Şimdi Ara

Gitar çalarken Serçe parmak kitlenmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar 6-7 aydır gitar çalıyorum ben Bu aralar akor basan elimin serce parmağı kitleniyor

Özellikle Eb Bb gibi bareli akorları basarken çok zorlanıyorum.

Akor olarak Eb Bb F Cm desek

7-8 turdan sonra parmagım kitleniyor.

Sadece serce parmagımda oluyor acaba ne yapabilirim bunu engellemek için ?

• Bol Bol alıştırma yapıcaksın ki açılsın parmağın bendede başta oluyordu ama çok alıştırma yaptıkdan sonra açıldı parmaklarım.
  • gitar çalmıyorumda kitlenme derkeen?

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi troy -- 4 Ağustos 2009; 19:42:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: troy

gitar çalmıyorumda kitlenme derkeen?

edit:imla

Büyük ihtimal zorlanmadan bahsediyor beyin sonradan algılıyor hep küçük parmağı.
  • Ya işte serce parmağım sabit kalıyo kıpırdatamıyorum.
  • Ben bu sorunu şöyle aştım
    Mesela power chord basarken
    3
    5
    5
    gibi düşünürsek,
    3 işaret parmağı
    5 yüzük parmağı
    5 serçe parmak
    gibi tutarız ya,ben yüzük parmağını ihmal edip 2 ses içinde serçeyi kullandım.Olur olmadık heryere serçeyi göreve soktum :W
    Başta çok zorlanıyosun ama daha sonra nerdeyse hiç sorunun kalmıyo.Kürt hamit abimizde genelde öyle çalar :İ
    Yani bi süre yüzük parmağı yerine serçe kullanırsan alışmaya başladığını görceksin.
  • Tekrar Güncel ne yapmam lazım benden başka basına gelen yokmu :S.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • akordan önce bol bol gam çalış.
  • Baska yorumu olan yokmu?
  • Çünkü o parmağın bağımsız değil o yüzden kitleniyor.Hem parmaklarını güçlendirmen lazım hem de parmaklarını açman lazım..Tüm parmaklarını diğer elinle tut ve serçe parmağını oynatmaya çalış.Hatta biraz açmaya çalış fazla acıtmadan.
  • hmm peki ama daha once boyle bı sorun yoktu bareli akorlar arttıkça daha kısa sürede kitlenmeye başladı :S.
  • bak sana herkes hep aynı şeyi söyler çok çalış diyerek ama yaygın bir yanlıştır.

parmaklarımızda kaslar tendonlar vs.. tam biyolojisi nedir bilmiyorum ama gelişmiş bir yapı var. sık sık aynı haraketi yapan elimiz gelişiyor. mesela sağ el ile ritm sol el ile solo atıyorsun ama çevir gitarı ters ellere al bakalım aynı şeyi yapar mı yapmaz. ee peki nedir olay, kas gelişimi ve ezberidir. doğru bir şekilde ezberletmen lazı haraketleri eline ki düzgün çalabilesin. yanlışa alışırsan düzeltmesi yeni öğrenmekten daha zor bunuda anektot olarak vereyim.

senin sorunun çözümüde şudur güzel kardeşim.

elin zorlandığında yani kaslarında kitlenme olduğunda sınıra gelmişsindir. hemen bırak gitarı. bekle dinlen ve geçsin. eğer bu süreyi vermezsen kendine kasların gelişmez. kaslar çünkü dinlenirse gelişir doku yenilenerek.

dinlendikten sonra yeniden başla çalışmaya gene yorulduğunda bırak dinlen.zorlama fazla.çünkü fazla zorlamak çabuk gelişmektekten ziyade kontrolsüzlük getirir.

bu şekilde çalışarak devam edersen performans süren artar.git gide de yükselir.

• Sağol teşekkür ederim yardımın için.
  • Güncel
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.