Şimdi Ara

Gigabyte RTX 4090 Gaming Box: Dizüstü bilgisayara takılan devasa güç

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Gigabyte RTX 4090 Gaming Box: Dizüstü bilgisayara takılan devasa güç
    Gigabyte, sıvı soğutmayla desteklenen RTX 4090 ekran kartını içeren dizüstü bilgisayarlar için yeni bir ekran kartı kutusu piyasaya sürdü. Aorus RTX 4090 Gaming Box olarak adlandırılan kutu, ince ve hafif dizüstü bilgisayarlarını piyasanın en güçlü oyun makinelerine dönüştürüyor. Bu dönüşüm için kutu, GPU'yu dizüstü bilgisayarınıza bağlamak için Thunderbolt 3 /4 bağlantısının yanı sıra ek USB bağlantı noktaları ve video çıkış bağlantılarına sahip.



    Aorus RTX 4090 Gaming Box



    Gigabyte RTX 4090 Gaming Box: Dizüstü bilgisayara takılan devasa güç
    Gigabyte'ın Aorus Gaming Box'ının kalbinde, GPU, bellek ve güç dağıtım sistemini soğutan Aorus Waterforce 240mm AIO soğutma çözümünü barındırıyor. Gigabyte, bariz nedenlerden dolayı bu sihirli kutunun içerisinde modifiye edilmiş bir Aorus RTX 4090 Xtreme Waterforce konumlandırmış. Öte yandan kutunun kendisi 189 x 302 x 172mm boyutlarında ve 5.1 kilogram ağırlığında. Kutuya güç veren 850W güç kaynağı ise yüzde 90 verimlilik derecesine sahip.



    Ayrıca Bkz.Huawei MateBook X Pro ve MateBook D16 Türkiye fiyatları belli oldu



    Aorus RTX 4090 Gaming Box’ın bağlantı noktalarında ise Thunderbolt 3 type-C, Ethernet, üç adet USB 3.2 Gen 1 (Type-A x2, Type-C x1), üç adet Displayport 1.4a ve bir adet HDMI 2.1a bulunuyor. Gigabyte, yeni Aorus RTX 4090 Gaming Box için herhangi bir çıkış tarihi veya fiyat bilgisi paylaşmadı. Ancak firma, ürünün çok yakında satışa sunulacağını belirtti.




    Kaynak:https://www.tomshardware.com/news/rtx-4090-gigabyte-gaming-box-plugs-into-laptop







  • Acaba ülkemizde kaç Tl. ye satılacak

  • Donanma topu gibi modüler ürün mü olur? Dizüstünün neyinden faydalanacağız? En kralı olsa darboğazdan yamulur gider.

  • değmiyor öyle fiyatlar biçiyorlar şu kutu ve ekran kartı yerine sabit makine alıyorsun öyle saçma fiyatlar dönüyor

  • fiyat avantaji muhtemelen olmayacak, mobilite zaten yok, masaustu kadar makine, bu durumda niye masaustu yerine bu makine alinsin. bunu alana kadar kur saglam bir masaustu laptop ekran karti baglantisi uzerinden olusabilecek darbogazlarlada bogusmazsin, kuvvetli masaustu islemci olur.

  • darkaura kullanıcısına yanıt
    Geleceğini dizüstünde görebiliyor olabilirsiniz ama masaüstü için de seçenek sunabilir aslında. Ekran kartsız, apu bir sistem alıp, bu tür eklentiler ile de iş görülebilir. "Ne gerek var, masaüstü hepsini bir arada barındırıyor zaten?" diyebilirsiniz ama öncelikle ekran kartlarının aşırı büyüdüğünü ve aşırı güç çeker hale geldiğini de görebilmek lazım (cpu'nun aksine ki onda bile çekilen güç göreceli daha az olsa da artıyor).

    Bu durumda, bu tür sistemler, masaüstü sistemlerin de küçülmesine yardımcı olabilir. Mesela benim aklıma gelen ilk şey, pci-e 16 soketi yerine bu sokete ayrılan veri yolunun NVMe.2'lere ayrılabileceği oluyor.

    Tabi ki bu kadar devasa olmaması lazım ki bence küçüleceklerdir. Bakalım, göreceğiz ilerleyişini ve sonuçlarını...
    https://www.donanimhaber.com/karsinizda-gigabyte-rtx-4090-gaming-box-laptoplara-devasa-guc--164316#155946408



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lterlemez -- 31 Mayıs 2023; 17:47:37 >




  • darkaura kullanıcısına yanıt

    ufak masa ustu ıtx kasa kurarsın yanınada bunu koyarsın. ıtx kasada nede bu alette ısınma fılan olmaz. ıstedıgın kadar o.c larsın her 2 sınede. noost hızları maxımumda kalır. cpunu işlemcinide kokune kadar o.c edersın ısınmaz.

  • Bunun yerine kutu gibi laptop yap icine threadripper koy tam olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SaLVaToRe_V kullanıcısına yanıt

    aradaki data kablosunun kasa icindeki veri hizini verebilecegini hic sanmiyorum. tam butun bir masaustu sistemle karsilastirinca performans kayiplarinin olmamasi imkansiz gibi.

  • Laptop kelimesini görünce çoğu kişi hemen "kutunun taşınabilirliği yok" demiş ama o kutu zaten taşımak için değil,sabit bir yeri olacak evinizde :) Şöyle ki hem güçlü,hem taşınabilir hem de ekonomik bir bilgisayara ihtiyacınız var ise saydığım 3 kriterden en az birini elemeniz gerekiyor.Bu kutu işte bu derde deva :) Ultra bir donanıma sahip laptop alsam,hem fiyatı yakacak hem de ağırlıktan dolayı taşınabilirliği törpülenecek.Onun yerine harici ekran kartsız,işlemci gücü ön planda bir laptop alsam,hem daha hafif hem de daha uygun fiyatlı olur.Gündüz iş için kullanır iken akşam da evime götürdüğümde bu kutuyu laptoba bağlayarak bir oyun makinesine dönüştürebilirim :) Lakin masaüstü sınıfı 4090'ı besleyebilecek bu kriterde bir laptop işlemcisi var mıdır meçhul :) Onun yerine sadece kutu satılıp da içine koyacağımız ekran kartını biz belirlesek daha mantıklı olurdu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Laptop ta olması güzel artık masaüstü kalmadı oturma odasında kucağa laptop alıyorsun diğer türlü çalışma odasına geç

  • parsec ile masaüstüne bağlanırım laptoptan kendi cloud gaming çözümümü bulurum belki biraz gecikme olur ama bunda da performans kayıpları oluyor

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.