Şimdi Ara

Gittigidiyorda ucuza satan satıcı (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
371
Cevap
18
Favori
49.502
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • böyle bi durumda hiçbir alışveriş güvenli değil kanısına varabiliriz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • suçu ispat edilene kadar herkes suçsuzdur. Bunu internetten alışveriş yaptığınız herkes yapabilir. Ben de yukarıda bundan bahsettim zaten. Sen ürünü ggden kredi kartını kullanarak aldın. Bu sitede belgeli mi belgeli. Satıcı sana ürünü amazondan kargolattı. Senin adın vs var. Lakin o ürünü sen kendi evinden almıyorsun ki amazondan senin adına sipariş olsa ne olur. Sizin İp adresini de mi kopyalıyor adam. o zaman internetten alışveriş yapan herkes malın önde gideniymiş. Ben güvenilir satıcıyı tercih ederek riski azaltırım ama yine de risk sıfır olmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ullumanitu -- 9 Aralık 2018; 2:53:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hukukçular daha iyi bilir ama çalıntı mal kapsamına giriyorsa aldığınız mala el koyar devlet. Hiç bir şey olmasa bile paranız yanar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AslanAvda kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle ben de bundan bahsettim yukarıda ama anlaşılmamış demek istediğim. Burada mesele internetten alışveriş yapıp yapmamak. Sen gidip de ne idüğü belirsiz bir siteden alışveriş yapmıyorsun. Koskoca ggden yapıyorsun. Burada tüketiciye gelene kadar arada gittigidiyor, amazon, satıcı, banka var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ullumanitu -- 9 Aralık 2018; 2:20:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ullumanitu U kullanıcısına yanıt
    sıkıntı çıkmaz bu işten . en fazla gg üyeyi banlar. paraları da geri yatırır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AslanAvda -- 9 Aralık 2018; 2:26:33 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • muhalif13 kullanıcısına yanıt
    Hocam farklı şeyler söylemiyoruz aslında. Ben farklı açıdan baktım. Dediğiniz her şeyi anlıyorum. İnternetten yapılan alışverişler koruma altına alınmıştır. Kanunlar bellidir. Mesele internetten alışveriş yapıp yapmama meselesidir. Dropshippingde yeni türemiş bir kavram değil. Burada mesele siparişin çalıntı kartla sizin tarafınıza yönlendirilmesi değil her siparişte bunun olabilme ihtimalinin olmasıdır. Eğer ki bu siparişi sizin ggden verdiğiniz belirlenemeyecek ya da bu siparişi sizin çalıntı kartla amazondan yapmadığınız belirlenemeyecekse internetten alışveriş o ülkede güven vermiyor demektir ve bu durumda e ticaretin sonudur.



    Yani ya internetten alışveriş yapmayacaksın. (Risk yok)



    Ya bildiğin satıcıdan alacaksın. (Risk sıfır değil)



    Ya da ucuz neredeyse oradan almayı tercih edeceksin (Risk fazla)





    Herkes tercihlerinden sorumludur. Ben kimseye gidin alın demiyorum. Herkes riskleri bilerek hareket etsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ullumanitu -- 9 Aralık 2018; 3:13:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bu iş bizim dombili çiftlik banka dönmüş. adam size piyasaya göre %50 karlı mal satıyor, herkeste neden olmasın, bak işte mümkün diyor.



    dombilide %20-50 kar marjlı iş teklifi yapıyordu.. Herkes atladı. Tabi sonunda tokat yedi. Burada mal alanlarda masum değil. Uyanık davranıp guya vole vuracaklar. Ha sonuçta paraları uçup gitmeyecek, kesinlikle iade alacaklar fakat bu sefer para yerine baş ağrısı kaçınılmaz.Adam aa böyle yapmış bunları suçu yok yazık demeyecek, muhtemelen ya savcı çağırır yada dava yersin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Almayın, almış olanlar iptal etsin, ürünü kargoya verilenler kargodan teslim almasın. Ürünü teslim alanların ne yapması gerektiğiyle ilgili net bir fikrim yok, ürünü amazona iade edip parayı gittigidiyor'dan almayı başarabilirlerse yapsınlar, en azından ürünü iade etmeye çalıştıklarına dair yazılı kanıt olsun ellerinde. Türkiye'de adalet geç işler, suçsuzluğunuzu ispat etmeniz yıllar sürer ve ettiğinizi düşündüğünüz kardan çok çok daha fazlasına mal olur.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar olayın tehlikesi ciddi boyutlarda.

    Eğer yukarıdaki arkadaşın dediği gibi AHMETMEHMET meselesi gerçekten doğruysa hukuk öncelikle sizi şüpheli sıfatına sokar. Evinizde bilgisayar tablet veya telefon ne varsa delil olarak alıkonulur. Siz itiraz edersiniz, belki hapiste olmaz ancak suçsuzluk ispatlanana kadar hem şüpheli konumunda kalırsınız hem de elektronik aletleriniz belli yıllarca alıkonulur.



    KÜÇÜK KARLAR İÇİN BÜYÜK SIKINTILAR ÇEKMEYİN DERİM.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ullumanitu U kullanıcısına yanıt
    Böyle ütopik düşünmeye gerek yok, internetten alışverişin güven vermemesi filan bunlar çok teferruatlı savunmalar. Adli sistem basit şekilde işler, kimse önünde yığılı binlerce dosya varken bu kadar ayrıntıya girmez. A sitesinden çalıntı kartla bir sipariş verilmiş ve bu sipariş B kişisi tarafından teslim alınmış diyelim. Burada bir numaralı şüpheli B kişisidir. Diğer detaylar verilen ifadeler doğrultusunda yargılamanın ilerleyen aşamalarında ortaya çıkar ve bunun gerçekleşmesi yıllar alır.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk defa bir sıcak fırsata bulaşmadığıma seviniyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amazon.com.tr'nin bir kurumsal ortağı dahahttps://www.gittigidiyor.com/arama/?satici=ahmethg159 Hemen hemen aynı ürünler ve bu da gg'nin yeni satıcısı. Bence bu ortaklardan daha var ve amazonun içini boşaltacaklar. Büyük ortak Jeff Bezos'un olaydan yakında haberi olur
  • Sipariş veren ve ulaşanlar savcılığa dilekçe verirse önceden bildirdiği için delili olmuş olur.

    Ayrıca takip numarasıyla gittigidiyor ve Amazon'a da durumu bildirir bir mail atıp görüşme sağlayabilirsiniz. Bu da delil olabilir.

    Sonradan başınız ağrımasın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • spacenet S kullanıcısına yanıt
    1- Peki şu an elinizde çalıntı kartla bir sipariş verildiğine dair bir kanıt var mı ?



    Yoksa varsayımlar üzerinden mi yürüyorsunuz.


    2- Senin teferruatlı iş dediğin internetten ürün alırken satıcıyla arada kurulan sözleşme !



    Ben internet üzerindeki alışverişlerde kurulan sözleşmelerden konuşmayacağım da neyden konuşacağım.





    3 - gittigidiyordan sözleşme kurarak ip numaranla aldığın ürünü satıcı başka ip numarasıyla alarak adresine gönderiyor ve senin elinde gg ile kurduğun sözleşme var. Eğer ki üründe bir sıkıntı olursa çat diye sözleşmeyi , gönderdiğin parayı , ip numaranla verdiğin siparişi ortaya koyarsın. Bu e ticaret dediğimiz şeyin ta kendisidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ullumanitu -- 9 Aralık 2018; 4:0:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ullumanitu U kullanıcısına yanıt
    Kanıt yok ama güçlü şüphe var. 2 ve 3 numara yargılama aşamasında gündeme gelir. Belki hapse girmezsin ama zamanın ve paran gider, stres sahibi olursun, saçın beyazlar. Ha hiçbir şey olmayabilir de. Ben bu kadar riske değmez diyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ullumanitu U kullanıcısına yanıt
    ullumanitu hocam dedikleriniz aynen doğru ancak uzun vadede suçsuzluk kesinlikle kanıtlanır. Ancak bu süreçte hırsız damgası yemekle birlikte savcılığa ifade vermek için gitmek, kişisel bilgisayar, tablet veya telefon vb el konulması falan çok sıkıntılı işler.



    Yıllar önce farklı bir olay başıma geldi, derdimi savcıya anlatmak için gittiğimde yüzüme dahi bakmadan azarlamaya kalktı. Bilişimden zerre anlamıyor, el konulacak diyor konuluyor.



    Ben bu konuyu gördükten sonra firma olmayan satıcılardan alışveriş yapmam artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki adam çalıntı kart kullanıyor ise ürünleri kargodan almadan geri göndersek para iadesini geçtim ileride adli ?olarak başımız ağrır mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kargoyu almazsak ürün direkt Amazon'a gidecek muhtemelen, peki bu durumda biz nasıl gittigidiyordan iade alacağız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • halilcrs kullanıcısına yanıt
    Hocam internetten bir ürün aldığımda o ürünü satıcı göndermezse thhye gidiyorum. Ve bu olaya da aynı açıdan bakıyorum. Adam ürünü amazondan mi almış, nerden temin etmiş, zarar mı etmiş bakıyor muyum. Hayır bakmıyorum. Sözleşmem kuruluyorsa o ürün bana gelmek zorundadır o ürün o fiyata benimdir diye bakiyorum.



    . Burada mesele satıcıyla benim aramda . bu ürünü bana o sağlamak zorunda. Tüketicinin verdiği paranın karşılığı sözleşmedeki üründür. Ben paramın karşılığı ürünü almak isterim.



    Bu forumun mantığı zaten bu arkadaşlar. Kabul etseniz de etmeseniz de. Ben burada binlerce ürün paylaştım belki. satıcı ürünü nereden temin etti diye baksaydım, çok düşük fiyatlı nasıl satıyor bu fiyata diye düşünseydim o konuları nasıl açacaktım.



    İnternetten alışveriş dediğimiz şeyin sadece iyi tarafları yok maalesef.



    Ben o fiyata o ürünleri alanların o ürünleri ucuza almayı haketmesi ve kurulan sözleşmenin devlet tarafından güvence altında olması açısından bakıyorum bi başkası da kanunlara güvenmediği için dolandırılma olayı olarak bakıyor.



    Benim internetten sözleşme kurarak aldığım ve evime gelen siparişi devlet elimden herhangi bir sebeple alırsa aihmye kadar giderim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ullumanitu -- 9 Aralık 2018; 4:29:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.