Şimdi Ara

Gitarda yarım vuruş nasıl yapılır?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba bir türlü yarım vuruş yapamıyorum. kısa kestirme bir yolu varmı yada biri anlyacağım şekilde açıklıyabilir mi 1 vuruşu 2 ye bölmem gerektiğini biliyorum ama olmuyor

• Ayağınla yavaş bir tempo tutmaya başla, ayağını yere indirirken bir kere, havaya kaldırırken bir kere vur.
  • Dostum öncelikle bir metronom aç mesela bu siteden faydalanabilirsin LİNK
    Sonrasında metronom hızını 60'a ayarla ve 1 tık içinde 2 eşit vuruş yapmaya özen göster.
    Yine başaramazsan guitar pro programını edin ve bir ölçüye yarım vuruşluk notalar yaz mesela E telinde 1-2-3-4 şeklinde bir alıştırma yazabilirsin. Sonra programı başlat ve programla birlikte alışıncaya kadar çal.
    Alıştıktan sonra bu egzersizi tüm tellere uygulayarak ve metronomun hızını arttırarak devam etmeni öneririm.

• bi metronom indir ya da al. yavaş bi bpmde önce 8 likleri açıp her vuruşta birer kere vurmayı dene. sonra bir vuruşu metronoma böldürmeden kendin ayağınla tempo tutarak aynı zamanda kendin böl. sonra bpm'i arttirarak çalışırsın
  • teşekkürler deniyeceğim biraz daha yardım alabilri miyim yinede pek anlıyamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B8BCDC928 -- 9 Temmuz 2014; 20:38:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3ragon

teşekkürler deniyeceğim biraz daha yardım alabilri miyim yinede pek anlıyamadım

temel olarak 8'lik notalar 1 tam vuruşluk notanın 2'ye bölünmesinden oluşur. bunu çalışmanın en kolay yolu metronomda düşük bi hızda yarım vuruşa bölünmüş halde çalışmak. bunu çalışırken ayağını da yere vurmayı ihmal etme. ayağını aşağı indirdiğinde yarım, üste çıkardığında yarım vuruş olarak hesapla. yani aşağı indirdin çıkardın toplam 1 vuruşu elde ettin. metronom sana yarım vuruşu vereceğinden her tık ettiğinde tam vuruş yapmamaya özen göster. bunları yaparken kaydedip dinlersen time olarak kayıp kaymadığını görebilirsin. çalarken time'ına çok fazla dikkat edemiyosun sana tam zamanında basıyorum gibi görünse de dinlediğin zaman tam zamanında basmadığını farkediceksin büyük ihtimalle. bu yüzden kendini kaydetmeye özen göster. sorun olursa burdan sorabilirsin tekrardan

• O zaman ilk önce nota değerlerine iyice bir hakim olun.
     Gitarda  yarım vuruş nasıl yapılır?

Birlik Notada : 1 Vuruş yaparız ve yaptığımız vuruşla birlikte 4 metronom sayıyoruz. (Örneğin Do notasını ele alalım Do-2-3-4)
    İkilik Notada ise 1 vuruş yapıp 2 metronom tıkı bekleriz.
    Dörtlükte ise her tıkta bir nota ile çalarız.
    Burada önemli olan şey tıkla beraber notaya vurmamız.

Yazarak elimden geldiğince anlatmaya çalıştım. Eğer anlamadıysan tam olarak anlamadığın yerleri sorabilirsin :)
    Son tavsiyem ise youtube'da nota değerleri diye aratıp bir kaç ders izlemen :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • metronom olmadan halledemez miyim
  • quote:

metronom olmadan halledemez miyim

metronomsuz calismak hic sagliklu degil. akilli telefonun varsa uygulama olarak indirebilirsin ya da 5-10 lira bisey verip alabilirsin. metronom kullanmayi aliskanlik haline getirmen senin yararina. ne kadar caliyo gibi gorunsende time olarak iyi durumda degilse ve nota degerlerini tam olarak dogru calmiyosan cogu kisiye gore aslinda o parcayi calamiyosun. arkadas ortaminda felan calsan oyle goze batmaz kimse onemsemez ama ciddiye aliyosan bu isi metronomla calismak ve timeinin kusursuz olmasi sart. ilerde bi grupta calarsan cok cok rahat uyum saglarsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elsewiir

quote:

metronomsuz calismak hic sagliklu degil. akilli telefonun varsa uygulama olarak indirebilirsin ya da 5-10 lira bisey verip alabilirsin. metronom kullanmayi aliskanlik haline getirmen senin yararina. ne kadar caliyo gibi gorunsende time olarak iyi durumda degilse ve nota degerlerini tam olarak dogru calmiyosan cogu kisiye gore aslinda o parcayi calamiyosun. arkadas ortaminda felan calsan oyle goze batmaz kimse onemsemez ama ciddiye aliyosan bu isi metronomla calismak ve timeinin kusursuz olmasi sart. ilerde bi grupta calarsan cok cok rahat uyum saglarsin.

teşekkürler bugün yarın alayım o zaman

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• tam vuruşu 4 lük olarak baz alalım. yani ayağını yere gitar teline vurduktan sonra ayağını 4 kere yere vur. bittiğinde tekrar vur tellere ve ayağın yine 4 kere yere vursun. işte bu tam vuruş oldu. yarım vuruşta da doğal olarak tam vuruşun yarısında ses vermen gerekiyo. yani tele vurdun ayağını 2 kere yere vurdun. 3. yü vurduğun anda daikinci vuruşu yaptın. yani aynı sürede 2 vuruş yaptın.
  • hallettim herkese teşekkürler şimdide ritimde sorunum var , eşit zamanlı çalamıyorum yukarı-aşağı-kapatma-yukarı ritim
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Elsewiir

quote:

teşekkürler bugün yarın alayım o zaman

Metronomla daha sağlıklı olur, ayrıca metronom almana gerek yok, akıllı telefonun varsa marketten metronom uygulaması indirebilirsin. Gayet iyi işini görür.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.