Şimdi Ara

gm discovery güncellemesini bekleyemeyenler buraya! elife e3 orijinal rom+ota update

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
1
Favori
2.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar 2 hafta önce gm discovery yurtdışı versiyonu olan gione elife e3 , 280 mb boyutunda dev bir güncelleme paketi yayınladı , ben de merak ettim ve 16 gb gm discovery modelimde denedim,
    siz de türkiyedeki güncellemeyi bekleyemem deyip hemen telefonunuzu bunu denemek istermisiniz?
    şu linkteki gione e3 romunu indirin, daha sonra bu dosyayı şu linkteki spflashtol ile bilgisayardan cihaza yükleyin, başka flash tool sürümü ile denerseniz hata verir.
    bu işlem ile cihaza sadece ingilizce dili olan e3_0102_v5383 versiyon gione e3 romu yüklenecektir, ardından settings/sytem update 'e gelin ve 280 mb büyüklüğündeki dosyayı indirin, ben şu an romu yükledim ve güncellemeyi de yaptım, morelokale2 uygulaması ile ayarlar dışındaki tüm menü ve widgetler türkçe oldu, çok güzel, tavsiye ederim.
    geçen haftaki hindistan güncellemesine aittir, özellikle kamerada pembeleşme sorunu olanlar deneyip izlenimlerini yazarsa çok iyi olur zira ben 1-2 resim çektim, daha önceki çektiğim resimlerden daha net gibi geldi bana ama emin değilim.
    Not:spflash ile yüklemeyi bilmeyenler denemesin, spflash toolun riskini biliyoruz ama bu kadar merak eden riskine katlanır
    sadece 16 gb içindir, 4 gb cihazlarda denerseniz cihaz açılmaz.

gm discovery güncellemesini bekleyemeyenler buraya! elife e3 orijinal rom+ota update

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deneme1 -- 13 Kasım 2013; 0:11:14 >

• 4GB olan icinde bir yol gosterde deneyelim hocam. Ve geri bildirim yapalim mumkunse.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lee Blacksea

4GB olan icinde bir yol gosterde deneyelim hocam. Ve geri bildirim yapalim mumkunse.

emin olmamakla birlikte sanırım Forumda 4 gb için hazırlanan v6000 romu var, o romun preloader dosyasını alıp bu romunki ile değiştirirseniz 4 gb ye de yüklenebilir diye düşünüyorum,
    Yani bu romun içindeki preloader isimli dosyayı silip yerine 4 gb için olan preloader dosyası kopyalanırsa 4 gblerede uyar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deneme1 -- 13 Kasım 2013; 6:17:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lee Blacksea

4GB olan icinde bir yol gosterde deneyelim hocam. Ve geri bildirim yapalim mumkunse.

Forumda 4 gb için hazırlanan v6000 romu var, o romun preloader dosyasını alıp bu romunki ile değiştirirseniz 4 gb ye de yüklenebilir .

• deneme1 D kullanıcısına yanıt
    Kardes yazan seylerin bi turkcesini yazmadin he :) vaktim olsa ben yapacam dk kalik foruma anca girebiliyorum yoksa yaparim...

Öyle şey olurmu. İşin içinde partitionlar da var. Zaten 4gb rom ile 16gb rom arasındaki temel fark bence bu. EBR dosyaları var. 4GB için olan EBR dosyalarını da bu romun EBR dosyaları ile değiştirmesi gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: servetbaycan

Öyle şey olurmu. İşin içinde partitionlar da var. Zaten 4gb rom ile 16gb rom arasındaki temel fark bence bu. EBR dosyaları var. 4GB için olan EBR dosyalarını da bu romun EBR dosyaları ile değiştirmesi gerekir.

4 gb için hazırlanan spflash romlarını preloaderi değiştirerek yüklemiştik, ebr değişmediği için dahili hafıza 4 gb gibi yani 1 gb görünmüştü mantıken tersi de olabilir, ama garanti olsun diye ebr dosyaları da değiştirilebilir, sonuçta deneme ile yapılacak bir şey,işi bilenler için risk yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Hocam sende bu rom yüklü ise senden ricam CWM var ise CWM yedeğini paylaşman.
    Cmw imei(nvram) yedeklemez. System ve boot bölümlerini paylasman yeterlidir. Data ve cache bölümlerini sil. Orda telefon Rehberi gibi kişisel dosyaların olur ve geçici dosyaların olur.
  • Tüm özellikleri yazsaydınız süper olurdu. İngilizcesini bile yazsanız olurdu. En azından neler değişmiş bi bilgimiz olurdu az çok :)
  • tolga1461 kullanıcısına yanıt
    1- Dinamik hava durumu güncellendi. Hava durumu (yağmur fırtına vb.) sesler efektler eklendi
    2- Optimize çalışması için Uc browser güncellendi
    3- gelişmiş v9 arama uygulaması stabil hale getirildi
    4- Online Saavn uygulamaları optimize edildi hızlandırıldı
    5- akıllı arama motoru ve optimize arama arayüzü için games hall güncellendi
    6- Daha fazla online duvarkağıdı ve hareketli duvarkağıdı eklendi
    7- Bluetooth optimize edildi. Daha hızlı transfer yapılması sağlandı
    8- wi-fi bağlantısı optimize edildi. data bağlantısı geliştirildi
    9- gps modülü optimize edildi. Daha geliştirildi ve hızlandırıldı
  • quote:

Hocam sende bu rom yüklü ise senden ricam CWM var ise CWM yedeğini paylaşman.
    Cmw imei(nvram) yedeklemez. System ve boot bölümlerini paylasman yeterlidir. Data ve cache bölümlerini sil. Orda telefon Rehberi gibi kişisel dosyaların olur ve geçici dosyaların olur.

Maalesef Cwm nasıl yapılır bilmiyorum.
    Bilsen hem kendime yedekler hem de paylaşırdım.

Hocam sp flash tool ile yükleme yapabiliyorsanız cwm recovery yi hayli hayli kurarsınız.

CWM recovery kurulumu konuda anlattım

http://www.tnctr.com/topic/233297-general-mobile-discovery-root-recovery-romlar/
  • quote:

Hocam sp flash tool ile yükleme yapabiliyorsanız cwm recovery yi hayli hayli kurarsınız.

CWM recovery kurulumu konuda anlattım

http://www.tnctr.com/topic/233297-general-mobile-discovery-root-recovery-romlar/

Cwm yedeğinden bahsediyorsun yedeği açamıyorum. Sorun var. O yüzden paylaşmam yersiz ama geliştirici arkadaşlar bu romdan
    zip uzantılı bir ROM yapabilirler se herkes faydalanır.

• quote:

1- Dinamik hava durumu güncellendi. Hava durumu (yağmur fırtına vb.) sesler efektler eklendi
    2- Optimize çalışması için Uc browser güncellendi
    3- gelişmiş v9 arama uygulaması stabil hale getirildi
    4- Online Saavn uygulamaları optimize edildi hızlandırıldı
    5- akıllı arama motoru ve optimize arama arayüzü için games hall güncellendi
    6- Daha fazla online duvarkağıdı ve hareketli duvarkağıdı eklendi
    7- Bluetooth optimize edildi. Daha hızlı transfer yapılması sağlandı
    8- wi-fi bağlantısı optimize edildi. data bağlantısı geliştirildi
    9- gps modülü optimize edildi. Daha geliştirildi ve hızlandırıldı

Bilgilendirme için teşekkürler hocam.
    Bu arada eğer sadece 9 maddeyse güncelleme, o zaman birsürü hatanın çözümünü bekleyenler daha çok bekler gibi.
    ( örnek: kamerada pembeleşme gibi hatalar )

• tolga1461 kullanıcısına yanıt
    Ben ekran alıntısında görebildiğim kadarını çevirdim hocam. Gerisi varsa onlarıda çeviririm.
  • Bu kadar guncelleme 280 mb olmasi ilgingc :) demekki islevleri buyuk

• quote:

Ben ekran alıntısında görebildiğim kadarını çevirdim hocam. Gerisi varsa onlarıda çeviririm.

Kesin devamı vardır. Eline sağlık hocam. Sağolasın bulup uğraşıp çevirdiğin için :)
  • Yüklemeyi arkadaşlar ROM hata veriyor ekran kırpışması sorunlu ROM.

• Oyunlara bi cozum yok demi yine desteklemiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tolgarslan -- 1 Ocak 2014; 20:55:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ata0770

Yüklemeyi arkadaşlar ROM hata veriyor ekran kırpışması sorunlu ROM.

ekran kırpışması için boot dosyasını silip tr romundaki boot.img dosyası ile değiştirince sorun olmuyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.