Gigabyte H97M-D3Hanakart kullanan arkadaşlardan yardım istiyorum.
Özetle: Bu anakart için hangi sensör yazılımını kullanıyorsunuz? Ben hangisini kullanayım.
Detay; AIDA64 5.30.3500 (Sensör panel gösterimi güzel ama trial kullandığım için herşeyi göstermiyor, işlemci ısısında sürekli atlamalar oluyor) OpenHardware Monitor 0.7.1 Beta (Gadget gösterimi güzel ama işlemci ve kasa fan devrini göstermiyor, işlemci ısısında sürekli atlamalar oluyor) Speed Fan 4.51 (Kullanışı ve özelleştirilmesi pek güzel değil, gadget/panel özelliği yok)
Birkaç tane daha denedim, sonra kaldırdım. Şuan bilgisayarda kurulu olanlar bunlar. Birinin İşlemci paketi olarak gösterdiğini diğeri core1 olarak gösteriyor, okumaları karşılaştırdığımda neyin ne olduğu belli olmuyor ve diğer bazı sorunlardan dolayı hiçbirine güvenemiyorum.
İ5 4590 işlemciyi stok fan ile kullanıyorum, termal macunu güzelce sürdüm zaten işlemci de yeni. Oyun açınca bir müddet sonra pc resetliyor. Muhtemel işlemci soğutucusuna ihtiyacım var ama çok zorlamadıkça bu programların gösterdiği işlemci sıcaklık değerleri 65C'in üstüne çıkmıyor. Gereksiz yere soğutucuya para vermek de istemiyorum.
Islemci sicakligini ve bilgilerini gormek icin cpu-z ve real temp kullanabilirsin
Ekran kartinda gpu-z kullanirsin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
cpuid hwmonitör
quote:
Orijinalden alıntı: Aerosol 34
cpuid hwmonitör
Cevaplarınız için sağolun.
CPUID HW Monitör maalesef denediklerim arasında en kötüsü. Oyunu çalıştırınca değerleri yenilemeyi bırakıyor ve saçmalıyor. Resimde işaretlediğim yerdeki işlemci hızında bunu görebilirsiniz, işlemci sıcaklıkları da sabit kalıyor, değişmiyor.
FairLighty : Parça parça programları kullanmak pek işime gelmedi, hepsi bir arada uygulamalar daha pratik. Tek log kaydında, neyin ters gittiğini görme ihtimalim daha fazla, anlık olarak her şeyi görebilmek de avantaj.