Şimdi Ara

gigafiber'e rağmen ZYXEL VMG8623-T50B saçma kablosuz bağlantı hızı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, yaklaşık 1 hafta önce evime Türknet Gigafiber bağlattım. Verdikleri VMG8623-T50B cihazı kullanıyorum. CAT6 kablo ile ortalama 500 download-800 upload gibi hızlar görüyorum, bir sıkıntım yok benim için gayet yeterli. Ancak mobilde hangi telefonla bağlanırsak bağlanalım kablosuz ağda özellikle 2.4 GHZ'de 30-40mb gibi çok rezil hızlarla karşılaşıyoruz. Aşağıda örnek test sonuçlarımın, kablosuz ayarlarımın ve kanal taramalarımın ekran görüntülerini paylaştım. Fikirlerinizi bekliyorum.

1. Modem firmware sürümü: V5.50(ABPM.5)C0
    2. Testin yapıldığı laptop: Realtek PCIe GbE Family Controller Ethernet, Intel wireless ac 9560 160mhz KABLOSUZ. Acer Nitro5 Gaming.
    3. Testin yapıldığı telefon: Samsung Galaxy A7 2018(802.11 a/b/g/n/ac (2.4Ghz, 5Ghz) + MIMO.)

MODEM KABLOSUZ AYARLARI

KANAL TARAMALARI

LAPTOP TESTLERİ

TELEFON TESTLERİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Against Me -- 13 Ekim 2022; 23:27:34 >

• Turknet foruma yazarsan çok daha hızlı çözüm bulunur dostum. yöneticiler çok ilgili.

Benim tavsiyem kullanmıyorsan en güncel sürümü yüklemen ve Wifi Ayarlarında "2.4G ve 5G’yi aynı tut" seçeneğini aktif etmen.

VMG-3625 kullandığım için daha fazla yardımcı olamıyorum...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bitik.

Turknet foruma yazarsan çok daha hızlı çözüm bulunur dostum. yöneticiler çok ilgili.

Benim tavsiyem kullanmıyorsan en güncel sürümü yüklemen ve Wifi Ayarlarında "2.4G ve 5G’yi aynı tut" seçeneğini aktif etmen.

VMG-3625 kullandığım için daha fazla yardımcı olamıyorum...
    Cevabınız için teşekkür ederim. 3625 ile bu aynı aslında. Benimkinde size ek olarak ev telefonu desteği var.

O seçeneği aktif edince evin uzak odalarına gittiğimde 5ghz'nin menzili yetmiyor bağlantı kopuyor, 2.4 ghz'ye geçmeye çalışıyor. Tekrar bağlanmasını bekliyorum. Siz cep telefonunuzdan ne hız alıyorsunuz acaba?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Against Me kullanıcısına yanıt

Merhaba. Cat6 ile up-down 900+ alıyorum. Mobilde sonuç bu.

Yazılım Versiyonu V5.50(ABPM.7.1)G0

Zyxel'in support sitesinden indirip kurmuştum. Eve geldiğimde kimlik doğrulama hatası veriyordu wifi. O sorunu çözmüştü bu güncelleme.

Önceki kullandığım modemlere kıyasla bu modemin çekim gücünü iyi bulduğumu söyleyebilirim. Evdeki repeaterları kaldırdım, modem evin tam ortasında. Testi gerçekleştirdiğim yer ile modem arasında 7-8 metre + kapı var. Cihaz OnePlus 5T.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Wi-Fi ile aldığınız hızlar normal görünüyor. Hatta gayet iyi bile sayılır...

• quote:

Orijinalden alıntı: 0ldskool

Wi-Fi ile aldığınız hızlar normal görünüyor. Hatta gayet iyi bile sayılır...

Telefonda 2.4 ghz ile modemin dibinde iken 30 mbit normal değil bence. 5 ghz'de ise 100den fazla olmalıydı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Against Me -- 14 Ekim 2022; 17:27:2 >
  • Ben son mesajınıza istinaden yazmıştım. Eski bir android mobil cihazda 500 küsür Mbps hız normal. Siz bir telefon 2018 model Samsung, diğerine Oneplus yazmışsınız. Oneplus için 500 Mbps, Samsung için 100 Mbps diyorsunuz. Aynı koşullarda biri 500 diğeri 100 çıkıyorsa, sadece bir cihazda bu durum varsa anca client kaynaklı olabilir ona da yapabileceğiniz bir şey yok maalesef. Anca telefonunuzu güncel modellerle değiştirebilirsiniz..

Bir de konu çok okunaksız. Konuyu çok karıştırmışsınız tam anlaşılmıyor. 20 tane ekran görüntüsü yerine üşenmeyip 3 kelimeyle aldığınız hızları cihaz / frekans /hız şeklinde alt alta tablo gibi yazsaydınız çok daha anlaşılır ve güzel olurdu. Bu haliyle okumak takip etmek bile zor. Kolay gelsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Ben son mesajınıza istinaden yazmıştım. Eski bir android mobil cihazda 500 küsür Mbps hız normal. Siz bir telefon 2018 model Samsung, diğerine Oneplus yazmışsınız. Oneplus için 500 Mbps, Samsung için 100 Mbps diyorsunuz. Aynı koşullarda biri 500 diğeri 100 çıkıyorsa, sadece bir cihazda bu durum varsa anca client kaynaklı olabilir ona da yapabileceğiniz bir şey yok maalesef. Anca telefonunuzu güncel modellerle değiştirebilirsiniz..

Bir de konu çok okunaksız. Konuyu çok karıştırmışsınız tam anlaşılmıyor. 20 tane ekran görüntüsü yerine üşenmeyip 3 kelimeyle aldığınız hızları cihaz / frekans /hız şeklinde alt alta tablo gibi yazsaydınız çok daha anlaşılır ve güzel olurdu. Bu haliyle okumak takip etmek bile zor. Kolay gelsin.

Cevabınız için teşekkür ederim. Benim testlerim ilk mesajımdadır. Karıştırmışsınız, diğer arkadaşın mesajı one plus. Ben kendim çok fazla telefon ile test ettim, üst segment yeni vs. 2.4 ghzde 50, 5 ghzde 150den yukarı sonuç alamadım.

Laptop kablosuz da ise 2.4 ghz max 100, 5 de 250 alabildim en fazla.

Özellikle telefon değerlerinin düşük olduğunu düşünüyorum.

kablosuzda otomatik mod mu, yoksa sadece ac modu veya an+ac gibi gibi karma mod, nasıl bir ayar seçtin?

• quote:

Orijinalden alıntı: haykoatmaca

kablosuzda otomatik mod mu, yoksa sadece ac modu veya an+ac gibi gibi karma mod, nasıl bir ayar seçtin?

gigafiber'e rağmen ZYXEL VMG8623-T50B saçma kablosuz bağlantı hızı gigafiber'e rağmen ZYXEL VMG8623-T50B saçma kablosuz bağlantı hızı

• quote:

Orijinalden alıntı: bitik.

Merhaba. Cat6 ile up-down 900+ alıyorum. Mobilde sonuç bu.

Yazılım Versiyonu V5.50(ABPM.7.1)G0

Zyxel'in support sitesinden indirip kurmuştum. Eve geldiğimde kimlik doğrulama hatası veriyordu wifi. O sorunu çözmüştü bu güncelleme.

Önceki kullandığım modemlere kıyasla bu modemin çekim gücünü iyi bulduğumu söyleyebilirim. Evdeki repeaterları kaldırdım, modem evin tam ortasında. Testi gerçekleştirdiğim yer ile modem arasında 7-8 metre + kapı var. Cihaz OnePlus 5T.

Harika değerler. Teşekkür ederim

farklı mod seçimleri için tespitin var mı?

• quote:

farklı mod seçimleri için tespitin var mı?

Mhz değerleri ile oynamıştım biraz. Bunları denediğimi hatırlamıyorum. Yarın deneyeceğim teşekkğr ederim.

denemelisin çünkü farkı göreceksin. bazı sorunları da tespit edeceğini sanıyorum. 3625'in kardeşi bu sonuçta. gigafiber'e rağmen ZYXEL VMG8623-T50B saçma kablosuz bağlantı hızı 

• quote:

denemelisin çünkü farkı göreceksin. bazı sorunları da tespit edeceğini sanıyorum. 3625'in kardeşi bu sonuçta.  

Sizce hangi seçenekleri denemeliyim? Mhz seçenekleri ne olmalı? Teşekkür ederim.

tek söyleyebileceğim bu modları denemen gerektiği. cepte sorun yaşadığın için cep özellikleri belli. karma mod yerine doğrudan tek mod örneğin ac modu seçebilirsin. sonrasına mhz'leri yükselt veya düşür. yeterli mi, değil. kanal no kullanımında da değişilik yap. 2.4 için en uygun kanallar zaten belli. 1-6-11. diğer 5 ghz için ben 48 de kullandım 52 de kullandım. yanılmıyorsam zaten ac için tek seçeneğin var o da 20/40 diğeri de sadece 20. üşenme dene. bence sorun var. kopma olmuyor ama ben mesel coc oynuyorum. çok sık rakip arama yaparken oyundan düşüyorum. modem değiştirdim şimdi hiç düşmüyorum. üç şey dikkatimi çekti. bu modları farklı seçimlerde kullanırken, sorunların olduğunu gördüm. bazı seçimlerde wifi'de dalgalanma var. değer yerinde durmuyor. bu tespiti de tv box'ın wifi bağlantısı ile yaptım. aida64 programı ile. diğeri de senin bahsettiğin. yani bağlantı max. değerde olsa bile uygulamada düşük performans.

bence kabahatli işlemcisi olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 15 Ekim 2022; 2:43:0 >

Hocam hakikaten öyleymiş. Farketmemişim karıştırdım kusura bakmayın. Dün akşam yorgunluktan oldu herhalde. Hakkınızı helal edin.

O zaman dediğiniz gibi diğer üst segment yeni cihazlarda da aynı sorun varsa hiç ayar falan ben çözeyim diye uğraşmayın bence. Direkt destek kaydı açın gelip baksınlar. Gerekiyorsa cihazları değiştirsinler. Kabloludaki upload 900+ iken download hızınız da bir miktar düşük görünüyor. Bu hep böyleyse bağlantıda bir sıkıntı olabilir çünkü.

• quote:

Hocam hakikaten öyleymiş. Farketmemişim karıştırdım kusura bakmayın. Dün akşam yorgunluktan oldu herhalde. Hakkınızı helal edin.

O zaman dediğiniz gibi diğer üst segment yeni cihazlarda da aynı sorun varsa hiç ayar falan ben çözeyim diye uğraşmayın bence. Direkt destek kaydı açın gelip baksınlar. Gerekiyorsa cihazları değiştirsinler. Kabloludaki upload 900+ iken download hızınız da bir miktar düşük görünüyor. Bu hep böyleyse bağlantıda bir sıkıntı olabilir çünkü.

Rica ederim ne demek hocam. Bundan önce 3625 -t50b vardı, destek tarafından değiştirildi. Onda da hızlar aynıydı. Bu yüzden ayarlarda veya modem yazılımında sıkıntı olduğunu düşünüyorum( şu an stok yazılım var ilk mesajda belirttim.)

Ayrıca bağlatalı bir hafta oldu daha, çeşitli konulardan eve toplam 4 kere ekip geldi.(2 kere kurulum için - 2 kere onarım için.) Destekle falan uğraşmak istemiyorum artık.

Kablolu download hızım +700'lere ulaşıyor çoğu zaman.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Against Me -- 15 Ekim 2022; 10:38:3 >

Elinizde deneyebileceğiniz başka bir router var mı? Onunla denediniz mi peki?

• 0ldskool kullanıcısına yanıt

tp link td w9970v3 var. zaten max 300 destekliyor bu cihaz. denemeye gerek görmedim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.