Bu sabah Gmail hesabımın geçici olarak kullanım dışı bırakıldığını gördüm. Cep telefonu numaramı istedi. Normalde hesapta kayıtlıydı numaram ama ben yine de girdim ve telefonuma gelen kodla yeniden hesabımı aktif hale getirdim. İnternette araştırdığıma göre, bu bir sürü kişinin başına gelmiş. Çoğu kişi de sebebini bilmiyor.
1- Fazla sayıda mail yollamak ve almak. 2- Spam maillerin çok fazla olması. 3- Farklı IP'lerden giriş yapmak.
Hesabımın LOG'larından daha önce hesaba giriş yapan IP'lere baktım. Dün gece cep telefonumdan girmiştim. Mobile IP diye yazıyor zaten. Bu sorun acaba ondan mı olmuş olabilir bilmiyorum. Mailimde herhangi bu olaya sebep olabilecek birşey olmadı.
Bu sorunu yaşamış birileri varsa eğer, onların da fikrini almak istedim.
Nedeni farklı ip lerden girmek gibi bir saçmalık kesinlikle değildir. Fazla sayıda mail almak da olamaz. Google spam mesaj gönderdiğinizi düşünmüştür büyük olasılıkla çok sık mesaj gönderen ve hesap trafiği yüksek kullanıcılara bot kontrolü için bu ve benzeri doğrulama ihtiyaçları gerektiğini duymuştum. Onlardan biridir bu kontrol, önemli değil kanımca.
Evet önemli olmadığını ben de düşünmüştüm ama çok fazla e-posta alan veya yollayan birisi değilim. İlk defa olmadı ama dün gece cep telefonumdan maillerime bakmıştım. Gerçi daha önce de bakmıştım ama bu seferki sorunun tek sebebini buna bağladım. Çünkü birkaç yıldır farklı olarak başka birşey yapmadım.
Gmail'e mesaj attım, anında cevap aldım. Büyük ihtimalle otomatik mesajdır.
quote:
Hello,
Thanks for your report. We apologize for any confusion or inconvenience. For your security, we may temporarily disable access to your account if our system detects abnormal usage. It will take between one minute and 24 hours for you to regain access, depending on the behavior our system detected.
Abnormal usage includes, but is not limited to:
- Receiving, deleting, or popping out large amounts of mail (via POP) in a short period of time - Sending a large number of undeliverable messages (messages that bounce back) - Using third party file-sharing or storing software, or software that automatically logs in to your account and that is not supported by Gmail - Multiple instances of your Gmail account opened - Browser-related issues. Please note that if you find your browser continually reloading while attempting to access your inbox, it is likely a browser issue, and it may be necessary to clear your browser's cache and cookies.
Google Translate Çevirisi;
quote:
Merhaba,
Raporunuz için teşekkür ederiz. Her türlü karışıklık veya rahatsızlık için özür dileriz. hesabınıza Güvenliğiniz için, geçici olarak devre dışı bırakabiliriz erişimi varsa Sistemimiz olağandışı bir kullanım algılar. Bir dakika ile 24 arasında alacak saat seni, davranış sistemimiz bağlı olarak yeniden erişim algılandı.
Olağandışı kullanım, bunlarla sınırlı değildir:
- Alma, silme veya POP üzerinden büyük miktarlarda posta (haşhaş dışarı) bir de kısa bir sürede - Teslim edilemeyen ileti (sıçrama mesajları sayıda gönderme geri) - Kullanma üçüncü parti paylaşım veya depolama yazılımları veya yazılım otomatik olarak hesabınıza ve Gmail tarafından desteklenmemektedir günlüklerini - Gmail hesabınızın birden çok örneği açıldı - Tarayıcı ile ilgili sorunlar. Bu tarayıcı fark ederseniz Gelen kutunuza erişmeye çalışırken sürekli olarak yeniden yüklendiğini, bu büyük olasılıkla tarayıcı sorunu ve gerekli tarayıcınızın önbelleğini ve temizlemeniz gerekebilir aşçı.
Bu sorun büyük ihtimalle cep telefonumdan mail hesabıma girmem yüzünden oldu. Otomatik giriş yapmıştı zaten Samsung telefondan. Kendi Google yazılımı var ama demek ki sorunlu bir yazılım.