Şimdi Ara

Gitarda Alternate pickingde tel geçişleri

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba kendim evde gitar öğrenmeye karar verdim küçüklükten kalan gitarımla Selim Işık videolarıyla öğrenmeye çalışıyorum 12. derse geldim fakat şöyle birşey farkettim

    Alternate picking sağ elle tele sürekli ve sadece alt üst alt üst alt şeklinde vurmaksa bunu tek tel üzerinde uygulayabiliyorum fakat tel geçişlerinde örneğin alt telden üst tele geçişte alt üst alt (tel geçiyor) alt üst... diye devam ediyorum yani tel geçişlerinde alt üst alt üst kuralını devam ettiremiyorum bunu normal şekilde çalmaya alışmak zorunda mıyım selim hoca 13. videoda baya vurguluyor bunu bende ona uymak için çalışıyorum fakat yinede istemdışı olarak böyle yapıyorum.Alt üst alt yapmaya çalıştığımda ise yavaşlıyorum.

    Bunu nasıl engellerim? Ne kadar süreyle çalışmam gerekir? İlla engellemem mi gerekir?







  • Bu arada Shecter in sunset gitarlı setini almak istiyorum iyi midir?
  • hocam bende 1 ay önce gitarımı alıp evde çalışmaya başladım. alt üst vuruşlarda tel değiştirirken bende zorlanıyorum. bol egzersiz yapmaktan başka çare yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karşı çıkacak arkadaşlar olur belki ama bence economy(directional) picking en mantıklısı. Şöyleki:
    Üst alt üst-üst alt üst tel değiştirdiğin zaman aynı yönden penalıyorsun. Bir nevi sweep. Ben bu konuyu çok araştırmıştım youtube da çok fena gitar çalan bir adam var mesela böyle çalın hep diyor. Alternate pickinge alışmak çok uzun sürer diyor. Asıl önemli olan metronomla sindire sindire çalışmak. Düşük hızlarda kendini rahat hissettikçe tempoyu yavaş yavaş arttırmalısın. Sorun olursa cevaplarım .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende öyle okudum ama gel gör bizim forumlarımızda Türkler illa alternate yap diyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.