Şimdi Ara

Gitar kursu ile ilgili

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler uzun süredir gitar kursuna gitmek istiyorum ama bir türlü hayırlı olmadı.Tüm arkadaşlarım gitar çalıyor , banada az bi kulak alışkanlığı vermeye başladılar.Şimdi sorularıma geçiyim:

1-Elektro çalmayı düşünüyorum (Pink floyd-Beatles-G'NR vb tarzı) İlk başta klasik gitar alıp normal gitar kursuna mı gitmeliyim? yoksa Elektro gitar kursundanmı başlamalıyım direk?(Biraz zor öğrenirim)

2- Elektro gitar kursunda Temel şeyleri öğretiyorlarmı?

3- Bu gitar kursları okullar gibi dönem gibi filanmı oluyor?(Yani arada katılırsak dersleri kaçırıyormuyyuz?

4- Kadikoy-Üsküdar-Ümraniye civarında kurs önerileriniz varmı?

• 1- Eğer elektro çalmak istiyorsan elektroyla başla, klasikle başla diye bir kaide yok.

2- Kursta belli bir süre parmak egzersizleri yaptırıyorlar, sonra temel vuruşları ve hareketleri ardından da basit şarkılar çaldırmaya başlıyorlar.

3- Benim gittiğim kurs haftada bir gün o da haftasonuydu, sorun olmaz gibime geliyor.

4- Bilgim yok.

Kolay gelsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emir.

1- Eğer elektro çalmak istiyorsan elektroyla başla, klasikle başla diye bir kaide yok.

2- Kursta belli bir süre parmak egzersizleri yaptırıyorlar, sonra temel vuruşları ve hareketleri ardından da basit şarkılar çaldırmaya başlıyorlar.

3- Benim gittiğim kurs haftada bir gün o da haftasonuydu, sorun olmaz gibime geliyor.

4- Bilgim yok.

Kolay gelsin

saolun hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: teddybear01

quote:

Orijinalden alıntı: Emir.

1- Eğer elektro çalmak istiyorsan elektroyla başla, klasikle başla diye bir kaide yok.

4- Bilgim yok.

Kolay gelsin

saolun hocam.

siz de sagolun hocam kolay gelsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1- Ne çalmak istiyosan onunla başla.
    2- Elektro demeyelim, gitar kursunda önce 1 ay parmak egzersizleri yaptırırlar 2. ay bir şey öğretip gene 1 ay egzersiz yaptırırlar bu böyle gider ve en son 5 yıl sonra öğrenmen gereken şeyleri öğrenirsin ama zaten öğrenmekle bitmiyor öğrenme en basiti çalışman gerekecek iki akor öğrenip bırakmayacaksan buda bi 10 yılını alır.
  • @Kaan STK

ilk önce cevap verdiğiniz için saolun.

okulda her gün çalışma yapmak için 30dakikam var(Okulda klasik ve bas gitarda var ayrıca). Eve gelince ders yaptıktan sonra yatana kadar serbestim.Kitap okuyacak bol vakitde buluyorum , gitar için vakitde ayırabiliceğime eminim hocam.(Kilo vermek içinde kendimi kaptırabilceğim uzun yıllar koruyabilceğim bir hobi-çalışma istiyorum)

Blues- -Rockabilly-Senfonik rock-Progressive rock-Hard rock- parçalar çalmayı düşünüyorum.Bunun için elektro gitardan başlamam lazım galiba?

Ama forumlarda başlıyanlara baktıklarımda genel de 400 tl lik gitarlar ile başlıyorlar ki benim o kadar param yok( Eğitim - Giyim - Hobilerim için genel olarak bütçem çok az diyebilrim).İlk başlarda efekt filan yapmıyacağım için, doğru düzgün yukardaki türlere uygun ses çıkaran 250 tl civarı gitar varmıdır acaba?

Bu arada İstanbul asya yakasında uygun fiyatlı (cep yakmayan) iyi bir kurs önerirmisiniz?

• Dİrek elekro gitarla başla bence, klasik gitarla başlamana gerek yok. Ayrıca kurs almadan önce internetten Selim Işık'ın gitar derslerinden belli bir seviyeye gelmeni öneririm. Gitar olarak ta ikinci el ibanez grg170dx alabilirsin 250-300 lira civarında daha ucuz istiosan Cort x2 150-200 lira. Ama bence gitar kadar amfi seçimi de önemli. İkinci el micro cube, line6 spider, ibanez tbx15 200-250 lira civarında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gorkem3535 -- 19 Şubat 2013; 23:52:36 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ankara da Bağlama Kursu Önerisi
    11 yıl önce açıldı
    a
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ikinci el Cort'lara felan bak. Amfi için paran yoksa pc ve guitar rig gibi programlarla bir süre idare eder heralde.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.