Şimdi Ara

Glikojen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
8.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar glikojen hangi organelde sentezlenir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• tmci adamım da bir mantıklı sallama yapayım belki yanlış çıkar.
    golgi gibi geldi ne de olsa glikoz birleşimi filan var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: svshatay26

tmci adamım da bir mantıklı sallama yapayım belki yanlış çıkar.
    golgi gibi geldi ne de olsa glikoz birleşimi filan var.

Bitkilerde nişasta lökoplastmış ben golgi zannettim. O tamam da hayvanda glikojen nerede acaba bi kitapta falan da yazmıyor.

• iyi de bu hayvan hücresi bitki değil ki?
    Ulan insan hayvan sınfında değil mi nasıl nerde glikojen?
  • zaten bitkide yok ki glikojen hayvansal polisakkarit.
  • karaciğer ve çizgili kas hücrelerin de sentezleniyo ama ayrıyetten bi organelde oluyormu bilmiyorum.
  • glikojen bakteriler tarafındada sentezlenebildiğine göre ve bakterilerde ribozom harici organel bulunmadığına göre glikojenin herhangi bir organelde sentezlenmediğini söyleyebiliriz, glikojen hücre içinde enzimler tarafından sentezlenir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Glukoz Kan Şekeri
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: zülfikarr

glikojen bakteriler tarafındada sentezlenebildiğine göre ve bakterilerde ribozom harici organel bulunmadığına göre glikojenin herhangi bir organelde sentezlenmediğini söyleyebiliriz, glikojen hücre içinde enzimler tarafından sentezlenir

hucre icinde sentezleniyorsa bu işi golginin yapmasi gerekmiyor mu? ribozom tek başina protein ve glikojen sentezleywbilir mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RadioactiveRc

quote:

glikojen bakteriler tarafındada sentezlenebildiğine göre ve bakterilerde ribozom harici organel bulunmadığına göre glikojenin herhangi bir organelde sentezlenmediğini söyleyebiliriz, glikojen hücre içinde enzimler tarafından sentezlenir

hucre icinde sentezleniyorsa bu işi golginin yapmasi gerekmiyor mu? ribozom tek başina protein ve glikojen sentezleywbilir mi?

ben glikojen bir organelde değil hücre içinde serbest enzimler tarafından sentezleniyor demek istedim, ribozomla bağlantısı yok, en azından bakterilerde özel bir durum yoksa bunun aksini düşünemeyiz bence

• Glikojen hayvanlardaki glikozun fazlasının depo şeklidir. Suda çok az çözünür ve iyotla kahverengini alır. Glikojen genellikler karaciğer ve kas hücrelerinde depolanır. Bakteriler ve mantarlarda da glikoz glikojen şeklinde depo edilmektedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Isengardlı -- 14 Ocak 2016; 19:09:33 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Çok mantıklı kardeşim teşekkürler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.