Şimdi Ara

Gitardan Sonra Piyano Çalabilirmiyim?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben son 1yıldır piyano sesini duyunca artık zevk duyuyorum dizilerde (medcezir v.s) şarkıları çalınca sesi içimi titretiyor aşık oldum diyebiliriz. Birde biraz gitara ilgim var. Fakat elimde bir gitar var ama piyanom yok. Fiyatlarıda 1500tl felan ama demin 340tl ye dijital piyanolar gördüm işede yarar. Bu fiyata alabilirim. Fakat şunu istiyorum bikaç haftaya gitar kursuna gidicem, gitarı öğreniyim çalabilme durumuna geliyim. Daha sonra seneye olabilir para biriktirip piyano alıyım diye düşündüm ileridede duvar piyanosu alırım. Sizce nasıl fikir gitardan piyanoya bir sorun çıkmaz değilmi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hocam şimdi gitarı ne derece çalmak istediğinize, verdiğiniz zamana emeğe, öğrenme hızınıza bağlı olarak belirlenir süre. yani 1 senede tam hakim olan da var 2 senede de 6 ayda da. gitar ve piyano neden olmasın? sanatsal açıdan güzel kombinasyon olur. her zaman alt seviye ile başlamanın yararı vardır. yani bu gitar için de piyano için de geçerli. sonradan pişman olmamak için.

gitar öğrenmek için kursa gidiyorsunuz ama nasıl bir kurs hoca nasıl bunlar önemli. internetten desteklemek isterseniz selim ışık ın videoları var youtube da. bunun dışında method kitabı var yine selim ışık ın. ben de kitap var oldukça faydalı. haricinde bir sürü site var yani aslında her imkan var iş size kalıyor.

piyano için açıkçası başlangıçta ders almanı öneririm. onun el duruşunu baştan öğrenmek çok önemli.
  • Çalabilirsiniz tabi hatta gitar ile notaları, nota değerlerini porte olayını kavrayıp müzik kulağınızı geliştirirseniz, piyano öğrenirken sıfırdan başlayan kişilerden bir hatta iki adım adım önde olursunuz. Fakat bu 1 sene gibi kısa bi zamanda olcak iş değil...

Bence gitar öğrenmek için internete başvurun, piyano için kursa gidin... İnternette çok yararlı kaynaklar var. Çoğu kurstanda daha faydalıdır. Her önüne gelen gitar kursu açıp özel ders verdiği için çoğu kurs zaman ve para kaybettiriyor malesef...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leingrad -- 21 Ocak 2014; 3:46:26 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevaplar için teşekkürler. İlk defa müzik enstrümanı çalıcam 3 hafta v.s kursu beklemeden internette bakıyorum biraz. Fakat ben kursa giderek yaparım ancak kendi kendimi eğitemem. Şuanda öner yavuz isimli birinin var ona bakıyorum selim ışığıda bakarım. Şimdiden alışıyımda kolay olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: VendettA

Çalabilirsiniz tabi hatta gitar ile notaları, nota değerlerini porte olayını kavrayıp müzik kulağınızı geliştirirseniz, piyano öğrenirken sıfırdan başlayan kişilerden bir hatta iki adım adım önde olursunuz. Fakat bu 1 sene gibi kısa bi zamanda olcak iş değil...

Bence gitar öğrenmek için internete başvurun, piyano için kursa gidin... İnternette çok yararlı kaynaklar var. Çoğu kurstanda daha faydalıdır. Her önüne gelen gitar kursu açıp özel ders verdiği için çoğu kurs zaman ve para kaybettiriyor malesef...

Şuranın yanlış olduğunu düşünüyorum hocam. Tamam piyanoya başlarken notaları vs. bilerek başlayacaksın ama sonuçta 1 yıl kaybın olacak. Yani şu an piyanoya başlayıp 2 yıl sonra geleceği seviye, şimdi 1 yıl gitar çalıp sonra 1 yıl piyano öğrenenip geleceği seviyeden daha iyi olur. Bir de benim düşüncem bir enstrümanı cidden çalmak isteyen bir insan hiç ertelememeli, hobiden öteye geçmeyecekse orası ayrı.

• quote:

Orijinalden alıntı: ShaG

quote:

Çalabilirsiniz tabi hatta gitar ile notaları, nota değerlerini porte olayını kavrayıp müzik kulağınızı geliştirirseniz, piyano öğrenirken sıfırdan başlayan kişilerden bir hatta iki adım adım önde olursunuz. Fakat bu 1 sene gibi kısa bi zamanda olcak iş değil...

Şuranın yanlış olduğunu düşünüyorum hocam. Tamam piyanoya başlarken notaları vs. bilerek başlayacaksın ama sonuçta 1 yıl kaybın olacak. Yani şu an piyanoya başlayıp 2 yıl sonra geleceği seviye, şimdi 1 yıl gitar çalıp sonra 1 yıl piyano öğrenenip geleceği seviyeden daha iyi olur. Bir de benim düşüncem bir enstrümanı cidden çalmak isteyen bir insan hiç ertelememeli, hobiden öteye geçmeyecekse orası ayrı.

Hocam şöyleki eğer sadece piyano açısından bakarsanız dediğiniz doğru. Eğer arkadaş ben piyanist olucam virtüöz olucam diyorsa tabiki gitar ile başlarsa 1 sene kaybeder. Ama bu işi bi nevi hobi amaçlı yapıcaksa olaya genel müzikal açıdan bakarsanız o 1 senede gitar ve nota öğreneceği için dediğim gibi müzikal açıdan hiçbi kaybı olmaz... Kendi ile aynı anda piyano öğrenmeye başlayan kişilerden dediğim gibi bir adım önde olur...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Hocam şöyleki eğer sadece piyano açısından bakarsanız dediğiniz doğru. Eğer arkadaş ben piyanist olucam virtüöz olucam diyorsa tabiki gitar ile başlarsa 1 sene kaybeder. Ama bu işi bi nevi hobi amaçlı yapıcaksa olaya genel müzikal açıdan bakarsanız o 1 senede gitar ve nota öğreneceği için dediğim gibi müzikal açıdan hiçbi kaybı olmaz... Kendi ile aynı anda piyano öğrenmeye başlayan kişilerden dediğim gibi bir adım önde olur...

Orası muhakkak, bir müzik aletinden diğerine geçmek sıfırdan başlamaktan daha iyidir. Ben sadece ciddi bir seviyeye gelmek istiyorsa boşuna bir sene kayıp olmasın dedim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Orası muhakkak, bir müzik aletinden diğerine geçmek sıfırdan başlamaktan daha iyidir. Ben sadece ciddi bir seviyeye gelmek istiyorsa boşuna bir sene kayıp olmasın dedim.

Dedikleriniz doğru şöyleki gitar çalmayı biliyim lazım olunca veya arkadaşlara çalabiliyim herhangi bir parçayı çalışarak.
    Ama asıl olarak piyanoyu düşünüyorum (hissediyorum) fakat bir piyanist olmicam sadece dilediğim şarkıyı çalıyım eve gelip stres atıyım. Tabiki çalmak istediklerim toygar ışıklı v.s bir mozartın çalıcağımı düşünmüyorum ama seneler sonra onuda çalabilirim. Bu arada yaşım 15.5

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.