Şimdi Ara

Gittiğim Havuzdan Mikrop Kaptım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
3.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Omurga sorunum yüzünden havuza gidiyordum.Havuz pis belli ağzıma yağ tadı geliyordu yani o kadar pisdi neyse dünden beri kulak ağrısı çekiyordum doktora gittim dış kulak iltihablanması dedi ve o havuza bir daha gitme dediBizim çevrede de başka havuz yok ben bu havuzu şikayet etsem kazancım olur?

• Kazancın, başka insanların da senin gibi hastalık kapmasını önlemen olur. Neden maddi bir çıkar bekliyorsun ki? Zaten bir yere de şikayet edemezsin kanımca. Adamlar zorla havuza sokmuyor seni, kendi isteğinle giriyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrerok_rc

Kazancın, başka insanların da senin gibi hastalık kapmasını önlemen olur. Neden maddi bir çıkar bekliyorsun ki? Zaten bir yere de şikayet edemezsin kanımca. Adamlar zorla havuza sokmuyor seni, kendi isteğinle giriyorsun.

Allah allah?

Tabi kontrol denetim mekanizmalarından uzak bir toplumun düşünme tarzı böyle değişir işte..
  • quote:

Kazancın, başka insanların da senin gibi hastalık kapmasını önlemen olur. Neden maddi bir çıkar bekliyorsun ki? Zaten bir yere de şikayet edemezsin kanımca. Adamlar zorla havuza sokmuyor seni, kendi isteğinle giriyorsun.

Valla kulağım öyle bir ağrıyo ki anlatamam35 tl ilaç parası,25 tl taksi parası,10 tl muayene parası verdim 70 tl gitti niye onların temizlemediği havuz yüzünden hastalanıyım bedavaya gitmiyoruz havuza para veriyoruzBen hem 1 hafta havuza gidemicem hemde geceleri uyuyamıcam doktor dedi ilerlerse çok ciddi sorunlar çıkabilirdi bunları nereye şikayet edebiliriz bilgisi olan varmı?

• Belediye herhalde bakıyordur öyle şeylere
  • Arkadaşlar , havuzda hepatit riski varda , Aids riski var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guess Who

quote:

Allah allah?

Tabi kontrol denetim mekanizmalarından uzak bir toplumun düşünme tarzı böyle değişir işte..

Hadi maddi yönü geçtim manevi yönü var ben hastaneye gittimi piskolojim bozuluyor ordaki insanları gördümü kötü oluyorum bugün gördüm gene birini kocasından dayak yemiş kadın polisle gelmiş hastaneye yüzü dağılmış resmenİnsanın morali,siniri bozuluyor böyle olayları gördümü elimizden de birşey gelmiyor çok acıdım kadına

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1903alper

Arkadaşlar , havuzda hepatit riski varda , Aids riski var mı ?

Şimdi iki şey biliyorum açıklayayım

Birincisi
    bir yerde aids virüsünün cansız ortamda 10 dakikadan fazla yaşayamadığını okumuştum. Mantıklı gelmişti, ya değilse dediğin gibi umumi yerlerden çok rahat bulaşabilir.

İkincisi
    Aids sonuçta bir virüs ve virüslerin cansız ortamda kristalleştiği ve canlı ortama girdiklerinde tekrar faaliyet gösterdiği öğretildi.

Yani bunun ikisi çelişiyor. İlk bilginin yanlış olma ihtimali yüksek

Kararı uzman biri versin

• quote:

Orijinalden alıntı: 1903alper

Arkadaşlar , havuzda hepatit riski varda , Aids riski var mı ?

Bulasıyormuş kesin bizim havuzda buda vardır sabahdan akşama kadar boş durmuyor ama havuz suyunu belki ay 1 bile değiştirmiyorlar millet banyoda yapmıyor zaten çoğu kilolu

Gittiğim Havuzdan Mikrop Kaptım

Akdeniz AIDS'ten Korunma Derneği Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Sipahioğlu, AIDS'in denizden bulaşmadığı halde havuzdan bulaşabileceğini söyledi. Prof. Dr. Sipahioğlu, "Tatil bölgeleri mutlaka iyi dezenfekte edilmeli" dedi.
    Dernek Başkanı Prof. Hüseyin Sipahioğlu, düzenlediği bilgilendirme toplantısında turizmcilere AIDS uyarısında bulundu. AIDS hastalığı konusunda son gelişmeleri anlatan Prof.Dr. Hüseyin Sipahioğlu, AIDS'ın daha çok seks yoluyla bulaştığını belirterek, "Ben buradan otelcileri uyarıyorum, AIDS virüsünü öldürebilen en önemli madde çamaşır suyu. Özellikle otelciler turistlerden kalan artıkları mutlaka çamaşır suyu ile yıkasınlar. Havuzların klorlamasını ölçümlerle ciddi bi şekilde yapsınlar, denizden bulaşmaz ama AIDS havuzdan bulaşabilir. Tatil bölgeleri mutlaka iyi dezenfekte edilmeli. AIDS manikür yoluyla dahi geçebilir" diye konuştu.
    Akdeniz AIDS'ten Korunma Derneği Başkanı Prof.Dr. Hüseyin Sipahioğlu, AIDS hastalarının kalçalarına mühür vurularak teşhir edilmesi yönündeki görüşlerin insan haklarına aykırı olduğunu söyledi. Sipahioğlu, "AIDS hastaları teşhir edilirse toplumdan uzaklaşır ve o zaman intikam almak için şırıngaya kan çekip masum insanların üzerine atabilirler. Bu tür örnekler geçmişte yaşandı" diye konuştu.

• quote:

quote:

Allah allah?

Doğrusun, aklıma gelmedi. O zaman lokantada yediğimiz yemekten zehirlenince suçun da bizim olması lazım. O dediğin şeyi bilmiyordum, bilgi için sağol.

orahin001, maddi ve manevi bir şeyler saymışsın iyi hoş da ben de diyorum ki başka insanların da bu sorunu yaşamasını önlemek senin için bir kazanç düşüncesinde olmalı. Yani ben bu yeri şikayet edersem bana şunu verirler, şöyle yaparlar düşüncesi ikinci planda olmalı senin için. Tabii benim görüşüm.

• quote:

quote:

quote:

Allah allah?

Doğrusun, aklıma gelmedi. O zaman lokantada yediğimiz yemekten zehirlenince suçun da bizim olması lazım. O dediğin şeyi bilmiyordum, bilgi için sağol.

orahin001, maddi ve manevi bir şeyler saymışsın iyi hoş da ben de diyorum ki başka insanların da bu sorunu yaşamasını önlemek senin için bir kazanç düşüncesinde olmalı. Yani ben bu yeri şikayet edersem bana şunu verirler, şöyle yaparlar düşüncesi ikinci planda olmalı senin için. Tabii benim görüşüm.

Ben zaten arkadasları uyarıyordum gözlüksüz giriyorlardı gözlük takın mikrop kaparsınız diyordum kulağı unuttuk zaten ben şikayet ettiimde havuzu tabiki temizlicekler herkes yararlancak onu yapmazlarsa zaten havuzu kapatırlar ben gecenin bir yarısı hastaneye gidip 70 tl bayıldım az para değil havuzada aylık 100 tl veriliyor

• Geçen gün bende gittim kulağım iltihaplanmış boğazımda enfeksin başlamış vede inanılmaz ateşlendim bidaha havuzmu?TÖVBE gitmem
  • Tamam, öyle olsun @oranj001 (demin yanlış yazmışım, kusura bakma. )

@Darsh ve @oranj001, sizlerin gittiği havuzda: Havuza girmeden duş alma, havuzu ilaçlama, galoşsuz içeriye girememe gibi önlemler mecburiyeti yok muydu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrerok_rc -- 14 Mart 2010; 1:36:42 >
  • Orta sondamı, lise 1 de mi neydim. Arkadaşlarla havuza gitmiştik. Baya bir süre havuzdaydık. Girdik, çıktık, atladık, eğlendik falan... Akşam eve geldiğimde sol kulağım ağrıyordu. Ertesi gün sabah erkenden doktora gittik. Aynı şekilde bana da dış kulak iltihaplanması dedi. Bir kaç ilaç falan verdi. Ağrı geçti ama o günden beri sol kulağımda çınlama var. Sessiz ortamda kalınca duyuluyor. Çok acı bir durumdayım bence. Arada aklıma gelince keşke gitmeseydim diyorum. Birkaç saatlik eğlence bana pahalıya patladı. Sağlık, her şeyden önemli. Kıymeti, ne yazıkki kaybedince anlaşılıyor...
  • quote:

Tamam, öyle olsun @oranj001 (demin yanlış yazmışım, kusura bakma. )

@Darsh ve @oranj001, sizlerin gittiği havuzda: Havuza girmeden duş alma, havuzu ilaçlama, galoşsuz içeriye girememe gibi önlemler mecburiyeti yok muydu?

Sözde tabiki var ama uygulamada yok havuzu pislik götürüyor saçlardan yüzemiyorum havuzun dibi saçlarla dolmuşBanyo yapmadan havuza atlıyorlar

saldıray5520

Valla belediyeler her ay kaldırım yapıcaklarına her mahalleye bir yüzme havuzu yapıp ücreti uygun yapıp insanları spora yöneltmeli TR nin en büyük şehrinde 3-4 tane yüzme havuzu var yarısıda pis

• quote:

Orijinalden alıntı: oranj001

Sözde tabiki var ama uygulamada yok havuzu pislik götürüyor saçlardan yüzemiyorum havuzun dibi saçlarla dolmuşBanyo yapmadan havuza atlıyorlar

Evet bir de bone mecburiyeti olması lazımdı. Unuttum söylemeyi. E sende de biraz suç varmış ama. O kadar pislik gördüğüm halde girmişsin. Neyse artık olan olmuş. Geçmiş olsun.

• adam diyo ağzıma yağ tadı geliyo diye ne adamsınızya insanların orasını burasına değen suyu ağzınıza alıyosunuz garipsiniz
  • Havuza gitmek zorundayım omurgamdan rahatsızım yapcak birşey yok şehir merkezinde oturmama rağmen sadece bu havuz var bu havuz güzel ama pis
  • quote:

Orijinalden alıntı: oranj001

quote:

Tamam, öyle olsun @oranj001 (demin yanlış yazmışım, kusura bakma. )

saldıray5520

Valla belediyeler her ay kaldırım yapıcaklarına her mahalleye bir yüzme havuzu yapıp ücreti uygun yapıp insanları spora yöneltmeli TR nin en büyük şehrinde 3-4 tane yüzme havuzu var yarısıda pis

Var hocam ama millet suyun altına bi girip çıkıyo,bonede zorunlu tamam onu takıyolar ona bi diyeceğim yok ama pis ya havuzlar,en güzeli askeriye'nin havuzları duş mecbur ilaçlu suya basıyosun vs.vs.

• Merhaba arkadaşlar... Öncelikle başlığı açan arkadaşa da geçmiş olsun. Ben Kocaeli'de 5 yıldızlı bir otelde havuz sorumlusuyum. Havuz suyu şartlandırılması konusunda da eğitimim bulunuyor.

Öncelikle bu konuda şikayetini il/ilçe sağlık müdürlüklerine yapabilirsin. 2008 yılında çıkan genelge ile artık bu konuda denetleyici kurum Sağlık Bakanlığı oldu. İşlerini de gayet iyi yapıyorlar ve konuyla ilgili yeterli teknik bilgileri var. (En azından Kocaeli'de) Açıkçası 2008'den önce kimin ilgilendiğini de bilmiyorum. Çünkü hiç kimse denetlemiyordu bizi.

Bone konusunda; arkadaşlar bone takma mecburiyeti olmasa da havuz temiz kalabilir. Bu yüzme havuzunun teknik yeterliliğiyle alakalı bir durumdur. Eğer suyu sirküle eden motorlar ve suyu temizleyen filtreler yeterliyse boneye ihtiyaç duyulmaz. (Bu teknik unsurlara su içerisinde bulunan kimyasalları da dahil etmek gerekir tabii ki) Bir erkek vücudundan düşen kıl miktarını düşününüz. O halde erkekleri tümden brandayla kaplamak gerekecektir. Ayrıca dikkat ettiyseniz açık havuzlarda kimse bone takmaz. Kapalı havuz ile açık havuzların çalışma prensipleri aynıdır halbuki. Kısacası bone ile sağlanacak hijyen konusu, önyargıdan başka birşey değildir.

Gittiğiniz yerlerde havuz suyundan şüphelenirseniz, oradaki yetkiliden havuz suyunda bulunan kimyasal miktarının ne kadar olduğunu öğreniniz. 1 dakika içerisinde havuz suyunda bulunan KLOR ve PH test edilebilir ve değerleri siz kendi gözünüzle görebilirsiniz.

Havuz suyunda bulunması gereken ideal KLOR düzeyi 0,6 - 2 ppm arasıdır. Bunu altında ya da üstünde bulunan değerler sağlık açısından risk oluşturabilirler.

PH dengesi ise suyun sertlik derecesidir. Bu değer daha fazla yüzme konforuyla alakalıdır. Göz yanmaları genellikle PH dengesizlikleriyle ortaya çıkar. Ayrıca ciltte küçük kaşıntılar ve mayolarda renk solmaları da PH dengesizliğinin belirtileridir. Bakteri konusunda ise herhangi bir etkisi yoktur. İdeal PH düzeyi ise 7.2 - 7.6 ppm arasıdır. (ppm= mg/l veya g/m3)

Bakımları iyi yapılan havuzlar çok güvenlidirler. Hatta iyi bakılan havuz suyu, içme suyundan bile daha kalitelidir. İçerisine giren yüzücü sayısı ya da çevre faktörleri buna etki etmez. Su içerisinde bulunan klor bizim en büyük dostumuzdur. Bizi her türlü bakreti ve mikroptan korur ki buna bulaşıcı hastalıklar da dahildir. Daha önce girilen cevapların birinde AIDS'e karşı en büyük koruyucu olarak çamaşır suyu önerilmiştir ve doğrudur. Kabaca anlatmam gerekirse çamaşır suyu likit yani sıvıdır. Havuz suyunda kullandığımız klor ise çamaşır suyunun granül halidir de diyebiliriz.

Havuz suyunun değişmesine gelince; gerekirse yıllarca bile değişmese olur. Çünkü havuz içerisine alacağınız taze su, iyi bakılan havuz suyundan daha temiz değildir. Zaten periyodik olarak düzenli bakımları yapılan havuzlara her gün taze su eklenir ve havuz içinde bulunan suyun belirli bir miktarı da dışarıya atılır.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.