Şimdi Ara

GM e-tab 4 son güncelleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
8
Favori
31.875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ARKADAŞLAR BAZI TABLETLERE YAVAŞ YAVAŞ GELİYOR BU GÜNCELLEME BU GUNCELLEMEDE HERŞEY ENGELLİ UÇAK MODU AÇMASINA KADAR HERSEY ENGELLENMİS NE İNDİRİRSEN İNDİR AÇILMIYOR GELİŞTİRİCİ SEÇENEKLER AÇILMIYOR AYARLAR'DA VERİLERİ TEMİZLEME ÇALIŞMIYOR YANİ TABLET TAMAMİYLE KİLİTLENMİŞ DURUMDA ROOT ATMAK İÇİN GELİŞTİRİCİ SEÇENEKLERE İHTİYACIMIZ VAR FAKAT AÇILMIYOR NASIL ROOT ATABİLİRİM gerekli değil, siz zaten bir geliştiricisiniz DİYOR

• Ayni sorun bende de var hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Facebook'um yok. Twitter'in ne olduğunu sadece kapatma davası vesilesiyle duydum. Kahveye gitmem, meyhaneye gitmem. Bilgisayarda oyun denen şeyi sadece 25 sene önce Amstrad'ımda oynadım: Prince of Persiya. O yıllardan beri oyun nedir bilmem. İşim gücüm mesleğim, kitap okumak ve gezip fotoğraf çekmek.

Tablete bir dünya faydalı, ücretsiz program kurdum. Mesela Kingston Office, Mantano Ebook Reader, bir sürü kitap yükledim, Eba'dan ders kitaplarımı, Tarih Atlasını, Osmanlıca sözlüğü, Türkçe sözlüğü, Yazım Kılavuzunu… indirdim. Bunlar, derslerde olmazsa olmaz şeyler.

Ha, bir de bu yaz Moskova'dan başlayıp Don Volga üzerinden Petersburg, oradan Helsinki, Tallin... Estonya, Litvanya, Letonya, Belarus, İsveç... dolaşıp geleceğim. Cumartesi günü akşamüzeri, oturdum gezeceğim yerlerle ilgili bir sürü bilgi buldum, harita buldum, program buldum, yükledim.

Tam işin ortalarındayım, bir güncelleme geldi, her şey uçtu!!! Allahaşkına, benim tabletimde yasadışı olan, yanlış olan, eğitim ve öğretime hizmet amacı olmayan ne vardı?!

Evimdeki 5.000'den fazla kitabın haricinde okulda, sınıfımda 2 yılda, 2.000 kitaplık bir kütüphane kurdum. Buradaki eserlerin hepsinin de seçmece olduğunu da belirteyim, öyle kuru kalabalık değil. Sözgelimi Yaşar Kemal'in bütün yapıtları, Orhan Kemal serisi, Refik Halit serisi, Sait Faik, Kemal Tahir, Yakup Kadri, Oğuz Atay, Necip Fazıl... Hepsi... Üstelik çok okunması gereken kitaplardan ikişer, üçer tane. İlyada mı, Odise mi, Manas ya da Gılgamış mı, hemen bütün destanlar, en iyi, en güvenilir çevirileri.... Piyasada bulabileceğiniz, hatta şu an baskısı olmayan bütün Mitoloji kitapları. Dostoyevsky mi, Puşkin mi, Çehov mu, Pasternak mı, Gogol mü, Sartre mi, Camus mü, Hemingway mi, Yavtuşenko mu, Ezop mu, Platon mu... hepsinin de en iyi, en muteber çevirileri. Öyle piyasada ne idüği belirsiz, 3-5 liraya satılan nüshalar değil; hepsi Yapı Kredi, İş Bankası, İletişim, Can, Cem... Yazım Kılavuzu da var, Türkçe Sözlük de, Atasözleri ve Deyimler Sözlüğü (Aksoy) de var, Osmanlıca sözlükler de var, hem de biri Devellioğlu, Etimoloji sözlüğü de var. Bu kitaplık, dersine girdiğim girmediğim bütün okul öğrencilerinin hizmetinde. Benim tabletimi silen Bakanlık yetkilisine sormak isterim: Türkiye'de hangi devlet okulunda, hatta bir özel okulda, bir edebiyat sınıfında, hatta bir sınıfta bir kütüphane vardır? Hele bu vasıflarda bir kütüphane vardır! Bu eserlerin bir çoğu okul kütüphanelerinde dahi yok.

Diyeceğim şu; ben, tablete yüklediğim Osmanlıca sözlüğe, Yazım Kılavuzuna... muhtaç değilim. Hatta bu kadar teknolojiye de karşıyım. O da ayrı mesele. Ama devletimiz vermiş, biz de bunu eğitim hizmetinde kullanalım, dedim. Kendim kurduğum gibi bunları, çocuklara da kurdurdum. Yanlış olan neydi?!

Ha, denebilir ki "Kardeşim ne o Moskova, Petersburg bilmem nere? Bize ne orada gezip göreceğin yerlerle ilgili -yasal ve ücretsiz- materyal yüklemişsin. Bunun okulla, eğitimle ne alakası var.?"

Haklısınız, yok bir alakası. Eğer dümdüz öğretmenlik yapacaksanız, gerçekten yok. Ama o zaman bakınız dümdüz öğretmenlik yapacaksak iş şöyle olur: Ders kitabında Nedim'in gazeli vardır, bir beytinde : "iran-zemine tuhfemiz olsun bu nev-gazel / irgürsün isfahan'a sitanbul diyarını" der. Çocuklar sorar: İsfehan da ne ola? Düz öğretmenlik yapacaksak, cevap bellidir. İran'da bir şehir, der geçerim. Ama ben İsfehan'da bir hafta yaşadım, her camisini, her kilisesini gezdim, İmam meydanında çimlerde uyudum, insanlarla sohbet ettim. Binlerce fotoğraf çektim. İsfehan da nere ola, dendi mi, o fotoğrafları öğrencilerime gösteririm, İsfehan'ın mimarisiyle, tarihiyle nasıl bir Türk şehri olduğunu anlatırım. Oradan geçerim Halk hikayelerine, Keremimize, Aslımıza. Onlar İsfehanlıdır. Petersburg'a gideceksem bu sadece, Dostoyevsky'nin romanlarındaki o tarajik atmosferi tadabilmek umuduyladır. Onunla beraber, Petersburg'un sokaklarını, mekanlarını dolaşmak istiyorum. Şu an bilmiyorum bu iş için kaç yüz yuro vereceğimi ama Şolohov için, Pasternak için Don ve Volga köylerini, kasabalarını dolaşacağım.

Bilmiyorum eklememe gerek var mı, bu deneyimleri edinebilmek için, kısıtlı öğretmen maaşımla bütçe yaratmaya çalışıyorum, tasarruf ediyorum, 26 senelik öğretmenim, hala kiracıyım. (Kiralık ev sorduğumda, hayatında okuldaki ders kitabından başka kitap okumamış adam, öğretmen olduğumu öğrendiğinde, bana kira fiyatını söylemiyor. "Senin maaşın yetmez bu eve hocam!" diyor.) Gezdiğim yerlerde o kafe senin bu bar benim dolaşmıyorum. Sadece bir, iki ulusal yemek seçip ondan bir kere yiyorum, diğer günler marketten aldığım peynir ekmekle, salam ekmekle, ... artık ne en ucuzsa karın doyuruyorum. Yanımda bir dünya konserve götürüyorum, her gün bir tane atıyorum çantama, yanına ekmek alıp onunla günü geçiştiriyorum. Vatikan müzelerine girerken, xrayde, "Bu ne?" dediler, dedim ki "Sarma!". Anlattım, güldüler.

Ben sizin tabletinizden bir kere Facebook'a girmedim, bir kere Tweter'a girmedim. Bütün gün buralarda geyik çevirenlerin tabletleri duruyor, benimkini sildiniz. Bana da Suç ve Ceza'yı, Don Kıyısında Hasat'ı, Savaş ve Barış'ı sorsun bir daha öğrenciler, vereceğim cevabı şimdiden söyleyeyim: Konuya hakimim, olay Rusya'da geçiyor.

Bu yazıyı, bozuk bir moralle ve çalakalem yazdım. Düzeltip, düzenleyip Milli Eğitim Bakanlığına yollayacağım. Kırgınım. Ama önemli değil. Kendime tablet alacağım, MEB'in tabletini kutusuna koydum, kaldırdım. Hoş, tablet almasam da olur. Tibet'e, Kamboçya'ya giderken tablet mi vardı yanımda, bir gezi kitabı bile yoktu.

Kırıcı olan şu: Eğer cevap vereceklerse, verecekleri cevabı biliyorum, "Tek tek herkesin tabletine, uygun olmayan bir şey, eğitimle alakasız bir şey var mı diye bakamayız, toptan silip geçiyoruz." diyecekler. Bu yaklaşım tarzı çok kırıcı. Ben, sen, o, Hasan Hoca, Ayşe Hoca... bizler birer bireyiz. Üstelik yetişkin ve eğitimli bireyleriz. Bizlere yüzlerce öğrenciyi emanet ediyorsunuz; ama bir tableti emanet edemiyorsunuz. Biz, sürünün bir üyesi değiliz, birey'iz. Üzücü olan şu ki, "Siz ve biz, aynı aşkla muzdarip değiliz!". Efendim, genellikle Facebook'a giriliyor, ondan kısıtlıyoruz." İyi ama, ben girmiyorum, yok Face'm filan. Gir, desen, girmem. Oyun da yok. Çet de yok, Skype yok, Watsup yok... cep telefonu bile kullanmıyorum. Bu ne olacak şimdi?!

Söyleyecek laf çok; ama ceremeye verecek para yok. Vesselam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sevdalıbulut -- 17 Haziran 2014; 13:06:30 >

• Oyun lynarken birden sistem güncelleniyor dedi we tablet sıfirlandi artık girerken okul ağına felan bağlabnda demiyor Aynı sorun bendede var bi şey indiriyorum etkinleştir diyor etkinleştirmeye basıyorum etkinlesmior MSM tarafından durduruldu Dior uçak modu felan yok AYARLAR GÜVENLİĞİ AÇAMİYORUM YANİ BİLİNMEYEN KAYNAKLAR ABİ BU SORUNU OLUPTA CÖZEBİLEN WARMI LÜTFEN YARDIM EDERMİSİNİZ.?.?......?..?

• GÜNCEL YARDIM ARKADAŞLAR
  • arkadaslar tabletlerin sarj giris yerininustunde kucuk bir delik goreceksiniz ben hic denemedim benim bluetooth klarvyemde vardi onun icine igne sokarak etkinlestirmistim belki bir alakasi vardir yoksaa bosuna gezmez

• Merhaba arkadaşlar MEB in verdiği e tab 4 iki gün önce bi baktım sistem güncellemesi yapıyor dedi bittiğinde ise uygulamalar silindi tekrar yükledim güncellenmeden önceki gibi mdm tarafından durduruldu dedi google play e girip etkinleştirme bastım ama MEB öyle bir kilit koymuş ki bastığım anda tekrar mdm tarafından durduruldu diyor hiçbir siteye girmiyor yapabilen biri varsa ya da bir çözümünü bulan varsa ardım edebilir mi? :(

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar az önce güncellleme banada geldi yokmu yeni yolunu bulan :((:(
  • Hocam bide Dnset ile denerseniz....benim dnset yükle herşey yükleniyor benim tek sikinti önceden 2. Profil acmistim herşeyin kilidi kalksin diye oradaki herşey silindi ekran görüntülerin vs... Yedekleyecektik iste

• quote:

Orijinalden alıntı: Mc Clayn

Hocam bide Dnset ile denerseniz....benim dnset yükle herşey yükleniyor benim tek sikinti önceden 2. Profil acmistim herşeyin kilidi kalksin diye oradaki herşey silindi ekran görüntülerin vs... Yedekleyecektik iste

Sorun zaten orda dnset filan yüklenmiyor.
  •  GM e-tab 4 son güncelleme GM e-tab 4 son güncellemehttps://store.donanimhaber.com/ce/7f/1c/ce7f1c74732c66a15a472e90ddd8ad0c.png
     GM e-tab 4 son güncelleme GM e-tab 4 son güncelleme GM e-tab 4 son güncelleme GM e-tab 4 son güncelleme

• Mc Clayn kullanıcısına yanıt
    Kardeş güncellemeden sonra dnset yüklenmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: megahakanyagcı0102

Kardeş güncellemeden sonra dnset yüklenmiyor.

ok ... bende önceden yüklü olduğu için öneriyim dedim bilmiyordum ..
  • Arkadaşlar son güncellemeden sonra işte böyle oluyor
     GM e-tab 4 son güncelleme GM e-tab 4 son güncelleme GM e-tab 4 son güncelleme

• Güncel benim tablette bugün YouTube video izliyodum birden kapatılıyor dedi sonra malum sistem güncellemesi felan fistan herşey gitti çözüm var mı ?
  • Güvenliği geliştiriciyi açmayı başardım.Dosya yöneticisini google playde indirdim hiç engellemedi dnset felan engelliyor bunu engellemedi sonra dosya yöneticisinin içinden uygulamalara girdim.Orda en üste felan ayarlara basılı tuttum yedekledim.Sonra hemen uygulamaların altından yedeği ayarlar.apk yı tekrar kurdum.Veriyi temizle , önbelleği temizle , güncellemeleri kaldır hepsi geldi.Sizin bunları temizleme gereğiniz yok ayarlara girince güvenlik felan geliştirici herşey geliyor. Kullanıcılar bölümü felan yokk uçak modu ayarlar da sadece alınnıyor bildirimlerden direk açılmıyor. Bunları ekliyeyyim dedim.Yanlış bişey yaparsanız sorumluluk almıyorum. :) :) roman gibi oldu

• pisiqoking kullanıcısına yanıt
    Kardeşim hangi dosya yöneticisini indirdin söyleyebilir misin??? @pisiqoking

• Tableti rootlarsam okul tarafından bir sorun olurmu sizce rootlayayım mı allah belasını versin bu kısıtlamaya koyanın

• Adı:DOSYA YÖNETİCİ google playde böyle geçiyor.Kırmızı renkte logosu var.

https://play.google.com/store/apps/details?id=fm.clean

• brkmrtngc B kullanıcısına yanıt
    https://play.google.com/store/apps/details?id=fm.clean bu dur kardeşim
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.