Şimdi Ara

giriş seviye kamera önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • iyi günler dostlar kamera ve fotoğraf merakıma artık daha fazla dayanamıyorum ve bir kamera almak istiyorum(işi öğrenip gerçekten kullanmak için alıp yatırmak için değil) ama başlangıç için hangi modeli önerirsiniz bütçe sınırı:16bin ve başlangıçta analog önerir misiniz(çünkü evde 1 adet ZENİT TTL ve kameraya takılı HELİOS 44M4 lens bulunuyor)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gttrs4 -- 11 Şubat 2024; 4:43:42 >



  • ne çekecen

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • manzara doğa vs.

  • nokia n8

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Harika bir objektifiniz var.Helios 44-3'ü Fuji X'te kullanıyorum, sinematografik portre de çekersiniz, panaroama da, güçlü ışıkla detaylı ürün fotografı da, akşamüzeri de iç mekan :). Makinadan çıkarmak istemediğim objektiflerden biri... Zeiss Biotar'ın Sovyet versiyonudur. İyi çözünürlüğü vardır. Çok iyi fall-off verir —dengeli kontrast ve degredasyon kabilyeti vardır. Bugün optikleri tasarlarken böyle çok yönlü çalışmıyorlar. Renk kontrastı biraz az gelebilir, ama son versiyonlar daha iyi, bu yüzden 44-3 tercih etmiştim. 44-M4 daha da yeni versiyonu.


    Dijital fotografa giriş için size X-trans sensörlü herhangi bir Fuji-X öneririm. Veya objektifin köşeden köşeye bütün karakterini almak istiyorsanız, full-frame aynasız (Sony α6000 olabilir). İkisine de ~1 santimli şişkinlik yapmayacak bir adaptörle kolaylıkla adapte olurlar. Renk ve tonla ilgili render karakterlerini Fuji daha iyi alır, ama full-frame X-trans yok malesef.


    Açıkçası ucuz veya bayat filmlerle, yine dijital taranıp basılmış 10 x 15 kartlar beni hiç çekmiyor. Ekranda izlemek için dijital fotografı on defa tercih ederim. Analog, bügün benim için en iyi filmlerle iyi banyo ve bunu gösterebilecek büyük baskılar demek, bunlar dijital tarandığında da, özellikle az ışıklı alanlarda alabildiği detay ve renk doğruluğuyla farkını belli edebilir. Buna başta girmeyin bence, çok daha pahalı. Zenith'i kullanmak için diapozitif çekebilirsiniz. Hiç olmazsa analog çözünürlükte yüksek kaliteli işleriniz olur. Bir slayt projektörü ve sadece banyo edilmesi gereken dia-pozitif çok daha ucuza gelir ve kendiniz yapabilirsiniz.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.