Şimdi Ara

Gittikçe artan çocuk hırsız ,dilenci ve çevrelerine zarar verme problemi . Efe Aydal (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
3.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • 01001101 kullanıcısına yanıt

    Rahat büyümüş, ailesi yobaz büyütmemiş bunlar doğru ama bu şartlarda büyüyen bir sürü insan var onlar hiç konuşmuyor ülkedeki diğer gençlere hiç fayda sağlamıyorlar , Efe Aydal en azından gençlerin bir kısmına sorgulamayı farklı düşünmeyi ögretti.


    Her neyse bende fakir ve umutsuz bir gencim hocam sizin tabirinizle :) hem üni okuyup hem çalışmak istiyorum ama iş bulamıyorum para kazanmam lazım , siz üniversite okurken nerelerde çalıştınız nasıl iş buldunuz , kendinizi nasıl geliştirdiniz . Ben kendimi geliştirmeye çalışsam da beceremiyorum param yok tek sahip oldugum şey 128 mb ekran kartlı bilgisayarım .

  • quote:

    Orijinalden alıntı: 01001101

    aynen öyle, arada böyle kişisel görüş kasıp "gördüğünüz gibi ben sıradan bir muhalif değilim" demeye getiriyor.

    Efe Aydal İzmir'in yerlisi, ona göre fikirleri oluşmuş.

    babadan rahat birisi. babası buna İzmir'in en merkezi caddelerinden birinde ev vermiş fıstık gibi. durum buyken Efe Aydal'ın youtube üzerinden fakir ve umutsuz gençliğe nutuk çekip çok çalışmayı öğütlemesi ciddiye alınmamalı. bir insanın hayata sıfır başlaması ile babadan zengin başlaması arasında dağlar kadar fark var.

    Ben üniversite okurken bile babam bana beş kuruş para vermedi, kendim işte çalışarak okudum, sonra da üç tane kardeşime para yolladım yıllarca çünkü babam onlara da bakmadı. Efe Aydal ise baba parasıyla daha ilköğretimden itibaren özel okullarda okutuldu. çocukluktan itibaren diğer çocuklardan daha üst sınıf eğitim aldığını,daha iyi imkanlarla büyüdüğünü direk kendi de söylüyor.

    kendisi kötü niyetli değildir belki ama gelip de günümüzün babadan fakir ve destek görmemiş zavallı gençlerine: "çok çalışın ulan" demek ona düşmez. babadan hiçbir destek almamış kişinin halinden sadece babadan hiçbir destek görmemiş diğer bir kişi anlayabilir.

    Efe Aydal kendisini halkın içinden fakir biri gibi gösterse de, pek öyle biri değil. kendisi bazı meselelerde halkın sorunlarını görür, bazı konularda ise hiç görmez.

    Alıntıları Göster

    kişisel görüş kasıp :)


    adam kişisel podcastinde düşündüklerini anlatıyor. kişisel görüş kasmasına gerek yok zaten kişisel görüşünü beyan ediyor. farklı bir muhalif olabilir zira geri kalanları robot gibi önlerine konan cümleleri tekrarlıyor.


    gelirsin buraya "ben katılmıyorum çünkü şöyle şöyle şöyle..." dersin.





  • Adam haklı.



    Şaaak!

  • 01001101 kullanıcısına yanıt
    Efe aydal kimdir nedir bilmem, ama bu podcast te söyledikleri doğru. Tespitleri doğru. Bazı insanlar çok afedersiniz, eşekler gibi çalışırken kafasını kaldırıp etrafa bakmaz, bakamaz. Bazıları da aileden gelen güç ile etrafa iyi bakar, iyi süzer, analiz eder. Çünkü bunu yapabilecek eğitimi, vakti ve sermayesi vardır. O insanlar toplum ve hayat ile ilgili farklı, görüşler sunabilirler.

    Şimdi gelelim meseleye:

    Bir insanın tuzu kuru olması onun empati yeteneğini askıya alarak toplum için kafa yormasın engel midir?

    Bir insanın baba parasıyla büyümesi, insanlara çalışın çalışmazsanız olmaz demesi yanlış mıdır?

    Bir insanın eğitimde fırsatı avantaja çevirerek kendini geliştirmesi sonucu, devlet okulundaki fakir çocuğuna kendini geliştir diye telkin vermesi yanlış mıdır?

    Önce bu soruların cevaplarını düşünmek lazım.

    Asıl korkacağınız fakir edebiyatı yaparken, paraları cukkalayanlardır.


    Ben mağarada doğdum diye TV de atlayan ama cocuğu yaşında kızla evlenen adamlar, bu fakirin bir yeleği bir yüzüğü var diye peşkeş çekmediği ülke kaynağı kalmayanlar, güney doğru töre diye cilt cilt film çekerek paraları cukkalayan bir daha g.dpğu ya dönmeyen sahtekarlar, ırmağının akışın ölürüm dediği ırmağa hes diken ağaç kesenler, bunlar daha çok korkulacak insanlardır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~Anor~ -- 7 Haziran 2021; 15:46:33 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: RevengeRain

    Efe Aydal ülkenin gerçek sorunlarına değinen ve doğru çözüm yollarına sahip, kaliteli bakış açısına sahip nadir insanlardan.


    Anaakım medya aktrollerden, SJW'lardan geçilmiyorken Efe Aydal aralarında bir hazine gibi parlıyor.


    Benim gözümde CNN'de, Habertürk'te her akşam car car konuşan siyaset uzmanı fosillerden ya da Twitter'daki uyduruk popülist akademisyenlerden çok daha yukarıda.

    Yanlış anlama, cidden böyle bir meslek var. Böyle seyirci olarak gidiyorsun belli ücret karşılığında sana alkışla diyorlar alkışlıyorsun, ıslık çal diyorlar çalıyorsun. Bence bir araştır bunu.

  • birde bir söz diyorlar ya "Allah rızası için" Allah diyorsun daha dilenmenin haram olduğunu bilmiyorsun.Sakın kimse Allahın adını kullanarak menfaat sağlamaya çalışıyorsa o kişiyi ciddiye almayın

  • İstanbul da da var aynı mevzu, sahilde bir akşam tek başıma kayalıklara oturmuş kafa dinlerken son sigaramı yakmış telefondan müzik dinliyor manzarayı seyrediyordum.Önce ufak bir velet geldi yanıma yedi sekiz yaşlarında felandır herhalde, sigara istedi.Ne sigarası lan bu yaşta anan baban yok mu senin yürü git dedim başımdan savdım, etrafa baktım ama herhangi birini göremedim yanında.Aradan çok geçmeden 10 kişiye yakın keko etrafımı sardı.Ben ozamanlar 20 yaşındayım, bu kekolarda 16-25 yaş aralığında bir grup.Meğerse beş dk önce o veledi yanıma keşif yapsın yalnız mı değil mi diye kontrol etsin diye yollamış şerefsizler.


    Herneyse bunlar etrafımı sardı işte, sigara istediler.Yok dedim, son sigaramıda içtim bitti dediğim ve hatta boş sigara kutusunu çıkartıp gösterdiğim halde beyin özürlü gibi içlerinden bir iki kişi tekrar tekrar sigara istedi.Kalabalık oldukları için başta ses çıkarmadım, tekrar yok sigaram dedim başkasından isteyin dedim.Meğer bunlar o ara elimdeki telefona göz dikmişler.Sanki on yıllık ahbabmışız gibi gelip yanıma çöküp oturdular.


    Baktım bunlar bana sardılar kalkıp gideyim dedim ama etrafımı ahtapot gibi sardı adiler, o sırada içlerinden birisi benim dikkatimi dağıtacak bir hareket yaptı diğeride ben öbür tarafa bakınca elimden telefonu çekip aldı ve direkt kaçmaya başladı.Ben bunun peşine koşmaya çalışınca diğerleride elinde bıçakla önümü felan kesti, biraz bunlarla itişip kakıştım.Sonra etraftaki insanlara polisi arayın diye bağırmaya başlayınca ben bunlarda kaçıp arazi oldular.


    Gerçekten çok boktan bir durum, geçenlerde de kırmızı ışıkta bir tane keko elinde pet şişeyle geldi artık içine işemiş mi ne yapmış belli değil sidik gibi rengi var.Daha dur yapma diyemeden salak geldi onu arabanın camına döktü silmeye felan başladı, bu silerken boşuna silme para yok dememe rağmen devam etti.Sonra silmeyi bitirince cama yapışıp saçma sapan dualar etmeye para dilenmeye başladı, para yok dedim ikinci kez bu sefer ikna oldu ve çekip gitti.Gerçekten o an inip dalmamak için kendimi zor tuttum.


    Bunlara bir çözüm bulsunlar yoksa milletin elinden bir kaza çıkacak, gerçekten canımıza tak etti.La haberlerde dilenci operasyonu gösteriyorlar sözde dilenci yakalıyorlar felan, burada karakolun 50 metre yanında suriyeli kadın kucağında iki çocuğu salıyor kendiside oraya oturuyor ve çocukların dilenmelerini bekliyor.Çocuk dediysem bildiğin bebe la bebe 5 yaşında bile yoktur daha konuşamıyor bile.Cama yapışıp para istiyor ellerini açıp.Bu olay karakolun dibinde oluyor arkadaşlar karakolun dibinde! Yeter ya, bu çocuk sömürüsüne bir son denilsin bıktım artık çocuk dilenci görmekten.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1C9B63C59 -- 7 Haziran 2021; 21:17:14 >




  • adamın kim olduğu umrumda değil ama, konak-basmane bölgesinde araba ile gitmek ışıklarda durmak zulüm, camdan tüküreni arabaya vuranı mı dersin ne ararsan var. bir ara azalıyorlar, yokoluyorlar 2-3 gün sonra hemen geri geliyorlar. kaybedecek bişeleri de olmadığı için dünya zerre umurlarınad değil

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-1C9B63C59

    İstanbul da da var aynı mevzu, sahilde bir akşam tek başıma kayalıklara oturmuş kafa dinlerken son sigaramı yakmış telefondan müzik dinliyor manzarayı seyrediyordum.Önce ufak bir velet geldi yanıma yedi sekiz yaşlarında felandır herhalde, sigara istedi.Ne sigarası lan bu yaşta anan baban yok mu senin yürü git dedim başımdan savdım, etrafa baktım ama herhangi birini göremedim yanında.Aradan çok geçmeden 10 kişiye yakın keko etrafımı sardı.Ben ozamanlar 20 yaşındayım, bu kekolarda 16-25 yaş aralığında bir grup.Meğerse beş dk önce o veledi yanıma keşif yapsın yalnız mı değil mi diye kontrol etsin diye yollamış şerefsizler.


    Herneyse bunlar etrafımı sardı işte, sigara istediler.Yok dedim, son sigaramıda içtim bitti dediğim ve hatta boş sigara kutusunu çıkartıp gösterdiğim halde beyin özürlü gibi içlerinden bir iki kişi tekrar tekrar sigara istedi.Kalabalık oldukları için başta ses çıkarmadım, tekrar yok sigaram dedim başkasından isteyin dedim.Meğer bunlar o ara elimdeki telefona göz dikmişler.Sanki on yıllık ahbabmışız gibi gelip yanıma çöküp oturdular.


    Baktım bunlar bana sardılar kalkıp gideyim dedim ama etrafımı ahtapot gibi sardı adiler, o sırada içlerinden birisi benim dikkatimi dağıtacak bir hareket yaptı diğeride ben öbür tarafa bakınca elimden telefonu çekip aldı ve direkt kaçmaya başladı.Ben bunun peşine koşmaya çalışınca diğerleride elinde bıçakla önümü felan kesti, biraz bunlarla itişip kakıştım.Sonra etraftaki insanlara polisi arayın diye bağırmaya başlayınca ben bunlarda kaçıp arazi oldular.


    Gerçekten çok boktan bir durum, geçenlerde de kırmızı ışıkta bir tane keko elinde pet şişeyle geldi artık içine işemiş mi ne yapmış belli değil sidik gibi rengi var.Daha dur yapma diyemeden salak geldi onu arabanın camına döktü silmeye felan başladı, bu silerken boşuna silme para yok dememe rağmen devam etti.Sonra silmeyi bitirince cama yapışıp saçma sapan dualar etmeye para dilenmeye başladı, para yok dedim ikinci kez bu sefer ikna oldu ve çekip gitti.Gerçekten o an inip dalmamak için kendimi zor tuttum.


    Bunlara bir çözüm bulsunlar yoksa milletin elinden bir kaza çıkacak, gerçekten canımıza tak etti.La haberlerde dilenci operasyonu gösteriyorlar sözde dilenci yakalıyorlar felan, burada karakolun 50 metre yanında suriyeli kadın kucağında iki çocuğu salıyor kendiside oraya oturuyor ve çocukların dilenmelerini bekliyor.Çocuk dediysem bildiğin bebe la bebe 5 yaşında bile yoktur daha konuşamıyor bile.Cama yapışıp para istiyor ellerini açıp.Bu olay karakolun dibinde oluyor arkadaşlar karakolun dibinde! Yeter ya, bu çocuk sömürüsüne bir son denilsin bıktım artık çocuk dilenci görmekten.

    AYNEEENNNN ÖYLE, AKPLİ ÜMMETLİ KARDEŞLERİMİZ BU YAVRUCAKLARI BİRER İKİŞER EVLERNE ALIP EĞİTSE KEŞKE



    gerçekten çok çok büyük bir sorun. zaten avrupaya gitmesinler diye alayı bizim ülkemizde kaldı. kan emici kene gibiler. suriyede savaş varmış bla bla lan bu ülkeye suriyeden patates soğan geldi be. gitsinler o bölgelre ama bizim ülkede her şey bedava anasını satıyım ya. akşam akşam keyfim kaçtı yine.



    sanada geçmiş olsun bro 





  • Sol zihniyetin saldığı illetlerden birisi budur.

    Dinci ummetciler başımıza sardı sol gericilerde büyütüyor.

    İki rezil topluluk ülkeyi yaşanmaz hale getirdi !

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ~Anor~ kullanıcısına yanıt
    Tuzu kuru büyüyen kişi evet büyük oranda halden anlayamaz. aslında bu herkes için geçerli, genel olarak sende hayli farklı şartlarda büyüyen kişinin halinden anladığını zannedersin ama aslında anlayamazsın. Efe Aydal birçok değişik konuda güzel şeyler söyleyen birisi, ama gençlere hayata atılma konusunda verdiği öğütler (iyi niyetli olsa bile) faydalı olmaktan çok uzak, aşırı teorik ve hayatın gerçeklerinden kopuk öğütler.

    Bu kadar çok farklı konuda görüş belirten birisi zaten her konuda %100 doğru konuşacak diye bir kaide de yok. ben sadece olanı söylüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 7 Haziran 2021; 22:6:59 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 61gün

    kişisel görüş kasıp :)


    adam kişisel podcastinde düşündüklerini anlatıyor. kişisel görüş kasmasına gerek yok zaten kişisel görüşünü beyan ediyor. farklı bir muhalif olabilir zira geri kalanları robot gibi önlerine konan cümleleri tekrarlıyor.


    gelirsin buraya "ben katılmıyorum çünkü şöyle şöyle şöyle..." dersin.



    Alıntıları Göster
    kişisel görüş kasmak derken birçok ünlünün ara ara yaptığı: "ben de muhalifim ama şu konuda muhalifler çok saçma düşünüyorlar" diye kendilerinin tatmin etmesi olayı. "kişisel görüş kasmak" sözcüğünü çıkart oraya ne yazarsan yaz işte, sonuçta söylemek istediğim bu. Efe Aydal da bunu ara ara yapan birisi. eleştirmiyorum sadece olanı söylüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 7 Haziran 2021; 22:4:23 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 01001101 kullanıcısına yanıt
    Doğruluğu tartışılır tabi, ama görüş bildirmesi ve mümkünse ne diyor bu adam diye en azından bir 10 sn, düşünülmesi gerektiğine inanıyorum. Belki "ya bu ne diyo" demeden önce, acaba bu adam haklı olabilir mi diye düşünmek kimseye birşey kaybettirmez. Şu an tüm dünyada, belirli konumda olan kişiler tuzu kuru ailelerden gelme. Hiç çoban ceo gördün mü? Veya 2 memur aileden gelen genel müdür?

    İstisnalar harici yoktur, o konumdaki kişiler hep tuzu kuru ailelerin evlatlarıdır. Peki ne yapmışlardır? İyi bir eğitim, iyi bir gelişim, iyi bir sosyal hayat. Bütün bu olguları bir araya toplayabilen bir baltaya sap olmuştur. Ben fakir aileden geldim sanayide çalıştım diyen kalbur üstü adam var mı? Genel olarak yok. Demek istediğim olay bu.

    Yine tekrar efe aydal haklıdır VS demiyorum, ama bu söylediklerinin yanlış olduğunu da göstermez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~Anor~ -- 8 Haziran 2021; 1:7:1 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • _bluescream_ kullanıcısına yanıt
    Eyvallah sağol

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.