Bu anakartı yeni aldım. Önce anakartım G31 çipsetliydi, işlemciye voltaj veremediğim için 2,4ghz den fazla yükseltemedim işlemciyi. Bu anakart asıl alma amacım ram oranın 1:1 indirip stabil bir overclok yapabilmek.
Orthos ile 1500 fsb ve 3,00 ghz de en altta olan “stres cpu” testini 25 dk boyunca hata almadan yapabiliyorum. Süper pi 1M testini 25 sn yakın bir sürede tamamlayabiliyorum. Ama orthos da “stres some ram” testini yapınca 1 dk içinde ya mavi ekran oluşuyor ya da ortos hata veriyor.
Bios ayarlarım:
CPU Vcore: 1,400 CPU Termination 1,300 CPU Reference: 0,825 MCH Core: 1,2 DRAM Voltage: 1,80
Ram: 5-5-5-17 750 mhz de. İşlemci: 1500fsb 3,00ghz çarpanı 8. PCI Express frekansını 100 mhz e sabitledim.
Biraz daha voltaj vererek işlemciyi 3,2 ghz de bile açmayı başardım. Bu değerde süper pi 1M testini 23.569 sn de tamamladı. İşlemci sıcaklığım max. 55 dereceyi geçmiyor. Anakart sıcaklığı ise 3 ghz de max. 50 civari, 3,2 ghz de max. 52-53 civarı oluyor. Yanı sıcaklıkdan yana pek bir sorunum yok. İşlemci soğutucusu olarak cooler masterin stock fanabenzeyen ama ondan daha iyi soğutan bir soğutucusunu kullanıyorum ve mx2 termal macun sürülü.
Normal kullanımda çoğu zaman hata bermiyor, bazen mavi ekran oluşuyor. Oyun oynarken mavi ekran hiç oluşmadı.
Ben bu bilgisayarı 3 ghz de (olabilirse 3,2 ghz de ) ve 1:1 ram oranında stabil bir şekilde nasıl kullanabilirim acaba. Yardımcı olucak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
kardeş sana birsey soracağım bu ana kartın aynısı bnde var pentium d820 işlemci 2 gb 1066 mhz ram max 800 mhz calısıyo cpu yüzünden bilerek yüksek aldım 500 watt power var be 3.6 geçtiğim anda sata harddiskki görmüyor senden böyle bir durum varmı ?
Tam emin değilim ama sorunun kuzey köprüsünden kaynaklanıyor olabilir yüksek FSB'lerde kuzeyköprüsüne voltaj vermen gerekir
bildigim kadarıyla d820 ve benzeri işlemciler o/c a pek elverişli degil