Şimdi Ara

Gitar Telini Kopardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
5.566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir akustik gitar aldım bir hafta oldu en alttaki teli kopardım

şimdi takım halinde mi almam gerekiyor teki yoksa tek olarak alabilirmiyim.
    gitarın teli diaddario EXp15 light sanırım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1948685BE -- 14 Nisan 2010; 23:05:38 >

• Akort yaparken mı oldu? Metronom lu tuner al;)
  • aynen hocam ap tuner mikrofonla denerken oldu gidip bir takım almak lazım :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1948685BE -- 14 Nisan 2010; 23:25:17 >
  • tek tel satan yerler var
  • akutik gitarda iki tele tam basamıyorum bu deli ettti beni :(( herkeste oluyormu arkadaşlar bu
  • akustik gitar telleri öneriside bekliyorum arkdaşlar.elixir dadario gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1948685BE -- 14 Nisan 2010; 23:28:45 >
  • en çok kopan tel odur zaten,bence takım al yedekleri bulunsun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozzy05

akutik gitarda iki tele tam basamıyorum bu deli ettti beni :(( herkeste oluyormu arkadaşlar bu

aynı anda iki telemi basamıyorsun. yani bare gibi mi?. akustiğin telleri serttir. alışırsın zamanla ben çok uğraştım bare basmak için çalışınca olur.

teli kopan arkadaş takım al. artık eskimiş o teller. eski telle iyi ses alamazsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: woop

quote:

akutik gitarda iki tele tam basamıyorum bu deli ettti beni :(( herkeste oluyormu arkadaşlar bu

aynı anda iki telemi basamıyorsun. yani bare gibi mi?. akustiğin telleri serttir. alışırsın zamanla ben çok uğraştım bare basmak için çalışınca olur.

teli kopan arkadaş takım al. artık eskimiş o teller. eski telle iyi ses alamazsın.

aynen hocam birine bassan diğeri tam basılmıyor eller bayagı mahvoldu :( akort yapalım dedik en alttaki tel koptu :(
  • Senin yerinde olsam bi takım alıp hepsini değiştirip eski sağlam olanları yedek tel kutuma koyardım..
    Tuner programı yerine bir akort aleti al bence..
  • bir takım tel alacam arkadşalar akort için şu alet hoşuma gitti.ebaydan alayım diyorum.korgun müthiş bir akort aleti.
    Korg AW-2 Clip-On Tuner(147 lira mydukkanda) ebayda 45 dolar.

http://cgi.ebay.com/Korg-AW-2-Clip-On-Chromatic-Acoustic-Instrument-Tuner_W0QQitemZ400106455671QQcmdZViewItemQQptZGuitar_Accessories?hash=item5d28340277
  • üzerindeki teller genelde dandiktir. dandik olmasa kararmıştır. tek tel alma işi bana hiç cazip gelmyor. hem tel takımları tutmuyor hemde eski ve yeni bir arada kullanılmıyor. ton farkı oluyor. akustik gitarım yok ama elektroda tel terciğim esp gs usa ve ernia ball nickel super slinky tercih ediyorum. açıkçası 0.09 aralığında işe yarar bir daddario, dunlop b, yamaha bişey bulamadım. bu teller elektro için geçerli. akustikte bilmiyorum ama elinde en azından bir takamine yoksada 40-50 liralık elixir takmak pekde akıl karı değil. heryerde bol bol daddario dayıyorla zaten. 0.10 luk bir medium standart tel tak (yada taktır) daddario alırsan explerden alma ben klasikte memnun değilim. eğer teli 0.11 yada 0.12 akacaksan bir ustaya göster ki köprü elinde kalmasın
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: woop

quote:

aynen hocam birine bassan diğeri tam basılmıyor eller bayagı mahvoldu :( akort yapalım dedik en alttaki tel koptu :(

gitarının sap ayarını yaptır. eğer gitarındaki telleri değiştirdiysen ve telleri değiştirirken kalınlığı farklı bir tel taktıysan sap ayarının yapılması gerekir. tabi ilk alırken hiç yapılmamış olma ihtimali de var. ses deliğinin içinde anahtar takılan bir yer var oradan yapılır sap ayarı. sap ayarı yapılırken de yeni takım tel takılır. sen uğraşma yapamazsın bozarsın hatta gitar kullanılmaz hale gelir.

bir de şu ihtimal var gitarının telleri çok kalın olabilir. 12 lik tel olabilir. benden tavsiye 10luk tel taktır ve buna göre sap ayarı yaptır.

bare basmak zor iş. her gün çalışırsan yaparsın ama bir gün bile ara verirsen en başa dönersin. haberin olsun.

• ilk işim 10 luk daddario tel almak aldığım yere söylerim akort ayarı sap ayarını yaparlar sanırım. yardım için sağolun arkadaşlar.
    başka önerilerede açığım akustik gitarla ilgili

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1948685BE -- 14 Nisan 2010; 23:55:27 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.