Şimdi Ara

GM Discovery || GamerzROM Secret Edition 2.0 [25.07.2013] (333. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.013
Cevap
51
Favori
372.619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 331332333334335
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: aristotheles

Tüm dosya ve bilgi paylaşımları kaldırılmış sanırım programcı arkadaşa bayağı bir küstürmüşler. Allahtan hepsinin yedeğini aldıydım. Bu arada Discovery Customizer de kayıp play store'den dün gece itibariyle.

Hadi ya yazık oldu tam da yükleyecektim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • burak reyiz cwm flashlamayı da kaldırmış şimdi liseliler düşünsün

@mesutaydın

xda dan önce xposed yüklehttp://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1574401 sonra gravity box u da buradan yükle yükleme talimatlarını okumadan geçmehttp://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2316070

• quote:

Tüm dosya ve bilgi paylaşımları kaldırılmış sanırım programcı arkadaşa bayağı bir küstürmüşler. Allahtan hepsinin yedeğini aldıydım. Bu arada Discovery Customizer de kayıp play store'den dün gece itibariyle.

cwm recovery'nin de yedeğini almış mıydınız? Asıl o lazım, telefonu garantiye yollamak istesek, orjinale de dönemem ben şimdi sanırım cwm olmadan

Dilimde tüy bitti, adam zorunda değil, emir verip durmayın diye, olacağı buydu..
  • quote:

Orijinalden alıntı: haviconi

quote:

Orijinalden alıntı: ghn

Akşamdan alarm kurdum nexus v2de sabah çalmadı yok mu buna bir çözüm?

Telefonu mu kapattınız?
    Ben de akşamdan alarm kurdum sıkıntı yaşamadım, bende de Nexus v2.0 var.

ben bütün romlarda mevcut ayarlı alarmı silip yenisini tekrar ayarlıyorum hiç sıkıntı yaşamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesutaydin

rom atmadan Gravitybox kurma imkanımız varmı?

root atmadan yükleyemezsin..
  • Ee nasıl orjinal roma döneceğiz böyle saçma işmi olur garantiye yollasak patlayacak garanti bare 5 gün müddet verin orjinal recoverye dönelim

• Arkadaslar bilgili kisilerden acil cevap bekliyorum, cwm recovery olmadan orjinal roma dönülemez mi? :/

Daha yeni almistim telefonu, ilk defa rom yükledim, olanlar hiç hos degil :/ Elestiriyorom diyip de hakaret edenlere iyi sövdüm..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carbon Fiber -- 20 Eylül 2013; 1:08:19 >
  • orjinal roma dönmek isteyenler şu konuyu incelesinler.bu yolla orjinale tam dönüş yaparsınız.orjinal recovery dahil.
    http://forum.donanimhaber.com/m_79512639/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maximan2008 -- 20 Eylül 2013; 2:10:32 >
  • Stock roma dönüp touch wiz yüklemek istiyorum.
    Stock roma yükleyebileceğim touch wiz linki bilen var mı?
  • tekrar orjinal rom a döndüğümde açılırken ekran ışıklarıda yanıp sönme oluyor çözümü varmı bu durumun?
  • quote:

tekrar orjinal rom a döndüğümde açılırken ekran ışıklarıda yanıp sönme oluyor çözümü varmı bu durumun?

Bu kırpışma efekti nexus romdan orjinal roma dönüşte oluyor. Bir çözümü yok. Anakart değiştirilmeden çözülemez diye yazmışlar malum forumda. Gitti telefon rom yükleme derdine. Geçmiş olsun. Ucuz nasıl olsa birer tane daha alırız.

Henüz rom yüklememiş arkadaşların dikkatli olması gerekir.

• quote:

Orijinalden alıntı: antiACEtor

quote:

tekrar orjinal rom a döndüğümde açılırken ekran ışıklarıda yanıp sönme oluyor çözümü varmı bu durumun?

Bu kırpışma efekti nexus romdan orjinal roma dönüşte oluyor. Bir çözümü yok. Anakart değiştirilmeden çözülemez diye yazmışlar malum forumda. Gitti telefon rom yükleme derdine. Geçmiş olsun. Ucuz nasıl olsa birer tane daha alırız.

o kadar abartılcak bi sorun yok cihazı sadece açarken yapıyor başka bi sorun olmadı şuana kadar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Raikouhou
    Bu kadar rahatsızsan zaten konu sahibi olarak yönetime baş vurup konuyu kapattırırdın, madem emekten söz ediyorsun. Ama iç yüzünü göstermen çok zaman almadı, dayanamıyorsun değil mi eleştirilere? Dayanamıyorsun değil mi sana eleştiri yapanlara küfür, hakaret etmeden? İçinde ki kötülü bastıramadığın için neredeyse milleti tehtid bile edeceksin. GM Discovery gibi aynı donanıma sahip telefonların yazılımları üzerinde düzenleme yapıp türkçe yama ekleyerek millete rom yapıyorum diye yedirdin çakma custom romları, millet sorunlardan bahsedince de azarladın milleti. Neyse ki bu işlerden anlamayan kesim var peşinde sana her daim şak şak yapacak, git o facebook grubunda, pittech forumunda kendi haremin gibi yaşamaya devam et, buralara salça olup milletin keyfini kaçırma.

Ya arkadaş millet diyor ordan aldın burdan çaldın rom portladın yutturdun.

Adam tüm yaptıklarını silmiş update sitelerinden.

Çok konuşup hiçbirşey yapmayan yapana çamur atan arkadaşlar hadi meydan size kaldı, adamın yaptığının 10/1 ini yapın çıkın meydana? hadi discovery customizer i yazın çıkın piyasaya?

yapamıyorsanız az efendi olun, beğenmezseniz kurmazsınız olur biter adama neyin atarını yapıyorsunuz? adam size kurun benim romu para gönderin bana diye mi diretiyor?

ben çoğu romu kurdum ve hepsi hoşuma gitti. göz takipli videoplayerle herkese s4 havası bastım. hadi madem portlamak ordan burdan almak kolay sizde yapın faydalanalım...

• Burak'i elestirenlerden rom bekliyoruz en kisa zamanda.

Soyle Antutu dan 20.000 civari alsin bakalim yapabiliyorlar mi?/b]

• quote:

quote:

quote:

o kadar abartılcak bi sorun yok cihazı sadece açarken yapıyor başka bi sorun olmadı şuana kadar.

sorun yaşayan arkadaşlar.
    1.yol
    stock roma dönerken spflash ile rom yazdığınızda download modunu kullanın.
    2.yol
    xperia veya gamerz romlardan birini yukleyip daha sonra stock roma dönüş yapın.

stock romada v1 olan değil v2 olan romu yukleyin.
    dh forumda vardı bir yerde linki bulursam paylaşırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maximan2008 -- 21 Eylül 2013; 3:51:43 >

• quote:

Video izlemeyi deneyin, kırpışmalar devam edecek. Bu ciddi bir sorundur.

Rom kavgası fena halde devam ediyor. Geçmişte galaxy ace için dünyada ikinci romu yapmış birisi olarak (odin üzerinden yüklenebilen derleme) aynı sıkıntıları yaşamış birisi olarak konuşuyorum.

Konuya müdahil olmak birilerini karalamak veya kavgayı kızıştırmak gibi bir düşüncem yok.

Rom iki şekilde yazılır.
    1- Üreticinin kaynak kodu alınır rom yeniden derlenir. Bu çok zordur üretici her zaman samsung gibi kaynak kodlarını herkese açmaz. Ayrıca cihaz üzerindeki diğer parçaların driverlerini bulmanız gerekir. Eğer cyanogen mod uzmanı iseniz driverlere ulaştıktan sonra bir cm derlemesi yapmak daha kolaydır. çünkü cm kaynak kodlarını herkes indirebilir. Aynı şekilde kernelide (boot.img) derlemeniz gerekir. Bu ciddi bir birikim, bilgi ve tecrübe işidir. Hele android 4.x.x derliyecekseniz 4 gb ramı olan güçlü bir bilgisayarınız olmalıdır. Kernel derlemek mühendis seviyesinde bilgi gerektirir öyle herkes kernel derleyemez, android kerneli derleyebilen oldukça az sayıda kişi vardır.

2- Hazır rom editlenir. Bu yöntemde herhangi birisi tarafından yapılmış zip şeklindeki rom dsixda android kitchen ile linux kullanılarak veyahut windows üzerine cygwin kurularak veya windows üzerinde çalışan başka programlarla hazır romu açar içerisinde değişiklik yapar sonrada yeniden zip dosyası haline getirilir.
    Kuruluma klavuzluk eden uptader script kodlarından biraz anlamak (bazen anlamasanızda olur) sistem yapısı hakkında basit bazı bilgilere sahip olmak yeterlidir. Bu tür programlar derlemeden önce bir debug (hata ayıklama) yapabildiklerinden genelde sorun çıkmaz. Birkaç denemede herkesin kolaylıkla yapabileceği bir şeydir.

Sıkıntıya, tartışmaya konu romlar xda sitesinde ve başka sitelerde yayımlanmış gionee elife e3 isimli telefon için üretilmiş zip şeklindeki romların editlenmesinden ibarettir. Öyleki ilk rom yazarının (kaynak olarak kullanılan) bilgisayarının apple olduğunu bile .DS_Store dosyalarının rom içerisinde unutulmuş olmasından anlayabilirsiniz. Bu .DS_Store dosyaları windowstaki thumb.db türü sisteme özgü klasör bilgisi içeren dosyalardır. Muhtemelen grafikler için apple kullanılmış.

Bazı romlarda ise hiçbir değişikliğe gidilmeden (orjinali ingilizce, çince ve sanırım polonyaca dillerini içeriyor) sadece "telefon hakkında" sekmesinde okuduğumuz bilgileri içeren build.prop dosyasının notepad ile açılıp isimlerin değiştirilmesi ve updater.script'e kendi isimlerini ekleme (kurulum sırasında gördüğünüz "sistem kuruluyor" kernel flashlanıyor" gibi mesajlar) yapılıp aynen piyasaya sürülmüş.

Bunu itiraf etmek neden bu kadar zorki. Elbette yapan kişi izin vermişse (vermemişsede olur :P ) hazır bir zıp romunu editleyebilir kendi bilgi birikim ve tecrübelerinizi yansıtabilirsiniz. Bu sadece kaynak zıp üreticisinin adını zikretmeden "ben yaptım" diye ortaya çıkarsanız etik olmaz. Yoksa elbette ortada bir emek vardır ve her emek saygıyı hakeder.

Yanlız şöyle bir durum var. Yeterince test etmeden, gönüllü veya kendi geliştirme grubundaki arkadaşların ve cihazlar üzerinde testler gerçekleştirmeden bomba gibi ortaya atıp kenardan bakarsanız bu çirkin bir davranış olur. Kesinlikle dikkat çekecek punto ve renkler ile yeterince test etmediğinizi belirtmeniz ve sürüm numarasınıda buna göre eyyam yapmadan vermeniz gerekir. Böylece kullanımına sunduğunuz kullanıcılar en azından başına gelebilecekleri tahmin edebilirler. 2.0 sürüm numarası vermek bence ayıptır. Sürüm numaralarının bir anlamı vardır. Kabaca hiyerarşi şu şekildedir.
    Programcılar bilirler.
    1- alfa (ilk derleme tamamen kararsız kabul edilir)
    2- beta (test aşamasına gelmiş kararsız sürüm)
    3- RC (Release Candidate) Bir sürümün çıkmadan önceki hali, bittiğinde böyle bir şey olacak, hala kararsız)
    4- 1.0 sürümü (yayınlanmasında sakınca olmayan. Test edilmiş ticari programlar için ücretli ilk sürüm. Kararlı sürüm)
    5- 1.x sürümü. Burada x piyasada programın kullanıcıların tespit ettiği veya programcının tespit ettiği bazı hataları veya isbtenilen kazı küçük dreğişiklikleri düzelterek aynı sürümü yeniden kaçıncı kez derlediğini belirtir)
    6- 2.0 sürümü. Bütün testleri bitmiş, kesinlikle kararlı, stabil sorunsuz sürüm. Ticari olarak belli bir aşamaya gelmiş güvenilir sürüm.
    Ayrıca ticari programlar için sonu çift rakamla biten sürümler stabil, tek rakamla biten sürümler stabil değil anlamına gelir.

Şimdi siz 2.0 diye sürüm, versiyon numarası verirseniz, ben yaptım müthiş oldu süper derseniz, kullanıcılar anakartın değişmesini gerektirebilecek sıkıntılara düşerse (flickering ekranın kapanıp açılması sorunu gibi) elbette kıyameti koparırlar. haklıda olurlar. Tamam kullanıcı romu özgür iradesi ile kurmuştur ancak romun hikayesinide iyi anlatmak gerekir.

Güzel bir atasözü vardır, "oyuna kalkan terler" derler. Eğer terlemeye niyetin yoksa oyuna kalkmayacaksın. Aynısını bende yaşadım. Turqoise rom yayınladım baktım istekleri göğüsleyemiyorum özür dileyip geliştirmeleri yayınlamadım. Sırf kendim için geliştirdim. Ancak bilen bilir bu forumda yayınlandı ve bir sayfa dolusu açıklama vardı. Herşeyi en ince ayrıntısına kadar anlattım. Çok şükür hiçkimse bir sorun yaşamadı, kimseye en ufak bir zarar vermedim. Root yapmadan uygulamaların karta taşınmasını gerçekleştiren ilk programı yazdığımdada durum aynı idi. Onu çalıp adımı bile zikretmeden birçok yerde yayınlayanlara çok kızmıştım.

Yeterince uzattım sanırım. Herne ise küskün burak arkadaşımızın edebiyle yeniden meydanlara dönmesini, bir hata bir sorun var ise düzeltmek için çalışmasını bekliyoruz. Özellikle şu flickering meselesi konusunda birçok kişi muzdarip olduğundan buradan birlikte çalışmayıda teklif ediyorum.

Bazılarınında insanların kendilerine rom yazmak isteklerini keyfince yerine getirmek zorunda oldukları şeklindeki garip düşüncelerinden vazgeçerek köstek değil destek olmalarını bekliyorum. Benden daha mağdur olmamışlardır eminim.

• Zor durumda olup cwm yüklemek isteyenler
    buradan discovery customizer indirebilir.

http://yadi.sk/d/xCQTg3X39cfYf
  • quote:

Zor durumda olup cwm yüklemek isteyenler

Ben denemedim ama cwm indirilmiyor kurulmuyor falan deniyordu, erişim kesilmiş herhalde, customizer sadece imei yedeklemeye yarar yani..
  • quote:

Orijinalden alıntı: maximan2008

quote:

quote:

quote:

sorun yaşayan arkadaşlar.
    1.yol
    stock roma dönerken spflash ile rom yazdığınızda download modunu kullanın.hatta öncesinde format butonu ile format atıp sonra tekrar download yapın.firmwire > upgrade olanı kullanmayın.
    2.yol
    xperia veya gamerz romlardan birini yukleyip daha sonra stock roma dönüş yapın.

stock romada v1 olan değil v2 olan romu yukleyin.
    dh forumda vardı bir yerde linki bulursam paylaşırım

Siz bunları yaptınız ve güncellenmiş sürüm v2 yükleyince açılış ekranında ve videolarda gırpışma olmadı mı?? Ben her türlü farklı varyasyonu denedim ama sonuç hep gırpışma hep gırpışma çözümüm de şu oldu. GamerzROM 2 yükle, servise gidecekken orjinal cwm'ye dön, stok rom yükle unroot yap gönder.

• quote:

Orijinalden alıntı: Carbon Fiber

quote:

Zor durumda olup cwm yüklemek isteyenler

Ben denemedim ama cwm indirilmiyor kurulmuyor falan deniyordu, erişim kesilmiş herhalde, customizer sadece imei yedeklemeye yarar yani..

orjinal img ile birlikte cwm'yi değiştirmek için alıntıyı sizinle paylaşayım. Böylece orjinal recoverynize geri kavuşursunuz.Ben yazanın yalancısyım. Ayrıca SPflash ile Stok roma dönünce de eski recovery geri geliyor.Bilginize.

"Recovery kurmak hakkında bir rehberimiz olsun dedim.

Gerekli Dosyalar:

FramaRoot.apk
    MobileUncleTools.apk

Recovery image linki;
    Orjinal Recovery image
    Alternatif
    http://yadi.sk/d/bL5IKvcZ9civ2

Öncelikle "FramaRoot.apk" 'yı yüklüyoruz.
    Yükledikten sonra "Superuser" yazan yeri "SuperSU" 'ya çeviriyoruz.
    "Boromir" 'e tıklıyoruz.
    Bizden yeniden başlatmamızı isteyecek yeniden başlatıyoruz.
    Sonra "MobileUncleTools.apk" 'yı indirip kuruyoruz
    Hangi recovery'i indireceksek indirip SD Kartın ana dizinine kopyalıyoruz
    "MobileUncle Tools" 'u açıp güncelliyoruz.
    Güncelledikten sonra "Recovery Update" 'e basıyoruz.
    Hangi recovery image'ini attıysanız SD Kartta görebilirsiniz. İndirip kurmayın SD Karttakini kurun."

• 
Sayfa: önceki 331332333334335
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.