Şimdi Ara

GIGABYTEB P35C DS3R KULLANANLAR BURAYA (56. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.150
Cevap
5
Favori
78.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: musti35

quote:

Orijinalden alıntı: atrix41

@musti35

hocam HDDden olabilir diye düşünüyorum ama kesin bir şey söylemek yersiz olur başka bir pcde sistem kurmayı deneyin. Windows 7 yerine Xp kurmaya çalışın donanımsal bir sorun gibi Genişletmede oluryorsa HDD'de muhtelemen

Xp kurarken sıkıntı yaşamıyorum.

Bir iki sefer Windows 7 kurulumu tamamlayabilidim.(Ama kullanamadım dondu sürekli)
    Fakat kurulum olurken yükleme esnasında anakart üzerindeki ledler yanıyor ama mouse klavye işlemiyor.
    Restart gereken yerlerde otomatik restart yapmıyor.

HDD'te problem yok o zaman büyük ihtimalle anakartında problem var Genelde Bios yüzünden yapıyor o sorunları Bende P35C-DS3R var bir problem yaşamadım 32 ve 64 bitte kaç kere kaldırıp kurdum. Birde Windows 7 .iso dosyasını yeniden yazdır 4x'te, yazdırmada dosyalar hatalı olabilir...

• quote:

Orijinalden alıntı: atrix41

HDD'te problem yok o zaman büyük ihtimalle anakartında problem var Genelde Bios yüzünden yapıyor o sorunları Bende P35C-DS3R var bir problem yaşamadım 32 ve 64 bitte kaç kere kaldırıp kurdum. Birde Windows 7 .iso dosyasını yeniden yazdır 4x'te, yazdırmada dosyalar hatalı olabilir...

Bios olabilir belki de..

CD ve iso dosyası ile sıkıntı olabilir diye 4 değişik Windows yükledim.
    Ayrıca CDile yüklemede sorun olabilir belki diye windows 7 iso dosyalarını flash diske atıp flash diskten yüklemeyi de denedim.

Ama hep aynı sorunla karşılaştım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musti35 -- 11 Şubat 2011; 14:03:12 >

Burada da paylaşayım. Herkes yararlansı.

Biosu update ettim.
    Tek ram kullandım.
    Oyun kumandaları, yazıcı , tv kartı bunları çıkardım..
    Sorunsuz şekilde kuruldu. Ekran kartımı kendisi tanıdı
    2x1GB DDR2 800 ram almak mı ya da
    2x2GB DDR3 1333 CL7 ram alıp eskileri çıkarmak mı mantıklı? ne dersiniz. İşlemci E6750 2,66 ghz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: doralak

Arkadaşlar, bu anakart ile Kingston 4GB DDR3 1333 Mhz (2x2GB) Hyperx CL7 ram kullanan var mı. Ya da başka markaDDR3 1333 CL7. Bende şu anda 2x1GB DDR2 800 Ram var. Şimdi;
    2x2GB DDR3 1333 CL7 ram alıp eskileri çıkarmak mı mantıklı? ne dersiniz. İşlemci E6750 2,66 ghz.

bu konu 2 önceki sayfada tartışılmıştı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: someoneme

quote:

Orijinalden alıntı: doralak

Arkadaşlar, bu anakart ile Kingston 4GB DDR3 1333 Mhz (2x2GB) Hyperx CL7 ram kullanan var mı. Ya da başka markaDDR3 1333 CL7. Bende şu anda 2x1GB DDR2 800 Ram var. Şimdi;

bu konu 2 önceki sayfada tartışılmıştı...

okudum teşekkür ederim. bu arada ben 2x1gb ddr2 800 ün yanına 2x1gb ddr2 800 daha aldım. 4gb oldu. böylece bırakacağım artık bu pc ye son hamlem:)
  • Arkadaşlar bendede bu anakartan var bir sorum olucak ocz 1333 mhz soğutmalı tek modül ram var yalnız kıngston marka 1600 mhz ramler var ocz kullanmayıp 1600 mhz alsam ana kart görürmü sorum bu? cvp belli aslında görmez sanırım 1333 mhzde çalışır sanırım :S

Orijinalden alıntı: NEANDARTEL
    Arkadaşlar bendede bu anakartan var bir sorum olucak ocz 1333 mhz soğutmalı tek modül ram var yalnız kıngston marka 1600 mhz ramler var ocz kullanmayıp 1600 mhz alsam ana kart görürmü sorum bu? cvp belli aslında görmez sanırım 1333 mhzde çalışır sanırım :S

Eger biosda ramleri manuel 1333 veya alti deger gostertirseniz gorebilir.
  • Bu arada bende 3 seenden sonra ihanet edip guzelim gigabyte imi MSI gd65 ile degistirdim keske degistrmez olaydim. Gigabyte dan sasmamak lazim anakartta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oem84 -- 26 Mart 2011; 12:13:40 >
  • Arkadaşlar Gigabyte P35C-DS3R Anakartımı Satıyorum, ilgilenenler pm atabilir.
  • Merhaba arkadaşlar konuyu hortlatıyorum ama çalışan sistemim yaklaşık bir aydır zaman zaman takılıp kalıyordu reset atmak zorunda kalıyordum fakat son kez takıldı ve kendisi reset attı!!!! sistem açılmıyor anakart logosu geliyor, windows açılış ekranına gelecek gibi oluyor ve restart ediyor.Bu şekilde kısır bir döngü olarak devam ediyor bir türlü çözemedim :) tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Anakartın bios unu windows açılmadan nasıl güncellerim ???

Bios'tan

"Motherboard Intelligent Tweaker (M.I.T) \ CPU Clock Host Control"

seçeneğini enable edip sistemi save&exit diyip yeniden başlattığımda, açılış ekrana geri dönüp sonra tekrar reset ediyor.

Biosa yeniden girdiğimde az önce enable ettiğim değer yeniden disable gözüküyor.

yani FSB standart 200'ü 201 dahi yapamıyorum.

Denediğim ve İşe Yaramayan Çözüm Yöntemleri.
    Bios'u F11'den F12'ye güncelledim,
    Ramleri değiştirdim, (tek ram, dual kit, başka arkadaştan aldığım 2 yeni ram)
    Hdd'leri dahi söküp sırf sistemi 201 fsb'de boot edebilecek miyim diye denedim. O da olmadı.
    Tüm bios ayarlarını "optimized default" a getirip tek CPU Clock Host Control'u enable edip (fsb'yi değiştirmeden) save&exit.

Tüm bunlar işe yaramadı. Aklına yeni birşey gelen var mı?

Windows üzerinden overclock yapmayı denedim, 240*10=2.4ghz'e kadar gidebildim. Ama normalde 2.8ghz i gören bir sistemdi. Ne oldu da bios overclock tutmaz oldu çözemedim bir türlü?

• Cevap alacağımı pek ummayarak derdimi bir de buraya anlatıyorum;
    Saygıdeğer arkadaşlar, p35c-ds3r kullanıcısıyım.Uzun zamandır 1gb 800 mhz ddr2 ram kullanıyordum.arkadaşımın hediye etmesi üzerine hi level pc10600 1333 mhz 4gb tek modül ram'e geçtim.Ram'i karta taktım hiçbir sorun yoktu,ilk 1-2 hafta sorunsuz tek başına çalıştı.Bunun üzerine TDU2 oynamaya başladım.1 hafta kadar da günde 3-4 saatlik süreçlerde bu oyunu oynadım.Fakat geçtiğimiz günlerde oyundayken alet birdenbire ekran kararttı.Ekran kartım ati2600xt olduğundan bu sorunun rutin ekran kartı hatası olduğunu düşünüp reset tuşuna bastım fakat kasadan sürekli olarak bir ram hatası sesi çıkmaya başladı.Sanki ram takılı değilmişçesine ses çıkartmaya ve sürekli yeniden başlatmaya başladı..Şimdi sorun ram'de mi yoksa anakartta mı bilemiyorum ama eğer ram'de ise tekrardan ddr3 ramle devam etmek istiyorum.Önce ram sonrada ekran kartı yenilemesi yapmayı da planlıyorum.Öncelikle eğer mainboardda bir sorun yoksa ram güncellemesi için 1333 hi level'in yanına kingston 1333mhz klasik bir ram alsam sorun olur mu ? zira hi level'i garantiye göndermeyi düşünüyorum..Sonrasında da ekran kartı olarak nasıl bir kart önerirsiniz,cidden yardıma ihtiyacım var çünki bu konunun içinden çıkamadım adeta..Şimdiden çok teşekkürler yardımlarınız için tabii eğer konuyu görüp fikir alışverişinde bulunmak isteyen ve bu uzun yazıyı okuma cürreti gösteren olursa

• hala bu anakartı kullanan var mıdır bilmiyorum ama bi sorum var
    nakartımla ilgili acı gerçegi dun yeni psu mu baglarken ogrendim. rev 2.0 felan saniyordum kartı. ama boardında ddr3 1066 yaziyo. galiba rev1. bu nedemek oluyo ddr3 ümü 1333 e oc yapamaz miyim

Orijinalden alıntı: gregom

hala bu anakartı kullanan var mıdır bilmiyorum ama bi sorum var
    nakartımla ilgili acı gerçegi dun yeni psu mu baglarken ogrendim. rev 2.0 felan saniyordum kartı. ama boardında ddr3 1066 yaziyo. galiba rev1. bu nedemek oluyo ddr3 ümü 1333 e oc yapamaz miyim

hocam gigabyte anasayfasında ramler ile ilgili bilgiyi veriyordu, orayı kontrol ettin mi
  • Bu anakart ile quad core (Q9xxx veya Q8xxx) kullanan var mı? Performans düşüklüğü, yetersizlik gibi bir durum yaşadınız mı?
  • eski baya o bilgiler de, galiba olmuyo 1066 dan sonra pc acilmiyo

Lost * Preason Break * I'm Cladius * Rome * Da Vinci Demons * Vikings
  • quote:

Orijinalden alıntı: someoneme

Bu anakart ile quad core (Q9xxx veya Q8xxx) kullanan var mı? Performans düşüklüğü, yetersizlik gibi bir durum yaşadınız mı?

Üzerinden çok zaman geçmiş ama ben bu anakartın p35 (c olmayan) modeliyle q9550 cpu kullanıyorum. bir sorunum olmadı.

Benim sorum ise kingston 120gb ssd aldım ve p35-ds3r anakarta takıp 64bit win7 kuracağım. Kurulum yapmadan önce bi işlem yapmalımıyım (update veya bios'ta değişiklik falan). Yoksa direk hdd'ye kurar gibi win7 cd'sini takıp kurabiliyor muyuz?
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.