Şimdi Ara

amd 1055t overclock yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    arkadaşlar ne yaptıysam işlemciyi 3.9 üzerinde stabil olarak çalıştıramadım. bana bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim.

kullandığım donanım;
    anakart : msi 870a fuzion
    ram : kingston hyperx 4gb 2x2 cl9
    işlemci : amd 1055t

bios üzerinden yaptığım değişikler şöyle;
    cpu vol : 1.475
    cpu NB vol : 1.300
    NB vol : 1.250
    HT link vol : 1.400
    ram vol : 1.600

sorunum şudur...3.9 üzeri çıktığım zaman, masa üzerinde bir sorun olmuyor. yani bilgisayar acılıyor fakat stabil olma sorunu yaşıyorum. 3.9ghz üzerine çıktığım zaman oyunlarda "CRUSH DUMP" mavi ekran hatası alıyorum. ama 3.9 ile kesinlikle bir hata ile karsılasmıyorum. çok stabil bir şekilde calısıyor pc.. acaba eksik bir şey mi yaptım ? bana yardımcı olursanız sevinirim. (çok aşırı bilgiye sahip değilim) :)

• yokmu yardımcı olacak biri ?
  • forum ölmüş sanırım
  • 4ghz için 1.5V vermelisin.. ama zaten işlemci defaul voltajla 3.8 görüyor rahatlıkla aradaki fark bu kadar voltaja, emeğe değmez emin ol.. illa yok ben 4ghzde çalıştırıcam diyorsan senin bileceğin iş..
  • 1.5v ta yaptım fakat sorun hala devam edıyor. bilgisayar açılıyor ama herhangi bir zorlanmada "crush dump" mavi ekran alıyorum :)

bu bios ayarları..

• dostum ram frekanslarını düşürmen işe yaramadı biliyorum ama ht link için 2574 iraz fazla ht ve nb frekanslarınıda düşürmeni öneririm her işlemcinin harcı değildir 286 fsb ile çalışmak 1055lerin black edition olmamasının dezavantajı bu.
  • öncelikler ilgilenip yardımcı olmaya calıştıgın ıcın teşekkur ederim.

ht ve nb frekanslarını düşürüp denemişliğimde oldu :) fakat sonuc aynı..anlamadığım şey bilgisayar her türlü acılıyor, ama bir oyuna girdiğim zaman yada test yapmaya calıstığım zaman olay bitiyor :) voltajı 2 saat once 1.515 yapıp denedim. işlemci hızını 1100 e dusurdum. ht ve nb frekanslarını 2100 e dusurdum. ama olmadı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ryzen 5600 Overclock yardım!
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sizin sorununuzun yazılımsal olma ihtimalide var bazen oc yapılmış işlemcilerde bu tarz sıkıntılar ortaya çıkabiliyor.
  • daha once ıslemcıye voltaj verecek hız artısında bulunmamıştım. ilk defa ust sevıye bır anakart alıp deneyeyım dedım :) pekı bu sorunun ne oldugunu nasıl anlayabılırız..maksat oğrenmek. yine kurcalaya, boza boza oğrenıcez..
  • CPU Ratio Auto da görünüyor onu X14 yapın. Autoda bırakmayın.
    CPU/NB frekans çarpanını X8 yapın
    HT Link Speed Auto da bırakmayıp default değerine (2000Mhz civarı) en yakın hale getirecek şekilde çarpanı siz girin ve HTLink voltajını Auto ya alın. 1.4 gereksiz
  • quote:

Orijinalden alıntı: meaninglessname

öncelikler ilgilenip yardımcı olmaya calıştıgın ıcın teşekkur ederim.

ht ve nb frekanslarını düşürüp denemişliğimde oldu :) fakat sonuc aynı..anlamadığım şey bilgisayar her türlü acılıyor, ama bir oyuna girdiğim zaman yada test yapmaya calıstığım zaman olay bitiyor :) voltajı 2 saat once 1.515 yapıp denedim. işlemci hızını 1100 e dusurdum. ht ve nb frekanslarını 2100 e dusurdum. ama olmadı

dostum fotolara baktım her şey normal gibi işlemci sogutucun var mı işlemciyi prime 95 test et çıktığı en yük ısı derecesinin fotosunu koy bence senin işlemci çok ısınıyo
  • dostum ıslemcı fanı olarak red scorpion kullanıyorum..bugün öğlen yaşanan o sıcakta ki sıcaklığı 26-27 dereceydı :) ama dediğin programı ındırıp denıyeceğım..sonucları hemen yazıcam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alagan

CPU Ratio Auto da görünüyor onu X14 yapın. Autoda bırakmayın.
    CPU/NB frekans çarpanını X8 yapın
    HT Link Speed Auto da bırakmayıp default değerine (2000Mhz civarı) en yakın hale getirecek şekilde çarpanı siz girin ve HTLink voltajını Auto ya alın. 1.4 gereksiz

kardeşim

auto olarakta manuel olarakta denedim :) ve ht link speed değerinide 2100 e getirip te denedim..hatta 1900lerde denedim..voltaj olayı ztn auto durumdaydı, başka bir arkadaşta ht link voltaj ver demişti..oyle kalmış orası :p yani bu son resme aldanmayın gırılen değerlere..oraya foto koyma sebebim voltaj ıle alakalıydı...şimdi başka bir yerden sey okudum..ramlerle alakalı bir durumda olabilirmiş..ram timing olayını elle gırersem belkı olabılırmış..ama o konuda bilgim direkt sıfır (0)
  • Başlangıçta RAM zamanlamalarıyla oynamanıza veya O.C. ye gerek yok. Default seviyesinde kalsınlar, CPU ile istediğiniz Ghz de stabiliteyi sağlayıp sonra o ayarlamaları yaparsınız.
  • artık çok geç, cunku msi 870a fuzion anakart patladı :) en son prime 95 test ederken 4 dakikalık bir zamanı güzelce geçirdi..işlemci ısısı 52nın uzerıne cıkmıyordu, anakart ısısı 59-60 seyredıyordu. ve sonra güzelim bilgisayar kendisini kapattı :) açmaya kalktığım zaman sanıyelık acılıp sonra yıne kapanıyor, kısacası acılmıyor.

anakart garantıye yollarsam acaba olumlu sonuc alırmıyım 1bucuk aylık anakarttı ya
  • tüm herşeyi sokup tek tek denedim bilgisayarı açmayı, ama yine açılmıyor. benim anlamadığım kısım, 4 dakika boyunca o ısı 59 60 gıdıyordu..ben o anakart ısısını 65lerde bile gordum. fakat böyle bir şey olmamıştı..düşündüğüm gibi anakart mı yandı ? acil yardım..garanti konusunda hiçbir fikrim yok. garantiye gönderirsem bana olumlu dönüş yaparlar mı sizce ?
  • quote:

tüm herşeyi sokup tek tek denedim bilgisayarı açmayı, ama yine açılmıyor. benim anlamadığım kısım, 4 dakika boyunca o ısı 59 60 gıdıyordu..ben o anakart ısısını 65lerde bile gordum. fakat böyle bir şey olmamıştı..düşündüğüm gibi anakart mı yandı ? acil yardım..garanti konusunda hiçbir fikrim yok. garantiye gönderirsem bana olumlu dönüş yaparlar mı sizce ?

anakartla ilgilide olmayabilir işlemciyi anakartı falan fırsatın varsa başka bi sistemde dene
  • anakartlık bir durum gibi görünmüyor..powersupply yanmış olamaz dimi :) high power 600w takılı..
    ayrıca işlemciyi cıkarmama ramen sistem acılmıyor. aynı sekılde 1 sanıyelıgıne elektrıp gelıp ve sonra yıne kapanıyor. yani işlemciden olsa, çıkardığım zaman boşta olsa bile elektriğin anakarta gelmesi gerekmezmiydi ? tüm herşeyi cıkarıp denedim, geriye tek powersupply kaldı. onunda olucağını dusunmuyorum ki eğer olursa umarım power yanmıştır onu bir yerlerden temın edip garanti suresınde bekleyebilirim, ama elimde başka yerden bulabilceğim bir anakart yok şu an...neyse yarın bir şekilde denemem gerek donanımı..olmazsa garantiye yollıcaz. ankaradan aldık bide ürünü, boşboşuna kargo masrafı ve zaman kaybı olucak :/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-63EBFC49B -- 23 Temmuz 2011; 23:02:06 >
  • quote:

anakartlık bir durum gibi görünmüyor..powersupply yanmış olamaz dimi :) high power 600w takılı..
    ayrıca işlemciyi cıkarmama ramen sistem acılmıyor. aynı sekılde 1 sanıyelıgıne elektrıp gelıp ve sonra yıne kapanıyor. yani işlemciden olsa, çıkardığım zaman boşta olsa bile elektriğin anakarta gelmesi gerekmezmiydi ? tüm herşeyi cıkarıp denedim, geriye tek powersupply kaldı. onunda olucağını dusunmuyorum ki eğer olursa umarım power yanmıştır onu bir yerlerden temın edip garanti suresınde bekleyebilirim, ama elimde başka yerden bulabilceğim bir anakart yok şu an...neyse yarın bir şekilde denemem gerek donanımı..olmazsa garantiye yollıcaz. ankaradan aldık bide ürünü, boşboşuna kargo masrafı ve zaman kaybı olucak :/

başka bir power supply dene

• bu allağın dağında 8 pin li bir powersupply bulamam..4 pinli denedim, elektrik 1 saniyeliğine bile gelmiyor :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.