3G li diğeri 2G ile çalışıyor...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • evinde eski telefon varsa onun imeisini yazabilirsin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.