Şimdi Ara

Gitar çalmak için nota öğrenmek şartmı???

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
9.294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar ben 1haftadır internette selim ışık derslerini takip ediyorumda , gitar öğrenmek için nota öğrenmek şartmı?? o derslerde notada öğretiyor ve bu beni hem zorluyor biraz hemde yavaşlatıyor , oy üzden sizce sadece akor öğrenip geçeyimmi? nota öğrenmesem sadece akorla çalamazmıyım???..

• Gitarın tekniklerini ve tabını öğrendiğin an gitar çalabilirsin ama başkalarının yaptıklarını çalarsın. Nota öğrenmeden asla kendi şarkını yapamazsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: baVre

Gitarın tekniklerini ve tabını öğrendiğin an gitar çalabilirsin ama başkalarının yaptıklarını çalarsın. Nota öğrenmeden asla kendi şarkını yapamazsın.

Ki bu bile zor ; başkalarının yaptıklarını bile çalmak için ezberlemen lazım , nota bilirsen ezberlemeni bi' nebze azaltabilirsin.
  • quote:

Gitarın tekniklerini ve tabını öğrendiğin an gitar çalabilirsin ama başkalarının yaptıklarını çalarsın. Nota öğrenmeden asla kendi şarkını yapamazsın.

Aslında yapar kulağı kuvvetliyse. Ama hem çok daha fazla zaman alır hem de doğaçlamalarda sıkıntı yaşar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Phantaxy

quote:

Aslında yapar kulağı kuvvetliyse. Ama hem çok daha fazla zaman alır hem de doğaçlamalarda sıkıntı yaşar.

Alıntıları Göster
    Hepsi bi yana nota bilmeyen adama gitarist demem ben.

• quote:

Orijinalden alıntı: VROOOM

Hepsi bi yana nota bilmeyen adama gitarist demem ben.

Alıntıları Göster
    tamam lo bi öldürmediğiniz kaldı iyi nota öğrenmeye devam edeyim ozaman zor ama napalım artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: ClassRouGe

quote:

Ki bu bile zor ; başkalarının yaptıklarını bile çalmak için ezberlemen lazım , nota bilirsen ezberlemeni bi' nebze azaltabilirsin.

Aslında başkalarının yaptıklarını çaldığını zannedersin. Bir de hem nota öğrenmeyip hem de metronom kullanmayanlar var ki abbaauv.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bağlama öğrenmek istiyorum
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: boor

quote:

quote:

Aslında başkalarının yaptıklarını çaldığını zannedersin. Bir de hem nota öğrenmeyip hem de metronom kullanmayanlar var ki abbaauv.

la yeter üstüme gelmeyin pişman ettiniz sorduğuma hemen öğrenecem notayı

• quote:

Orijinalden alıntı: serka.n

quote:

quote:

quote:

Üstüne gelmedik ya ilerde düşebileceğin durumu yazıyoruz

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Üstüne gelmedik ya ilerde düşebileceğin durumu yazıyoruz

Alıntıları Göster
    Öğrenilir ancak ileride sıkıntı çıkar. Bir süre sonra daha ilerleyemeyince sıkar.

Bende yemişim notasını kulağım iyi diye başladım şimdi oturdum nota çalışıyorum İlk başlarda basit parçalar çalınır. Nirvana vs çalmak için nota öğrenmeye gerek yok. Açar, taba bakarsınız olur biter. Ancak iş klasik eserlere gelince tab falan yemiyor. Gam ve nota bilgisi gerekiyor.

Nota ilk başlarda zor, sıkıcı gelir. Fakat daha sonra eliniz alıştıkça gamların yerini otomatik bulmaya başlarsınız. Atıyorum bir gam üstünde yürüyüş yapmanız gerekiyor. Hiç perde falan saymıyorsunuz. Parmaklarınız otomatik gidiyor

Daha güzel bir örnek veriyorum. Mesela şu şarkıyı çalmak istiyorsunuz.

Hadi yiyorsa tabına bakın Oturup çalmaya çalışın. Nota bilmeden beceremessiniz. Ancak kulağı iyi ve nota bilgisi iyi olan birisi bu parçayı sadece dinleyerek bile çıkarabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jason Becker

Öğrenilir ancak ileride sıkıntı çıkar. Bir süre sonra daha ilerleyemeyince sıkar.

Bende yemişim notasını kulağım iyi diye başladım şimdi oturdum nota çalışıyorum İlk başlarda basit parçalar çalınır. Nirvana vs çalmak için nota öğrenmeye gerek yok. Açar, taba bakarsınız olur biter. Ancak iş klasik eserlere gelince tab falan yemiyor. Gam ve nota bilgisi gerekiyor.

Nota ilk başlarda zor, sıkıcı gelir. Fakat daha sonra eliniz alıştıkça gamların yerini otomatik bulmaya başlarsınız. Atıyorum bir gam üstünde yürüyüş yapmanız gerekiyor. Hiç perde falan saymıyorsunuz. Parmaklarınız otomatik gidiyor

Hadi yiyorsa tabına bakın Oturup çalmaya çalışın. Nota bilmeden beceremessiniz. Ancak kulağı iyi ve nota bilgisi iyi olan birisi bu parçayı sadece dinleyerek bile çıkarabilir.

iyi oaman ben işimi baştan sağlam tutayım nota öğrenmeye devam edeyim ama harbiden biraz zorluyor beni o yüzden sıkmıştı neyse bu arada o gam üstünde yürüyüş falan bi nane anlamadım aklımda garip garip şeyler oluştu ama ilerde dediin gibi solo atacak düzeye gelirim inşallah.. Cevap veren herkese teşekkürler beni doğru yola soktunuz

• quote:

tamam lo bi öldürmediğiniz kaldı iyi nota öğrenmeye devam edeyim ozaman zor ama napalım artık

Şahsen yaklaşık 6-7 yıldır elekto gitar çalıyorum.Notanın n sinden anlamam.Hep tablarla internet videolarıyla çalıştım.Metallica,Megadeth,Iron Maiden gibi grupları yıllar önce yemiş artık virtüözlerin parçalarıyla meşgul olmaktayım.(Steve Vai,Satriani,Malmsteen vs..)Orta zorluktaki bir parçayı rahatlıkla kulaktan çıkarabiliyorum..

Ama gel gelelim doğaçlama ve beste işine..Kesinlikle doğaçlama çalamazsın.Misal veriyorum Türkçe bir parça dinliyorsun araya biraz solo atmak istesen yapamazsın.

Beste işi komple sakat.Daha altyapının üzerine bir melodi tutturamıyorken hem ritmi hemde lead gitaristliği yapamazsın.Yani nota bilmezsen sadece bilinen şeyleri çalarsın.Kendin ortaya asla birşey koyamazsın.Ha bana 3-5 grubun parçasını çalmak yeter dersen uğraşma notayla ama ortaya birşeyler koymak istiyorsan nota,nota,nota.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jason Becker

Ben de bir senedir gitar caliyorum hatta bora uslusoy un solo gitar metodundan calisiyorum ama nota bilmeyince sanki birseyler havada kaliyor gibi hissediyorum . Nota ogrenmeye nerden baslayabilirim, bildiginiz kaynak-kitap varsa paylasabilir misiniz?
    Şimdiden tesekkur ederim :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: One Last Goodbye

Yanlış. "Asla" demek de yanlışı katlamış zaten. İnsan nota bilmeden de kendi eserini üretebilir, bu insanın bildiğinden çok insanın yapısıyla ilgili bir şey.
  • quote:

Orijinalden alıntı: buckethead®

quote:

Orijinalden alıntı: One Last Goodbye

Yanlış. "Asla" demek de yanlışı katlamış zaten. İnsan nota bilmeden de kendi eserini üretebilir, bu insanın bildiğinden çok insanın yapısıyla ilgili bir şey.

Alıntıları Göster
    Nota bilmeden neden kendi eserini yaratamıyacaksınki ?

• quote:

Orijinalden alıntı: esdore

Nota bilmeden neden kendi eserini yaratamıyacaksınki ?

Alıntıları Göster
    Marty Friedman'ın röportajını okumuştum ben.Adam diyor ki :
    Önceden bir sürü gam ve nota bilirdim.Ancak bir gün oturdum ve 'Neden kendimi kurallarla sınırlıyorum ? ' dedim ve notalar yerine tüm gitara odaklandım
  • quote:

Orijinalden alıntı: macpo333

Marty Friedman'ın röportajını okumuştum ben.Adam diyor ki :
    Önceden bir sürü gam ve nota bilirdim.Ancak bir gün oturdum ve 'Neden kendimi kurallarla sınırlıyorum ? ' dedim ve notalar yerine tüm gitara odaklandım

Alıntıları Göster
    Konuyu hortlatıyorum. Sanırım David Gilmour da nota okumayı bilmiyordu, 60 yaşından sonra öğrenmişti. Nota bilmeden 40 yıl boyunca yaptıkları ortada Tabii bunun için de müzik kulağının çok iyi olması şart. Gitarın her bir perdesinden nasıl bir ses çıkacağını bilmen gerek.

Ve tabii ki nota ve gam çok gerekli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stationary Traveller -- 23 Şubat 2015; 18:25:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Stationary Traveller

Konuyu hortlatıyorum. Sanırım David Gilmour da nota okumayı bilmiyordu, 60 yaşından sonra öğrenmişti. Nota bilmeden 40 yıl boyunca yaptıkları ortada Tabii bunun için de müzik kulağının çok iyi olması şart. Gitarın her bir perdesinden nasıl bir ses çıkacağını bilmen gerek.

Oyle bir sey olacagina imkan vermiyorum ben. O sololari sifir notayla cikarmak illaki biliyordur ama bir senfoni grubundaki gibi nota defterine bakip aninda cevirecek kadar bilmiyordur veya gerek gormuyordur en fazla.

Bu arada ayni soruya cevap aramiyorsan konuyu bunu soylemek icin mi hortlattin ? Biraz gec kaldin bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Stationary Traveller kullanıcısına yanıt
    Gilmour'dan haberim yok da o tarz müzisyenler var.
    http://www.ultimate-guitar.com/columns/artists_discussions/15_iconic_axemen_who_cant_read_music.html
    Şurada güzel bir liste yapmışlar. Liste tam olarak başlıktaki gibi " nota okumayı bilmeyenler " değil aslında. Yazıyı okuyunca çoğunun gitarı tek başlarına öğrendikleri için nota bilmedikleri anlaşılıyor. Yani muhtemelen sonradan öğrenmişlerdir. Gilmour da aynı şekilde olabilir, ama 60 yaşına kadar bilmediğini sanmıyorum. Gençliğindedir olsa olsa.

Dimebag de akşam akşam hüzünlendirdi. "I'm not heavy on theory or reading music books," he said. "I only know two or three scales."
    Yaşasaydın öğretirdim be abi...

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Pacino

quote:

Orijinalden alıntı: Stationary Traveller

Oyle bir sey olacagina imkan vermiyorum ben. O sololari sifir notayla cikarmak illaki biliyordur ama bir senfoni grubundaki gibi nota defterine bakip aninda cevirecek kadar bilmiyordur veya gerek gormuyordur en fazla.

Bu arada ayni soruya cevap aramiyorsan konuyu bunu soylemek icin mi hortlattin ? Biraz gec kaldin bence

Söylemek için hortlattım Gitarı bıraktın mı yoksa? ya da nota okumayı mı öğrendin?

@Aoi. Sitedeki yorumlarda yazdıkları gibi ben de basit de olsa müziğin belli teorilerini bildiklerinden eminim, bir sürü gam bildiklerinden de. Ama her iyi gitaristin de nota okuyabildiğini sanmıyorum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.