Şimdi Ara

Gigabyte P965 Ds3 Ide Sürücü Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yaklaşık bir ay kadar önce OC kapasitesi olan kaliteli bir anakart almaya karar verdim ve DS3 aldım. Ancak kullanımda Ide sürücüler konusunda sorunlar yaşadım.

Başlangıçta sorunların HDD'lerimi raid0 çalıştırdığı için kaynaklandığını sanıyordum. Çünkü, DMA sürücüleri sistem PIO olarak tanıyordu. BIOS versiyonumu güncelleyerek bu sorunu çözdüm ancak esas sorun kendisini yeni göstermeye başlamıştı.

Taktığım cd yada dvd diskler çoğu zaman optik sürücüler tarafından boş olarak tanınıyordu. Kimi zaman diski görüyor kimi zamanda görmüyordu yani tamamen rastlantısal bir şekilde ama göze batacak kadar sıklıkla...

Anandtech forumlarında Jmicron sürücüleri kullanılırsa sorunun çözüldüğünü okudum ve denedim. Birşey değişmedi.

En sonunda sorunun raid0'dan kaynaklandığını düşünerek raid0'ı iptal ettim ve SATA olarak sistemi kurdum.

Yine aynı sorun devam ediyordu. IDE kablosunu değiştirdim, bios'u F9'a yükselttim, en son güncel sürücüleri Gigabyte'ın sitesinden yükledim ancak makus talihim değişmedi.

DS3 kullanıcısı olan arkadaşlardan rica ediyorum.

Bu tür bir sorun yaşadınızmı? Sizce sorun anakartımdan mı kaynaklanıyor?

Eğer öyleyse yani anakart kaynaklı bir sorun olduğunu düşünüyorsanız, kart garanti dahilinde olduğu için derhal geri yollayacağım.

Saygılar,

Bu vesileyle dahi olsa yeni üyesi olduğum Donanım Haber forumlarının üyelerine ve yöneticilerine saygı ve selamlarımı sunarım.

• donanım dölümünde ds-3 topiği var oraya da yaz aynı sorunu belki daha çabuk cevap gelir..topik burda:

http://forum.donanimhaber.com/m_11553003/tm.htm

gigabyte ın FQA bölümüne bak yanlış hatırlamıyosam dediğin gibi bi problem için sürücü gibi bişey vardı..hatta bende var..kullanmadım ama..floopy e atıp bi yükleniyo sanırım..cd-rom update diye arşive atmışım..ne işe yaradığı kısmına "How to access IDE CD/DVD ROM connected from GIGABYTE SATA2 controller under DOS?" yazmışım..optik sürücü entegre diye sanırım bununla alakalı olabilir sorunun...bi dene

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZEUS__ -- 19 Ocak 2007; 16:29:45 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ZEUS__

donanım dölümünde ds-3 topiği var oraya da yaz aynı sorunu belki daha çabuk cevap gelir..topik burda:

http://forum.donanimhaber.com/m_11553003/tm.htm

gigabyte ın FQA bölümüne bak yanlış hatırlamıyosam dediğin gibi bi problem için sürücü gibi bişey vardı..hatta bende var..kullanmadım ama..floopy e atıp bi yükleniyo sanırım..cd-rom update diye arşive atmışım..ne işe yaradığı kısmına "How to access IDE CD/DVD ROM connected from GIGABYTE SATA2 controller under DOS?" yazmışım..optik sürücü entegre diye sanırım bununla alakalı olabilir sorunun...bi dene

Yardım ve önerileriniz için çok teşekkürler. Aynı mesajı DS-3 topiğinide yazdım ve bu arada Gigabyte'ın sitesindeki sürücüyü çektim. Maalesef işe yarayacağını sanmıyorum çünkü sizde benzer bir sorun olmamış ( hem raid hemde sata kurulumda ) ve bu sürücüyü kullanmak zorunda kalmamışsınız. Yinede denemekten zarar gelmez.

Bu arada Gigabyte'a sorunla ilgili mail yazdım ve onlarda aldığınız yerle temasa geçin diye cevap atmışlar.

Tekrar teşekkür ederim, saygılar.

• arkadaşım bana kalırsa anakarttan kaynaklanabilir.
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.