Şimdi Ara

gigabyte x38 ds4 ve Q6700 overclock yardım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar merhaba sizden sıstemımım ıcın en stabil oc degerlerini istiyorum bilenlerin yardımlarını bekliyorum

sistemim..

işlemci q6700
    anakart gigabyte x38 ds4
    western digital 16 mb 500 gb hdd
    hpyerx 1066 mhz kingston ram
    thermaltake bigtyp 120 vx cpu sogutucu
    thermaltake Toughpower 7500 w PSU
    zotac 8800 gt amp ekran kartı

arkadaslar bilenlerin cevaplarını bekliyorumm..

• Q6700 kullanan heralde tek sen varsın forumda ama şunu söyliye bilirim aynı anakartı kullanıyoruz anakartımı iyi tanıyorum anlatıyorum
    1-biosa gir ctrl ve f1 tuşlarına aynı anda bas daha sonra en altda o.c menüsü açılır
    2-fsb hızını 400 mhz yap işlemcin 4.0ghz de çalışır
    3-ram lerini 5-5-5-15 gecikmeleri ile çalıştır ve önce 900 mhz de 2.3volt vererek bi çalıştır daha sonra 1066 mhz ye çekersin
    4-cpu voltajı olarak önce 1.45volt ver muhtemelen yeticekdir yetmezse yavaş yavaş yükselt
    5-orthos da 30 dakka test et bakalım ne olcak
  • tamam binbasım ama bende ctrl f1 e basınca bir sey çıkmıyo yani mit menusu normaldede geliyo ayarları oradan yapıyorum.. dogrumudur. su anda cpu 3.5 de ramlar 1050 de calısıyo makina.
  • binbasım yaptım dediklerini 400 fsb ye cektım ram i de 960 da denedim voltajlar dediğin gibi makina tam acılacakkenb kapanıyo vista acılıs cubugu gelir gelmez....
  • Pci Express hizini "Auto" dan "100 Mhz" getirebilirsin acilabilir bir Vista icin...
  • quote:

Orjinalden alıntı: pcman_07

binbasım yaptım dediklerini 400 fsb ye cektım ram i de 960 da denedim voltajlar dediğin gibi makina tam acılacakkenb kapanıyo vista acılıs cubugu gelir gelmez....

arkadaşım cpu ısındığı için kendini rest ediyo olabilir yada ki bunu tercih ederiz niraz daha voltaj ver örn 1.5 volt ver fsb yi 400 mhz ye getir ramlerin öncelikle 5-5-5-15 gecikmelerinde 900mhz 950 mhz civarı bi hızda çalışsın 2.2 volt ver ramlere şimdilik yanlız eğer cpu istediğimiz hızda çalışırsa ramlere daha çok yüklencez
    YARDIM İÇİN BANA ÖZEL MESAJ ATABİLİRSEN DAHA HIZLI YARDIMCI OLURUM
  • bınbasım dedıgı yaptım ama fsp yı 400 e cıkarınca makına acılıyor ama tam vısta logosu geldıgınde mavı ekranda 100 e kadar sayıyor ve makına yenıden baslıyor. voltajlar dedıgın gıbı. ramı de 800 hhz calıstırdım ama yıne olmadı..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Q6600 ve Asus P5K-SE ile overclock
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hocam böyle olmaz ki sen deneyerek bulacaksın en stabil değerleri. bu yolla sağlıkla sonuca ulaşamazsınız.
  • tamamda hocam belki imzası aynı olan arkadaslar vardır benımsıstemım ıle onlar yardımcı olabılırler...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.