Şimdi Ara

Gigabyte X58A-UD7 ram önerisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
1
Favori
3.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • o 4b olayı bazen eğer stabil overclock yapamadığınızda ramlere 4gb hatta 2 gb bile gösteriyordu

Orijinalden alıntı: patapatar

quote:

Orijinalden alıntı: GLOCK-19

Teşekkür ederim dostum

X58 chipsetinden memnun olmayanlar diye bir konu vardı orada baya kişi toplanmıştı ya herkezin biraz canı yanmış anlaşılan. Neyseki şimdilik sıkıntı yok bende. Keyifli forumlar..

bende x58 ud3r kullanıyorum sizdeki ramin aynısı var ve şu an kullanılabilir limit 4 gb olarak çalışıyor. yalnız bilgisayar açılışında reset atarsam veya biosdan ram ayarlarında değişiklik yapıp yeniden başlattığımda 6 gb olarak görüyor sonrasında bilgisayarı en az 5-6 saat kapalı tuttuğumda tekrar 4 gb olarak çalışıyor.

evet o sorun bendede vardı hi-level kullanıyordum onda oyle yaptı sonra kingston aldm ondada aynısını yaptı sonra kesti 3 hafta eziyet çektik. Bu ramlerde şuana kadar sıkıntı gormedim. ramlerle anakart uyuşmazlıgı var güncelleme gerektiriyor...
    Monitör: Asus 26.5" XG27ACDNG Oled[ | Ekran Kartı: Sapphire 9070 XT Nitro+ | İşlemci: AMD R7 9800X3D| Anakart: Asus Rog Strix X870E E-Gaming | M.2 SSD: 2x Samsung 980 Pro 1TB Gen4 | RAM: G.Skill Z5 Neo 32 GB (2x16) 6400Mhz | PSU: Enermax Revolution D.F. X 1350W 80+ | Kasa: MSI MEG PROSPECT 700R | Soğutucu: ASUS ROG RYUJIN III 360 ARGB OLED

• hayır anlamadıgım , yani gigabyte nin hangi ram ları desteklediği , kendi sitesinde yazıyor zaten sayın arkadasım ...
    Gigabyte X38DS5- Intel core2 Quad Q6600 (2.4ghz go rev)- Zalman S9700led- Sparkle GeForce 8800 GT- Kingston 2x1Gb 1066 Mhz- Seagate 250gb sata2 16mb NQC- Asus 1814BLT 18X Drw- Akasa 3.5" internal kart okuyucu- Hıgh Power Rock solid 1000W- Asus Vento 7700- Hyundai N91W 19 LCD-
  • yazıyorda bak bakalım hangisi TR de var

Xtreeme anakartta denenmiş bir tek imzamdaki var bizim alabileceğimiz bende sorun yapmadı ama yapanlarda varmış. Anlamadm gitti.
    Monitör: Asus 26.5" XG27ACDNG Oled[ | Ekran Kartı: Sapphire 9070 XT Nitro+ | İşlemci: AMD R7 9800X3D| Anakart: Asus Rog Strix X870E E-Gaming | M.2 SSD: 2x Samsung 980 Pro 1TB Gen4 | RAM: G.Skill Z5 Neo 32 GB (2x16) 6400Mhz | PSU: Enermax Revolution D.F. X 1350W 80+ | Kasa: MSI MEG PROSPECT 700R | Soğutucu: ASUS ROG RYUJIN III 360 ARGB OLED
  • quote:

Orijinalden alıntı: fahdlan

hayır anlamadıgım , yani gigabyte nin hangi ram ları desteklediği , kendi sitesinde yazıyor zaten sayın arkadasım ...

Evet yaziyor mesela G.skill marka remler ama calismiyor yani 6gb'ti full algilamiyor 2gb 4gb algiliyor malesef !!! Gerci bu G.skilde yasadigim problem !!! Diger remlerden OCZ de ayni sorunu yapiyor desdek listesinde oldugu halde... en azindan ben bu problemi yasadim !!
  • Duzeltim sukur bilader.. aldigim remler cok guzel ve uyumlu sekilde calisiyorlar hemde voltaj vermeden direkt 1600 mhz'de.. Isin garibi bu remler giganin desdek listesinde olmayan remler :D yani o liste tamamen sacmalik !!! Isin ozu pasa kart hangi remi isterse onla calisiyor senin anliyacan !!

hangi marka ramleri aldın?
  • Saol bilader aldigim remler imzamdaki GeIl Value marka remler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: TrMhMt

Duzeltim sukur bilader.. aldigim remler cok guzel ve uyumlu sekilde calisiyorlar hemde voltaj vermeden direkt 1600 mhz'de.. Isin garibi bu remler giganin desdek listesinde olmayan remler :D yani o liste tamamen sacmalik !!! Isin ozu pasa kart hangi remi isterse onla calisiyor senin anliyacan !!

O listenin ne olduğu belli değil ölesine konulmuş bence.Hikaye.. Şunu da belirtmeyi unuttum.Geçenler de anakart ile sıkıntılarımı ilettim info@gigabyte.com.tr'ye mail attım ama nafile bir cevap bile gelmedi teknik destek sıfır.Hayret ya...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marseltalon -- 12 Nisan 2010; 10:51:28 >
  • Bende gondermistim sorunu dile getirip cozum onerisi istemistim adamlar cevap olarak makinayi gormeden birsey soyleyemezlermis ve benim en yakin giga servisine goturmem tavsiye edilirmis misss misss .. ulan goturdum 5 hafta kaldi gerizekalilar bir turlu halledemedi ...

Ben gittim aldim imzamdaki remleri taktim catir catir calisiyor birde voltajsiz 1600mhz yi otamatik olarak goruyor hemde dedek listenizde yok !! Ocz mis G.skill mis desdek listesindekileri bile stabil degil anasini.. Gigabye'ti cok ovduler ama ovulecek kadar degil !!! soyle bir cold boot ve rem issue diye arattirin goreceksiniz cikan sonuclarin %90 giga kart kullananlarin yardim icin actigi konular !!! Dedigim gibi desdek listesiymis pehh...
  • Ben gigabyte TR'sine mail attım ertesi gün cevap verdiler ram sorunu için. Ramlerde problem olduğunu söylediler. Dedim uyumlu listenizde ram mi var kardeşim neyle çalışıyor bu makina bi öneri yapın dedim 4 çeşit ram denedik çalışmadı dedim yinede bir sonuç alamadım
  • Arkadaşlar şöyle bir baştan okudum da, sürekli ram sorunu falan demişsiniz. Ram sorunları sizlerinde bildiği / bilmediği gibi BIOS update ile aşılabiliyor. Ben UD7 ile Team Xtream 3*2 1600 Mhz ram kullanıyorum ve sorun yaşadığım yok. Arkadaşım sen de BIOS'unu update ederek istediğin ramlari kullanabilirsin.

Orijinalden alıntı: StoraX

Arkadaşlar şöyle bir baştan okudum da, sürekli ram sorunu falan demişsiniz. Ram sorunları sizlerinde bildiği / bilmediği gibi BIOS update ile aşılabiliyor. Ben UD7 ile Team Xtream 3*2 1600 Mhz ram kullanıyorum ve sorun yaşadığım yok. Arkadaşım sen de BIOS'unu update ederek istediğin ramlari kullanabilirsin.

en son bıos surumunde bıle ocz sorun cıkardı...
    Ama bıos konusunda haklı olabılırsınız....
    Bende ondan suphelenmıstım ama bıos guncellemesınden sonrada calısmaması tereddute dusurdu..

Orijinalden alıntı: yaksay

quote:

Arkadaşlar şöyle bir baştan okudum da, sürekli ram sorunu falan demişsiniz. Ram sorunları sizlerinde bildiği / bilmediği gibi BIOS update ile aşılabiliyor. Ben UD7 ile Team Xtream 3*2 1600 Mhz ram kullanıyorum ve sorun yaşadığım yok. Arkadaşım sen de BIOS'unu update ederek istediğin ramlari kullanabilirsin.

en son bıos surumunde bıle ocz sorun cıkardı...
    Ama bıos konusunda haklı olabılırsınız....
    Bende ondan suphelenmıstım ama bıos guncellemesınden sonrada calısmaması tereddute dusurdu..

Ben ilk çıktığında almıştım, o zaman desteklenen ram listesinde yoktu benim aldığım bu ramler. Hala var mı yok mu bilmiyorum ama çatır çatır da çalışıyor.

• ben lıstedekı ocz aldım ama sorun cıktı.
    bıos guncellemesı yaptık yıne sorun aynı,
    baska bır aynı model ocz denedık duzelmedı
    1-2 marka daha deneıler ama ben yanlarında degıldım onlardada aynı dedıler.
    bordu degıstırdıler gelende aynı, tekara bıos guncellemesı ve teamları denedık
    ılk denemede sorunmorun kalmadı.
    (yalnız benım bır sey dıkkatımı cekıt XMP ramlarden olabılır.)

zaten en son bios yüklü.. ve o şekilde problem oluştu
  • Arkadaşlar ram alacaklar özellikle liste de olmayan remlerden alın ozaman çalışıyor yani ters istikamet yahu
  • Arkadaşlar benimde forumdan takip ettiğim kadarıyla gözüme çarpan nokta şu oldu; Gigabyte x58 ler XMP' ye sahip ramlerde sorun yaşamıyor veya çok ufak bir ayar çekimiyle düzeliyor. Tabii bunu bizzat denemedim. Yine gözüme çarpan Team ve Corsair'lar da ayrıca da Kingston'larda daha az sorun yaşanıyor veya hiç yaşanmıyor. Ama Kingston'lar Diğer iki firmaya göre daha düşük teknik özelliklere ve daha düşük oc kabiliyetine sahip (cl olarak özellikle de ), Corsair da diğer firmalara göre en pahalısı ve cl olarakta çok iyi değerlere sahip değil (fakat mac ortamından yine bilindiği kadarıyla stabil çalışan ram ürünleri oluyormuş) Team ise fiyat performans olarak en iyi değerlere sahip fakat onu da bulmak çok ta kolay değil. (en azından benim için öyle)
    Yanılıyormuyum acaba veya bu konuda daha somut bilgilere sahip arkadaşların görüşleri nelerdir bu ram karmaşası için?

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.