Şimdi Ara

Gitar alsam İnternetten öğrenebilir miyim? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Öğrenciyim hocam, piyanoya o kadar para verirsem hayatta kitap falan alamam bir daha. Umarım bir gün işe girersem ilk hedefim piyano almak

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Teşekkürler arkadaşlar akustik gitar almayı düşünüyorum veya enstrüman yerine çizime başlamayı düşünüyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Öğrenirsin, Akdeniz Akşamları'nı çalabildiğin an bil ki öğrenmişsindir.

• quote:

Orijinalden alıntı: FenBilgini

Öğrenirsin, Akdeniz Akşamları'nı çalabildiğin an bil ki öğrenmişsindir.

Hocam bu sefer isabetsiz yorum

Akdeniz Akşamlarini 1 haftada herkes çalar

Gitarı ÖĞRENMEK baska bir şey.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  •  Akdeniz Akşamları temel noktadır, bundan sonra şarkılar söyleyebilir anlamında dedim ve biraz da trolldü benim cevabım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hakkını Arayan Serçe

Nasıl bir tarzda çalmak istediğini söylememişsin ama piyanodan gitara geçiş yapmışsan sanıyorum ki fingerstyle üzerine gideceksin. Gitara başladığımdan beri fingerstyle çalıyorum ve 3 sene oldu. İlk tavsiye başka bir enstrümana yönel. Gitar gerçekten çok fazla emek isteyen bir alet dışarıdan göründüğü gibi kolay değil o fingerstyle parçalar. Çalması ayrı dert düzenlemesi ayrı dert. He şu anda benim için çok basit 10 15 dkda parça çıkarırım ama mesela geçen sene 3 gün uğraşıyordum. Gitar yerine solo bir enstrüman tercih etseydim parça çıkarma sürem 1 dk bile olmazdı. Gitarda olay bambaşka burdan anlatamam. Mesela piyanoda bir eli akora bir eli soloya verip çalarsın istediğini ama gitar tel ve parmaklar sınırlı olduğu için neyi nereye vermen gerek iyice pratik yapmak lazım. Özetle ben tavsiye etmiyorum. Kim olarak tavsiye etmiyorsun dersen son videom:

Videoları öylesine atıyorum ileride bakarım diye.

Eksiklerini söyleyeyim: Sadece bas ve melodi çalıyorsun. Aralara daha full akorlar da at ki tatlı gelsin kulağa. Groove denen şey hiç yok düzenlemende. Biraz ritmini geliştir, basla oyna ya da elinle vurarak groove yarat. Çaldığın düzey fingerstyle özelinde başlangıç henüz. Son derece sade, yalnızca bas ve melodi mevcut. Düzenleme dediğin şey belli bir harmonizasyon ile oluşur. Seninki pek düzenleme olmuyor. Şarkının bas ve melodisinin gitara dökümü oluyor. Kim olarak tavsiye ediyorum derken aşağıdan Chet Atkins, Joe Pass falan çıkacak sandım öyle bir yazmışın ki haha :D

Demek istediğim daha geliştirmen gereken tonla şey var, otorite gibi konuşman için erken henüz.

Mesela aşağıdaki bir düzenleme. Seninki değil:

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-389755DF6

Eksiklerini söyleyeyim: Sadece bas ve melodi çalıyorsun. Aralara daha full akorlar da at ki tatlı gelsin kulağa. Groove denen şey hiç yok düzenlemende. Biraz ritmini geliştir, basla oyna ya da elinle vurarak groove yarat. Çaldığın düzey fingerstyle özelinde başlangıç henüz. Son derece sade, yalnızca bas ve melodi mevcut. Düzenleme dediğin şey belli bir harmonizasyon ile oluşur. Seninki pek düzenleme olmuyor. Şarkının bas ve melodisinin gitara dökümü oluyor. Kim olarak tavsiye ediyorum derken aşağıdan Chet Atkins, Joe Pass falan çıkacak sandım öyle bir yazmışın ki haha :D

Demek istediğim daha geliştirmen gereken tonla şey var, otorite gibi konuşman için erken henüz.

Mesela aşağıdaki bir düzenleme. Seninki değil:

Alıntıları Göster
    Gitarda otorite değilim ancak şu çaldığıma da başlangıç diyen adam gitardan anlamıyordur. Teknik bilgim de yok bunu da kabul ediyorum. Bu parça basit bir parça ancak basit bir fingerstyle düzenlemesi her ölçünün başına tek bas ve sade melodiden oluşur. Burada ölçünün içinde birden fazla var sanırım 4 bas vardı. Ayrıca melodilerin arasında da akordan sesler bolca mevcut. Gitarda mükemmelim şöyleyim böyleyim diye bir iddiam yok ama basit deyip geçen adam da egosundan söylüyordur. Benden daha iyileri elbette var ve ben gitarı hobi olarak kullanıyorum. Çok iyi biliyorsan senin de dinleyelim bir düzenlemeni.

• Hakkını Arayan Serçe kullanıcısına yanıt

Videoyu buraya atan sensin, attığından dolayı bana da yorum yapma hakkı geliyor. Benim atma gibi bir zorunluluğum yok ve rekabete girmeyi sevmem birileriyle. Sadece sana eleştiride bulunuyorum daha iyi olman için. Gitarda başlangıç seviyesindesin demiyorum, fingerstyle'da başlangıç seviyesindesin daha. Bu da bir gerçek yüzleşsen iyi olur.

Her bir ölçüde bir bas notası en basit formda fingerstyle çalışında oluyor. Onu demek istiyorum baştan beri. Bu işin içinde kromatik bas yürüyüşleri var, farklı inversion'lar kullanmak var, var da var.

Akor tonlarını arpejlemekle akor çalmak arasında bir fark var, dikkat et onu belirttim ben. Full akorlar basmıyorsun hiç çalarken. Bu yüzden çok sade geliyor kulağa, ilginç akorlarla epey süsleme imkanın var halbuki.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-389755DF6

Videoyu buraya atan sensin, attığından dolayı bana da yorum yapma hakkı geliyor. Benim atma gibi bir zorunluluğum yok ve rekabete girmeyi sevmem birileriyle. Sadece sana eleştiride bulunuyorum daha iyi olman için. Gitarda başlangıç seviyesindesin demiyorum, fingerstyle'da başlangıç seviyesindesin daha. Bu da bir gerçek yüzleşsen iyi olur.

Her bir ölçüde bir bas notası en basit formda fingerstyle çalışında oluyor. Onu demek istiyorum baştan beri. Bu işin içinde kromatik bas yürüyüşleri var, farklı inversion'lar kullanmak var, var da var.

Akor tonlarını arpejlemekle akor çalmak arasında bir fark var, dikkat et onu belirttim ben. Full akorlar basmıyorsun hiç çalarken. Bu yüzden çok sade geliyor kulağa, ilginç akorlarla epey süsleme imkanın var halbuki.

Ben de diyorum ki fingerstyleda başlangıç seviyesi ölçüde tek bas ve yalnız melodidir. Burada her ölçü içinde en az 4 bas ve akor içinden sesler geliyor sürekli. Belki çok dikkatli dinlemedin bilmiyorum ama dikkatli dinlersen o sesleri de duyarsın. Daha fazlası olabileceğini ben de biliyorum. Full akor basmak da zor bir şey değil. Teknik bilgim çok kısıtlı farkındayım ama bu seviye de başlangıç seviyesi değil. Sen daha iyi çalıyor olabilirsin bu da olabilir daha yeteneklisindir daha çok vakit harcamışsındır ama senin bulunduğun noktanın gerisindeki herkes de başlangıç seviyesi olmuyor. Tamer zeynioğlunun yaptığı gibi her fırsatta kendisine amatör diyerek birazcık gitarla uğraşan herkesi aşağılamak safi egodur. Dediğim gibi fingerstyleın başlangıç seviyesi ölçü içinde tek bas ve yalnız melodidir. Burada kimi yerde basların büyüklüğü küçüklüğü de değişiyor 3 4lük 2 de 8 lik gibi. Şu çaldığımda ölçü olarak bozuk bunu çalarken notaya dökmeden yaptım ondan dolayı öyle. Sonra da düzeltmedim. Hobi olarak çalıyorum ve yukarıda söylediğim her şeyi yine söyleyebilirim. Gitar gelişmesi çok zaman alan bir enstrüman. Ben de beni tatmin eden yere kadar geldim ama bu kesinlikle başlangıç seviyesi değil. Ve de benim tek düzenlemem bu değil.

Tamer zeynioğluna da profesyonel demiyorum ama amatör kelimesini kullanmak teknik olarak doğru olsa da insanların anlayışını da dikkate almak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakkını Arayan Serçe -- 8 Ağustos 2020; 12:0:43 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.