Şimdi Ara

Gitar Çalmayın Artık Yeter! (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
0
Favori
1.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: recko

Hava atmak ve iki akor öğrenip ben gitarı biliyorum diyen kişiler için haklısınız.ama konunun kalan kısmına katılmıyorum.isteyen istediği enstrümana yönelebilir bunda sorun görmüyorum.ayrıca gitar dediğiniz enstrüman 100-120 liraya ehh denebilecek bir klasik gitar bulabiliyorsunuz. Ama ud en en ucuz 500 liralardan başlayan bir enstrüman piyanoya falan girmiyorum zaten.kemanda ucuzu çok kötü müzikten soğutan ve ayrıca da eğitimi pahalı bir enstrüman.haliyle özellikle öğrenci insan kitlesinin çoğunlukta olduğu bir kesim olduğu için gitar alıp müziğe adım atıyorlar.kimsenin bu ko uda laf söylemeye hakkı yok seni ya da beni bağlamaz 100 kişiden 95 inin gitar 5 inin başka enstrümana yönelmesi,çalmak istemesi.ayrıca yeteneksizse mesela ne olmuş yani.yeteneği yok diye uğraşmasın mı? Kusura bakma da sana mı soracak abi yeteneğim yok ama çalabilirmiyim diye.gerçekten istiyorsa uğraşsın olsun varsın çalamasın.
    Ama onun dışında evet sırf hava atmak için alanlar ve iki akor öğrenipte ben gitarı biliyorum ya daha neyini öğrenicem falan diyenler hızlıca azalmalı.yinede bi derdimiz bunlar olsun memlekette neler varken

Oncelikle abi diye hitap etme cok sinir olurum bu sözcükle hitap edilmesine. Yeteneği yok diye çalmasınlar mı evet neden? Çünkü onca uğraş arasında yeteneği başka bir alandayken, o yeteneğini keşfedeceği vakti, hic yetenekli olmadığı bir alanda uğraşarak harcaması, hem kendisi hem bu ülke hem de dünya, çevre ve ekosistem adına büyük kayıp.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: -piyanist-

quote:

Hava atmak ve iki akor öğrenip ben gitarı biliyorum diyen kişiler için haklısınız.ama konunun kalan kısmına katılmıyorum.isteyen istediği enstrümana yönelebilir bunda sorun görmüyorum.ayrıca gitar dediğiniz enstrüman 100-120 liraya ehh denebilecek bir klasik gitar bulabiliyorsunuz. Ama ud en en ucuz 500 liralardan başlayan bir enstrüman piyanoya falan girmiyorum zaten.kemanda ucuzu çok kötü müzikten soğutan ve ayrıca da eğitimi pahalı bir enstrüman.haliyle özellikle öğrenci insan kitlesinin çoğunlukta olduğu bir kesim olduğu için gitar alıp müziğe adım atıyorlar.kimsenin bu ko uda laf söylemeye hakkı yok seni ya da beni bağlamaz 100 kişiden 95 inin gitar 5 inin başka enstrümana yönelmesi,çalmak istemesi.ayrıca yeteneksizse mesela ne olmuş yani.yeteneği yok diye uğraşmasın mı? Kusura bakma da sana mı soracak abi yeteneğim yok ama çalabilirmiyim diye.gerçekten istiyorsa uğraşsın olsun varsın çalamasın.
    Ama onun dışında evet sırf hava atmak için alanlar ve iki akor öğrenipte ben gitarı biliyorum ya daha neyini öğrenicem falan diyenler hızlıca azalmalı.yinede bi derdimiz bunlar olsun memlekette neler varken

Oncelikle abi diye hitap etme cok sinir olurum bu sözcükle hitap edilmesine. Yeteneği yok diye çalmasınlar mı evet neden? Çünkü onca uğraş arasında yeteneği başka bir alandayken, o yeteneğini keşfedeceği vakti, hic yetenekli olmadığı bir alanda uğraşarak harcaması, hem kendisi hem bu ülke hem de dünya, çevre ve ekosistem adına büyük kayıp.

Öncelikle size abi diye hitap etmedim siz söyleyince farkettim noktalama eksiği yüzünden öyle görünmüş ben kimseye abi diye hitap etmedim forumda yanlış anlaşılmasın.abi kelimesinin gerisinde bir virgül var gibi düşünün. "Abi yeteneğim yok ama çalabilirmiyim" şeklinde işte neyse.
    Verim açısından bakarsanız elbette yeteneği olan alana yönelmesi daha verimli ama kişinin resime yetenekli olduğunu düşünelim.ama bu adam resimden hoşlanmıyorsa zorla, sen müzikle uğraşamazsın resimle uğraşacaksın da diyemeyiz yani bahsi geçen kişi neyle isterse onunla uğraşır ister resim ister müzik ister spor.bu konuda kimseye laf düşmez adamın kendi hayatı zira.ayrıca yeteneksiz olsa bile enstrüman çalmayı öğrenebilir yetenekli adam 5-6 ayda öğrenir misal yeteneksiz arkadaşımız 1-1,5 senede öğrenir ama öğrenir hoşuna giden uğraşla uğraşır.zaten 1-1,5 sene azimle öğrenmeye çabalayacaksa eleştrdiğimiz kesimden de değildir.
    Ayrıca vatana ekosisteme daha faydalı olur falan demişsiniz ama kimsenin kimseye fayda sağlamak gibi bir zorunluluğu yok kişi kendi zamanını gözden çıkardıysa gerisi teferruat

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Öncelikle gitarın popüler olmasındaki en büyük etken rock müziğin popüler olması. Azcık rock dinleyen adam "ben de bir gitar alayım ya" diyor ve başlıyor. Beceremeyen, gitar sevgisi olmayan, sadece hevesle başlayan insan zaten bırakır, bırakıyor da. Sen şimdi diyorsun ki piyanoya, kemana, flüte yönlendirelim. Klasik müzik olarak Vivaldi'nin Dört Mevsiminden, Mozart'ın 40. Senfonisinden başka bir şey bilmeyen adamlar ne çalabilir ki bu enstrümanlarla? He, bazı progressive rock gruplarının müziklerini çalabilir veya Apocalyptica gibi coverlar yapabilir, ama bunların çok da ötesine geçemez. Yani, gitarın bu kadar popüler olması normal bir şey, çünkü gitarın en çok kullanıldığı müzik türü popüler. Ayrıca 7-25 yaş arası kızlarda da keman oldukça popüler bir enstrüman. Gerek gittiğim kursta, gerekse sokakta sırtında keman kutusuyla gezen pek çok kız görüyorum. Yani yaşı belli seviyenin altındaki kişilerde(genelinde) şöyle bir algı var, kız keman, erkek gitar çalar. Yanlış ama, düzeltemiyorsun işte.

• quote:

quote:

quote:

Öncelikle size abi diye hitap etmedim siz söyleyince farkettim noktalama eksiği yüzünden öyle görünmüş ben kimseye abi diye hitap etmedim forumda yanlış anlaşılmasın.abi kelimesinin gerisinde bir virgül var gibi düşünün. "Abi yeteneğim yok ama çalabilirmiyim" şeklinde işte neyse.
    Verim açısından bakarsanız elbette yeteneği olan alana yönelmesi daha verimli ama kişinin resime yetenekli olduğunu düşünelim.ama bu adam resimden hoşlanmıyorsa zorla, sen müzikle uğraşamazsın resimle uğraşacaksın da diyemeyiz yani bahsi geçen kişi neyle isterse onunla uğraşır ister resim ister müzik ister spor.bu konuda kimseye laf düşmez adamın kendi hayatı zira.ayrıca yeteneksiz olsa bile enstrüman çalmayı öğrenebilir yetenekli adam 5-6 ayda öğrenir misal yeteneksiz arkadaşımız 1-1,5 senede öğrenir ama öğrenir hoşuna giden uğraşla uğraşır.zaten 1-1,5 sene azimle öğrenmeye çabalayacaksa eleştrdiğimiz kesimden de değildir.
    Ayrıca vatana ekosisteme daha faydalı olur falan demişsiniz ama kimsenin kimseye fayda sağlamak gibi bir zorunluluğu yok kişi kendi zamanını gözden çıkardıysa gerisi teferruat

Bu dünyadaki tüm insanlar yiyor iciyor bazı davranislar sergiliyor. İstese de istemese de çevreye büyük etki gösteriyor cevre kirliligi gürültü kirliligine kadar. Kimse kimseye fayda saglamak zorunda degil demişsiniz asıl zarar vermek zorunda degil. Fayda sağlamak zorunda, eğer sağlamazlarsa kimse yaşayamaz ekosistem çöker dünyada insanlığın sonu gelir.

Yetenek ve sevmek birbiriyle ters orantili degil dogru orantılı. Bir kişi yetenegi varsa icgudusel olarak onu zaten sever o sekilde davranir oyle olmasa mozart 4 yasinda baslamazdi keman calmaya hemde kendi kendine. Demek istedigim sevmiyor yetenek de yok ama sürü psikolojisine uyup gitar alıyor bu yanlış.

• quote:

Orijinalden alıntı: ShaG

Öncelikle gitarın popüler olmasındaki en büyük etken rock müziğin popüler olması. Azcık rock dinleyen adam "ben de bir gitar alayım ya" diyor ve başlıyor. Beceremeyen, gitar sevgisi olmayan, sadece hevesle başlayan insan zaten bırakır, bırakıyor da. Sen şimdi diyorsun ki piyanoya, kemana, flüte yönlendirelim. Klasik müzik olarak Vivaldi'nin Dört Mevsiminden, Mozart'ın 40. Senfonisinden başka bir şey bilmeyen adamlar ne çalabilir ki bu enstrümanlarla? He, bazı progressive rock gruplarının müziklerini çalabilir veya Apocalyptica gibi coverlar yapabilir, ama bunların çok da ötesine geçemez. Yani, gitarın bu kadar popüler olması normal bir şey, çünkü gitarın en çok kullanıldığı müzik türü popüler. Ayrıca 7-25 yaş arası kızlarda da keman oldukça popüler bir enstrüman. Gerek gittiğim kursta, gerekse sokakta sırtında keman kutusuyla gezen pek çok kız görüyorum. Yani yaşı belli seviyenin altındaki kişilerde(genelinde) şöyle bir algı var, kız keman, erkek gitar çalar. Yanlış ama, düzeltemiyorsun işte.

Gitar cook daha fazla, kemana birsey demiyorum ki ama gitar kotasini fazlasıyla aştı kapasitesini doldurdu artık daha da calinmasin. Benden baska rahatsiz olan yok mu ya bu durumdan?!

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bu dünyadaki tüm insanlar yiyor iciyor bazı davranislar sergiliyor. İstese de istemese de çevreye büyük etki gösteriyor cevre kirliligi gürültü kirliligine kadar. Kimse kimseye fayda saglamak zorunda degil demişsiniz asıl zarar vermek zorunda degil. Fayda sağlamak zorunda, eğer sağlamazlarsa kimse yaşayamaz ekosistem çöker dünyada insanlığın sonu gelir.

Yetenek ve sevmek birbiriyle ters orantili degil dogru orantılı. Bir kişi yetenegi varsa icgudusel olarak onu zaten sever o sekilde davranir oyle olmasa mozart 4 yasinda baslamazdi keman calmaya hemde kendi kendine. Demek istedigim sevmiyor yetenek de yok ama sürü psikolojisine uyup gitar alıyor bu yanlış.

Zaten hem sevmeyip hem de yetenegi olmamasina ragmen alanlar ayrı bir yerde orada hemfikiriz yaklaşmasınlar gitara falan.aslen demek istediğinizi anladım bu artizlik yapmak için muzikle alakasiz insanlar bulasmasin.ama bundan otesine laf etmeye hakkimiz olmadigini dusunuyorum

• 40 TL'lik gitar ile Ali Baba'nın çiftliğini çalan kendini Paul McCartney falan sanıyor. Bıktım bu enstrünman poserlarından.

• -piyanist- kullanıcısına yanıt
    Yav he he.
  • haklısın. millet iki metalica dinliyor yeeahh. gaza geliyorlar alıyorlar bir gitar. ex50 alanlar var onların kafasını zaten anlamıyorum. türkiye oğlum burası ; müzik dinleyen yok . dinleyenide böyle oluyor işte.
  • Saçma sapan konu okumayın.

• Klavye öğrenin ilerde işe yararsınız. Ayrıca bass türü enstruman öğrenirseniz kolaylıkla grup bulursunuz.

• Şimdikiler resmen güzelim enstrumanı kız tavlamak hava atmak için bir araç olarak kullanıyor.
  • ne yapalım halay mı çekelim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Banzai!

ne yapalım halay mı çekelim?

• quote:

Orijinalden alıntı: Brad Pitt

Şimdikiler resmen güzelim enstrumanı kız tavlamak hava atmak için bir araç olarak kullanıyor.

Aynen hava atmak için sırtlarında taşıyanlar var

• Gitar candır deme öyle 1.5 aydır gidiyorum günlerdir aklım hep onda
  • Pardon ama sen kim oluyosun ? Adam ister, alir gitari ogrenir calar. Rahatsiz oluyorsan takma onlari. Sevdigi grubu ornek alip calanda var , siniftaki kiz metalci onu bi tavliyim diyende. Ama sonucta parasiyla. Parasini sen odemiyosun ki calmayin istemiyorum diyesin, diyebilesin. O zaman benim de su futbol oynayanlar hosuma gitmiyor. Baska spor oynasinlar. Futbol un kotasi doldu. Bak ne kadar mantiksiz.

• herkes gitar çalsın ne var bunda kimse çalmasın küçük bi azınlık çalsın havalı cool olalım mantığında mısın :D gitarın temel kısımlarını öğrenmek zor olmadığı için millet çalıyo ne güzel
  • Bir de kizlara hava atmak için çalmaya çalışanlar var çok uyuz oluyorum...

• Arkadaş biraz bencil çıktı.Gitarı hava atmak,kız tavlamak vs.için araç olarak kullananlaraysa lafın haklısın,ama ona amaç olarak bakan bir sürü müzisyen var.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.